Dodaj do ulubionych

egzamin radcowski maj 2006

20.05.06, 00:46
W Warszawie pisemny na 90 osób zdało 9.
Komentarze?
Obserwuj wątek
    • fiordilligi Re: egzamin radcowski maj 2006 21.05.06, 11:15
      Jeśli to prawda, to nalezy wynik uznać za druzgocący. Czy te 90 to ogół
      zdających czy tylko ci którzy przystapili bez aplikacji? To by cokolwiek mogło
      wyjaśnić?
    • jurek7 Re: egzamin radcowski maj 2006 22.05.06, 11:36

Witam Panie, w tym szczególnie paul_inę, z którą z tego co kojarzę jestem na
      jednym roku na aplikacji :)

Właśnie się dowiedziałem od kolegi z pracy, który podchodził do egzaminu o tych
      wynikach (co prawda mówił że zdało 8 na 80, a nie 9 na 90…). Te liczby dotyczą
      wszystkich osób które podchodziły do egzaminu, również tych które odbywały
      aplikację.
      Egzaminatorzy najwyraźniej zdrowo przesadzili. Kolega z pracy nie zdał, ale z
      tego mówił dostał taką liczbę punktów, że według starych zasad dostałby 4.

Aha, nie wiem czy temu można dać wiarę, ale na adwokackiej podobno zdała 1
      osoba.
      • fiordilligi Re: egzamin radcowski maj 2006 22.05.06, 17:30
        To niewiarygodne co się dzieje. Widocznie trzeba mieć inteligencję Eisteina aby
        móc praktykowac w zawodzie prawnika w naszym kraju.Adwokacki faktycznie zdała
        jedna osoba, ale zdawało chyba zaledwie osiemnascie osób. Aplikanci adwokaccy
        najwidoczniej zbojkotowali nowy egzamin po wyroku Trybunału i , jak widać,
        mieli rację. Jednak ktoś chyba mocno przesadził.
      • paul_ina Re: egzamin radcowski maj 2006 22.05.06, 22:16
        Cześć jurek7, fajnie nam się roczek powoli zgrywa :)))

No i mój wniosek z tego całego zajścia jest taki, że proszę Państwa, oficjalnie korporację uważam za zamkniętą. Miała się otworzyć, a się zamknęła. Czy to źle? Niekoniecznie. Jak powiedział mój starszy i mądrzejszy kolega z III roku, choćby zdawało 5% to ja będę w tych 5% bo ja jestem po prostu dobry.
        • ant25 Re: egzamin radcowski maj 2006 23.05.06, 13:04
          Paul_ina,

I oby ta wiara w Tobie pozostała jak najdłużej...:)
          Pozdrawiam
          • anastasia27 Re: egzamin radcowski maj 2006 26.05.06, 19:39
            A najdziwniejsze jest że z tych 8 osób, które zdały (9 zdało pisemny jedna
            oblała na ustnym) podobno 7 to byli aplikanci (z cześniejszych lat(
            • jurek7 Re: egzamin radcowski maj 2006 27.05.06, 11:12
              anastasia27 napisała:

> A najdziwniejsze jest że z tych 8 osób, które zdały (9 zdało pisemny jedna
              > oblała na ustnym) podobno 7 to byli aplikanci (z cześniejszych lat(

Z tym, że do egzaminu z tego co słyszałem podchodziło 20 aplikantów. Cóż, 7 z
              20 to pogrom w porównaniu z poprzednimi latami.
              • anastasia27 Re: egzamin radcowski maj 2006 30.05.06, 21:49
                Może pogrom, ale zauważ że byli to aplikanci, którzy nie ukończyli jeszcze
                wszystkich lat aplikacji. Jako aplikantka mam nadzieję,że w przypadku
                aplikantów, którzy skończyli apllikację będzie jednak lepiej....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka