Dodaj do ulubionych

Tu Radio Maryja...

IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 29.07.02, 16:03
8 lipca

"W Polsce jest niedobrze, jest ciągła, stała propaganda, powiedziałbym,
przeciwko Kościołowi. Cieszymy się względną wolnością w tej chwili, względną –
powiadam. To nie jest prawdziwa wolność, jeżeli człowiek występuje przeciwko
człowiekowi. (...) Ostatnio następnych dwóch kapłanów zostało w Polsce
zamordowanych. Najpierw morduje się przez mordowanie w opinii publicznej, w
mediach, odbieranie dobrego imienia, nastawienie w zły sposób do człowieka. W
tym wypadku do kapłanów, osób
konsekrowanych, do Kościoła. I to jest bardzo bolesne w katolickim kraju".

o. T. Rydzyk (telefon z USA),
msza dla Rodziny Radia "M"
w Terliczce k. Rzeszowa
Obserwuj wątek
    • Gość: Vika Re: Mario... IP: *.ewave.at 29.07.02, 16:23
      a nie przyszlo Ci nigdy do glowy,ze Rydzyk to przypadek patologicznego
      spolecznie i psychicznie typka,ktory swoj autorytet usiluje zbudowac w oparciu
      o fanatyzm ciemnych mas z zabitych dechami wsi?!Przeciez trudno wymagac,zeby
      prymityw wszedl na wyzyny intelektu jesli ma takiego nauczyciela...a po latach
      obcowania z prymitywem to i geniusza zacmi umyslo... Rydzyk o geniuszach wie
      tyle, co moze z teologi go uczono ale watpliwe czy zapamietal.
      • Gość: Aida Re: Mario... IP: *.p.lodz.pl 29.07.02, 16:57
        Gość portalu: Vika napisał(a):

> a nie przyszlo Ci nigdy do glowy,ze Rydzyk to przypadek patologicznego
        > spolecznie i psychicznie typka,ktory swoj autorytet usiluje zbudowac w
        oparciu
        > o fanatyzm ciemnych mas z zabitych dechami wsi?!Przeciez trudno wymagac,zeby
        > prymityw wszedl na wyzyny intelektu jesli ma takiego nauczyciela...a po
        latach
        > obcowania z prymitywem to i geniusza zacmi umyslo... Rydzyk o geniuszach wie
        > tyle, co moze z teologi go uczono ale watpliwe czy zapamietal.

Vika a istnieje jeszcze cos takiego jak "zabite dechami wsie" ?
        Po drugie dlaczego uwazasz ze w miastach nie slucha sie tej stacji ?
        pozdr
        A
        • Gość: Vika Re:Do Aidy IP: *.ewave.at 29.07.02, 19:32
          Intelektualnie zabita dechami wies moze byc reprezentowana przez koltunow i
          dewotow pochodzacych z weilkich metropolii tez.A niestety KK nie popisuje sie
          ostatnio lotnoscia umyslu.Prezentuje poglady skostniale od wiekow i razace
          ciemnota.
        • liloom znow musze sie wtracic 29.07.02, 20:45
          Gość portalu: Aida napisał(a):

> Gość portalu: Vika napisał(a):
          >
          > > a nie przyszlo Ci nigdy do glowy,ze Rydzyk to przypadek patologicznego
          > > spolecznie i psychicznie typka,ktory swoj autorytet usiluje zbudowac w
          > oparciu
          > > o fanatyzm ciemnych mas z zabitych dechami wsi?!Przeciez trudno wymagac,ze
          > by
          > > prymityw wszedl na wyzyny intelektu jesli ma takiego nauczyciela...a po
          > latach
          > > obcowania z prymitywem to i geniusza zacmi umyslo... Rydzyk o geniuszach w
          > ie
          > > tyle, co moze z teologi go uczono ale watpliwe czy zapamietal.
          >
          >
          >
          > Vika a istnieje jeszcze cos takiego jak "zabite dechami wsie" ?
          > Po drugie dlaczego uwazasz ze w miastach nie slucha sie tej stacji ?
          > pozdr
          > A

Aida, nie powiesz mi, ze nie istnieja. Jest ich pelno. Ciemnogrod sie klania z
          lewa i prawa. I kosciol skrzetnie z tego korzysta.
          Buziaczki
          Mam dzis dobry humor i prosze mnie nie denerwowac:)
          • Gość: Aida Re: znow musze sie wtracic IP: *.p.lodz.pl 29.07.02, 22:00
            Liloom ja nie mowie ze nie istnieja, wlasnie o to pytam, bywam na wsi, w malych
            miasteczkach i w tych duzych miastach i z przykroscia musze stwierdzic, ze to w
            jednym z wiekszych polskich miast po raz pierwszy zetknelam sie ze 'slamsami',
            ale czy miasto mozna okreslic jako 'zabite dechami' w takim samym kontekscie w
            jakim mowi sie o wsi ? Jakos to nie pasuje. Poza tym procent moich znajomych z
            tzw prowincji majacych wyzsze wyksztalcenie (podkreslam ze po uczelniach
            panstwowych) jest zdecydowanie wiekszy niz tych z duzych miast.
            To ze kler wciska kit i opowiada glupoty na takich wiejskich mszach to prawda,
            efekt jest taki ze ludzie w moim wieku nie chodza do kosciola, babcie i
            dziadkowie sluchaja (albo spia ;)) a reszta jesli slucha to wychodzi z
            kosciola, a jesli nie slucha to i tak nie wie o co chodzi.
            Jest to moja prywatna opinia i nie ma na nia wplywu zadna antyklerykalna stcja
            radiowa ;)

pozdr goraco
            A

ps Vika co to jest KK ?
            • Gość: Liver Re: znow musze sie wtracic IP: 157.25.84.* 30.07.02, 10:32
              Ja tam wiem co znaczy KKK.:))) Ewentualnie KC.:)))
            • liloom KK= Kosciol Katolicki 31.07.02, 22:30
              ...chyba...

Gość portalu: Aida napisał(a):

> Liloom ja nie mowie ze nie istnieja, wlasnie o to pytam, bywam na wsi, w
              malych
              >
              > miasteczkach i w tych duzych miastach i z przykroscia musze stwierdzic, ze to
              w
              >
              > jednym z wiekszych polskich miast po raz pierwszy zetknelam sie
              ze 'slamsami',
              > ale czy miasto mozna okreslic jako 'zabite dechami' w takim samym kontekscie
              w
              > jakim mowi sie o wsi ? Jakos to nie pasuje. Poza tym procent moich znajomych
              z
              > tzw prowincji majacych wyzsze wyksztalcenie (podkreslam ze po uczelniach
              > panstwowych) jest zdecydowanie wiekszy niz tych z duzych miast.
              > To ze kler wciska kit i opowiada glupoty na takich wiejskich mszach to
              prawda,
              > efekt jest taki ze ludzie w moim wieku nie chodza do kosciola, babcie i
              > dziadkowie sluchaja (albo spia ;)) a reszta jesli slucha to wychodzi z
              > kosciola, a jesli nie slucha to i tak nie wie o co chodzi.
              > Jest to moja prywatna opinia i nie ma na nia wplywu zadna antyklerykalna
              stcja
              > radiowa ;)
              >
              > pozdr goraco
              > A
              >
              > ps Vika co to jest KK ?
    • lyche1 Re: Tu Radio Maryja... 29.07.02, 16:29
      Cześć Maryjo Myślałam, że Cię wcieło. Urlopowałeś?
      • zlotyrybek Re: Tu Radio Maryja... 29.07.02, 20:50
        "Drogi Ojcze (Rydzyku - dop.autora), mam do Ojca trzy słowa Ch..Ci w D...."

Taki cytacik - mója ulubiona internetowa dykteryjka

Pa
    • Gość: Lena Re: Tu Radio Maryja... IP: 213.216.82.* 30.07.02, 01:53
      Nie do konca macie racje o tej zabitej dechami wsi.
      Mieszkam w Katowicach a moja tesciowa i jej siostra w Krakowie.Obydwie
      wyksztalcone i wydawaloby sie rozsadne /niestety bez niezaleznego
      myslenia/.Przez bez mala 10 lat sluchaly Radia Maryja. Za kazdym pobytem u nich
      slyszelismy co nowego w polityce /czytamy gazety, ogladamy TV ale wygladalo na
      to ze z innego kraju/, w kosciele i ile tracimy ze nie sluchamy. Tam byla
      jedyna sluszna racja. Pamietam referendum konstytucyjne -wyciagaly jakies
      wypociny pani Czuby z ktorych czarno na bialym wynikalo ze dzieci beda oddawac
      rodzicow do sadu a rodzice nie beda mieli zadnej wladzy /mamy konstytucje i
      dalej bite dzieci/.Pamietam wybory prezydenckie gdy dzwonily do nas i plakaly
      bysmy glosowali na Walese bo tak mowia w R.M. Pamietam jak przyjechalismy
      kiedys na swieta a one krzyczaly czy nie widzimy ze Polska ginie. Juz
      wystraszylismy sie ze cos stalo sie miedzy naszym wyjazdem z Katowic a
      przyjazdem do Krakowa ale okazalo sie ze po prostu nie sluchamy radia Mrayja.Za
      czasow rzadow AWS mowily za radiem Maryja ze wszystkie reformy poszlyby dobrze
      gdyby komuna nie przeszkadzala. W czym przeszkadza nie wiedzialy ale na pewno
      przeszkadza jesli w R.M. mowia. Przestaly sluchac po ostatnich wyborach i
      utracie zaufania do wladzy /wszystkie afery/.odkad maja TV Niepokalanow nie
      wlaczaja R.M. Mysle ze wiele ludzi najpierw potrzebuje modlitwy a potem wciaga
      ich bardzo proste i "konkretne" tlumaczenie swiata i mechanizmow nim rzadzacych.
      • Gość: Vika Re: Tu Radio Maryja... IP: *.ewave.at 30.07.02, 07:34
        W nas Polakach,a takze Wlochach i Hiszpanach,pokutuje specyficzny poglad na
        poczynania Kosciola Katolickiego i jego dogmaty.Biore akurat te trzy nacje pod
        uwage,bo ze wzgledu na bliskie znajomosci i przyjaznie mialam okazje sprowokowc
        dyskusje towarzyska na ten temat.Oto co sie okazalo:
        Wzsyscy przedstawiciele tych narodow,mieli zgodne zdanie,ze w wiekszosci
        Katolicyzm Rzymski staje sie kaleki i chory -zaznaczam,ze wszyscy bioracy
        udzial w dyskusji sa katolikami.Ze w ramach naszej religii nastapil regres
        zaufania do KK,bo dla wspolczesnego czlowieka jest nie do pogodzenia swiadomosc
        nieprzestrzegania dogmatow i morale tej religii przez slugi boze.W wiekszosci
        katolicy przestrzegaja obrzedow kosciola tylko dlatego,ze tak wypada lub na
        skutek tradycji rodzinnych i srodowiskowych lecz poza tym zyje i postepuje tak
        jak wymygaja od nich sytuacje zyciowe.W krajach,ktore wymienilam katolicy
        sa ,bodajze najbardziej ortodoksyjni.Niemniej juz nie dwa,trzy ostatnie
        pokolenia.Zaczyna sie obserwowac,ze chrzciny,sluby i pogrzeby z ksiezmi w
        rolach glownych to spektakle teatralne dla gosci uczestniczacych w nich i tak
        naprawde nikt sie nie przejmuje,ze niewiele to ma wspolnego z wiara w boga.
        Dzieje sie tak dlatego,ze KK sam juz przestal dawno byc przewodnikiem duchowym
        i moralnym, gdyz sam nie przestrzega i to oficjalnie zasad ,ktore
        glosi.Obludny,pazerny,falszywie usmiechniety i zadowolony z siebie skarzy sie
        cienkim glosikiem slabej i opuszczunej sierotki ,ze "ziostalem siam i dzieje mi
        sie ksywda" probujac niejeko wzbudzic litosc w tych,ktorych powinien uczyc
        wiary i dawac podstawy i nadzieje moralne.Przez wieki przywykl do tego,ze
        dzierzyl wladze nad masami ludzi niewyksztalconych i biednych,ktorzy ufali mu
        bezgranicznie bo nie mieli nic innego w zamian.Jak kazdy wladca nie moze
        zrozmiec,ze swiat sie zmienil i juz niewielu z tych maluczkich ma jeszcze do
        niego naiwne zaufanie.Wiekszosc katolikow chodzi do kosciola nie z potrzeby
        serca lecz po to aby cos zalatwic, nie narazic sie srodowisku lub podlizac
        ksiezom o ile cos od nich zalezy.Wladzy faktycznej juz i tak nie ma a jedyne co
        mu pozostalo to odmawianie w ramach sankcji karnych poslug i koscielnych
        przywilejow tym,ktorzy czyms sie narazili kosciolowi.Kazda stara dewotka czy
        dewot sa tam mile widziani,chocby byli szkodliwi spolecznie,bo sa jeszcze
        jedynymi wiernymi,na ktorych kosciol moze liczyc.Kosciol powoli ale
        systematycznie ,wlasnymi rekami robi wszystko, zeby ludzie od niego
        odeszli.Oczywiscie sa ksieza, ktorzy przejmuja sie sprawami swoich wiernych,z
        poswieceniem pomagaja potrzebujacym,zyja zgodnie z tym czego sie od stanu
        duchownego oczekuje.Wiekszosc jednak ciagnie nieuzasadnione wielkie zyski,
        traktuje kosciol i wiare w boga jak wielki kombinat produkujacy forse i tylko
        forse a ze swego rzekomego powolania robi rzemioslo podobne do mafijnych
        dzialan finansowych w dodatku oficjalnie,dopuszcza sie przestepstw
        kryminalnych,klamstw,miesza sie do spraw politycznych i spolecznych w sposob
        nie majacy nic wspolnego z realiami zycia i niestety ma wplyw potezny na te
        sprawy.Jest w wielu krajach narzedziem zamordyzmu podobnego do jakiejkolwiek
        dyktatury.Niestety wiekszosc dyktatur upada i to w efekcie czeka
        katolicyzm.Przemoc i arogancja nie poplaca a kosciol o tym zapomnial.
      • lyche1 Re: Ja słucham Radia Maryja raz w tygodniu 30.07.02, 07:37
        Moja Babcia ma 85 lat i jest "lekko" głuchawa więc siłą rozpędu słuchamy
        wszyscy. A jak się nam uda jakoś zagłuszyć tę rozgłośnię - Babcia zaraz zdaje
        nam relacje.
        W sumie nie znam bardziej rasistowskiej i faszystowskiej stacji. Przykro mi to
        pisać wszak jestem katoliczką. Ale takie jest moje zdanie.
        Ale wiecie co? Nie te teksty tam wygłaszane są dla mnie najstraszniejsze ( w
        końcu każdy zdaje sobie sprawę o co tu chodzi) Najbardziej przeraża mnie
        ekstaza ludzi, którzy "modlą" się na antenie. Tego to już naprawdę nie da się
        słuchać.
        • Gość: X Re: Ja słucham Radia Maryja raz w tygodniu IP: *.com / 10.10.233.* 30.07.02, 09:16
          a ja uwielbiam ich dyskusje :-)
          czasami wybieram sie w trase Wawa-Bydg i w okolicach torunia lapie tylko to
          radio i ich rozmowy wprawiaja mnie w ciezka zadume nad ich rozumowaniem.
          :-)
    • michalek13 Re: Tu Radio Maryja... 30.07.02, 10:17
      Czy każde radio ma głośniki?
      Nie- jedno ma ryja.
    • mario2 Re: Tu Radio Maryja... 30.07.02, 10:26
      Kiedys wykrecajac w tel. odpowiedni numer mozna bylo uslyszec glos nawiedzonego
      zakonnika:

Tu automatyczna sekretarka Radia Maryja, po uslyszeniu sygnalu mozesz sie ....
      wyspowiadac...
    • Gość: Liver Re: Tu Radio Maryja...I co z tego ? IP: 157.25.84.* 30.07.02, 10:29
      Dobra, Rydzyk jaki jest każdy widzi czy raczej słucha.
      W polityce mamy takich Lepperów, Żyrynowskich czy le Penów.

Radziłbym spojrzeć na kościół przez pryzmat naszego Papieża i tego, jaką cieszy
      się popularnością na całym świecie. Radziłbym obejrzeć te tłumy ostatnio z
      Toronto.
      Rydzyk znany jest tylko w Polsce i nie wiem czy w całej.
      Po za tym, jeśli ktoś jest chrześcijaninem i wierzy w Boga to w niego wierzy a
      nie w kościół czy w księży.
      • mario2 Re: Tu Radio Maryja...I co z tego ? 30.07.02, 10:36
        o tak Papa Kremowka jest bardzo popularny na swiecie. Wystarczy przeczytac
        ostatniego Sterna.

Zyjemy w Polsce, w ktorej rozumy wiernych sa kaleczone wlasnie przez takich
        Rydzykow i Wojtylow.
        • Gość: Liver Re: Tu Radio Maryja...I co z tego ? IP: 157.25.84.* 30.07.02, 10:44
          A kto przytomny czyta Sterna ???
          • mario2 Re: Tu Radio Maryja...I co z tego ? 30.07.02, 10:51
            Ja , ale przyznaje, ze nie zawsze przytomny :o)
            • Gość: Zorro Re: Tu Radio Maryja...I co z tego ? IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 30.07.02, 17:21
              mario2 nieprzytomny napisał:

> ale przyznaje, ze nie zawsze przytomny :o)

no wlasnie
              • Gość: mario2 Re: Tu Radio Maryja...I co z tego ? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 30.07.02, 18:42
                ale posiadajacy poziom percepcji, nawet w stanie kompletnego nawalenia, o wiele
                wyzszy od faceta w karnawalowej nasce...
    • Gość: Lena Re: Tu Radio Maryja... IP: 213.216.82.* 30.07.02, 22:07
      Moja teściowa odmawia czesto jakas "koronke". Brzmi to mn.wiecej tak: Ojcze
      Przedwieczny Ofiarujemy Ci Cialo i Krew Pana Naszego Jezusa Chrystusa Na
      Przeblaganie Za Grzechy Nasze. Az mam ochote krzyknac "bez laski.Sami sie
      ofiarujcie!". Wydawalo mi sie zawsze ze to Bog ofiarowal nam swojego syna. I
      nie rozumiem tej modlitwy. Mysle ze w tej dziedzinie kwitnie radosna tworczosc
      a Cierpliwy Pan Bog musi to znosic.
    • Gość: MMM Re: Tu Radio Maryja... IP: *.uznam.net.pl / 192.168.5.* 31.07.02, 13:10
      Chrzesciajanie sa w Polsce i na swiecie przesladowani, to fakt. Ale mysle ze na
      wzor pierwych chrzescijan wytrwamy w wierze i zadne Zydowskie ani masonkie
      knowania nam nie przeszkodza. Ojciec Rydzyk jest swego rodzaju duchowym
      przywodca tych ktorzy chca pozostac przy zasadach wiary i byc wiernymi Bogu.
      Nawroccie sie i sluchajcie RM z calymi rodzianami. Tu chodzi o wasze zbawienie,
      Bog potrafi niesamowicie wynagrodzic tym ktorzy do niego sie zwroca. Idzcie do
      spowiedzi i przestancie juz szkalowac ludzi prawdziwie wielkiej wiary jak o.
      Rydzyk
      • Gość: Lena Re: Tu Radio Maryja... IP: 213.216.82.* 31.07.02, 22:19
        Gość portalu: MMM napisał(a):

> Chrzesciajanie sa w Polsce i na swiecie przesladowani, to fakt. Ale mysle ze
        na
        >
        > wzor pierwych chrzescijan wytrwamy w wierze i zadne Zydowskie ani masonkie
        > knowania nam nie przeszkodza. Ojciec Rydzyk jest swego rodzaju duchowym
        > przywodca tych ktorzy chca pozostac przy zasadach wiary i byc wiernymi Bogu.
        > Nawroccie sie i sluchajcie RM z calymi rodzianami. Tu chodzi o wasze
        zbawienie,
        >
        > Bog potrafi niesamowicie wynagrodzic tym ktorzy do niego sie zwroca. Idzcie
        do
        > spowiedzi i przestancie juz szkalowac ludzi prawdziwie wielkiej wiary jak o.
        > Rydzyk

A tak poza tym to ci niczego nie brakuje i nic ci nie jest ?

• Gość: MMM Re: Tu Radio Maryja... IP: *.uznam.net.pl / 192.168.5.* 02.08.02, 00:15
          Gość portalu: Lena napisał(a):

>
          > A tak poza tym to ci niczego nie brakuje i nic ci nie jest ?
          >
          Tak, oburzaj sie na prawde i obrazaj mnie. Nie zagluszysz tym glosu swego
          sumienia ktore ci mowi prawde, dlatego tak to cie zabolalo. Nie odrzucaj glosu
          swego serca iu pujdz radykalnie za Chrystusem.
          • sharleena Re: Tu Radio Maryja... 02.08.02, 15:29
            'pujdz radykalnie za Chystusem':)))))
            to niezły numer
            wróciłam właśnie z zagranicy (anglia, hiszpania, belgia)
            o papieżu w kanadzie prawie nic
            a tu połowa wiadomości na każdym kanale...
            to gdzie jest normalny świat?
            apage clericos et catholica ecclesia!
            • stukacz22 Re: Tu Radio Maryja... 15.08.02, 14:33
              sharleena napisała:

> wróciłam właśnie z zagranicy (anglia, hiszpania, belgia)
              > o papieżu w kanadzie prawie nic
              > a tu połowa wiadomości na każdym kanale...
              > to gdzie jest normalny świat?
              > apage clericos et catholica ecclesia!

> wróciłam właśnie z zagranicy (anglia, hiszpania, belgia)
              > o papieżu w kanadzie prawie nic
              > a tu połowa wiadomości na każdym kanale...
              > to gdzie jest normalny świat?
              > apage clericos et catholica ecclesia!

a ile bierzesz za godzinę? taka "światowa" (anglia, hiszpania, belgia, kurde
              tylko ten francuzki szwankuje) musi sporo kosztowac... wyslij mi swoja fotkę

pozdrawiam ze słonecznej bułgarii
          • Gość: leo Re: Tu Radio Maryja... IP: *.waw.cdp.pl 02.08.02, 15:33

> Gość portalu: Lena napisał(a):
            >
            >
            > >
            > > A tak poza tym to ci niczego nie brakuje i nic ci nie jest ?
            > >
            > Tak, oburzaj sie na prawde i obrazaj mnie. Nie zagluszysz tym glosu swego
            > sumienia ktore ci mowi prawde, dlatego tak to cie zabolalo. Nie odrzucaj glosu
            > swego serca iu pujdz radykalnie za Chrystusem.

MMM, dzięki! Obśmiałem się jak mało kiedy. Skąd ty bierzesz te teksty???
      • _luizjana_ Re: Tu Radio Maryja... 02.08.02, 18:10

> Chrzesciajanie sa w Polsce i na swiecie przesladowani, to fakt.

To fakt? Moze jednak jakis przyklad podasz? Bo wiesz, ja jestem chrzescijanka
        i jakos nie zauwazylam zeby mnie ktokolwiek przesladowal.

Ale mysle ze na
        >
        > wzor pierwych chrzescijan wytrwamy w wierze i zadne Zydowskie ani masonkie
        > knowania nam nie przeszkodza. Ojciec Rydzyk jest swego rodzaju duchowym
        > przywodca tych ktorzy chca pozostac przy zasadach wiary i byc wiernymi Bogu.
        > Nawroccie sie i sluchajcie RM z calymi rodzianami. Tu chodzi o wasze
        zbawienie,

Sluchanie radia M. warunkiem zbawienia? Sadzilam, ze aby byc zbawionym nalezy
        wierzyc w Jezusa. No ale wierni o.Rydzyka maja pewnie inne zasady wiary.

>
        > Bog potrafi niesamowicie wynagrodzic tym ktorzy do niego sie zwroca. Idzcie
        do
        > spowiedzi i przestancie juz szkalowac ludzi prawdziwie wielkiej wiary jak o.
        > Rydzyk

Czy potrafisz podac przyklad, w czym objawia sie wiara Rydzyka? Bo ja tej jego
        wiary jeszcze nie zauwazylam. Chyba, ze chodzi ci o wiare w pieniadze i
        wladze, to faktycznie, masz racje.

• Gość: MMM Re: Tu Radio Maryja... IP: *.uznam.net.pl / 192.168.5.* 02.08.02, 19:54
          _luizjana_ napisała:

> Gość portalu: MMM napisał(a):
          >
          > > Chrzesciajanie sa w Polsce i na swiecie przesladowani, to fakt.
          >
          > To fakt? Moze jednak jakis przyklad podasz? Bo wiesz, ja jestem chrzescijanka
          > i jakos nie zauwazylam zeby mnie ktokolwiek przesladowal.

Chociazby na forum proba bronienia stanowiska godnego chrzescijanina spotyka
          sie z atakiem i osmieszaniem. Ty atakujesz ludzi wielkiej wiary jak o. Rydzyk
          wiec co z ciebie za chrzesciajanka, chrzescijanie to wspolnota i powinni sie
          wszyscy trzymac razem, jesli ty atakujesz kosciol, ta wspolnote to jak z ciebie
          jest chrzescijanka

> Ale mysle ze na
          > >
          > > wzor pierwych chrzescijan wytrwamy w wierze i zadne Zydowskie ani masonkie
          >
          > > knowania nam nie przeszkodza. Ojciec Rydzyk jest swego rodzaju duchowym
          > > przywodca tych ktorzy chca pozostac przy zasadach wiary i byc wiernymi Bog
          > u.
          > > Nawroccie sie i sluchajcie RM z calymi rodzianami. Tu chodzi o wasze
          > zbawienie,
          >
          > Sluchanie radia M. warunkiem zbawienia? Sadzilam, ze aby byc zbawionym nalezy
          > wierzyc w Jezusa. No ale wierni o.Rydzyka maja pewnie inne zasady wiary.

Nie jest warunkiem zbawienia, ale to radio integruje polskie srodowiska
          wierzace, we wspolnoscie latwiej jest sie przeciwstawic przesladowaniom
          >
          > > Bog potrafi niesamowicie wynagrodzic tym ktorzy do niego sie zwroca. Idzci
          > e
          > do
          > > spowiedzi i przestancie juz szkalowac ludzi prawdziwie wielkiej wiary jak
          > o.
          > > Rydzyk
          >
          >
          > Czy potrafisz podac przyklad, w czym objawia sie wiara Rydzyka? Bo ja tej
          jego
          > wiary jeszcze nie zauwazylam. Chyba, ze chodzi ci o wiare w pieniadze i
          > wladze, to faktycznie, masz racje.

Wiara Rydzyka objawia sie w jego wielkiej pracy ktora wklada w swoje dzielo.
          Tyle dobrego robi dla tego kraju, choc tak niewiele srodkow ma, zadnych reklam
          przeciez nie emituje, a jednak z Boza pomoca tyle wciaz robi, jego zycie chyba
          cale musi byc poswiecone misji zjednoczenia poslkich katolikow przeciw
          masonkiej zarazie
          • Gość: lili Re: Tu Radio Maryja... IP: *.azinternet.com.pl / 192.168.0.* 02.08.02, 20:02
            trzymajcie mnie bo nie wytrzymam ...
          • _luizjana_ Re: Tu Radio Maryja... 02.08.02, 22:23

> _luizjana_ napisała:
            >
            > > Gość portalu: MMM napisał(a):
            > >
            > > > Chrzesciajanie sa w Polsce i na swiecie przesladowani, to fakt.
            > >
            > > To fakt? Moze jednak jakis przyklad podasz? Bo wiesz, ja jestem chrzescija
            > nka
            > > i jakos nie zauwazylam zeby mnie ktokolwiek przesladowal.
            >
            > Chociazby na forum proba bronienia stanowiska godnego chrzescijanina spotyka
            > sie z atakiem i osmieszaniem.

prosilam o przyklad, bo nie spotkalam sie z taka sytuacja.

Ty atakujesz ludzi wielkiej wiary jak o. Rydzyk
            > wiec co z ciebie za chrzesciajanka,

nie tobie oceniac jaka ze mnie chrzescijanka. chrzescijanstwo nie polega na
            kulcie Rydzyka wiec tym bardziej nie wiem o co ci chodzi. chrzescijanie czcza
            Boga a nie dyrektora jakiegos radia.

chrzescijanie to wspolnota i powinni sie
            > wszyscy trzymac razem, jesli ty atakujesz kosciol,

w ktorym miejscu zaatakowalam kosciol? chyba nie moj post czytalas (pragne tez
            przypomniec ze Rydzyk to nie kosciol)

> >
            > > Sluchanie radia M. warunkiem zbawienia? Sadzilam, ze aby byc zbawionym nal
            > ezy
            > > wierzyc w Jezusa. No ale wierni o.Rydzyka maja pewnie inne zasady wiary.
            >
            > Nie jest warunkiem zbawienia, ale to radio integruje polskie srodowiska
            > wierzace, we wspolnoscie latwiej jest sie przeciwstawic przesladowaniom

Jakim przesladowaniom? Mozesz sprecyzowac, bo naprawde nie wiem o co chodzi?

>
            > Wiara Rydzyka objawia sie w jego wielkiej pracy ktora wklada w swoje dzielo.
            > Tyle dobrego robi dla tego kraju,

CO dobrego robi? prosze o przyklady.

choc tak niewiele srodkow ma, zadnych reklam
            > przeciez nie emituje, a jednak z Boza pomoca tyle wciaz robi,

ILE robi? przyklady?

jego zycie chyba
            > cale musi byc poswiecone misji zjednoczenia poslkich katolikow przeciw
            > masonkiej zarazie

to slowa Rydzyka? no super, myslalam, ze jesli Rydzyk jest takim wspanialym
            chrzescijaninem to zna przykazanie o milosci do blizniego i wie, ze nawet
            wrogow nalezy kochac (tak stoi w Biblii, naprawde). tymczasem on sieje
            nienawisc do jakis wyimaginowanych wrogow. No chyba, ze nie sa wyimaginowani,
            to moze wyjasnisz o co chodzi?
            A jesli chodzi o katolikow, to Rydzyk ich nie jednoczy tylko dzieli na
            lepszych i gorszych.
            Przy okazji, moze wiesz co sie stalo ze swiadectwami udzialowymi, ktore Rydzyk
            zbieral na ratowanie Stoczni Gdanskiej? Bo nigdy sie z tego nie rozliczyl.

• Gość: miriam_73 Re: Tu Radio Maryja... IP: 62.29.137.* 07.08.02, 17:37
              Luizjana, czy naprawdę podejrzewasz że tzw. katolicy spod znaku ojaca
              Muchomorka czytują Biblię? Nie sądzę. Im wystarczy słowo Ojca R. jako jedynie
              słuszne i prawdziwe. A Pismo Św. ? Któżby się przejmował takimi szczegółami. A
              tak na marginesie, rozbawia mnie zawsze do łez pogląd, często występujący u
              osób pokroju i poglądów MMM, że chrzescijanin= katolik (i to ten rydzykowaty).
              A cała reszta to chyba jak rozumiem masoni i cykliści. No i ewentualnie Żydzi,
              jak ja.
              PS. Na szczęście nie wszystcy sa tacy hmmm... radykalni w poglądach. Moim
              najlepszym pzryjacielem, z którym można naprawdę genialnie dyskutować jest
              katolik,franciszkanin. Pzdr. dla zdroworozsądkowych.
    • Gość: Lena Re: Tu Radio Maryja... IP: 213.216.82.* 02.08.02, 22:55
      MMM tobie rzeczywiscie odbija /ale zachowujesz sie tak samo i argumentujesz jak
      kazdy sluchacz RM/. Uzywasz frazeologi od ktorej juz swiatowy Kosciol katolicki
      dawno odszedl. W cywilizowanym swiecie kosciol nie zajmuje sie polityka a
      sprawami ducha. Tego nawet panstwo zabrania i slusznie. W Polsce pozwala na
      takie antypolskie dzialania tzw. kosciola. Krytyka ksiedza nie jest krytyka
      kosciola. Kosciol to my.Belkot dopuszczonego w eter oszoloma nie nazywaj
      kosciolem.Nawet jesli slucha go wielu ludzi bedzie dalej belkotem.Odwaga
      potaniala, do wiezienia za glupie gadanie nie wsadzaja a jesli ma sie tylko
      fanclub to zawsze mozna ich wezwac do obrony gdyby co.Rydzyk odpowiedzial na
      jakies zapotrzebowanie ludzi i maja go. Zapotrzebowanie ludzi zapelnila
      Samoobrona, spelnia tygodnik "Nie" dlaczego nie Rydzyk ...
      Ja slucham Papieza. Odpowiada mi kosciol intelektualny.
      • lyche1 Re: Gorzej Lena 03.08.02, 12:57
        Takie same slogany patronowały przemówieniom Hitlera. Każda przesada jest
        groźna.
        • _luizjana_ Re: Gorzej 03.08.02, 14:37
          lyche1 napisała:

> Takie same slogany patronowały przemówieniom Hitlera. Każda przesada jest
          > groźna.

Grozne i smutne jest rowniez to, ze radia tego ludzie (religijni i czesto
          prosci) zaczynaja sluchac ze wzgledu na nadawane tam modlitwy i tym sposobem
          dostaja sie w rece Rydzyka, ktory zaczyna ich "uswiadamiac". Tak sie stalo
          m.in. z moja babcia o polityce nie majacej zbyt duzego pojecia. Sluchala RM i
          rodzina musiala ja potem ja prostowac (nie zawsze to sie udawalo niestety).

• Gość: MMM Re: Gorzej IP: *.uznam.net.pl / 192.168.5.* 03.08.02, 22:05
            Ulegliscie wrogiej propagandzie, Radio to jest pelne milosci i nie ma tam
            zadnego antysemityzmu. Tam jest po prostu prawda. Mowienie prawdy to nic zlego.
            To wrecz powinnosc dobrego chrzesciajanina. A ojciec Rydzyk robi tyle dobrego
            dla kraju chociazby przez puszczanie w eter prawdy.
            • Gość: miriam_73 Re: Gorzej IP: 62.29.137.* 07.08.02, 17:48

> Ulegliscie wrogiej propagandzie, Radio to jest pelne milosci i nie ma tam
              > zadnego antysemityzmu. Tam jest po prostu prawda. Mowienie prawdy to nic
              zlego.
              >
              > To wrecz powinnosc dobrego chrzesciajanina. A ojciec Rydzyk robi tyle dobrego
              > dla kraju chociazby przez puszczanie w eter prawdy.
              Jakiej prawdy, człowieku? Ty masz chyba naprawde budyń zamiast mózgu od
              nadmiaru eteru rydzykowego. Wcale nie ma antysemityzmu? Widac ja jakaś
              przewrażliwona. jestem. Tylko ciekawe że inni także.
              Radyjko miłością ocieka, hi, hi, hi. Nie rozśmieszaj mnie.

• Gość: nene Re: Gorzej IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 05.08.02, 18:02
            a moja rozsądna Babcia z RM słuchała tylko przepisów kulinarnych, bo podawali
            przepisy na tanie i sezonowe potrway.
            • _luizjana_ Re: Gorzej 08.08.02, 18:16
              Gość portalu: nene napisał(a):

> a moja rozsądna Babcia z RM słuchała tylko przepisów kulinarnych, bo
              podawali
              > przepisy na tanie i sezonowe potrway.

wiesz, moja babcia byla dobra, prosta, bardzo religijana kobieta. Gdy coraz
              trudniej jej bylo wychodzic z domu, nie mogla tak czesto bywac w kosciele jak
              dawniej, zaczela sluchac RM. No i gdy uslyszala ile to polacy-katolicy maja
              wrogow, jakie to niebezpieczenstwa czyhaja na nas ze strony zgnilego zachodu
              to bardzo sie tym przejmowala. Wlasnie dlatego RM jest bardzo niebezpieczne,
              robi wode z mozgu, prostym, starym, Bogu ducha winnym ludziom. I jeszcze
              wyciaga od nich kase (to ciagle, nachalne przypominanie o wplacaniu pieniedzy
              na konto RM...)
    • Gość: MMM Re: Tu Radio Maryja... IP: *.uznam.net.pl / 192.168.5.* 03.08.02, 22:11
      Jezeli ktos nie wierzy w ataki na katolikow na forum i ich przesladowanie i
      obrazanie to niech zoabaczy watek zatytulowany " ZDYCHAJ PAPIEŻU WOJTYŁO -
      TOBIE ŚMIERĆ!" mowi on sam za siebie. I wlasnie z taka modna w polsce ostatnio
      postwa walczy dzielnie o. Rydzyk

www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=16&w=2612216
      • _luizjana_ Re: Tu Radio Maryja... 04.08.02, 03:26

> Jezeli ktos nie wierzy w ataki na katolikow na forum i ich przesladowanie i
        > obrazanie to niech zoabaczy watek zatytulowany " ZDYCHAJ PAPIEŻU WOJTYŁO -
        > TOBIE ŚMIERĆ!" mowi on sam za siebie. I wlasnie z taka modna w polsce
        ostatnio
        > postwa walczy dzielnie o. Rydzyk
        >

Tak jak napisala Lena. Nikt nie traktuje tego watku powaznie, wiec Rydzyk nie
        ma z czym walczyc.
    • Gość: Lena Re: Tu Radio Maryja... IP: 213.216.82.* 03.08.02, 22:17
      Nikt na powaznie nie bierze tego co pisze Mackowiak.To taka mala prowokacja.Ale
      poczuj co czuja ci ktorzy z eteru od Rydzyka slysza "najprawdziwsza i jedynie
      sluszna prawde" o "nieprawdziwych Polakach".
      • Gość: MMM Re: Tu Radio Maryja... IP: *.uznam.net.pl / 192.168.5.* 04.08.02, 21:46

> Nikt na powaznie nie bierze tego co pisze Mackowiak.To taka mala
        prowokacja.Ale
        >
        > poczuj co czuja ci ktorzy z eteru od Rydzyka slysza "najprawdziwsza i jedynie
        > sluszna prawde" o "nieprawdziwych Polakach".

Mylisz sie bardzo wielu ludzi tak naprawde mysli. Dlatego sa potrzebne silne
        srodki bezpieczenstwa na przyjazd papieza. Prawda przez niego gloszona
        przeszkadza bardzo wielu ludziom.
        • Gość: Vika Re: Tu Radio Maryja... IP: *.ewave.at 04.08.02, 22:41

> Gość portalu: Lena napisał(a):
          >
          > > Nikt na powaznie nie bierze tego co pisze Mackowiak.To taka mala
          > prowokacja.Ale
          > >
          > > poczuj co czuja ci ktorzy z eteru od Rydzyka slysza "najprawdziwsza i jedy
          > nie
          > > sluszna prawde" o "nieprawdziwych Polakach".
          >
          > Mylisz sie bardzo wielu ludzi tak naprawde mysli. Dlatego sa potrzebne silne
          > srodki bezpieczenstwa na przyjazd papieza. Prawda przez niego gloszona
          > przeszkadza bardzo wielu ludziom.

To co papiez mysli-to jedno,co robi to drugie.Co robi KK to juz zupelnie inny
          temat.Interpretacja to trzecie...
          Fakt pozostanie faktem,ze zrobil,co mogl z ludzkiego punktu widzenia...a ze
          niewiele mogl?Jest przeciez tylko czlowiekiem...a i kosciol katolicki bogiem
          nie jest.Kazdy CZLOWIEK powinien miec po pierwsze boga w sercu...niezaleznie od
          instytucji,ktore nim rzadza.A wielki to dla nas Polakow komplement,ze nasz kraj
          wydal czlowieka formatu ,co Jan Pawel II.Ktos taki jak mackowiak,nadaje sie
          wylacznie do kryminalu,bez prawa do adwokata.Szowinista pozostanie szowinista i
          nie ma o kim dyskutowac.
          fanatyk pozostanie fanatykiem...bez wzgledu na wyznanie...A kto jest bez winy
          niech pierwszy rzuci kamieniem.
          • Gość: MMM Re: Tu Radio Maryja... IP: *.uznam.net.pl / 192.168.5.* 04.08.02, 23:11
            Gość portalu: Vika napisał(a):
            >
            > nie ma o kim dyskutowac.
            > fanatyk pozostanie fanatykiem...bez wzgledu na wyznanie...A kto jest bez winy
            > niech pierwszy rzuci kamieniem.

To o fanatyku to do mnie. Ja nie jestem zadnym fanatykiem. Ani o. Rydzyk nie
            namawia do fanatyzmu, fanatyczne to sa niektore sekty protestanckie. Tylko ze
            teraz sie probuje lansowac przekonanie, i trudno powiedziec jaka sila za tym
            stoi, ze jezeli ktos chodzi co niedziele do kosciola to juz jest fanatyk.
            • Gość: Lena Re: Tu Radio Maryja... IP: 213.216.82.* 04.08.02, 23:23

>
              > To o fanatyku to do mnie. Ja nie jestem zadnym fanatykiem. Ani o. Rydzyk nie
              > namawia do fanatyzmu, fanatyczne to sa niektore sekty protestanckie. Tylko ze
              > teraz sie probuje lansowac przekonanie, i trudno powiedziec jaka sila za tym
              > stoi, ze jezeli ktos chodzi co niedziele do kosciola to juz jest fanatyk.

Jestes strasznie naiwny.Ktory z fanatykow powie ze nim jest i do fanatyzmu
              nawoluje. Taki fanatyk jest prawdziwym katolikiem, muzulmaninem,
              zydem /niepotrzebne skreslic/. Czy ortodoksyjny Zyd to fanatyk - nie on jest
              prawdziwie wierzacym Zydem, czy Palestynczyk detonujacy siebie i Izraelczykow
              gdziekolwiek na swiecie uwaza sie za fanatyka - nie, on tylko spelnia
              patriotyczny obowiazek. A ty uwierzylbys w to ze Rydzyk to fanatyk gdyby sam to
              w radio powiedzial? Hahahahahahahahahah. A to zabawa.
              • Gość: Vika Re: Tu Radio Maryja... IP: *.ewave.at 04.08.02, 23:38
                Ktos,kto lezy plackiem w swiatyni(obojetnie jakie)nie koniecznie musi byc
                porzadnym czlowiekiem.
                Jest mi absolutnie obojetna deklaracja wiary.Pewnych praw moralnych sie
                poprostu nie przekracza.
                • Gość: Lena Re: Tu Radio Maryja... IP: 213.216.82.* 04.08.02, 23:51
                  Mysle ze nie chodzi w religii o deklaracje czy przekraczanie praw moralnych ale
                  o negowanie innych religii. Papiez probuje zaszczepic ekumenizm a u nas mamy
                  antysemityzm bez Zydow. Mamy jednego Boga i pod jakakolwiek nazwa go czcimy
                  czcijmy go uczciwie i starajmy sie byc dobrymi ludzmi. O to w zyciu chodzi.
                  Szanujmy inne religie i dajmy im prawo do wspolistnienia. Oczywiscie wolnosc
                  jednego czlowieka konczy sie tam gdzie zaczyna sie wolnosc drugiego i to trzeba
                  szanowac. Lubie ludzi kompromisu. Propagujacych dobro a nie negujacych innych
                  ludzi i ich wiare.
                  To czy ktos jest bez grzechu nie jest najwazniejsze bo nikt nie jest bez
                  grzechu. Mamy az 10 przykazan, 6 prawd i dla zwyklego smiertelnika to czasem za
                  duzo.
                  Nie sadzmy bysmy nie byli sadzeni.
                  • Gość: Vika Re: Tu Radio Maryja... IP: *.ewave.at 04.08.02, 23:54

> Mysle ze nie chodzi w religii o deklaracje czy przekraczanie praw moralnych
                    ale
                    >
                    > o negowanie innych religii. Papiez probuje zaszczepic ekumenizm a u nas mamy
                    > antysemityzm bez Zydow. Mamy jednego Boga i pod jakakolwiek nazwa go czcimy
                    > czcijmy go uczciwie i starajmy sie byc dobrymi ludzmi. O to w zyciu chodzi.
                    > Szanujmy inne religie i dajmy im prawo do wspolistnienia. Oczywiscie wolnosc
                    > jednego czlowieka konczy sie tam gdzie zaczyna sie wolnosc drugiego i to
                    trzeba
                    >
                    no wlasnie!:-)Pozdrowienia dla Poznania:-)))))))
                    > szanowac. Lubie ludzi kompromisu. Propagujacych dobro a nie negujacych innych
                    > ludzi i ich wiare.
                    > To czy ktos jest bez grzechu nie jest najwazniejsze bo nikt nie jest bez
                    > grzechu. Mamy az 10 przykazan, 6 prawd i dla zwyklego smiertelnika to czasem
                    za
                    >
                    > duzo.
                    > Nie sadzmy bysmy nie byli sadzeni.
                  • lyche1 Re: Tu Radio Maryja... 05.08.02, 07:50
                    Ja też przychylam się do wypowiedzi Leny. Dodam tylko, że przyszło mi siedzieć
                    w pokoju z taką "fanatyczną" katoliczką i przez te kilka lat miałam okazję
                    zapoznać się z jej "pobożnymi" poglądami. Na sam przód wyłania się kompletny
                    brak tolerancji i wybaczania. Choć z tego co pamiętam jest podstawową prawdą
                    głoszoną przez Chrystusa. Następnie uznawanie swojej wiary za nadrzędną a
                    wyśmiewanie się z innych wyznań, mając przy okazji zero wiadomości na ten
                    temat. Nawet gdyby taka zabłąkana muzumańska lub hinduska owieczka chciałaby
                    zmienić religię na naszą myślę, że nie miałaby szans u mojej koleżanki. Już na
                    sam koniec dodam bardzo osobistą uwagę. Nie możemy w pokoju słuchać radia, bo
                    jedyne jaki możemy jest "Radio Maryja".
                    Może na koniec dodam, że w Radomiu ( tam gdzie mieszkam i pracuję) jest
                    regionalne radio katolickie "AVE", którego często nawet ja słucham, bo da się
                    go słuchać. Na antenie nie ma polityki, puszczane są normalne piosenki
                    tzw. "świeckie". Zresztą nie będę się tu wypowiadać bo za często nie słucham
                    tej stacji. Natomiast moja mama tak i bardzo sobie chwali ( w porównaniu z
                    Radiem Maryja) Pozdr.
                    • Gość: MMM Re: Tu Radio Maryja... IP: *.uznam.net.pl / 192.168.5.* 05.08.02, 12:38
                      Dla mnie dopoki ktos nie nawoluje to przemocy to nie jest to fanatyzm. A
                      antenie Radia Maryja nie da sie uslyszec wezwan do dzialania przy uzyciu
                      przemocy. Chcemy walczyc o swoje prawa jedynie, ale droga pokojowa. Chociazby
                      dzieki LPR ktora uczciwie startuje w wyborach.
                      • niedzwiedziczka Re: Tu Radio Maryja... 05.08.02, 21:25
                        Nie trzeba od razu nawoływać do przemocy, wystarczy do nietolerancji, a przemoc
                        sama się wkrótce pojawi. I to nie musi być przemoc fizyczna, można się przecież
                        znęcać nad ludźmi psychicznie.
                        Jestem głęboko wierzącą katoliczka i dlatego skręca mnie gdy słyszę o. Rydzyka
                        i jego wynurzenia na temat masonerii i żydostwa. A potem słyszę starsze Panie
                        powtarzające, że robi się wszystko, żeby zgubić nasz naród.
                        Nie wiem, czy o. Rydzyk ma taką krótką pamięć i nie kojarzy już, co napisano w
                        Ewangelii: Zło dobrem zwyciężaj, przebacz bliźniemu 77 razy itp.
                        Pamiętam, jak przed kinami, w których puszczali "Księdza" modliły się babcie,
                        które tego filmu nie widziały. A ja widziałam i był to dla mnie film o braku
                        umiejętności przebaczania.
                        • Gość: MMM Re: Tu Radio Maryja... IP: *.uznam.net.pl / 192.168.5.* 05.08.02, 22:54
                          Nie mozna tolerwoac wdszyskiteog. Nie moze byc tolerancji dla zla. Tolerancja
                          to modne teraz haslo, zupelnie wypaczone przez lewakow i masonow. Tolerancja
                          oznacza ledwie znoszenie czegos a nie popiernanie i zachwalanie. Pedalow mozna
                          tolerwoac ale nie mozna ich promowac i nagradzac za zboczenia. W Radiu Maryja
                          jest prawdziwa tolelrancja, a nie ta falszywie pojmowana. I jest nietolerancja
                          wobec zla. Nie moze byc tutaj zadnych kompromisow.
                          • lyche1 Re: Tu Radio Maryja... 06.08.02, 07:23
                            Gość portalu: MMM napisaý(a):

> Nie mozna tolerwoac wdszyskiteog. Nie moze byc tolerancji dla zla. Tolerancja
                            > to modne teraz haslo, zupelnie wypaczone przez lewakow i masonow. Tolerancja
                            > oznacza ledwie znoszenie czegos a nie popiernanie i zachwalanie. Pedalow
                            mozna tolerwoac ale nie mozna ich promowac i nagradzac za zboczenia.

A ha wyszło szydło z worka. Dzięki Bogu dożyliśmy czasów, kiedy to nie palą już
                            na stosie. Pozdr.
                            • Gość: siciliana Re: Tu Radio Maryja... IP: 212.106.6.* 06.08.02, 10:46
                              jesteś z Radomia ??? ja tez, chociaz aktualnie przebywam w Warszawie i chyba
                              niestety tak zostanie. Jak pogoda w Radomiu ?
                              pozdrówka
                            • Gość: MMM Re: Tu Radio Maryja... IP: *.uznam.net.pl / 192.168.5.* 06.08.02, 12:10
                              lyche1 napisaýa:

> Gość portalu: MMM napisaý(a):
                              >
                              > > Nie mozna tolerwoac wdszyskiteog. Nie moze byc tolerancji dla zla. Toleran
                              > cja
                              > > to modne teraz haslo, zupelnie wypaczone przez lewakow i masonow. Toleranc
                              > ja
                              > > oznacza ledwie znoszenie czegos a nie popiernanie i zachwalanie. Pedalow
                              > mozna tolerwoac ale nie mozna ich promowac i nagradzac za zboczenia.
                              >
                              >
                              > A ha wyszło szydło z worka. Dzięki Bogu dożyliśmy czasów, kiedy to nie palą
                              już
                              >
                              > na stosie. Pozdr.
                              >
    • Gość: MMM RADIO MARYJA ZAWSZE I WSZEDZIE BRONIC NAS BEDZIE IP: *.uznam.net.pl / 192.168.5.* 06.08.02, 21:48
    • Gość: Lena Re: Tu Radio Maryja... IP: 213.216.82.* 06.08.02, 22:48
      Nieprawda! Znam takie panie sluchajace i one z zacietrzewieniem mowia o tym jak
      i kogo na antenie Rydzyk obsmarowal. Dla ciebie to na pewno widomy argument ze
      on wytyka postawy tych osob a nie osoby. Przeczytaj w słowniku języka polskiego
      co to znaczy tolerancja i porownaj z tym co robi Radio Maryja. Oczywiscie zwaz
      by słownik ow pisal prawdziwy katolik a nie mason lub komuch.
      Nie musze sluchac RM wystarczy ze w postawie tych sluchajacych nie widze ani
      odrobiny milosci blizniego ani odrobiny tolerancji.Kochaja tylko myslacych tak
      samo a zieja nienawiscia do myslacych inaczej /juz nie powiem kochajacych
      inaczej/. Tak wlasnie dzialaja sekty. Dla mnie postawa Rydzyka jest postawa
      sekciarza.
      • Gość: Lena Re: Tu Radio Maryja... IP: 213.25.39.* 07.08.02, 10:22
        O mam slownik Kopalinskiego!
        "TOLERANCJA" wyrozumialosc, liberalizm w stosunku do cudzych wierzen, praktyk,
        pogladow, postepkow, postaw, chocby roznily sie od wlasnych a nawet byly z nimi
        sprzeczne.
        lacinskie "tolerantia" - cierpliwa wytrwalosc od "tolerare" - wytrzymywac,
        znosic.
        pozdrowienia dla wszystkich tolerancyjnych.
        • Gość: MMM Re: Tu Radio Maryja... IP: *.uznam.net.pl / 192.168.5.* 07.08.02, 12:27
          No wlasnie znosic to orginalne znaczenie, a nie promowac, popierac. Haslem
          tolerancji teraz sie probuje wprowadzic jakis dyktat. A nie moze byc tolerancji
          woebec zla. Tylko wobec osob, bo kazdy jest grzeszny, ale trzeba ewangelizowac
          i nawracac bo to obowiazek chrzescijanina
          • Gość: jtb Re: Do MMM IP: *.chello.pl 07.08.02, 14:42

Zaraz ci napisze jak wygląda "ewangelizacja" prowadzona przez sluchaczy
            RM.Wielokrotnie brałem udział w róznego rodzaju spotkaniach "prawicy
            narodowej", ktorej uczęstnikami byli w większości starsi ludzie słuchacze
            RM.Przy tej okazji zawsze wywiązują się takie przygodne dyskusje. Zauważylem,
            ze zawsze jak się ma inny pogląd niż słuchacze RM to oni nie odnoszą się do
            przedstawionych im argumentów tylko twierdzą, że napewno jestem Żydem albo
            masonem albo starym komuchem. Tak wygląda twoja ewangelizacja.
            Jeżeli Bóg jest to napewno nie pozwoli, żeby tacy ludzie dorwali się do wladzy.
    • Gość: Lena Re: Tu Radio Maryja... IP: 213.25.39.* 07.08.02, 17:10
      Do tego by zobaczyc zaklamanie i oblude RM trzeba dorosnac. Lub gdy sie jest
      doroslym w ogole sie tego nie slucha.
      Moja siostra i jej maz mieszkajacy w kanadzie mocno sa zaangazowani w sprawy
      Kosciola. Maja uprawnienia szafarza, sa animatorami grup Odrodzenia w Duchu
      Swietym, prowadza lekcje religii, przygotowuja dzieci do Pierwszej Komunii Sw.,
      Prowadza rozmowy z przyszlymi malzonkami /duzo tego dlatego smiejemy sie ze
      wyczerpuja limit swietych w rodzinie/. Oczywiscie robia to poza praca zawodowa.
      10 lat temu zbierali pieniadze na RM ale gdy tylko pojawilo sie /transmisja 1-2
      godz. dziennie/ od razu zrezygnowali. Polacy zrzeszeni w polskich parafiach,
      sluchajacy tego byli oburzeni, ze katoickie radio tak zieje nienawiscia. Byli w
      Polsce 3 lata temu i tez troche posluchali i nie chcieli wierzyc ze to
      katolicka rozglosnia. Oni tam maja Radio Toronto ale to jest podobno radio
      budujace.
      To mi wystarcza.
      W pracy jedna z pan opowiadala kiedys dlaczego po 8 latach przestala sluchac.
      Zadzwonila by zapytac o akcje ktore kiedys zbierala po rodzinie i wyslala do
      RM. Zostala zrugana w brzydki sposob i ksiedza z nia rozmawiajacego
      interesowalo to kto ja namowil by dzwonila.
      Moja tesciowa i jej siostra sluchaly RM 10 lat. Gdy nachalnie namawialy mnie
      bym tez sluchala bronlam sie grzecznie az wreszcie musialam powiedziec ze moim
      zdaniem Pan Bog dal ludziom albo rozum i wolna wole albo Radio Maryja. Nie
      przypuszczam ze zrobil to na "chybil-trafil". Teraz nie sluchaja bo jak mowia
      rozczarowaly sie. Nie draze tematu bo jestem tolerancyjna.
      Dla RM tolerancja jest wtedy gdy tylko takim jak on wolno glosic swoje
      poglady.Ten ktory ma inne nic nie mowi i udaje ze pogladow nie ma a MMM udaje
      ze nie wie ze tamten mysli swoje. Gloszenie pogladow - wg MMM to jest
      promowanie. MMM nie stosuj marketingowego slownictwa RM.
      • Gość: MMM Re: Tu Radio Maryja... IP: *.uznam.net.pl / 192.168.5.* 08.08.02, 00:02

> Do tego by zobaczyc zaklamanie i oblude RM trzeba dorosnac. Lub gdy sie jest
        > doroslym w ogole sie tego nie slucha.
        > Moja siostra i jej maz mieszkajacy w kanadzie mocno sa zaangazowani w sprawy
        > Kosciola. Maja uprawnienia szafarza, sa animatorami grup Odrodzenia w Duchu
        > Swietym, prowadza lekcje religii, przygotowuja dzieci do Pierwszej Komunii
        Sw.,
        >
        > Prowadza rozmowy z przyszlymi malzonkami /duzo tego dlatego smiejemy sie ze
        > wyczerpuja limit swietych w rodzinie/. Oczywiscie robia to poza praca
        zawodowa.
        >
        > 10 lat temu zbierali pieniadze na RM ale gdy tylko pojawilo sie /transmisja 1-
        2
        >
        > godz. dziennie/ od razu zrezygnowali. Polacy zrzeszeni w polskich parafiach,
        > sluchajacy tego byli oburzeni, ze katoickie radio tak zieje nienawiscia. Byli
        w
        >
        > Polsce 3 lata temu i tez troche posluchali i nie chcieli wierzyc ze to
        > katolicka rozglosnia. Oni tam maja Radio Toronto ale to jest podobno radio
        > budujace.
        > To mi wystarcza.
        > W pracy jedna z pan opowiadala kiedys dlaczego po 8 latach przestala sluchac.
        > Zadzwonila by zapytac o akcje ktore kiedys zbierala po rodzinie i wyslala do
        > RM. Zostala zrugana w brzydki sposob i ksiedza z nia rozmawiajacego
        > interesowalo to kto ja namowil by dzwonila.
        > Moja tesciowa i jej siostra sluchaly RM 10 lat. Gdy nachalnie namawialy mnie
        > bym tez sluchala bronlam sie grzecznie az wreszcie musialam powiedziec ze
        moim
        > zdaniem Pan Bog dal ludziom albo rozum i wolna wole albo Radio Maryja. Nie
        > przypuszczam ze zrobil to na "chybil-trafil". Teraz nie sluchaja bo jak mowia
        > rozczarowaly sie. Nie draze tematu bo jestem tolerancyjna.
        > Dla RM tolerancja jest wtedy gdy tylko takim jak on wolno glosic swoje
        > poglady.Ten ktory ma inne nic nie mowi i udaje ze pogladow nie ma a MMM udaje
        > ze nie wie ze tamten mysli swoje. Gloszenie pogladow - wg MMM to jest
        > promowanie. MMM nie stosuj marketingowego slownictwa RM.

Tak, najwazniejsze to zgnoic i zniszczyc przeciwnika. Gloszenie pogladow to nie
        jest promowanie i nikt tak nie twierdzi. Promowanie to jest ustanawianie
        sprzyjajacych praw. Zreszta Radio Maryja nie jest takie radykalne jak cie sie
        wydaje. Mozna tam uslyszec o tym ze pomaganie bliznim musi stac przed
        religijna bigoteria. Ale tacy jak ty nie chca tego uslyszec. A RM wielu ludziom
        pomaga, i wielu ludzi z nim zwiazanym niesie pomoc ubogim i potrzebujacym.
        • _luizjana_ Re: Tu Radio Maryja... 08.08.02, 13:26

> Tak, najwazniejsze to zgnoic i zniszczyc przeciwnika

masz racje, to podstawowa zasada RM. Te wyzwiska: zydzi i masoni, komuchy,
          pedaly, feministki (tak, to tez wyzwisko)... i ty piszesz, ze nie potepiacie
          ludzi tylko zlo, bo ludzie to grzesznicy, ktorych trzeba ewangelizowac. Jak
          mozna byc takim hipokryta?
          • zlotyrybek Re: Nie mieszajmy w to Boga 08.08.02, 13:50
            Proszę. Bóg nie ma nic wspólnego z RM. To nie jego wina, że ludzie , którzy
            zioną nienawiścią (RM) wycierają sobie nim mordy.
            KOlega Dyrektor RM buduje sobie całkiem nizłą willę na Zaciszu w Warszawie.
            Stać go na to, gdyż pieniądze zebranie "na stocznię" szlak trafił.
            Obrońcy zaraz powiedzą : wystarczy zgłosić sie do RM i dostaniesz wpłatę
            spowrotem. Tak, tak - juz widzę te emerytki zgłaszające się po wysupłane
            ostatnie grosze (które poszły na nowy dach nowego domu Kolegi Dyrektora) . I na
            to liczy RM.
            Jeśli znacie kogoś kto wpłacił "na stocznię" tym złodziejom - pomóżcie mu -
            zadzwońcie, napiszcie za nich. Ta akcja była lepsza niż wszystkie
            dotychczasowe "piramidy". I cisza - nikt się tym nie zainteresował. Wyobrażacie
            sobie coś takie w wykonaniu np. radia Zet ? Przecież powywieszaliby ich na
            lataraniach !!
            NIe chce mi się już pisać o manipulacjach jakie są dokonywane na antenie RM -
            wystarczy trochę poczytać o technikach manipulacji, żeby mieć niezły popis.
            Serdecznie pozdrawiam.
            • Gość: MMM Re: Nie mieszajmy w to Boga IP: *.uznam.net.pl / 192.168.5.* 08.08.02, 14:51
              Ci co placili wiedza na co poszly te pieniadze. Ale znamienne ze najglosniej
              krzycza ci ktorzy na RM nie dali ani grosza. Utrzymanie stacji radiowej
              pochalania ogromne sumy. Zobaczcie lepiej jak sobie radza prezesi innych
              stacji, radia zet, czy rmffm. A ojciec Rydzyk w porownaniu z nimi zyje
              skromnie. I chwala mu za to ze potrafi utrzymac te stacje w niezaleznosci od
              obcego kapitalu masonkiego ktory kontroluje inne media w polsce.
              • _luizjana_ Re: Nie mieszajmy w to Boga 08.08.02, 15:20

> Ci co placili wiedza na co poszly te pieniadze.

naprawde? moja babcia placila i nigdy sie nie dowiedziala. Poza tym -
                dlaczego to taka tajemnica, dlaczego ukrywacie ja przed tymi, ktorzy nie
                wplacaja pieniedzy? Nikt tak nie robi, kazdy zawsze rozlicza sie ze zbieranych
                datkow na jakikolwiek cel.

Ale znamienne ze najglosniej
                > krzycza ci ktorzy na RM nie dali ani grosza.

ja wole dawac rzeczywiscie potrzebujacym.

Utrzymanie stacji radiowej
                > pochalania ogromne sumy. Zobaczcie lepiej jak sobie radza prezesi innych
                > stacji, radia zet, czy rmffm.

no wlasnie, zadnej z tych rozglosni nie mozna sluchac na Atlantyku ani w
                Chinach (mimo ze nadaja reklamy i finansowane sa przez masonow), a RM mozna.

A ojciec Rydzyk w porownaniu z nimi zyje
                > skromnie.
                I chwala mu za to ze potrafi utrzymac te stacje w niezaleznosci od
                > obcego kapitalu masonkiego ktory kontroluje inne media w polsce.

??? co za herezje
                i zostaw wreszcie w spokoju tych masonow, oszolomie

Oczywiscie racje ma zlotorybek piszac, ze RM nie ma nic wspolnego z Bogiem. Ja
                dodam, ze nie ma rowniez nic wspolnego z kosciolem ani religia chrzescijanska.
                • zlotyrybek Re: Nie mieszajmy w to Boga 08.08.02, 16:09
                  MMM robi bardzo złą robote dla RM wypisując takie bzdury. Swoją drogą -
                  przecież to cytaty.
                  Ja nie słyszałam w Polsce o takiej zbiórce kasy - na taka skalę - i żeby ktoś
                  zmienił ot tak sobie cel zbierania tych pieniędzy.
                  To tak jakby Owsiak powiedział - żartowałem, żadnych pieniędzy dla dzieci nie
                  będzie, bo impreza dużo kosztowała i muszę popłacić ludziom. To zwyczajne
                  złodziejstwo i bandytyzm.

Jakież to miłosierdzie chrześcijańskie przemawia przez MMM......... jestem pod
                  wrażeniem. Lepper jest delikatniejszy.

• Gość: Katie MMM- kompletny brak kultury IP: *.localdomain / 172.20.6.* 08.08.02, 16:17
                  MMM - nic a nic nie obchodzi mnie, ze obowiazkiem kazdego sluchacza RM jest
                  nawracanie wszystkich myslacych inaczej. Nie przyszlo by mi do glowy
                  przekonywac wszystkich,ze katolicyzm to zlo absolutne i jedynie sluszna droga
                  jest ateizm (nie wierze w boga, jestem ateistka) Odwroc role i pomysl jak ty
                  bys sie czul w takiej sytuacji.
                  Wykazujesz wyjatkowy brak kultury miotajac epitety (komuchy, pedaly itp)i
                  szczerze mowiac nie jestes - moim zdaniem - partnerem intelektualnym dla
                  wiekszosci osob a tego forum.
                  zal mi ludzi ktorzy cale zycie spedzaja z klapkami na oczach.
                  nie pozdrawiam:-((((
              • Gość: leo Re: Nie mieszajmy w to Boga IP: *.datastar.pl 08.08.02, 16:30

> Ci co placili wiedza na co poszly te pieniadze. Ale znamienne ze najglosniej
                > krzycza ci ktorzy na RM nie dali ani grosza. Utrzymanie stacji radiowej
                > pochalania ogromne sumy. Zobaczcie lepiej jak sobie radza prezesi innych
                > stacji, radia zet, czy rmffm. A ojciec Rydzyk w porownaniu z nimi zyje
                > skromnie. I chwala mu za to ze potrafi utrzymac te stacje w niezaleznosci od
                > obcego kapitalu masonkiego ktory kontroluje inne media w polsce.

Zaczynam się zastanawiać kto to jest ta masoneria wg RM. Bo normalnie co to za organizacja to mniej więcej
                wiadomo, ale RM i MMM musi chyba chodzić o kogoś innego?
                Niech mnie ktoś ewentualnie z błędu wyprowadzi i oświeci.

A co do innych stacji radiowych, to nikt nie nakłania słuchaczy komercyjnych stacji żeby ją utrzymywali. A sytuacja
                mieszkaniowa ich prezesów nie jest pewnie MMM znana lepije niż mi (czyli wcale). Pewnie usłyszał o tym w RM :-}
                pozdr dla myślących samodzielnie!!!
    • Gość: Lena Re: Tu Radio Maryja... IP: 213.216.82.* 08.08.02, 22:57
      Czytam ze znow w Rosji kolejny ksiadz - tym raze Slowak - pozbawiony zostal
      prawa pobytu.
      Rozumuja tak jak RM - sa tolerancyjni ale po co maja promowac kosciol
      rzymskokatolicki.
      Niech zyje miedzynarodowa tolerancja.
      • Gość: szelak Re: Tu Radio Maryja... IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 18.08.02, 21:40
        jest mi obojętne:
        czy i ile emerytki płacą na benzynę do rydzykowego merca;
        kto i jak modli się na antenie tej rozgłośni;
        a nawet to czy są tolerancyjni dla kogokolwiek;
        ale to, że wszelkie tematy społeczne i gospodarcze są tam przedstawiane
        stronniczo, nieuczciwie i głupio to już woła o pomstę do nieba.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka