paul_ina 20.05.06, 00:46 W Warszawie pisemny na 90 osób zdało 9. Komentarze? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fiordilligi Re: egzamin radcowski maj 2006 21.05.06, 11:15 Jeśli to prawda, to nalezy wynik uznać za druzgocący. Czy te 90 to ogół zdających czy tylko ci którzy przystapili bez aplikacji? To by cokolwiek mogło wyjaśnić? Odpowiedz Link Zgłoś
jurek7 Re: egzamin radcowski maj 2006 22.05.06, 11:36 Witam Panie, w tym szczególnie paul_inę, z którą z tego co kojarzę jestem na jednym roku na aplikacji :) Właśnie się dowiedziałem od kolegi z pracy, który podchodził do egzaminu o tych wynikach (co prawda mówił że zdało 8 na 80, a nie 9 na 90…). Te liczby dotyczą wszystkich osób które podchodziły do egzaminu, również tych które odbywały aplikację. Egzaminatorzy najwyraźniej zdrowo przesadzili. Kolega z pracy nie zdał, ale z tego mówił dostał taką liczbę punktów, że według starych zasad dostałby 4. Aha, nie wiem czy temu można dać wiarę, ale na adwokackiej podobno zdała 1 osoba. Odpowiedz Link Zgłoś
fiordilligi Re: egzamin radcowski maj 2006 22.05.06, 17:30 To niewiarygodne co się dzieje. Widocznie trzeba mieć inteligencję Eisteina aby móc praktykowac w zawodzie prawnika w naszym kraju.Adwokacki faktycznie zdała jedna osoba, ale zdawało chyba zaledwie osiemnascie osób. Aplikanci adwokaccy najwidoczniej zbojkotowali nowy egzamin po wyroku Trybunału i , jak widać, mieli rację. Jednak ktoś chyba mocno przesadził. Odpowiedz Link Zgłoś
paul_ina Re: egzamin radcowski maj 2006 22.05.06, 22:16 Cześć jurek7, fajnie nam się roczek powoli zgrywa :))) No i mój wniosek z tego całego zajścia jest taki, że proszę Państwa, oficjalnie korporację uważam za zamkniętą. Miała się otworzyć, a się zamknęła. Czy to źle? Niekoniecznie. Jak powiedział mój starszy i mądrzejszy kolega z III roku, choćby zdawało 5% to ja będę w tych 5% bo ja jestem po prostu dobry. Odpowiedz Link Zgłoś
ant25 Re: egzamin radcowski maj 2006 23.05.06, 13:04 Paul_ina, I oby ta wiara w Tobie pozostała jak najdłużej...:) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anastasia27 Re: egzamin radcowski maj 2006 26.05.06, 19:39 A najdziwniejsze jest że z tych 8 osób, które zdały (9 zdało pisemny jedna oblała na ustnym) podobno 7 to byli aplikanci (z cześniejszych lat( Odpowiedz Link Zgłoś
jurek7 Re: egzamin radcowski maj 2006 27.05.06, 11:12 anastasia27 napisała: > A najdziwniejsze jest że z tych 8 osób, które zdały (9 zdało pisemny jedna > oblała na ustnym) podobno 7 to byli aplikanci (z cześniejszych lat( Z tym, że do egzaminu z tego co słyszałem podchodziło 20 aplikantów. Cóż, 7 z 20 to pogrom w porównaniu z poprzednimi latami. Odpowiedz Link Zgłoś
anastasia27 Re: egzamin radcowski maj 2006 30.05.06, 21:49 Może pogrom, ale zauważ że byli to aplikanci, którzy nie ukończyli jeszcze wszystkich lat aplikacji. Jako aplikantka mam nadzieję,że w przypadku aplikantów, którzy skończyli apllikację będzie jednak lepiej.... Odpowiedz Link Zgłoś