Dodaj do ulubionych

Co po tabletkach??

29.12.05, 21:08
Przez ponad trzy lata brałam tabletki antykoncepcyjne (Harmonet), teraz lekarz
kazał mi zrobić przerwe. Na cały rok! Jakich środków przez ten czas stosować
zeby nie zajść w ciąże? Bo ja nie chcę narazie mieć dzieci! Pomóżcie
Obserwuj wątek
    • edytka73 Re: Co po tabletkach?? 29.12.05, 22:18
      1.Prezerwatywa + środki plemnikobójcze (globulki, pianki itp. - do kupienia w
      aptece),
      2.NPR - będziesz wiedziała, czy po pigułąch wróciła Ci płodność i kiedy jest te
      10-15 dni, kiedy można bez zabezpieczenia i bez ryzyka ciąży.
      3.Szklanka wody zamiast :)
      • julka.q Re: Co po tabletkach?? 29.12.05, 22:57
        Szklanka wody zamiast to jest sposób którego skutecznosc mi odpowiada ale raczej
        nie wypali:D, szczególe jak się ma faceta. Wizja prezerwatywy mnie przeraża
        najbardziej, bo to juz nie będzie tak fajnie, a jeszcze jak się słyszy o tych
        wszystkich dzieciach z prezerwatywy, a ja nie chce:( NPR to chyba nie za dobra
        antykoncepcja?
        • julka.q Re: Co po tabletkach?? 29.12.05, 22:59
          A własnie tak mi sie przypomniało, podobno za wszedzie wycofują te wszystkie
          pianki, żele i inne bo są szkodliwe, prawda to?
          • jolantas1955 Re: Co po tabletkach?? 30.12.05, 11:54
            A pomyślałam o spiralce? Wcale nieprawda, że nie należy jej zakładać u kobiet,
            które nie rodziły.Ja miałam ją przez wiele lat, było super wygodnie,
            bezstresowo, bez tycia, a gdy zapragnęłam dziecka, po prostu ją usunęłam. Teraz
            pewnie są już o wiele lepsze i bezpieczniejsze, więc pogadaj o tym ze swoim gin.
          • starawyjadaczka Re: Co po tabletkach?? 30.12.05, 12:47
            julka.q napisała:

> A własnie tak mi sie przypomniało, podobno za wszedzie wycofują te wszystkie
            > pianki, żele i inne bo są szkodliwe, prawda to?

szkodliwe to sa tabletki antykoncepcyjne, spytaj sie neurologa. przeczytaj
            sobie jeszcze cała stronę ulotki info dołączonej do tabletek nt skutków
            ubocznych, zastanów sie DLACZEGO musisz miec az roczna przerwe w ich braniu i
            jesli jestes inteligentna to zrozumiesz co jest szkodliwe.
    • miss.hyde Re: Co po tabletkach?? 30.12.05, 12:56
      A dlaczego kazał Ci zrobić aż roczną przerwę? Trochę bez sensu i tylko Tobie
      sprawi kłopoty. Słyszałam o przerwach trzymiesięcznych lub miesięcznych, ale
      rocznych?? Ale ginekologowie często decyduja według własnego widzimisie.
      Uprzedzam - wiem o szkodliwości tabletek, ale chyba każda z nas bierze je
      świadomie. I nie dramatyzujmy.
      • julka.q Re: Co po tabletkach?? 30.12.05, 18:32
        Ja sama bym sie na przerwe nie zdecydowała, ale powiedział ze wątroba musi mi
        odpocząć i takie tam inne sprawy. Zastanawiałam się nad spiralką ale lekarz mi
        odradził bo powiedział ze mogę mieć później komplikacje. A szkodliwosć pianek i
        tym podobnych się pytałam bo miałam zakażenie drożdzakami i nie chciałabym aby
        mi się nasiliło. O tą spiralke to chyba muszę sobie znaleźć lepszego lekarza i z
        nim pogadać. Bo skoro nie jest taka szkodliwa to czemu nie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka