Dodaj do ulubionych

mam straszną schize -ciąża

18.01.06, 18:44
od 3 miesięcy łykam tabletki przyznam że czasami sie spóźniałam jeżeli chodzi
o godziny brania ale nie mijało więcej jak 12 godzin mam synka 5 miesięcy i
sie boje że w ciąży od wczoraj rzygam ale jak był sex nigdy do środka jeju
ale schiza boje sie myśle ze to raczej nie ciąża ale sie jednak boje
Obserwuj wątek
    • iberia29 Re: mam straszną schize -ciąża 18.01.06, 19:21
      proponuje najpierw psychiatre a potem ginekologa.
      • olkaaaa Re: mam straszną schize -ciąża 18.01.06, 19:26
        nie śmiej sie ze mnie nigdy tak nie miałaś a ja umieram fatalnie sie czuje i od
        wczoraj wymiotuje
        • iberia29 Re: mam straszną schize -ciąża 18.01.06, 19:36
          racja, nigdy tak nie mialam, pomysl dlaczego?
          • reniatoja Re: mam straszną schize -ciąża 18.01.06, 19:50
            Iberia, jak nigdy tak nie miałaś, to w życiu nie zrozumiesz, niezależnie od
            tego o ile mądrzejsza i lepsza bedziesz się czuła od dziewczyny, która tak ma.
            Czasem warto zdobyć się na trochę empatii zamiast pogardy.

Olka, nie martw się, na pewno nie jesteś w ciąży - skoro zażywasz tabletki, a w
            dodatku nigdy nie było do srodka, to na pewno nie jesteś. A wymiotujesz bo coś
            Ci zaskodziło. Być moze nawet te tabletki. Radziłabym Ci pomyśleć o zmianie
            metody anty. Pozdrawiam.
            • iberia29 Re: mam straszną schize -ciąża 18.01.06, 20:11
              reniatoja

nie czuje sie w niczym ani lepsza ani madrzejsza, tylko jak po raz tysieczny
              pojawia sie watek z cyklu :"czy jestem w ciazy gdy..-schiza" to rece opadaja, w
              dodatku jak autorka, ktora "bierze tabletki a do srodka nie bylo"....no to albo
              wie skad sie biora dzieci albo nie.
              • reniatoja Re: mam straszną schize -ciąża 18.01.06, 20:35
                Wiesz Iberia, gdy człowiek bardzo nie chce zajsć w ciążę, to czasem boi się, że
                w nią zaszedł od samego patrzenia na meskie gacie, naprawdę. Ciesz się, że nie
                znasz tego uczucia, ale nie krytykuj, bo nad tym czasem nie da się zapanować.
                • iberia29 Re: mam straszną schize -ciąża 18.01.06, 20:41
                  reniatoja napisała:

> gdy człowiek bardzo nie chce zajsć w ciążę, to czasem boi się,

to uczucie akurat znam.

Poza tym forum ma to do siebie, kazdy moze sie wypowiedziec, nawet jesli innym
                  sie to nie podoba.
                  • olkaaaa reniatoja 18.01.06, 21:03
                    dzieki za słowa otuchy a tak sie boje bo jestem strasznie nieststematyczna w
                    proszkach i mam różne m,ysli do tego łep mi pęka a może to i po proszkach bo to
                    nowe jakieś i biore je dopiero dwa tygodnie wcześniej łykałam cerazette dla
                    karmiących a teraz jakiś stedril 30
                    • baba81 Nie schizuj!! 18.01.06, 21:07
                      Primo- jak wymiotujesz tzn, ze dopiero od czasu jak wymiotujesz nie jestes w
                      100% zabezpieczona, secundo-mam w tej chwili xxx razy wieksze powody do
                      niepokoju od ciebie jesli o to chodzi, więc pocieszam, że nie jestes sama:))
                      • olkaaaa Re: Nie schizuj!! 18.01.06, 21:09
                        tak czasem bywa wiesz nigdy tak nie miałam bo poprzednia to ciąża świadoma
                    • feminasapiens do autorki wątku 18.01.06, 22:06
                      Po pierwsze: to że wymiotujesz nie jest żadnym dowodem na "zaciążenie" - może
                      to być po prostu zatrucie. Musisz jednak pamiętać, że przy silnych wymiotach i
                      biegunce należy dodatkowo się zabezpieczać.

Po drugie: piszesz że stosujesz cerazette - przeczytałam tu:
                      kobieta.gazeta.pl/poradnik-domowy/1,57322,2544853.html
                      że ten lek trzeba brać ściśle co do godziny. Jeżeli więc miałaś dłuższe
                      przerwy - istnieje prawdopodobieństwo ciąży.

Proponuję kierunek - apteka - po test. Wtedy będziesz wiedziała. Pozdro dla
                      synka :-)
                      • olkaaaa Re: do autorki wątku 18.01.06, 22:12
                        od dwóch tygodni łykam stedril 30 cerazetek nie łykam z racu tego że już nie
                        karmię
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka