Dodaj do ulubionych

co na chrype?

28.07.06, 07:35
dziewczyne!!! jakie macie sposoby na chrype?? nieumiem mowic:((( katar tez
mam ale to nic w porownaniu z glosem a wlasciwie jego brakiem...ju i tak sie
ze mnie wszyscy smieja mowiac ze mam glos jak hela z "lokatorow" a mnie nie
jest do smiechu ;) czy cos poradzicie?! woda z sola nie dziala:(
Obserwuj wątek
    • bluelove Re: co na chrype? 28.07.06, 07:41
      hej!moze sprobuj czegos lagodniejszego po tej wodzie z sola,tabletki do ssania z
      miodem albo propolisem? szalwie?
      a co to wyrabialas ze masz taki glosik ;)?
      ja ostatnio taka chrypke lapnelam dawno dawno temu po khmm...imprezie ;)i tez
      mialam glos jak Hela :D i wlasnie tego dnia i z ta chrypka poznalam mojego
      obecnego faceta :)
      • kawa_mielona Re: co na chrype? 28.07.06, 07:48
        CZeść!
        Mnie tez niedawno dopadła chyrypka a'la Hela i pomógł mi HascoSept w płynie do
        płukania gardła. Można to kupić w aptece bez recepty i kosztuje kilkanaście zł.
        Pozdrawiam i życzę Ci szybkiego odzyskania swojego głosu:))
      • rasgeea Re: co na chrype? 28.07.06, 07:49
        co wyrabialam?hmm wszystko naraz sie wzielo:) zimne picie, lody, basen, jazda
        autem z mokra glowa (hehe panna z mopkra glowa;), noi ta nieszczesna
        klimatyzacja!!! ostatnio duzo pzrebywam w biurze dyrektora przygotowujac rozne
        dokumenty a on ma klimatyzacje ktora jest niezle dokrecona noi potem jak
        wychodze na dowor to bucha na mnie zar i mam. noi zimne piwko tez bylo:)))
        kiedys ktos mi powiedzial, konkretnie jakis kolega ze chrypa bywa seksowana,
        wiec moze tak bylo w Twoim przypadku jak poznalas swoja gorsza polowke?!:) ja z
        moja polowka chyba bede musiala dac sobie spokoj, jakos sie nie uklada. Kiedy
        jestesmy sami to ok, ale we wszystkich innych sytuacjach tak mnie wkurza i
        denerwuje.... :(
        • rasgeea Re: co na chrype? 28.07.06, 07:51
          bede musiala sprobowac... :)))
        • bluelove Re: co na chrype? 28.07.06, 07:58
          jejciu dziewczyno zebys tylko nie miala zapalania zatok ! :( nieladnie jezdzic
          autem z mokra glowa,potem miesiac na antybiotyku sie jedzie ;)
          a u mnie na odwrot-moj M mnie denerwuje kiedy wlasnie jestesmy sami ;))
          a dlugo jestescie razem?
          • rasgeea Re: co na chrype? 28.07.06, 08:01
            niedlugo, ze dwa miesiace..wiem ze to krotko i ze trzeba sie dotrzec, ale z
            drugiej strony skoro juz teraz tak wiele mnie denerwuje i wkurza?! hmmm...
            • bluelove Re: co na chrype? 28.07.06, 08:05
              czasem lepiej poswiecic dwa miesiace niz np.dwa lata...
              ale ja tylko tak mowie...
              ruszaj na poszukiwania fajnych facetow szybciutko poki masz chrypke-moze
              faktycznie cos w tym jest ;) hihi
              • rasgeea Re: co na chrype? 28.07.06, 08:19
                hehe chyba tak zrobie :)
                • doma791 Re: co na chrype? 28.07.06, 10:53
                  Jesli ci jeszcze nie przeszło to podam ci jakies sposoby(no jako fachowiec w
                  końcu):
                  pij sól emską(kup w aptece i rozpusc w wodzie i to łyknij)
                  jesli chodzi o jakies tablety to neo angin,mi akurat pomógł ale nie gwarantuję
                  ze wszytkim poskutkuje:)
                  • rasgeea Re: co na chrype? 28.07.06, 11:03
                    domusiu kochana bardzo Ci dziekuje:):) zaraz lece do apteki :)))
                    • bluelove a co na zdretwialy kark? 28.07.06, 11:04
                      dziewczyny jakas masakra nie wiem co mi sie stalo ale jakby mi cos nagle wlazlo
                      z jednej strony do karku boli jak cholewka az mi sie w glowie kreci :(
                      • kawa_mielona Re: a co na zdretwialy kark? 28.07.06, 11:11
                        siedziało się przy wiatraczku albo w przeciągu, co? wnioskuję z autopsji bo jak
                        mnie w zeszłym roku przewiało to też strasznie bolał mnie kark - tak jakby ktoś
                        mi wbijał szpilki...współczuję. Na szczęście mamy tu naszą nieocenioną i
                        niezastąpioną Panią Mgr, która zaraz Ci coś zaleci;)
                        • bluelove Re: a co na zdretwialy kark? 28.07.06, 11:13
                          no chyba wiatraczek :( wzielam aspiryne ale serio nie umiem glowa krecic uhh
                          dokladnie jakby ktos mi wbijal szpiilki
    • miraculum Re: co na chrype? 28.07.06, 11:35
      czosnek, miód i mleko.. Ale najlepiej sam czosnek na kanapce pokrojony. Zjadasz
      taka kanapeczke wieczorkiem a rano powinno byc juz lepiej - ale minus to zapaszek :/
    • ulcia03 Re: co na chrype? 28.07.06, 12:52
      Ja na własnym ślubie i weselu miałam taką chrypę (wzięła się znikąd), że mogłam
      tylko szeptać. A brałam co się dało i nie poskutkowało:( Więc siedziałam i się
      tylko uśmiechałam do wszystkich, no i rozmówki na migi :) A najbardziej mi było
      głupio jak z kimś tańczyłam, bo zero konwersacji. :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka