Dodaj do ulubionych

do 24-latek

01.06.06, 23:30
hej dziewczyny! Czy myslicie poważnie o swoim życiu w wieku w 24lat?Chodzi mi
o założenie rodziny - mąż, dziecko, stała praca, dom?. Ja o tym jeszcze nie
myśle nie wiem czy to normalne w moim wieku czy nie? co wy myslicie?
Obserwuj wątek
    • pis-dulka Re: do 24-latek 01.06.06, 23:38
      nie, to nienomalne. powinnaś już wychowywać 10-letniego bachora.
    • axia111 Re: do 24-latek 01.06.06, 23:43
      Ja mam 24 lata, mam stałą pracę, właśnie kończę studia (została mi już tylko
      obrona pracy magisterskiej), bardzo chciałabym mieć już męża i dom, w
      niedalekiej przyszłości także dziecko, ale jest jeden problem... Nie mam faceta,
      z którym mogłabym zrealizować swoje marzenia :/
      • caprissa Re: do 24-latek 01.06.06, 23:46
        to prawdy Milosc:)
        • kasia_ruchasia Re: do 24-latek 02.06.06, 01:00
          jeny mam 26 lat siano w głowie i faceta z którym nie chce być i mam pytanie kto
          mi sprzeda pawulon ??
          • kamikadze82 Re: do 24-latek 02.06.06, 09:40
            Mam 24, za miesiac sie bronię, mam faceta od 2 lat, nie mam pracy i nie
            pracowalam wczesniej, on mysli o czyms ja tez ale nie teraz.nie chcialabym miec
            teraz dzieciaka,prac sprzatac i gotowac.przesrane normalnie. nie spieszy mi sie
            do rutyny..a czy jest chec stalego zwiazku? jest chec bycia z nim i "mienia"
            wspolnych planow i realizacji ich.niekoniecznie tych pieluchowych i juz teraz
            bo czas leci...
      • silgna Re: do 24-latek 02.06.06, 11:07
        Rocznikowo mam 24 lata, skończone w zeszłym roku studia mgr, stałą i nieźle
        platną jak na poczatek pracę,za dwa miesiące wychodze za mąż a w styczniu
        wprowadzamy sie do naszego nowego mieszkanka. Każdy jest kowalem swojego losu i
        robi ze swoim życiem co chce. Bynajmniej nie uważam, ze jeżeli ktoś nie chce
        jeszcze zyć tak bardzo "poważnie dorośle" to jego indywidualna sprawa.
        Pozdrawiam
    • sagis Ja dłużej nie myślałam o założeniu rodziny i nie 02.06.06, 10:13
      interesowało mnie zdanie innych.
      To była moja decyzja i tyle.
      To ja pracowałabym, aby utrzymać moje dzieci i wychowywałabym je.
      Nikt inny nie robiłby tego. Oprócz oczywiście ojca dzieci.
      Ale, myślałam jak matka moich dzieci, że to ja jestem za nie odpowiedzialna, a
      nie inni.
      Ludzie lubią pouczać innych(sami też nie mając swojego zdania), a jak przychodzi
      co do czego, to umywają ręcę.
      Dlatego nie można uzależniać swojej decyzji i opinii od innych.
      Nawet przecież nie można w 100% polegać na ojcu dzieci, bo same słyszymy, jak
      różnie bywa.
      Sama znam niby wspaniałe i kochające się małżeństwa, a po latach rozpadają się.
      Ci wspaniali mężczyźni okazują się nie tak wspaniali i nie trwają do końca.
      Wielu jest odpowiedzialnych tak długo, jak jest im wygodnie.
      A, kobieta matką jest do końca.
      • gosia_np3 Re: Ja dłużej nie myślałam o założeniu rodziny i 02.06.06, 10:40
        Ja mam 24 lata. Mam też już męża i prawie 4 letnie dziecko.Czy to było za
        wcześnie? Wtedy byłam absolutnie pewna, ze nie, a teraz...hmm teraz jestem
        pewna, ze można było z tym jeszcze poczekać. Ale tak ogólnie, pomimo trudności
        i różnych problemów, których nie mają jeszcze moje rówieśnice nie żałuję;-)
      • rumcays Re: Ja dłużej nie myślałam o założeniu rodziny i 02.06.06, 18:06
        Sama znam niby wspaniałe i kochające się małżeństwa, a po latach rozpadają się.
        Ci wspaniali mężczyźni okazują się nie tak wspaniali i nie trwają do końca.

Ehem... te wspaniale kobiety tez niestety nie zawsze sa 'wspaniale'.
        • ofelia1982 Re: Ja dłużej nie myślałam o założeniu rodziny i 04.06.06, 13:32
          a znasz szczesliwe malzenstwa? Bo ja tak.
          Nie ma sensu podawanie przykladow tylko z jednego "kranca", gdyz ja Ci moge
          podac przyklad milionow szczesliwych malzenstw.
    • hadriana_siloe Re: do 24-latek 02.06.06, 10:41
      ja jestem jeszcze smarkata mentalnie.... Jedyny cel to wybyć z domu rodzinnego.
      najwyższy czas.
    • vandikia Re: do 24-latek 02.06.06, 10:42
      mam męża, dzieci jeszcze nie.
      nie wiem czy się pospieszyłam z decyzją czy nie. na każdego przyjdzie czas w
      odpowiednim momencie, u Ciebie może być to i 30 lat i nie powinnaś się tym
      przejmować, że jeszcze nie myślisz o założeniu rodziny.
      a poważna to ja nie bede chyba nawet jak bede miala 70 lat ;))
    • bajka228 Re: do 24-latek 02.06.06, 11:02
      nawet nie mam faceta... czy mysle powaznie? oczywiscie ale nie dokladnie o
      zakladaniu rodziny, dzieciach itd. raczej o tym jak sie ustawic ;] wiadomo,
      chcialabym byc z kims na stale, tyle na razie by mi wystarczylo do szczescia.
      • szczur_78 Re: do 24-latek 02.06.06, 11:08
        Oj, to ty stara panna juz jestes !!!
        • bajka228 Re: do 24-latek 02.06.06, 11:18
          tak uwazasz? :)
          no to musze sie zabrac za szukanie meza, najlepiej z desperacja w oczach -
          faceci uwielbiaja takie laski :P
    • fr-edza Re: do 24-latek 02.06.06, 13:03
      Ja też mam 24 lata i już od paru miesięcy jestem mężatką,ale dziecka jeszcze nie
      planuję,czuję się na to za młoda...może za sześć lat...a może wcale...:)
    • alfee Re: do 24-latek 02.06.06, 15:18

Ja w tym wieku się rozwiodłam:)))
      • indianprincess Re: do 24-latek 02.06.06, 17:03
        ja za parę dni skończę 24 lata, za miesiąc zostanę magistrem. pracuję dorywczo,
        szukam czegoś na stałe. chciałabym wyjść za mąż, instynkt macierzyński też się
        odzywa i marzę o dziecku. nie chcę być kurą domową ale nie jest moją ambicją
        praca 12h na dobę i puste mieszkanie w luksusowej dzielnicy.... póki co mam za
        sobą jeden nieudany związek, drugi zbliża się właśnie ku końcowi więc inwestuje
        w siebie, doszkalam się, kończę rózne kursy, uczę się języków, podróżuję,
        poświęcam czas na moje hobby i często spotykam sie z przyjaciółmi. co będzie
        dalej tego nie wiem. może w końcu spotkam mężczyznę, z którym będę chciała
        spędzić resztę życia....
    • azazela Re: do 24-latek 02.06.06, 17:41
      nie mam meza, dziecka, stalej pracy ani nawet 3 literek przed nazwiskiem ale
      one juz wkrotce sie pojawia, potem szukanie stalej pracy a na meza i dziecko
      przyjdzie, jesli przyjdzie:) czas duzo pozniej
      chce pracowac, juz do konca finansowo uniezaleznic sie od rodzicow, i
      jednoczesnie korzystac z zycia, bawic sie i dalej sie rozwijac,na zalozenie
      rodziny przyjdzie jeszcze czas, nie wiem kiedy ale nie spieszy mi sie
    • aldonap22 Re: do 24-latek 02.06.06, 18:00
      A ja sie złapałam na tym że bezustannie o tym myślę, nałogiem stało sie
      przegladanie ślubnych stron i odwiedzanie for związanych z weselem i slubem. No
      i tak sobie mysle że na mnie juz chyba przychodzi pora. Strasznie chcialabym
      miec juz dzieci, no ale kasa, kasa, kasa, ciągle jej brak :(
    • frutinka Re: do 24-latek 02.06.06, 19:49
      Ja za kilka dni sie bronię, potem wyjeżdżam za granicę. Mam fantastycznego
      faceta i będę miała to mgr przed nazwiskiem - i to by było na tyle z "życiowych
      osiągnięć":) Nie chce dzieci przez dobrych kilka lat jeszcze. Nawet nie chcę
      sie ustawić:) Chce pracować dorywczo w róznych miejscach i jeździć po świecie.
      A jak juz urodzę, to się zacznę zastanawiać nad ustatkowaniem. A póki co cieszę
      się, że juz za dni kilka nic mnie tu nie będzie trzymało:) I wyruszam w
      kierunku mojego ukochanego:) I niech się dzieje co chce!
    • tygrysio_misio Re: do 24-latek 02.06.06, 19:55
      jak pracujesz i masz jak na siebie zarobic to tak

jak sie uczysz i masz jeszcze troche czasu zyc na rachunek rodzicow to za
      wczesnie
    • sosena Re: do 24-latek 02.06.06, 21:27
      Ja właśnie jestem w trakcie przygotowań do naszego ślubu i wesela. Mam 24 lata,
      marzę o dziecku, więc chyba myśle poważnie o moim/naszym zyciu:) Pozdrawiam:)
    • aurora15 Re: do 24-latek 03.06.06, 10:46
      mam 25 lat, skończone studia, dobrze płatna pracę (ale i tak potrzebuję więcej
      ;)), narzeczonego; co do planów to bierzemy ślub bo się kochamy ale nie chcemy
      mieć dzieci, naszym celem jest wpólnie się rozwijać i osiągać jak najwięcej
    • boski.zawodowiec ja mam 26 i tez chce miec rodzine i 5 dzieci 03.06.06, 11:17

• stesknionanamaxa Re: ja mam 26 i tez chce miec rodzine i 5 dzieci 03.06.06, 12:20
        ja tez mam 24 lata, 2 tyg temu sie bronilam. mam o 5 lat starszego faceta ktory
        bardzo chcialby juz miec dziecko. a ja ... no coz, sama czuje sie po czesci jak
        dzieciak. najpierw chcialabym zaczac takie prawdziwe "dorosle" zycie (zaczac
        normalnie pracowac, sama martwic sie za co kupie jedzenie itp.) no nie wiem,
        dodatkowy problem to to ze On jest baaaaardzo daleko a mnie tam niezbyt ciagnie...
        • cecillia1 Re: ja mam 26 i tez chce miec rodzine i 5 dzieci 03.06.06, 14:48
          Rocznikowo mam 24 lata. Zaczelam niedawno studia. Nie mam stalego faceta ale
          chcialabym miec. Natomiast komplentnie nie chce miec narazie dzieci, za 5, 6
          lat moze. Jezeli dam rade to jeszcze pozniej.Moglabym juz wyjsc za maz jezeli
          bym sie zakochala z wzajemnoscia ale rownoczesnie nadal chcíalabym prowadzic
          ciekawe zycie towarzyskie i podrozowac. Chcialbym tez wyprowadzic sie juz z
          domu, ale mieszkajac tak jak teraz mam wiecej kasy dla siebie. Takze cos za
          cos.Albo mieszkac samej i miec biede albo w domu i miec kase.
    • r_ewel Re: do 24-latek 03.06.06, 15:22
      Cześć Wam!
      Ja mam 23 lata i jestem już mężtką 2lata za niecałe trzy miesiące urodzi nam
      się dzidzia i wcale tego nie żałuję i nie czuję się jak kura domowa.Chodziliśmy
      razem 3 lata(kończyłam liceum) później 2 lata mieszkaliśmy bez ślubu
      (studiowałam)a teraz 2 lata po ślubie i nic się nie zmieniło na gorsze.W cale
      też nie jestem kurą domową!My z mężem wszystkie obowiązki staramy się robić
      razem.Nie ma podziału że gary i kuchnia to moja działka,jak trzeba to
      gotuje,sprząta, pierze, prasuje,robi zakupy mąż- a jak trzeba to ja. Więc radzę
      nie myśleć tak że małżeństwo to zaraz kura domowa-to zależy tylko od
      człowieka.Pzdrawiam...
    • ofelia1982 Re: do 24-latek 04.06.06, 13:30
      No wiec ja koncze studia (tylko jeszcze obrona mi zostala, prace mgr mam
      napisana), mam prace...chcialabym miec w niedalekiej przyszlosci meza i za
      jakies 4 lata pierwsze dziecko..z tym, ze moj facet jeszcze nie mysli o
      malzenstwie i to spowodowalo kryzys miedzy nami..bo ja nie bede z kims do 30-
      tki tak sobie..wiec chyba mamy przelomowy moment - chce zeby sie
      zdeklarowal..bo ze mnie kocha to niby wiem, ja tez go kocham..ale tak strasznie
      chce wiedziec, ze on mysli o mnie powaznie, ze nie boi sie ze mna zyc..chlip
      chlip
    • bitch.with.a.brain Re: do 24-latek 04.06.06, 13:33
      Mam dopiero 23, od 5 lat super faceta.Chce dalej z nim być,ale nie planujemy
      ślubu. Małżeństwo nei jest nam potrzebne. Dzieci też nie planujemy.
      • bleman Nie odzywaj sie, jestes za mloda!! ;-))) 04.06.06, 13:56
        To nie temat dla dzieciakow ;-)))
        • bitch.with.a.brain Re: Nie odzywaj sie, jestes za mloda!! ;-))) 04.06.06, 13:59
          no tak, brakuje mi 10 miesiecy:)
          • bleman No wlasnie!, a teraz marsz do dzieciecego stolika! 04.06.06, 14:10
            ;-))))))
            • bitch.with.a.brain Re: No wlasnie!, a teraz marsz do dzieciecego sto 04.06.06, 14:11
              a co, nudzisz sie tam sam?:)
              • bleman Re: No wlasnie!, a teraz marsz do dzieciecego sto 04.06.06, 14:16
                > a co, nudzisz sie tam sam?:)

Oczywiscie!
                Z 10 letnim Jasiem nie da sie gadac o polityce gospodarczej aktualnego rzadu.(co
                prawda takowej polityki nie ma ;-))))
    • anulka09 Re: do 24-latek 05.06.06, 00:10
      24 lata...Hmm okropny wiek!
      • bleman eee ? 05.06.06, 00:10

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka