didi_z 20.11.05, 12:28 po jakim czasie dzialają tabletki Diane 35 na trądzik i czy ktoraś z Was zuważyła jakieś konkretne skutki uboczne brania tych anty?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
xandi Re: diane 35 a trądzik 20.11.05, 15:21 działają dość szybko, o ile pamiętam. w sumie cera bardzo mi się poprawiła. Nawet jak jakiś pryszczyk się pojawiał to bardzo szybko się goił. Co do efektów ubocznych- ostatnio (po 3 latach) odstawiłam diane-35 bo stałam się płaczliwa, zdenerwowana wszystkim i zestresowana. Nie wiem kiedy się te objawy pojawiły dokładnie, ale teraz po miesiącu przerwy widzę wyraźną poprawę. W sumie żadnych innych wad nie zauważyłam. Odpowiedz Link Zgłoś
niespokojna3 Re: diane 35 a trądzik 20.11.05, 16:17 ponoc moze sie poprawiac po 3 miesiacach, a niektorym dopiero po 12. ja widze efekty po 5. za to przytylo mi sie kilka kilo...:( Odpowiedz Link Zgłoś
shiva772 Re: diane 35 a trądzik 20.11.05, 19:28 Jak zaczęłam to brać to w miesiąc przytyłam 10 kg. Wszystkie ubrania były na mnie za ciasne. Odstawiłam natychmiast jak się zoorientowałam że to od tego. Nie polecam wogóle! Odpowiedz Link Zgłoś
jo-asiunka Re: diane 35 a trądzik 20.11.05, 19:50 miałam to samo: przytyłam. Ale nei zauważyłam żadnej poprawy cery ani włosów:( Odpowiedz Link Zgłoś
necia27 Re: diane 35 a trądzik 20.11.05, 19:50 No właśnie dziewczyny diane biore drugie opakowanie tez cos zauwazylam moj wilczy apetyt zawsze bylam szczupla i nie chcialabym przytyc.Myslicie ze to ma jakis zwiazek z tymi tabletkami??????????? Odpowiedz Link Zgłoś
xandi Re: diane 35 a trądzik 20.11.05, 22:49 widać każdy inaczej reaguje. Ja sporo schudłam (ale chyba nie od diany) i nie miałam najmniejszych problemów z utrzymaniem wagi. Nie przytyłam nawet kilograma, mimo że kiedyś ciężko mi było trzymać wagę na stałym poziomie (miałam spore huśtawki wagi). Odpowiedz Link Zgłoś
galiia Re: diane 35 a trądzik 21.11.05, 09:07 przytyłam w ciągu 2 miesięcy prawie 10 kg nie polecam tyłam również po logeście i ewrze jedyne pocieszenie wtedy było takie że przynajmniej mam większe piersi :) Odpowiedz Link Zgłoś
didi_z Re: diane 35 a trądzik 25.11.05, 16:14 czy nieplodnosc rzucilas sobie tak po prostu, czy masz jakies konkretne wiadomiosci i jaki czas zazywania uwazasz za dlugi i niebezpieczny??? Odpowiedz Link Zgłoś
lilarose Re: diane 35 a trądzik 28.11.05, 13:38 Cera mi sie poprawiła, troszke przytyłam (ale chciałam przytyć bo byłam strasznie chuda), urosły mi piersi, moje libido znacznie wzrosło i mam lepszy nastrój. Biorę dianę od 9 miesięcy. Widac każdy organizm inaczej reaguje. Odpowiedz Link Zgłoś
spin_spin_sugar Re: diane 35 a trądzik 28.11.05, 15:31 ja po 3-4 miesiącach zauważyłam poprawę - znikły ropne krostki, twarz sie wygładziła, z tego co wiem to jeśli po ok. 4 miesiącach się nic dobrego nie zauważy to trzeba spróbować czego innego - przynajmniej tak mówiła dermatolog; ginekolog twierdzi, że aby całkowicie wyleczyć to trzeba je stosować tak do roku, a jeszcze lepiej: trochę czasu po całkowitym wyleczeniu nie zauważyłam ubocznych skutków u siebie - czuję sie świetnie jest oki (jestem 19-latką) pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
magitek Re: diane 35 a trądzik 02.02.06, 19:42 Hmmm... ja brałam inne tabletki :) i naturalnie przytyłam, to kwestia organizmu. obecnie po badaniach hormonalych ginekolog zaleciła mi te tabletki Diana35 z racji tego,ze ma mi sie poprawic cera. czasemi ma tyle pryszczy,ze szok, szczegolnie w okolicach ust i brody. dla ładnej cery zrobie wszystko :) mam nadzieje, ze po tych radykalnie nei utyje ;) bede sie pilnowac ;) Odpowiedz Link Zgłoś
klonn3 Re: diane 35 a trądzik 02.02.06, 19:58 po odstawieniu - syfy na plecach :/, pogorszenie cery w trakcie - tyjesz, nie masz ochoty na seks i w ogóle na nic BEZNADZIEJA pigułki anty to syf nie polecam - zdecydowanie!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
niespokojna3 Re: diane 35 a trądzik 02.02.06, 20:42 u mnie poprawa cery nastapila po ok. 4 miesiacach. zauwazylam tez wolniej odrastajace zupelnie inne wloski po depilacji np.nog. powiekszyl mi sie biust. na poczatku mialam placzliwe nastroje, ale to przez ok. 2 miesaice. przytylam tez przez 7 miesiacy brania ok.9kg. jednak zamierzam dalej je lykac poniewaz powiedziano mi, ze dla pelnego efektu nalezy to robic ponad rok. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia_kka Re: diane 35 a trądzik 02.02.06, 21:59 Ja biore jakies 5 miesiecy. Cera zaczela mi sie poprawiac, chociaz do idealu daleko. Nie mam zadnych skutkow ubocznych, nie przytylam. Chyba troszke urosly mi piersi. Odpowiedz Link Zgłoś
tsee.tsee ODSTAWCIE TO! 03.02.06, 11:59 Dziewczyny - nie róbcie sobie krzywdy ! Miałam to samo - straszny trądzik i zaczęłam brać Dianę. Owszem pomogło. Byłam tak szczęśliwa że brałam to gó.. 4 lata. Wróciłam wtedy do zycia. Teraz po odstawieniu okazało się, że po pierwsze nie mam okresu wcale już kilka miesięcy, mam totalny nawrót syfów i wągrów - szczególnie na dekolcie i na plecach. Miałam ciągle przez lata straszne migrenowe bóle głowy - takie 2-3 dniowe z wymiotami, rozwolnieniem, światłowstrętem, jadłowstrętem i innymi - wszystko przeszło po odstawieniu Diany. Do tego okazało się, że moja wieczna depresja i brak libido to też Diana. Owszem - na Dianie miałam bardzo ładne duże napięte piersi, ale po odstawieniu spadły chyba o więcej niż jeden rozmiar - teraz mi wiszą jak po karmieniu dziecka!!! :(((( To z taich zauważalnych rzeczy - a co tam jeszcze w środku sie dzieje.. Niedługo idę na badania czy wogóle moje jajniki działają. Dziewczyny, przepraszam, że straszę ale naprawdę zastanówcie się 2 razy. Moja znajoma z kolei wylądowała w szpitaluz zakrzepicą kończyn czy coś przez Dianę. Próbujcie wszystkiego - diet, suplementów, czarów, kosmetyków, zabiegów dermatologicznych, bioenergoterapii ale naprawdę przeanalizujcie branie Diany. Lekarze ją zapisująbo działa na początku i nie trzeba się wysilać.. I bagatelizująco się wypowiadają o skutkach ubocznych. A one są. Odpowiedz Link Zgłoś
spin_spin_sugar Re: ODSTAWCIE TO! 03.02.06, 12:15 żaden lek, a tym bardziej hormonalny nie działa na wszystkich identycznie; zastanawia mnie tylko to czemu tak wolną ręką przepisują go ginekolodzy - niby w większości przypadków diana 35 własnie jest najlepsza na trądzik, ale powinno się jednak iść najpierw do endokrynologa zrobić badania hormonalne i jeżeli rzeczywiście diana 35 będzie najbardziej odpowiednia - wtedy ja przepisze, a jest jeszcze coś takiego jak obserwacja objawów - jeśli widzi się , że coś się dzieje nie tak trzeba od razu powidaomić ginekologa, a nie meczyć się przez dłuższy czas ("bo tak mi zależy na tym") a potem narzekać ile ta diana 35 szkód narobiła pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
kami4 potrzebna Diane 12.02.06, 14:12 jeśli zostało Wam niepotrzebne op prosze o kontakt gg5187227 Odpowiedz Link Zgłoś
urbanchaos Re: diane 35 a trądzik 12.02.06, 16:37 ponoć na oddziale onkologicznym masę dziewczyn ze zmianami w piersiach a wszystkie miały wspólną przeszłość :Diane-35 Odpowiedz Link Zgłoś
die_schweiz Re: diane 35 a trądzik 12.02.06, 16:48 Potwierdzam, niestety jako jedna z tych dziewczyn. Pytanie powinno brzmieć nie "D a trądzik" tylko "D a guzki piersi" Odpowiedz Link Zgłoś
c.kapturek Re: diane 35 a trądzik 12.02.06, 19:40 jasne, to zapytaj czy paliły fajki w trakcie brania leków hormonalnych. tu także wiele wypowiedzi: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=15080&w=31159533&v=2&s=0 wszystko zalezy od typu urody, ale jak ktoś radził najlepiej udać się do endrokrynologa sprawdzić poziom hormonów tarczycy oraz dermatologa, który indywidualnie dobiera leczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
die_schweiz Re: diane 35 a trądzik 12.02.06, 20:26 Nie, nie paliły. Nigdy. Zdrowo żyły, były szczęśliwe i nagle... Ale gdyby mi wcześniej ktoś pisał takie rzeczy jak ja teraz, pewnie też bym nie zrezygnowała, więc nie wciskam się. Wasze życie, wasze przeżycie. Odpowiedz Link Zgłoś
c.kapturek Re: diane 35 a trądzik 12.02.06, 21:33 akurat ja brałam diane jakies 10 lat temu przez ok pół roku.....teraz wcinam inne a wyniki wątrobowe mam spoko;D wiesz z tego co czytałam w róznych źródłach nie ma dowodu na to, że bezpośrednią przyczyną guzów piersi są leki hormonalne(czasem trzeba je brać ze wzgl zdrowotnych a nie tylko anty) wiec ja w życiu się nie sugeruję opowiastkami typu nie bierz tego bo ktoś to miał i takie tam. jeśli kobieta dba o siebie odwiedza lekarza/dobrego co zna się na rzeczy/ to nie ma szans na chorobę, a jeśli nawet to na szybkie jej wykrycie i wyleczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
mgla_jedwabna Re: diane 35 a trądzik 12.02.06, 21:33 bo Diane nie nalezy brac dluzej niz 6 miesiecy- powiedzial mi ginekolog! wiec jak ktos bral przez pare lat, to nic dziwnego, ze ma teraz problemy. Moja wersja jest taka: bralam przez 6 miesiecy wlasnie, tradzik ustapil po trzech. Przestalam brac i wrocil po dwoch miesiacach, ale oslabiony i wtedy leczylam go juz nie hormonalnie. Bo diane to nie jest taka po prostu pigulka anty z efektem ubocznym w postaci ladnej cery tylko lekiem ciezkiego kalibru, ktorego nie mozna brac dluzej niz sie musi. Odpowiedz Link Zgłoś
c.kapturek Re: diane 35 a trądzik 12.02.06, 21:37 też właśnie takie leki bierze się z przerwami i pod kontrolą dobrego lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś