margie 27.10.05, 14:43 zeby prezydent zarzadzil ponowne wybory!!!! Wobec stanowiska PIS wg mnei nie ma innego wyjscia i rozwiaza sejm i zarzadza nowe wybory. Daj boze!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamba30 Re: jak ja bym chciala!!!! 27.10.05, 14:44 margie napisała: > zeby prezydent zarzadzil ponowne wybory!!!! Wobec stanowiska PIS wg mnei nie > ma innego wyjscia i rozwiaza sejm i zarzadza nowe wybory. Daj boze!!!! ja btez bym baaardzo chciała...... przeciez to jedno wielkie bagno, co się teraz dzieje Odpowiedz Link Zgłoś
katarzyna_z Re: jak ja bym chciala!!!! 27.10.05, 14:47 podpisuje sie pod powyzszymi stwierdzeniami :D Odpowiedz Link Zgłoś
agamuza Re: jak ja bym chciala!!!! 27.10.05, 14:48 A jesli odbeda sie ponowne wybory to co - cos sie zmieni??? Juz w to nie wierze :((( Nie wierze, ze spoleczenstwo wyciagnie wnioski :((( Nie wierze w nas poprostu - II tura wyborow prezydenckich mnie o tym przekonaly. Ale moze jakis malutki cud sie zdarzy... ? A kysz, kysz, kysz kaczki !!! KWAK YOU !!! Odpowiedz Link Zgłoś
margie Re: jak ja bym chciala!!!! 27.10.05, 14:48 no masarka, Lepper wicemarszalkiem, ten narodowiec i antyeuropeista ( moz enawet ksenofob) Jurek marszalkiem, koalicja Kaczynski-Lepper - Giertych to smierc dla tego kraju. Koniec reform, koniec rozwoju gospodarczego, staniemy sie znowu zasciankiem Europy... Strach sie bac... Odpowiedz Link Zgłoś
pyton31 Re: jak ja bym chciala!!!! 27.10.05, 14:50 Żałujcie że nie głosowaliście na Leppera i Samoobrone Odpowiedz Link Zgłoś
rachela180 Re: jak ja bym chciala!!!! 27.10.05, 14:53 zobaczycie zę dobrze będzie :) Jarosław to strateg niemal genialny, najlepszy na prawicy, wymanewruje wszystkich a za parę miesięcy powstanie koalicja :) PO jest sobie samo winne. Trzeba było dać marszałka Tuskowi, a mieliby MSWiA. Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: jak ja bym chciala!!!! 27.10.05, 14:57 rachela180 napisała: > zobaczycie zę dobrze będzie :) Jarosław to strateg niemal genialny, najlepszy > na prawicy, wymanewruje wszystkich a za parę miesięcy powstanie koalicja :) > > PO jest sobie samo winne. Trzeba było dać marszałka Tuskowi, a mieliby MSWiA. rachelo? gdzie Ty masz oczy? jaroslaw genialny strateg?:O po ama sobie winna? a niby w czym?, ze w dupe pisowi nie wchodzi? boj sie boga...;) Odpowiedz Link Zgłoś
widokzmarsa Re: jak ja bym chciala!!!! 27.10.05, 14:58 usmiałem się. Przepraszam, ale koniec jakich reform? Nowe wybory wygra sld i samoobrona. Premierem będzie lepper. Frekwencja 25%. Odpowiedz Link Zgłoś
rachela180 Domyslam sie co zrobił PiS :) 27.10.05, 14:50 Oto szalony, ale mozliwy scenariusz: Pis negocjuje z Po koalicję, ci sie dąsają, więc PiS po cichu rozmawia z innymi: PSL, Samoobroną, LPR. Zawiązuja nieformalna koalicję, powstaje rząd mniejszosciowy, a w grudniu lub styczniu zaprasza PO do ponownych rozmów. efekt bedzie taki, że PO będzie musiało wejść w koalicję (przecież nie beda siedzieć w opozycji!), ale na goszych zasadach niż teraz by mogło. Jednego nie moge pojąć: czemu PO forsowało Bronka?! bo czemu PiS chciał mieć marszałka to sie domyslam (nie chodzi o władzę, raczej o przesladującą PiSowców sposkowe teorie, np.że ktos zechce sie pozbyć LK - moim zdaniem w styczniu oddadza marszałka PO). Odpowiedz Link Zgłoś
margie Re: Domyslam sie co zrobił PiS :) 27.10.05, 14:53 nie trzeba sie domyslac, co PIS zrobi, bo czesc juz zrobil. Tyle, ze PO sie wypielo i Rokita zerwal rozmowy. Czy PO nie bedzie cchialo byc w opozycji? Moim zdaniem powinno, bo juz Dorn powiedzial, ze to ich wina, ze rozmowy nt koalicji zostaly zerwane. A ze kaczory sie ukladaja z tymi palantami, to wiadomo od dawna, tylko ze cytujac Misia: ten czlowiek w zyciu slowa prawdy nie powiedzial!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rachela180 Re: Domyslam sie co zrobił PiS :) 27.10.05, 14:56 Nie zgadzam się. PO naprawde samo sobie jest winne. Bronek nie jest lepszy od Tuska. Po przegranych wyborach Tusk był oczywistym kandydatem na marszałka - był w tej roli swietny w poprzedniej kadencji. Myślę, że PO forsowało wrogiego Kaczyńskim Bronka by móc torpedowac ich pomysły. Ale szczerze mówiąc osobiście wolałabym już Bronka jako marszałka niz w MONie. Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: Domyslam sie co zrobił PiS :) 27.10.05, 15:04 rachelo180.... a skad masz te pewnosc? boze..... jasnowidz, czy jak?:) siedzisz tuskowi lub rokicie na ramieniu i czytasz w ich myslach?:)))) rozumiem, ze popierasz pis... ale wiesz co? dawac sobie obciac reke za jakiegos polityka to nierozsadne. z twoich postow jawi mi sie obraz swietych braci kaczynskich i calego pisu... swieci? to czemu z wyrokowcami z samoobrony sie ukladaja? to jest PRAWO i SPRAWIEDLIWOSC? coz, widac mamy rozne poczucie prawa i sprawiedliwosci. Odpowiedz Link Zgłoś
margie Re: Domyslam sie co zrobił PiS :) 27.10.05, 15:05 Jedyna wina PO to uczciwosc. Bronek jest wg super politykiem, a ze go ponioslo troche.. kogo nie ponioslo? Bylby swietnym marszalkiem. Wg ciebie Jurek jest lepszy? Odpowiedz Link Zgłoś
rachela180 Re: Domyslam sie co zrobił PiS :) 27.10.05, 15:12 Oczywiscie że nie. Jedyna korzyść z tego, że Jurek jest marszałkiem to taka, że Jurek nie będzie ministrem kultury :) Tak, Bronek to swietny polityk, ale czemu nie Tusk, który byłby równie dobry? ...moim zdaniem PO pęka. No i jeszcze maja tego strasznego Schetynę. całe szczęście samotnego na platformie :) Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: Domyslam sie co zrobił PiS :) 27.10.05, 14:59 rachela180 napisała: >PO będzie musiało wejść w koalicję (przecież nie beda siedzieć > w opozycji!) alez bedzie moglo:) bo to w szerszym ujciu czasowym dla nich lepsze. teraz musieliby tanczyc jak pis zagra=rezygnacja z programu, na ktory wyborcy glosowali. w zwiazku z powyzszym wyborcy mogliby miec po w dooopie przy kolejnych wyborach. latwiej byc w opozycji.... pis w takich warunkach ( rzady z lepperem i giertychem lub rzady mniejszosciowe) skomrpomituje sie na 100%, bedzie niewydolne:) a przy kolejnych wyborach na niewydolna partie nikt madry nie odda glosu... zostanie PO:) no i co?:) , ale na goszych zasadach niż teraz by mogło. > Jednego nie moge pojąć: czemu PO forsowało Bronka?! bo czemu PiS chciał mieć > marszałka to sie domyslam (nie chodzi o władzę, raczej o przesladującą PiSowców > > sposkowe teorie, np.że ktos zechce sie pozbyć LK - moim zdaniem w styczniu > oddadza marszałka PO). Odpowiedz Link Zgłoś
rachela180 Re: Domyslam sie co zrobił PiS :) 27.10.05, 15:08 Niekoniecznie. Po nie może ciągle krytykować. Społeczeństwo juz to przerabiało. PiS w tej chwili gra fenomenalnie w mediach. Wczoraj Marcinkiewicz ich po prostu zmiażdżył i wysmiał w TVN24 - oczywiście w łagodny, słodki sposób, dzięki któremu zachował twarz gołębia. Rokita w mediach jest bardzo agresywny. Dla własnego dobra PO powinno złagodzic ton - wejść do koalicji. Jesty ogromna rzesza polityków PO, którzy tej koalicji chcą, a co ciekawsze może niemal cały PiS zgadza sie z PO w programie gospodarczym. Koalicja prowadziłaby spokojnie gospodarke PO (Marcinkiewicz już się dogadał z Rokita co do podatków!), a politykę PiS. W PO ścierają sie teraz frakcje Rokity i Tuska. Rokite trzeba było widziec po wyborach prezydenckich - był szczęśliwszy od PiSowców! Obaj panowie wyraźnie sie nienawidzą. Oczywiście taka kłótnia powoduje korzysci dla Tuska takie, że to on wyrasta na lidera PO. Jest jeden szkopuł. Za kilka miesięcy PO przestanie istnieć, bo się zwyczajnie rozleci. Wobec czego uważam, że nawet jeśli zostana w opozycji, to wybory przegrają. Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: Domyslam sie co zrobił PiS :) 27.10.05, 15:10 na szczescie nie jestes doradca PO:) a wszystko cio piszesz wyglaszasz z pozycji fana pisu.... to tak jakby komus swiadomie swinke podkladac. Odpowiedz Link Zgłoś
rachela180 Re: Domyslam sie co zrobił PiS :) 27.10.05, 15:15 Alez oczywiście ze popieram PiS, nie ukrywam tego przecież :))))))))))) Obserwuje po prostu co się dzieje. Moze więcej rozumiem, bo mam kontakt z działaczami PiSu. Nie jestem obiektywna, no ale przeciez to co piszę nie jest bajką o Żelaznym Wilku, tylko jest prawdopodobne. Sa i inne teroie, a ja tylko wygłaszam te, co do których jestem przekonana ze sa bardziej prawdopodobne od innych. Odpowiedz Link Zgłoś
true_oveja Re: Domyslam sie co zrobił PiS :) 27.10.05, 15:31 Jest jeden szkopuł. Za kilka miesięcy PO przestanie > > istnieć, bo się zwyczajnie rozleci. tu się zgadam niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
maretina tez bym chciala. 27.10.05, 14:55 tym razem nie puscimy babci na wybory;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Re: jak ja bym chciala!!!! 27.10.05, 14:58 Rozwiazanie parlamentu i rozpisanie nowych wyborow jest mozliwe gdy: 1. Marcinkiewiczowie nie uda sie utworzyc rzadu 2. Drugi desygnowany na premiera tez nie zdola utworzyc rzadu Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: jak ja bym chciala!!!! 27.10.05, 15:02 Nnno, ciekawe, kim byłby ten drugi desygnowany na premiera... Szlag mnie trafia, ilekroć włączam telewizor. Odpowiedz Link Zgłoś
margie Re: jak ja bym chciala!!!! 27.10.05, 15:04 a w tej sytuacji twoim zdaniem da rade utworzyc rzad? Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: jak ja bym chciala!!!! 27.10.05, 15:06 margie napisała: > a w tej sytuacji twoim zdaniem da rade utworzyc rzad? da. kaczory juz sie skumaly z samoobrona, gierychami, psl-em. zobaczysz. w imie trzymania doopy na konkretnym stolku z kazdym pis sie dogada:) Odpowiedz Link Zgłoś
rachela180 Tu masz rację :) 27.10.05, 15:19 Zakład jednak, że koalicja powstanie w styczniu? :) Odpowiedz Link Zgłoś
aguszak Re: jak ja bym chciala!!!! 27.10.05, 18:17 jeszcze jedna opcja jest możliwa: gdy rząd nie uchwali budżetu :) Odpowiedz Link Zgłoś
mamba30 Re: Mohairowe berety górą :DDD 27.10.05, 15:06 pietrek666 napisał: > siema Pietrek :))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
mamba30 Re: Siemanko :D 27.10.05, 15:09 pisz szybciutko, co u Ciebie słychać... jak zdrówko i czy masz juz arbeit :))) Odpowiedz Link Zgłoś
pietrek666 Re: Siemanko :D 27.10.05, 15:11 Arbeit macht frei!!! Więc jezdem niewolnikiem wolnego czasu :DDD A tak na serio złamałem sobie pierwszą kość śródręcza i cuś mi się zgaga jedna zrastać nie kce. To siedzę na garnuszu ZUS-u :DDD Odpowiedz Link Zgłoś
mamba30 Re: Siemanko :D 27.10.05, 15:13 no pamietam, jak pisałeś to w przelocie... Nie chcę cię straszyć, ale ja kiedyś, jak złamałam sobie gałąź to 18 tyg. w gipsiorze nosiłam :(((( Ja pracuję do końca października i potem tez jestem wolna, jak kiszka w stepie... Nie wiem, czy Ci pisałam ostatnio, że się puścilam..... za maz :))) Odpowiedz Link Zgłoś
pietrek666 Re: Siemanko :D 27.10.05, 15:26 To od "sztywnych" na zasił? Czy do innej tyrki? Odpowiedz Link Zgłoś
mamba30 Re: Siemanko :D 27.10.05, 15:31 będe szukać czegoś... na żaden zasiłek nie idę, mam ich wszystkich w zyci. O!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pietrek666 Re: Siemanko :D 27.10.05, 15:56 Wszystkich??? Tak dużej życi to Ty nie masz!!! Widziałem, to wiem :DDD Odpowiedz Link Zgłoś
rachela180 :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD 27.10.05, 15:16 Pietruś... jak fajnie Cię widzieć!!!!!!!!!!!!!!!! :DDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
pietrek666 To fajnie, że fajnie :DDD 27.10.05, 15:32 Cyganka prawdę mi powie? :) Odpowiedz Link Zgłoś
rachela180 Re: To fajnie, że fajnie :DDD 27.10.05, 16:51 Zawsze mówię prawdę - wkrótce bedę musiała w prokuraturze i przed sądem... juz sie nie moge doczekać :) Odpowiedz Link Zgłoś
maretina matkoboskasfentyjozefie! pietrek!!!!!!!!!!!!!!!!!! 27.10.05, 15:06 meile z Twojego konta wracaja! kurfa mac, odezwij sie:) Ty zyyyjeeeeeeeeeeeszzz!:) buziaki:) Odpowiedz Link Zgłoś
pietrek666 Re: matkoboskasfentyjozefie! pietrek!!!!!!!!!!!!! 27.10.05, 15:09 Bo mi margie chyba (albo mmagi) zapchała, ale pozgrywam filmiki i odkurzę je jak będę miał stały dostęp. Odpowiedz Link Zgłoś
mamba30 Re: matkoboskasfentyjozefie! pietrek!!!!!!!!!!!!! 27.10.05, 15:09 jak zapchana skrzynka, to na 100% wina Mmagi :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: matkoboskasfentyjozefie! pietrek!!!!!!!!!!!!! 27.10.05, 15:09 napisz co u ciebie! czekam:) marta Odpowiedz Link Zgłoś
pietrek666 Re: matkoboskasfentyjozefie! pietrek!!!!!!!!!!!!! 27.10.05, 15:12 PRL za wysoka, a TEST-u za mało. :((( Odpowiedz Link Zgłoś
margie Re: matkoboskasfentyjozefie! pietrek!!!!!!!!!!!!! 27.10.05, 15:12 nic nikomu nie zapychalam, wypraszam sobie:)) daj Petrescu jakies niusy:)) Odpowiedz Link Zgłoś
pietrek666 Re: matkoboskasfentyjozefie! pietrek!!!!!!!!!!!!! 27.10.05, 15:15 Dobra, dobra już ustalono, że to mmagi. Najnowszy njus to, że Tusk nie jest prezydentem :DDD Odpowiedz Link Zgłoś
mmagi masz przesrane jak nie wiesz kto Ci skrzynie zapch 27.10.05, 15:25 ał:P:)) witaj!! Odpowiedz Link Zgłoś
pietrek666 Re: masz przesrane jak nie wiesz kto Ci skrzynie 27.10.05, 15:29 Tam zaraz!!! Pamięć mam dobrą, ale krótką :DDD Odpowiedz Link Zgłoś
widokzmarsa Re: DAJ BOŻE!!!pomodle sie oto chyba dziś 27.10.05, 15:18 jezu, następna zwolenniczka leppera i sld((( Odpowiedz Link Zgłoś
rachela180 Re: DAJ BOŻE!!!pomodle sie oto chyba dziś 27.10.05, 15:20 Widoczku, czy moja teoria naprawde jest taka niemożliwa, czy moze jednak moge mieć rację? No prrrroszę, chociaż Ty rusz mózgiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
widokzmarsa Re: DAJ BOŻE!!!pomodle sie oto chyba dziś 27.10.05, 15:36 niestety, moim zdaniem nie masz racji(, choć widać ze szczerze chcesz żeby było lepiej. Gospodarka i pomysły pisu to pomyłka. Jedyne co mogliby rzeczywiście zrobić to trochę oczyścić układ z mafijno-ubeckich powiązań. Ale przecież PO pokazało że tego się boi. Więc jeśli pis z po, to nic się nie zmieni będzie tylko trochę gorzej. Jesli sam pis to trochę bardziej gorzej. Najważniejsze by to "bardziej gorzej" nie zrobiło z polski argentyny. Z Jarosławem to masz rację, to niezły "motacz", gdyby mu oddać władzę absolutną, zrobiłby pewnie więcej i lepiej ale jest w układzie. Lech, niestety, to porażka. Nowe wybory to napewno wygrana sld i samoobrony. Ich elektorat pójdzie głosowac. Ale nawet wtedy tragedii nie będzie Po wyborach działa syndrom przegranej, w USA w czsie rządów Reagana zaciekli demokraci chorowali fizycznie i psychicznie z jego powodu. NIe widze powodu by rosdzierać szaty. Trzeba po prostu będzie więcej pracować i płacić większe podatki walczac z większą głupotą biurokracji. Gdybym był młodszy to bym wyjechał, jak to zresztą zrobiłem kiedyś)) Odpowiedz Link Zgłoś
widokzmarsa Re: widok masz 150% racji.... 27.10.05, 15:45 eee, po prostu z marsa lepiej widać)) Odpowiedz Link Zgłoś
rachela180 Re: DAJ BOŻE!!!pomodle sie oto chyba dziś 27.10.05, 15:58 Widoczku, masz częściowo rację, przynajmniej moim zdaniem. PiS chce realizowac większość pomysłów gospodarczych PO. Marek Jurek jest jeden, może jest ich paru, ale większość PiSu to liberałowie gospodarczy. Więc przy koalicji szansa na rozsądną gospodarkę byłaby bardzo duża. Ja uważam, że mamy oto pierwsze drgania przed rozpadem PO. Odpowiedz Link Zgłoś
widokzmarsa Re: DAJ BOŻE!!!pomodle sie oto chyba dziś 27.10.05, 16:20 niestety śmiem wątpić w liberalizm? PO. To wciąż eurosocjalim, czyli centralne kierowanie na może trochę dłuzszej smyczy niż PiS. Powinno byc inaczej. Ale to już może moje skręcenie, ja studiowałem ekonomię na uniwersytecie gdzie wykładało dwóch konserwatywnych noblistów z ekonomi. Pan balcerowicz, góru polskich "liberałów" wykładał dla PZPR. Może stąd ta różnica? Odpowiedz Link Zgłoś
widokzmarsa Re: DAJ BOŻE!!!pomodle sie oto chyba dziś 27.10.05, 16:24 dodam tylko na zakoczeni że kiedys w Polsce uczono ekonomii socjalizmu i ekonomii kapitalizmu. Teraz się uczy ekonomi prospołecznej, ekonomii europejskiej etc. Podstawowe zasady ekonomii sa jedne. Ale jak to przedstawić ludziom którzy nie rozumieją rozkładu jazdy pociągów? Odpowiedz Link Zgłoś
margie Re: DAJ BOŻE!!!pomodle sie oto chyba dziś 27.10.05, 15:38 obawiam sie rachel, z emasz racje z tym, ze PO sie rozleci, ajk sie nie dogadaja koalicyjnie. Tyle, ze mnie te gierki kaczorow napawaja nienawiscia taka, jaka nigdy do nikogo nie zywilam. Moze dlatego ze pamietam Lecha z czasow studenckich moich, a jego asystenckich i strach mnie oblatuje co rzadza wladzy mzoe zrobic z czlowieka.... Ja sie ludze, ze moze sie narod opamieta i jakby byly 2 wybory, to PO by wygralo? Bo mi wstyd za glupote tego narodu.... Odpowiedz Link Zgłoś
rachela180 Re: DAJ BOŻE!!!pomodle sie oto chyba dziś 27.10.05, 15:59 Widok ma rację - PO nie wygra ani za 4 lata, ani teraz (jeśli by były przedterminowe). Wygląda na to, ze PO nie miało planu awaryjnego na wypadek przegranej. Teraz mamy efekt. Odpowiedz Link Zgłoś
ocean.niespokojny Re: jak ja bym chciala!!!! 27.10.05, 15:34 koszt wyborów, referendów jest tak duzy, ze tez z tego powodu kiepsko to widze, choc sponsor pewnie by sie znalazł :) Odpowiedz Link Zgłoś
aguszak Re: jak ja bym chciala!!!! 27.10.05, 18:09 To by były kolejne pieniądze wyrzucone w błoto. Na ponowne wybory przyszłoby 20% wyborców (wersja optymistyczna ;P i wybraliby Samoobronę i LPR. Taki scenariusz zapisałam jako wielce prawdopodobny :((( Odpowiedz Link Zgłoś