maya1982 03.01.06, 11:40 Chcialabym sie dowiedziec ktora z kancelarii w Wawie przyjmuje studentow na praktyki i mozna sie tam naprawde czegos nauczyc nie tylko segregowania korespondencji?Bede wdzieczna za kazda podpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aw7 Re: praktyki 04.01.06, 23:17 No ja tez jestem ciekawa :) a na którym jestes roku?Ja na trzecim i tak się zastanawiam.. w moim bloku jest taka mała kancelaria co przyjmuje tylko 2 razy w tygodniu po prare godzin,sprawdziłam,ze ta pani adwokat pracuje w innej kancelarii ,a w tej wydaje mi sie,ze tak sobie dorabia,no wiec zastanawiam się czy nie isc do niej i zapytać się czy nie mogłabym przychodzic do niej na te 2 godziny dwa razy w tygodniu na praktyki,cos tam napisać,przepisać,wysłac itp. by troche doswiadczenia zdobyc.Zastanawiam się włąsnie,czy to tak wypada?tak isć i się zapytać czy by mnie przyjeła ?jak wam się wydaje?czy to moze być zle odebrane?W sumie to powinna się ucieszyć,darmowa pomoc ;) no ale sama nie wiem..? Odpowiedz Link Zgłoś
studentka83 Re: praktyki 16.01.06, 22:07 proponuje zalatwic sobie przez uczelnie.ja np.odbywam teraz praktyki w prokuraturze,duzo mozna sie nauczyc.ja chodze na sprawy sadowe,pisze akty oskarz.umorzenia,apelacje,jezdze do aresztow,komend,denatow itd.Naprawde,super ludzie i mozna wiele z tego wyciagnac. Odpowiedz Link Zgłoś
maya1982 Re: praktyki 24.01.06, 15:49 Czesc.Po znowu ja.Jestem na 4 roku.Wiem ze mozna zalatwic sobie praktyki z uczelni i wlasnie to zrobilam,zalatwilam praktyki w sadzie na ferie.Nie beda dlugie ale zamierzam wziac rowniez skierowanie na wakacje tylko tym razem do prokuratury i do sadu ale do innego wydzialu.Chcialabym rowniez zalatwic sobie praktyki w jakiejs kancelarii ale uczelnia niestety w tym nie posredniczy co najwyzej przygotowuje umowe jesli kancelaria tego wymaga.Czasami przed wakacjami zdarzaja sie oferty,ktore sa na uczelni wywieszone z roznych kancelarii,niektore nawet platne.Jezeli chodzi o chodzenie po kancelariach i szukanie praktyk to nie widze w tym nic zlego pod warunkiem ze nie bedziesz zbyt nachalnie namawiala na przyjecie.Moze sie uda.Zycze powodzenia i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
fiordilligi Re: praktyki 26.02.06, 11:06 www.tomczak.pl w tym roku już rozpoczęli nabór Odpowiedz Link Zgłoś
555nika Re: praktyki 03.03.06, 18:20 witam! a ja chcialabym sie dowiedziec jaka kancelaria w krakowie chetnie przyjmuje studentow na praktyki-chetnie czyli, ze mozna sie czegos nauczyc oprocz obslugi xero...;) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś