Dodaj do ulubionych

do kociarzy - wędrówki kota po dachu

22.07.05, 10:35
mieszkam na 2 (ostatnim) piętrze w bloku, mieszkanie ma skosy, które z
zewnątrz kończą się (lub zaczynają) na wysokości barierki balkonu

moja kotka wyłazi tamtędy na dach - uwielbia to, tylko otworzę balkon i już
jej nie ma
wylazła parę razy - zawsze wraca i łazi po barierce

mam z tego powodu stresa - boję się że spadnie, że zabłądzi wlezie do kogoś
innego

ale z drugiej strony trochę rozrywki jej się należy - w końcu jak ludzie mają
koty w domkach to te koty łażą gdzie popadnie, znikają na całe dnie i jest
okej

nie wiem czy tak zostawić i pozwolić jej na te wędrówki czy zabiezpieczyć
jakoś ten dach

niby nic - ale dla mnie to (w miarę) powazny dylemat

jakieś rady? może głosowanie?
Obserwuj wątek
    • mamba30 Re: do kociarzy - wędrówki kota po dachu 22.07.05, 10:39
      2 piętro nie jest jakąś straszną wysokością. Nawet, jak kicia spadnie, to
      wyląduje bezpiecznie na 4 łapach. Mieszkania też nie pomyli, bo jest na to za
      inteligentna. Mój kocur wyłazi wiecznie na balkon i usiłuje się przedostać na
      sąsiedni. też się stresuję tym, że spadnie ( IIIp.), ale przecież, jak już sama
      napisałaś, jakąś rozrywkę muszą mieć :))
      • uasiczka Re: do kociarzy - wędrówki kota po dachu 22.07.05, 10:42
        no własnie się zastanawialam czy ona poznaje nasz balkon np. po parasolce albo
        po grilu albo pamięta po prostu - czy np nie wlezie na najbliższy balkon na jej
        drodze powrotnej - a wtedy (jak moich czarnych wizjach) ktoś ją wyrzuci i już
        nigdy jej nie zobaczę ;)))
    • pierozek_monika Re: do kociarzy - wędrówki kota po dachu 22.07.05, 10:42
      bezwzględnie zabezpieczyć. Co jej po rozrywkach, jeśli grozi jej co najmniej
      kaleką. Rozrywki jej inne wynajdź.
      • pierozek_monika Re: do kociarzy - wędrówki kota po dachu 22.07.05, 10:42
        acha - 2 piętro - to nie wiem.
    • mmagi Re: do kociarzy - wędrówki kota po dachu 22.07.05, 10:44
      mojego znajomego kitka spadła z 2 p i po za tym ze nocowała na dworzu i była
      przestraszona to nic sie jej nie stało:-)
      • uasiczka Re: do kociarzy - wędrówki kota po dachu 22.07.05, 10:46
        a jak sie zgubi po spadnięciu - gdzieś pobiegnie...
        • mmagi Re: do kociarzy - wędrówki kota po dachu 22.07.05, 10:47
          no tak moze być,ze lekko zgłupieje:-)
          tamta siedziała w krzakach zestresowana:((
        • mamba30 Re: do kociarzy - wędrówki kota po dachu 22.07.05, 10:50
          mój poprzedni kiciuś spadał ze 3 razy z parapetu i zupełnie nic mu się nie
          stało. Kręcił się wokół bloku do momentu odnalezienia go. Nie martw się, koty
          to naprawdę mądre stworzenia. Wiem coś o tym, bo żyję z kotami 27 lat. od
          dzieciństwa..
    • ticoqp Re: do kociarzy - wędrówki kota po dachu 22.07.05, 11:19
      napisz jej na balkonie numer mieszkania to nie zablądzi:) a wzdluż skosu zrób
      barierke to sie przytrzyma:)
    • alpepe Re: do kociarzy - wędrówki kota po dachu 22.07.05, 11:21
      kotka zmarłego sąsiada moich rodziców przybłąkała się do moich rodziców, a że
      moi rodzice mają kotkę, to nie zależało im, by mieć drugą, tym bardziej, że
      spadkobiercy kotki mieli ją zabrać i komuś sprezentować, kto ma zakład mięsny.
      Wywieźli ją tak z 15 km od domu moich rodziców, rzeczka po drodze, wokół lasy,
      bagna, te klimaty. Kotka wróciła po tygodniu do domu moich rodziców. Moi
      rodzice postanowili, że jeśli po następnej próbie znalezienia domu dla kotki,
      ona wróci, to ją już zostawią, choć zaczęła sie stawiać na naszą starą Pusię.
      Tym razem kotka już nie wróciła.
      • ticoqp Re: do kociarzy - wędrówki kota po dachu 22.07.05, 11:22
        ludzie są bez serca:( ;)
        • alpepe Re: do kociarzy - wędrówki kota po dachu 22.07.05, 11:43
          którzy??? Tamta kotka żyje i ma sie dobrze. Wcześniej przyplątąła się do moich
          rodziców, miała u nich kocięta, które zostały wydane, dostawała jeść, pić i w
          zimie nawet u nas w piwnicy a czasem i w łóżku spała.
          Miałeś na myśli innych ludzi, prawda?
          • ticoqp Re: do kociarzy - wędrówki kota po dachu 22.07.05, 11:45
            przecież byl usmieszek nie na końcu nie:)?
            kot w lóżku? nie wierzę:)
            • alpepe Re: do kociarzy - wędrówki kota po dachu 22.07.05, 11:48
              uśmieszki były nawet dwa, tyle, że trochę podejrzane:P. A co, tylko Kopovy śpią
              w łóżku? Puśka tam zwykle się rozwala albo w nogach albo u wezgłowia.
              Szczególnie, jak na noc ją wywalą a rano ona przyjdzie i ma zimne łapki, to
              wtedy siup do cieplutkiego łóżka :-)
              • ticoqp Re: do kociarzy - wędrówki kota po dachu 22.07.05, 11:55
                jak bym go wpuścil do wyra to chyba zobilbym mu krzywdę? poważnie mówię teraz
                • alpepe Re: do kociarzy - wędrówki kota po dachu 22.07.05, 11:58
                  psowiu;-)? czy kotkowi? Puśka ani nikomu krzywdy nie zrobiła, ani też nikt jej
                  krzywdy nie zrobił, ona lubi grzać stopy swojemu państwu :-)
                  • mamba30 Re: do kociarzy - wędrówki kota po dachu 22.07.05, 11:59
                    mój Zygmunt też się pakuje na wyrko do sypialni. I mimo tego, że wyrko jest
                    szerokie - 1.60 cm - to ta zaraza wiecznie leży tam, gdzie ja
                    • ticoqp Re: do kociarzy - wędrówki kota po dachu 22.07.05, 12:03
                      żylę wyczul:)))
                      • mamba30 Re: do kociarzy - wędrówki kota po dachu 22.07.05, 12:10
                        ticoqp napisał:

> żylę wyczul:)))

Tiko, paskudo!!!!! Jaką znowu żyłę???? :)))
                        • alpepe Re: do kociarzy - wędrówki kota po dachu 22.07.05, 12:11
                          on mówi o cieku wodnym, jakby to była prawda, to by Ci się stale źle spało
                          • mamba30 Re: do kociarzy - wędrówki kota po dachu 22.07.05, 12:15
                            wiem, o czym On mówi :)))) zwierzęta nie chcą przebywać tam, gdzie są żyły
                            wodne :))
                        • ticoqp Re: do kociarzy - wędrówki kota po dachu 22.07.05, 12:13
                          negatywne promieniowanie, zylę wodną:)))))
                          • mamba30 WIEM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 22.07.05, 12:15
                            • ticoqp Re: WIEM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 22.07.05, 12:18
                              no a myslalaś , ze pierdzącą?;))))
                              • mamba30 Re: WIEM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 22.07.05, 12:19
                                nie, bo ta pierdząca już dawno mi pękła :))
                                • ticoqp Re: WIEM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 22.07.05, 12:26
                                  ale to żylka chyba? a nie zyla:)))
                                  • mamba30 Re: WIEM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 22.07.05, 12:33
                                    przeca napisałam, że żyłka, a nie żyła.... bo żyła, żyła i umarła :))
                                    • ticoqp Re: WIEM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 22.07.05, 12:40
                                      i jak Ci teraz bez niej ? legciej?;))))
                                      • mamba30 Re: WIEM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 22.07.05, 12:42
                                        nie bałdzo, weszłam na wątek o wzdymkach, może sie poprawi cosik :))
                                        • ticoqp Re: WIEM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 22.07.05, 12:48
                                          to nie o takie chyba wzdymki chodzi:)))))))
                                          • mamba30 Re: WIEM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 22.07.05, 12:53
                                            wzdymka, to wzdymka, jaka by nie była, nie jest przyjemna :)))
                                            • ticoqp Re: WIEM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 22.07.05, 13:07
                                              krowy po koniczynie mają:))))
                                              • mamba30 Re: WIEM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 22.07.05, 13:07
                                                na całe szczęście nie lubię koniczyny :))
                                                • ticoqp Re: WIEM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 22.07.05, 13:09
                                                  a krowom przynosi szczęście (4 listna:)
                                                  • mamba30 Re: WIEM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 22.07.05, 13:10
                                                    nigdy takowej nie znalazłam, bom nie krowa :)
                                                  • ticoqp Re: WIEM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 22.07.05, 13:14
                                                    ja znalazlem:)))
                                                    spadam cześć milego weekendu:)
                            • alpepe Re: WIEM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 22.07.05, 12:21
                              ale koty lubią promieniowanie wodne i elektromagnetyczne, Puśka moich rodziców
                              już nie raz spadła z telewizora, jak zbyt mocno przysnęła
                  • ticoqp Re: do kociarzy - wędrówki kota po dachu 22.07.05, 12:02
                    jak do grzania stóp to niech do miski wlazi i wystarczy:)))
                    pies nie wie kto rządzi w takich relacjach, dla ras agresywnych to glupota
                    • alpepe Re: do kociarzy - wędrówki kota po dachu 22.07.05, 12:06
                      nie rozumiem, co Cię tak przeraziło, ale może po prostu nie masz kota? Psu bym
                      nie pozwoliła wejść do łóżka, aczkolwiek mielimy takiego, który po cichutku,jak
                      nikt nie widział, delikatnie, najpierw jedną łapą, potem drugą... wchodził na
                      fotel i wylegiwał się, najczęściej wczesnym rankiem :-)
                      • ticoqp Re: do kociarzy - wędrówki kota po dachu 22.07.05, 12:15
                        a jak jest róznica między psem a kotem w lóżku?
                        podobnie brudzą, chyba że kot nie wychodzi z domu?
                        • alpepe Re: do kociarzy - wędrówki kota po dachu 22.07.05, 12:19
                          no, nie widziałeś psa, psów, które mieliśmy i tej koteczki. Puśka o dziwo jest
                          wyjątkowo czystym zwierzęciem.
                          • ticoqp Re: do kociarzy - wędrówki kota po dachu 22.07.05, 12:27
                            ale co ma na sierści to bez mikroskopu nie zobaczysz:))))
                            nie jestem jakimś sterylnym szajbusem ale tak mysle:)
                            • alpepe Re: do kociarzy - wędrówki kota po dachu 22.07.05, 12:31
                              oj, wiem, ale mi to nie przeszkadza, teraz moje dziecko kota męczy i też mi to
                              nie przeszkadza. Wiem, że to potrzebne człowiekowi i tyle.
                              Mój ojciec się nawet ostatnio podejrzewał o owsiki a lekarka go spytała, czy ma
                              kota, więc porfilaktyczne odrobaczanie całej rodzinki było :-)
                              • ticoqp Re: do kociarzy - wędrówki kota po dachu 22.07.05, 12:39
                                nigdy nic od zwierzaka nie zlapalem ale np. moja znajoma miala różę odwiedzalem
                                ją w szpitalu i nie chcial bym tego przechodzić:)
                                • alpepe Re: do kociarzy - wędrówki kota po dachu 22.07.05, 12:48
                                  a róża to od czego? Od psa czy kota?
                                  • ticoqp Re: do kociarzy - wędrówki kota po dachu 22.07.05, 13:06
                                    od kota po zadrapaniu
    • sagis Kot zawsze spada na cztery łapy:-)) 22.07.05, 12:21
      łapy, łapy, na łapach pies kudłaty:-))))))
    • grogreg Re: do kociarzy - wędrówki kota po dachu 22.07.05, 12:33
      spasc? moze
      zabladzic? nigdy w zyciu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka