oliwia835 17.01.06, 09:53 Jak to jest,w tej przerwie 7 dniowej jest tak samo zabezpieczona jak w trakcie brania tabletek?Pomimo ze biore pigulki nie moge sie przelamac,choc kochamy sie bez prezerwatywy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
menk.a Re: antykoncepcja 17.01.06, 10:02 tak przy regularnym przyjmowaniu tabletek jesteś zabezpieczona w trakcie całego cyklu , a ryzyko zajścia w ciażę jt minimalne - na poziomie ułamków Odpowiedz Link Zgłoś
roman_tyczka Re: antykoncepcja 17.01.06, 14:59 oliwia835 napisała: > Jak to jest,w tej przerwie 7 dniowej jest tak samo zabezpieczona jak w trakcie > brania tabletek?Pomimo ze biore pigulki nie moge sie przelamac,choc kochamy > sie bez prezerwatywy. taki masz lek przed ciaza? to po co z nim jestes? dla seksu tylko? Odpowiedz Link Zgłoś
oliwia835 Re: antykoncepcja 17.01.06, 16:46 Nie nie tylko dla seksu,ale jakos nie mam zamiaru miec dzidziusia,najpierw studia pozniej rodzina nie spieszno mi do pieluch.. Odpowiedz Link Zgłoś
wzr1 Re: antykoncepcja 17.01.06, 17:36 Studia to raczej skończyś, ale rodziny to możesz nie mieć wogółe. jak za wcześnie napchasz się hormonami Odpowiedz Link Zgłoś
rosa_de_vratislavia Re: antykoncepcja 18.01.06, 14:07 wzr1 napisała: > rodziny to możesz nie mieć wogółe. jak za wcześnie napchasz się hormonami Nie pleć bzdur, wzrl, albo poprzyj swoje teorie odnośnikami do badań. Nie muszą być linki - może być normalna bibliografia. Czekamy z niecierpliwością. Inaczej Twoje słowa to plotka rodem z magla albo osiedlowego warzywniaka. Odpowiedz Link Zgłoś
bo.tak Re: antykoncepcja 17.01.06, 15:44 tak, jesteś zabezpieczona, ale tylko jeżeli po 7 dniowej przerwie zaczniesz nowe opakowanie! :) Odpowiedz Link Zgłoś
asiulka81 czyzby nastal wtorny analfabetyzm 17.01.06, 16:57 a czytanie ulotek stalo sie czyms niepotrzebnym??? Odpowiedz Link Zgłoś
oliwia835 Re: czyzby nastal wtorny analfabetyzm 18.01.06, 01:09 ja to wszystko wiem ale czyz nie lepiej jest sie upewnic,a moze odezwalaby sie jakas osoba ktora miala problemy z tego powodu,ludzie czy wy jestescie az tacy tepi i czepiacie sie szczegolow ja tylko zadalam pytanie a nie oczekiwalam jakis moralow itp. Odpowiedz Link Zgłoś
f_emmefatale Re: czyzby nastal wtorny analfabetyzm 18.01.06, 01:14 Bo to Forum Kobieta-czyli o wszystkim,a nie tylko o zdrowiu. forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=216 forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=35464 Nie jestes zabezpieczona-to przerwa na okres. jedyne co moze byc traktowane jako zabezpieczenie to wlasnie ta miesiaczka-nieplodnosc bezgledna,ktora i tak nie daje 100% pewnosci,bo wg wskaznika Pearl'a jest to 47 zaplodnien na 100. Odpowiedz Link Zgłoś
aserath tabletki a zabezpieczenie 18.01.06, 08:36 Przepraszam, ale nie zgodze się z odpowiedzią powyżej. Biorę tabletki do prawie 10 lat, i wczasie 7 dniowej przerwy moge z cala pewnością stwierdzić, ze jest się zabezpieczonym (pod warunkiem, ze regularnie sie bierze tabletki, nie bylo sytuacji alarmowych, czyli biegunki, wymioty itd). Oliwio, jezeli nadal masz wątpliwośći zapytaj lekarza, bądź zadzwon. :) Zaczerpnij tchu Odpowiedz Link Zgłoś
marygaj Re: antykoncepcja 18.01.06, 13:57 Tak.Jesteś wtedy tak samo zabezpieczona jak w czasie przyjmowania tabletek. Jeżeli się z tym źle czujesz daj sobie spokuj na 7dni.To ty masz psychicznie się dobrze czuc.Potem będzie lepiej smakowac. Odpowiedz Link Zgłoś