Dodaj do ulubionych

czy kazdy facet musi miec dzieci?

16.07.05, 15:30
czy to cos zlego ze nie chce dzieci? mam 31 lat i moje 2 poprzednie zwiazki
rozpadly sie bo nie chcialem miec dzieci a moja partnterka tak.moja rodzina
tez caly czas naciska zebym mial dzieci , zeby zachowac nasz rod itd, a ja
nie chce miec, nie nadaje sie na ojca , co mam zrobic, rodzina straszy mnie
ze mnie nawet wydziedziczy jak nie bede mial dzieci, czy naprawde robie im
wszystkim krywde ze nie chce dzieci?czy jestem taki zły? juz dluzej nie
moge ,zal mi ich ale nie moge robic czegos wbrew sobie na siłe, co mam robic?
Obserwuj wątek
    • aaliyah20 Re: czy kazdy facet musi miec dzieci? 16.07.05, 15:54
      31 lat? Podejście typowego dzieciaka - nie nadajesz się na ojca, ale do stukania
      się nadajesz jak najbardziej, co ? Powiem jedno, związek kobiety i faceta jest
      wtedy trwalszy, kiedy dziecko was połączy. Kobieta jeśli jest bezgranicznie
      zakochana to chce dać ci dziecko - taka jest natura. Skoro ty nie chciałeś się z
      żadną łączyć dziwisz się, że się rozpadło? Bo ja nie. To normalna kolej rzeczy,
      która coraz więcej trzydziestoletnich dzieci przeraża. Idź do klasztoru albo
      zadawaj się jedynie z dziwkami - tam znajdziesz spełnienie, bo która poważna
      kobieta o tym nie myśli?
      • elutka_111 Re: czy kazdy facet musi miec dzieci? 16.07.05, 16:09
        Kobiety (większość) chce mieć dziecko, bo budzi się w nich instynkt
        macierzyński i jeżeli ty nie chcesz mieć dziecka a jednocześnie nie chcesz
        krzywdzić kobiety z którą jesteś, to jedynym wyjściem dla Ciebie jest związanie
        się z taką, która też nie chce mieć i jest pewna że nie będzie chciała, albo z
        taką która nie może (chociaż pewno będzie mówiła o adpocji...)
        • aaliyah20 exactly... 16.07.05, 16:15
          ..."albo z taką, która nie może" (ale wtedy będzie chciała adoptować)...

Kobieta, która nie chce mieć dzieci to nie kobieta...
          • marripossa Re: exactly... 16.07.05, 16:45
            > Kobieta, która nie chce mieć dzieci to nie kobieta...

Aleś wymyślila. Przymusu posiadania dzieci na szczeście nie ma. Niektorzy nie
            chcą i to jest wylącznie ich sprawa i nikt nie powinien ich osądzać.

"Zwiazek będzie trwalszy jak będą dzieci." Buahahahaaaaa....
            Dzieci nie mają nic do rzeczy. Albo związek jest trwaly od początku albo nie
            jest. Dzieci nic nie zmienią. Najglupsze to pary, które mają dzieci, bo
            myśla, że w ten sposób uratują związek.

Do zalożyciela wątku. Jesli jesteś pewien, że nie chcesz dzieci, to nie daj
            sobie wmówic inaczej. Nie sluchaj że jak już będziesz mial, to zobaczysz, że
            źle wcześniej myślales i tak naprawde to zawsze chcialeś dzieci. W wieku 31
            lat się z reguly wie czy chce się dzieci czy nie. Nie ma nic nienormalnego w
            tym, że ktoś dziecka nie chce.

Uprzedzajac przyszle posty fanatyczek/fanatyków dzieci: dziecko mam. Jedno.
            Wiecej nie chce. Rozumiem ludzi, którzy w ogóle nie chcą. To jest sprawa
            prywatna. A glupoty typu "kobieta, która nie chce dzieci, to nie kobieta", to
            aż szkoda czasu, żeby to czytać a cóż dopiero komentować. Tylko ograniczony
            mózg coś takiego potrafi wymyśleć.
            • airis1983 Re: exactly... 16.07.05, 16:51
              > Zwiazek będzie trwalszy jak będą dzieci

Z powyższego zdania wysnuwasz taki wniosek:
              > Najglupsze to pary, które mają dzieci, bo
              > myśla, że w ten sposób uratują związek.

I ty mówisz o głupocie? Chyba bezgranicznej swojej? :D Zawsze musi się znaleźć
              jakiś ogranicznik wypisujący podobne bzdury. Ktoś chce mieć - ok, ktoś nie chce
              mieć - też ok, ale zaraz wyzywanie od głupków, bo ktoś uważa inaczej? Współczuję
              temu twojemu dziecku głupiej matki i tyle. Brak komenatrza w tym przypadku
              odnosi się do twojej żałosnej osoby :D
              • lucybell Re: exactly... 16.07.05, 17:16
                Jak juz bawisz sie w kopiuj/wklej to wklejaj wszystko...

"Zwiazek będzie trwalszy jak będą dzieci." Buahahahaaaaa....
                Dzieci nie mają nic do rzeczy. Albo związek jest trwaly od początku albo nie
                jest. Dzieci nic nie zmienią. Najglupsze to pary, które mają dzieci, bo
                myśla, że w ten sposób uratują związek."

A z tego wniosek plynie taki, ze ludzie ktorzy maja dzieci TYLKO w celu
                ratowania zwiazku to kretyni!!

Co do glownego watku. Osoby, ktore nie maja dzieci sa jak najbardziej normalni.
                Po prostu jednym jest dany instynkt macierzynski, tudziez ojcowski, a innym nie.
                Nie zmuszaj sie do niczego!!
                • airis1983 Re: exactly... 16.07.05, 17:19
                  Kretyn to ten, który powtarza kretyńskie zdania, więc nie otwieraj paszczy,
                  jeśli nic rozsądnego nie potrafisz wnieść do "rozmowy".
              • istna O matko... 16.07.05, 17:44
                A nie może być tak, że jedne chcą, drugie nie chcą i kropka, muszą być jedne
                albo drugie idiotkami? Trzeba się od razu zwyzywać?!
                A co do zdania "kobieta, która nie chce mieć dzieci...", jest to moim zdaniem
                sprowadzenie kobiety do jej narządów płciowych:(
                • aaliyah20 ...OMG... 16.07.05, 18:01
                  > A co do zdania "kobieta, która nie chce mieć dzieci...", jest to moim zdaniem
                  > sprowadzenie kobiety do jej narządów płciowych:(

Nie chciałam nikogo urazić - tym bardziej sprowadzać do narządów płciowych. Po
                  prostu JA sobie myślę, że nie wyobrażam sobie życia bez dziecka. Jak byłam
                  młodsza też nie chciałam mieć, ale wszystko się zmienia z czasem, jednym się
                  "włączą" instynkt macieżyński, drugim nie, bo wolą pogoń za czymś innym. Ja wolę
                  w taki sposób przeżyć swoje życie i tyle! A wyzywanie z uwagi na to, że ktoś ma
                  inne zdanie? Tym bardziej nie będę zniżała się do poziomu jak te dwa
                  "pseudo-posty" pode mną, więc to zostawię bez komentarza.
                  • marripossa Re: ...OMG... 16.07.05, 18:04
                    Nie chciałam nikogo urazić - tym bardziej sprowadzać do narządów płciowych. Po
                    > prostu JA sobie myślę, że nie wyobrażam sobie życia bez dziecka.

To trzeba pisać dokladnie, że TY tak myślisz, a nie generalizować. Ty i każdy
                    może sobie myślec co chce. żeby generalizować trzeba mieć solidne podstawy.
                    • aaliyah20 Re: ...OMG... 16.07.05, 18:11
                      > To trzeba pisać dokladnie, że TY tak myślisz, a nie generalizować
                      Gdybyś tylko DOKŁADNIE przeczytała... wszystko jest na swoim miejscu... więc nie
                      miej do mnie pretensji, że nie nosisz mózgu na swoim miejscu...
              • marripossa Re: exactly... 16.07.05, 18:02
                airis1983 napisała:

> > Zwiazek będzie trwalszy jak będą dzieci
                >
                > Z powyższego zdania wysnuwasz taki wniosek:
                > > Najglupsze to pary, które mają dzieci, bo
                > > myśla, że w ten sposób uratują związek.

Nic dziwnego że tegoroczne matury tak fatalnie poszly. Najwyraźniej w szkolach
                nie uczą czytania ze zrozumieniem, tylko wyrywania z kontekstu tego co
                najbardziej w danym momencie nam pasuje.
                • airis1983 Re: exactly... 16.07.05, 18:09
                  Rozumiem, że piszesz o swojej maturze, bo jak ktoś taki głupi może mieć dziecko
                  i pisać podobne bzdury:D Ktoś robi dokładnie to samo co ty czyli wyzywa jak coś
                  mu nie pasuje w twojej cytuję "pseudo-wypowiedzi" i od razu nie przyjmujesz tego
                  do wiadomości?
                  Wstyd, że reprezentujesz kobiecy gatunek.
          • kociamama Re: exactly... 17.07.05, 01:00
            Na szczescie nie ma przepisu jak byc prawdziwa kobieta, i kto sie nie stosuje
            do zbioru tych regul to wypada z gry;)
            Kazdy czlowiek sam okresla co to znaczy by kim jest, na przyklad ja nie chce
            miec dzieci, a jestem kobieta. I nie Ty o tym decydujesz.

Pozdro,
            KOciamama.
    • lucybell Re: czy kazdy facet musi miec dzieci? 16.07.05, 17:22
      Jestes jak najbradziej normalny...jezeli uwazasz, ze nie chcesz miec
      dzieci...nie ma sensu sie zmuszac do tego, dlatego ze np. rodzina tego chce!!
    • alpepe nie, tylko mów to na pocz. znajomości 16.07.05, 17:24
    • mary_an Re: czy kazdy facet musi miec dzieci? 16.07.05, 17:28
      Duzo kobiet tez nie chce miec dzieci - najlepiej znajdz sobie taka. Ja tam
      uwazam, ze to jest tylko i wylacznie twoja decyzja i nie ma tu co komentowac.
      Nie chesz to nie, nie zmieniaj zdania tylko ze wzgledu na presje otoczenia bo
      bedziesz sie niepotrzebnie meczyl!!
    • marta.uparta Re: czy kazdy facet musi miec dzieci? 16.07.05, 18:06
      Taaa, a na Twoja emeryture bedzie robil mój Michalek...
      • drinkit Re: czy kazdy facet musi miec dzieci? 16.07.05, 23:56
        marta.uparta napisała:

> Taaa, a na Twoja emeryture bedzie robil mój Michalek...

No i co w związku z tym?
      • kociamama Re: czy kazdy facet musi miec dzieci? 17.07.05, 01:02
        Na swoja emeryture kazdy zarabia sobie sam.

Pozdro,
        KOciamama.
    • priapiczny.dziadunio Re: czy kazdy facet musi miec dzieci? 16.07.05, 23:11
      Na stronach Daily Telegraph zaatakował mnie raz link do jakiegoś ichniejszego
      serwisu randkowego.
      Zacząłem to przeglądać i zauważyłem, że tam (czyli u nich) ROI SIĘ wręcz od
      kobiet w stosownym wieku, które nie mają dzieci oraz deklarują brak
      zainteresowania ich posiadaniem w przyszłości. Były nawet ze trzy
      dziewczyny "Polish speaking".
      Może tam spróbuj poszukać jakiejś normalnej...
    • jonajona Re: czy kazdy facet musi miec dzieci? 16.07.05, 23:15
      mój facet, lat 31 nie chce mieć dzieci, nikt pośród moich znajomych lat 30-35
      nie ma dzieci i nie chcą mieć. Nie widzę nic w tym złego. Nie martw się, to nic
      zdrożnego wielu jest takich co nie chcą miec dzieci.
    • vei Re: czy kazdy facet musi miec dzieci? 17.07.05, 12:53
      moim zdaniem to normalne, ze ktos nie chce miec dzieci
      moj zwiazek tez sie rozpadnie z tego powodu- ja dzieci nie chce a moj facet
      owszem:(
    • fajnaret Re: czy kazdy facet musi miec dzieci? 17.07.05, 13:30
      Ja tam nigdy nie będe miał dzieci? A powody to sprawa prywatna.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka