karolina33331 13.07.06, 23:07 Czy któraś z Was pracuje we włoskiej firmie? Napiszcie jak sobie radzicie z "wubuchowymi reakcjami" szefów. Ja mam dołek total i nie wiem jak sobie z tym radzić. Dzieki za odpowiedzi :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dziewice Re: Praca we włoskiej firmie 13.07.06, 23:09 ciekawe po jakim czasie beda Cie chcieli przebzykac a. na rozmowie b. przed rozmowa c. po rozmowie d. 2 dnia pracy Odpowiedz Link Zgłoś
saskiaplus1 Re: Praca we włoskiej firmie 14.07.06, 07:59 Ja pracowałam we włoskim biurze (poza Polską). Szef miał na szczęście chłodniejszy temperament i afery były rzadkie. Za to teraz pracuję z polskim szefem, który ma iście włoski temperament i stosuję na zmianę metody (która lepsza, trzeba wyczuć w konkretnej sytuacji): 1. Jak się awanturuje, to przeczekać z kamiennym wyrazem twarzy, a na koniec powiedzieć spokojnie coś w rodzaju: "Rozumiem. Przyniosę to za godzinę. Czy coś jeszcze?" - to stosuję najczęściej, bo działa jak kubeł zimnej wody. 2. Sama się awanturuję ("Tak? To ja się zwalniam! Nie można tu normalnie pracować!") - to stosuję rzadziej, żeby nie przegiąć, ale wtedy zazwyczaj szef zaczyna przepraszać i szybciej wracamy do dobrej atmosfery. Nie jestem typem awanturnika, więc muszę się trochę wysilić i podegrać, ale czasem się opłaca. Odpowiedz Link Zgłoś