kupcia00 22.09.05, 19:11 mam pytanie: jesli krawie przy oddawaniu moczu(ale delikatnie i tylko wtedy kiedy mam zatwardzenie) a jutro musze oddac kupke do sanepidu, to moge nie dostac ksiazeczki?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
juleczka4 Re: kupka 22.09.05, 19:13 jeśli wyniki źle wyjdą to chyba książeczki nie dostaniesz , ale niewiem czy tak jest napewno Odpowiedz Link Zgłoś
kupcia00 Re: kupka 22.09.05, 19:14 to wiem ze moge nie dostac, ale chodzi mi o to czy negatywny wyjdzie wynik jesli krawie przy oddawaniu kalu Odpowiedz Link Zgłoś
migdalek.niebieski Re: kupka 22.09.05, 19:18 W sanepidzie będą szukać w twoim kale pałeczek jelitowych, czyli zrobią posiew. I tej krwi nikt w tym badaniu nie zauważy chyba, że tylko wizualnie. Idź z tym do lekarza. Książeczkę dostaniesz, ale prawdpodobnie masz hemoroidy, a one bardzo szybko rosną... Albo np przetokę co jest jeszcze gorsze. Odpowiedz Link Zgłoś
pur.blanca Re: kupka 22.09.05, 21:43 Jak krwawisz przy siusianu,to pewnie masz kamienie w moczowodach.Nawet maleńki piasek może uszkodzić ścianę moczowodu i zrobic rankę.Stąd to krwawienie.To sie leczy.A jak ci wykryją krem w badanym materiale,to cie wyślą do lekarza.Jeśli robisz badanie na nosicielstwo,to krew nie ma tu nic do rzeczy,tylko orbale i te sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś