Dodaj do ulubionych

Mole atakuja - ratunku

04.08.02, 14:30
Sorry za taki nieapetyczny temacik, ale na "domu" nikt nie odpowiada. Co
robic z molami? Nienawidze smrodu naftaliny. Pomocy i dziekuje!
Obserwuj wątek
    • Gość: tusiaz Re: Mole atakuja - ratunku IP: *.bielsko.dialog.net.pl 04.08.02, 17:18
      kotmanka napisała:

> Sorry za taki nieapetyczny temacik, ale na "domu" nikt nie odpowiada. Co
      > robic z molami? Nienawidze smrodu naftaliny. Pomocy i dziekuje!

Radzę kupić woreczek z ziołami odstraszajacymi mole...np w drogerii,
      • lalka74 Re: Mole atakuja - ratunku 04.08.02, 20:28
        pozbyłam się moli ale kosztowało mnie to sporo pracy. Wybebeszyłam cała szafę -
        co się nadawało do prania - uprałam, co nie - wietrzyłam 2 dni na podwórku.
        Umyłam szafę i szafki wodą z płynem do mycia - jakimś Ajaxem czy innym takim,
        porozwieszałam jakieś takie saszetki lawendowe (ze sklepu i dodatkowo cały dom
        spryskałam sprayem odstraszającym owady. Kosztowało mnie to kilka dni ciężkiej
        pracy - bo powtarzam z szaf wyciągnęłam dosłownie wszystko - ale efekt jest
        zadowalający. Powodzenia :)
        • lyche1 Re: Trzeba również pamiętać iż te stworzonka 05.08.02, 08:12
          oprócz naszej garderoby lubią przebywać w produktach zbożowych ( jasne mole są
          gospodarcze, ciemne ubraniowe) oraz doskonale im się żyje w dywanach i
          fotelach. Właśnie wczoraj zauważyłam u siebie mola. Ale ja chyba zastosuję
          metodę Joanny Chmielewskiej i pokocham je ( wszak może pozbędę się w ten sposób
          odzieży, w której od dawna nie chodzę)
          PS Są w sklepach takie zapachy jak do samochodu na mole. Trzeba tak jak Lalka
          radzi przewietrzyć i powiesić ten specyfik. Dobre jest też bagno( takie zioło
          zbierane w lasach) Ale chyba do lasu to nie pójdziecie. Czasami widzę babcie na
          targu sprzedające bagno.Kurcze chyba fachowo nazywa się ta roślina rozmaryn ale
          nie chcę strzelić fazy. Pozdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka