Dodaj do ulubionych

diane 35 a trądzik

20.11.05, 12:28
po jakim czasie dzialają tabletki Diane 35 na trądzik i czy ktoraś z Was
zuważyła jakieś konkretne skutki uboczne brania tych anty??
Obserwuj wątek
    • xandi Re: diane 35 a trądzik 20.11.05, 15:21
      działają dość szybko, o ile pamiętam. w sumie cera bardzo mi się poprawiła.
      Nawet jak jakiś pryszczyk się pojawiał to bardzo szybko się goił.
      Co do efektów ubocznych- ostatnio (po 3 latach) odstawiłam diane-35 bo stałam
      się płaczliwa, zdenerwowana wszystkim i zestresowana. Nie wiem kiedy się te
      objawy pojawiły dokładnie, ale teraz po miesiącu przerwy widzę wyraźną poprawę.
      W sumie żadnych innych wad nie zauważyłam.
    • niespokojna3 Re: diane 35 a trądzik 20.11.05, 16:17
      ponoc moze sie poprawiac po 3 miesiacach, a niektorym dopiero po 12. ja widze
      efekty po 5. za to przytylo mi sie kilka kilo...:(
      • shiva772 Re: diane 35 a trądzik 20.11.05, 19:28
        Jak zaczęłam to brać to w miesiąc przytyłam 10 kg. Wszystkie ubrania były na
        mnie za ciasne. Odstawiłam natychmiast jak się zoorientowałam że to od tego.
        Nie polecam wogóle!
        • jo-asiunka Re: diane 35 a trądzik 20.11.05, 19:50
          miałam to samo: przytyłam. Ale nei zauważyłam żadnej poprawy cery ani włosów:(
    • necia27 Re: diane 35 a trądzik 20.11.05, 19:50
      No właśnie dziewczyny diane biore drugie opakowanie tez cos zauwazylam moj
      wilczy apetyt zawsze bylam szczupla i nie chcialabym przytyc.Myslicie ze to ma
      jakis zwiazek z tymi tabletkami???????????
      • xandi Re: diane 35 a trądzik 20.11.05, 22:49
        widać każdy inaczej reaguje. Ja sporo schudłam (ale chyba nie od diany) i nie
        miałam najmniejszych problemów z utrzymaniem wagi. Nie przytyłam nawet
        kilograma, mimo że kiedyś ciężko mi było trzymać wagę na stałym poziomie
        (miałam spore huśtawki wagi).
    • galiia Re: diane 35 a trądzik 21.11.05, 09:07
      przytyłam w ciągu 2 miesięcy prawie 10 kg
      nie polecam
      tyłam również po logeście i ewrze
      jedyne pocieszenie wtedy było takie że przynajmniej mam większe piersi :)
    • urbanchaos Re: diane 35 a trądzik 21.11.05, 11:27
      depresja,niepłodność
      • didi_z Re: diane 35 a trądzik 25.11.05, 16:14
        czy nieplodnosc rzucilas sobie tak po prostu, czy masz jakies konkretne
        wiadomiosci i jaki czas zazywania uwazasz za dlugi i niebezpieczny???
    • lilarose Re: diane 35 a trądzik 28.11.05, 13:38
      Cera mi sie poprawiła, troszke przytyłam (ale chciałam przytyć bo byłam
      strasznie chuda), urosły mi piersi, moje libido znacznie wzrosło i mam lepszy
      nastrój. Biorę dianę od 9 miesięcy. Widac każdy organizm inaczej reaguje.
    • spin_spin_sugar Re: diane 35 a trądzik 28.11.05, 15:31
      ja po 3-4 miesiącach zauważyłam poprawę - znikły ropne krostki, twarz sie
      wygładziła, z tego co wiem to jeśli po ok. 4 miesiącach się nic dobrego nie
      zauważy to trzeba spróbować czego innego - przynajmniej tak mówiła dermatolog;
      ginekolog twierdzi, że aby całkowicie wyleczyć to trzeba je stosować tak do
      roku, a jeszcze lepiej: trochę czasu po całkowitym wyleczeniu

nie zauważyłam ubocznych skutków u siebie - czuję sie świetnie jest oki (jestem
      19-latką)

pozdro
      • magitek Re: diane 35 a trądzik 02.02.06, 19:42
        Hmmm...
        ja brałam inne tabletki :) i naturalnie przytyłam, to kwestia organizmu.
        obecnie po badaniach hormonalych ginekolog zaleciła mi te tabletki Diana35 z
        racji tego,ze ma mi sie poprawic cera. czasemi ma tyle pryszczy,ze szok,
        szczegolnie w okolicach ust i brody. dla ładnej cery zrobie wszystko :)
        mam nadzieje, ze po tych radykalnie nei utyje ;) bede sie pilnowac ;)
    • klonn3 Re: diane 35 a trądzik 02.02.06, 19:58
      po odstawieniu - syfy na plecach :/, pogorszenie cery
      w trakcie - tyjesz, nie masz ochoty na seks i w ogóle na nic
      BEZNADZIEJA
      pigułki anty to syf
      nie polecam - zdecydowanie!!!!!!!!
    • niespokojna3 Re: diane 35 a trądzik 02.02.06, 20:42
      u mnie poprawa cery nastapila po ok. 4 miesiacach. zauwazylam tez wolniej
      odrastajace zupelnie inne wloski po depilacji np.nog. powiekszyl mi sie biust.
      na poczatku mialam placzliwe nastroje, ale to przez ok. 2 miesaice. przytylam
      tez przez 7 miesiacy brania ok.9kg. jednak zamierzam dalej je lykac poniewaz
      powiedziano mi, ze dla pelnego efektu nalezy to robic ponad rok.
    • gosia_kka Re: diane 35 a trądzik 02.02.06, 21:59
      Ja biore jakies 5 miesiecy. Cera zaczela mi sie poprawiac, chociaz do idealu
      daleko. Nie mam zadnych skutkow ubocznych, nie przytylam. Chyba troszke urosly
      mi piersi.
      • tsee.tsee ODSTAWCIE TO! 03.02.06, 11:59

Dziewczyny - nie róbcie sobie krzywdy !

Miałam to samo - straszny trądzik i zaczęłam brać Dianę. Owszem pomogło.
        Byłam tak szczęśliwa że brałam to gó.. 4 lata. Wróciłam wtedy do zycia.

Teraz po odstawieniu okazało się, że po pierwsze nie mam okresu wcale już kilka
        miesięcy, mam totalny nawrót syfów i wągrów - szczególnie na dekolcie i na
        plecach. Miałam ciągle przez lata straszne migrenowe bóle głowy - takie 2-3
        dniowe z wymiotami, rozwolnieniem, światłowstrętem, jadłowstrętem i innymi -
        wszystko przeszło po odstawieniu Diany. Do tego okazało się, że moja wieczna
        depresja i brak libido to też Diana. Owszem - na Dianie miałam bardzo ładne
        duże napięte piersi, ale po odstawieniu spadły chyba o więcej niż jeden
        rozmiar - teraz mi wiszą jak po karmieniu dziecka!!! :((((
        To z taich zauważalnych rzeczy - a co tam jeszcze w środku sie dzieje..
        Niedługo idę na badania czy wogóle moje jajniki działają.

Dziewczyny, przepraszam, że straszę ale naprawdę zastanówcie się 2 razy. Moja
        znajoma z kolei wylądowała w szpitaluz zakrzepicą kończyn czy coś przez Dianę.
        Próbujcie wszystkiego - diet, suplementów, czarów, kosmetyków, zabiegów
        dermatologicznych, bioenergoterapii ale naprawdę przeanalizujcie branie Diany.
        Lekarze ją zapisująbo działa na początku i nie trzeba się wysilać.. I
        bagatelizująco się wypowiadają o skutkach ubocznych. A one są.
        • spin_spin_sugar Re: ODSTAWCIE TO! 03.02.06, 12:15
          żaden lek, a tym bardziej hormonalny nie działa na wszystkich identycznie;
          zastanawia mnie tylko to czemu tak wolną ręką przepisują go ginekolodzy - niby
          w większości przypadków diana 35 własnie jest najlepsza na trądzik, ale powinno
          się jednak iść najpierw do endokrynologa zrobić badania hormonalne i jeżeli
          rzeczywiście diana 35 będzie najbardziej odpowiednia - wtedy ja przepisze,
          a jest jeszcze coś takiego jak obserwacja objawów - jeśli widzi się , że coś
          się dzieje nie tak trzeba od razu powidaomić ginekologa, a nie meczyć się przez
          dłuższy czas ("bo tak mi zależy na tym") a potem narzekać ile ta diana 35 szkód
          narobiła
          pzdr
          • kami4 potrzebna Diane 12.02.06, 14:12
            jeśli zostało Wam niepotrzebne op prosze o kontakt gg5187227
    • urbanchaos Re: diane 35 a trądzik 12.02.06, 16:37
      ponoć na oddziale onkologicznym masę dziewczyn ze zmianami w piersiach
      a wszystkie miały wspólną przeszłość :Diane-35
      • die_schweiz Re: diane 35 a trądzik 12.02.06, 16:48
        Potwierdzam, niestety jako jedna z tych dziewczyn.
        Pytanie powinno brzmieć nie "D a trądzik" tylko "D a guzki piersi"
      • c.kapturek Re: diane 35 a trądzik 12.02.06, 19:40
        jasne, to zapytaj czy paliły fajki w trakcie brania leków hormonalnych.
        tu także wiele wypowiedzi: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=15080&w=31159533&v=2&s=0
        wszystko zalezy od typu urody, ale jak ktoś radził najlepiej udać się do endrokrynologa sprawdzić poziom hormonów tarczycy oraz dermatologa, który indywidualnie dobiera leczenie.
        • die_schweiz Re: diane 35 a trądzik 12.02.06, 20:26
          Nie, nie paliły. Nigdy. Zdrowo żyły, były szczęśliwe i nagle...
          Ale gdyby mi wcześniej ktoś pisał takie rzeczy jak ja teraz, pewnie też bym nie
          zrezygnowała, więc nie wciskam się. Wasze życie, wasze przeżycie.
          • c.kapturek Re: diane 35 a trądzik 12.02.06, 21:33
            akurat ja brałam diane jakies 10 lat temu przez ok pół roku.....teraz wcinam inne a wyniki wątrobowe mam spoko;D
            wiesz z tego co czytałam w róznych źródłach nie ma dowodu na to, że bezpośrednią przyczyną guzów piersi są leki hormonalne(czasem trzeba je brać ze wzgl zdrowotnych a nie tylko anty) wiec ja w życiu się nie sugeruję opowiastkami typu nie bierz tego bo ktoś to miał i takie tam.
            jeśli kobieta dba o siebie odwiedza lekarza/dobrego co zna się na rzeczy/ to nie ma szans na chorobę, a jeśli nawet to na szybkie jej wykrycie i wyleczenie.
          • mgla_jedwabna Re: diane 35 a trądzik 12.02.06, 21:33
            bo Diane nie nalezy brac dluzej niz 6 miesiecy- powiedzial mi ginekolog! wiec
            jak ktos bral przez pare lat, to nic dziwnego, ze ma teraz problemy. Moja
            wersja jest taka: bralam przez 6 miesiecy wlasnie, tradzik ustapil po trzech.
            Przestalam brac i wrocil po dwoch miesiacach, ale oslabiony i wtedy leczylam go
            juz nie hormonalnie. Bo diane to nie jest taka po prostu pigulka anty z efektem
            ubocznym w postaci ladnej cery tylko lekiem ciezkiego kalibru, ktorego nie
            mozna brac dluzej niz sie musi.
            • c.kapturek Re: diane 35 a trądzik 12.02.06, 21:37
              też właśnie takie leki bierze się z przerwami i pod kontrolą dobrego lekarza.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka