Dodaj do ulubionych

urodzilam sie za pozno,chce miec normalna rodzine

12.09.06, 22:30
Zawsze chcialam miec po prostu rodzine.Dzieci.
Trafilam na popapranca-damski bokser.Rozwiodlam sie.W dorobku zostalo jedno
dziecko.
Teraz mam faceta-niby normalny-ale majac prawie 40!mieszka z rodzicami.Nie
chce ze mna,bo czerpie energie ze swego rodzinnego domu...
Ma kupe szmalu,ale chce zeby jego kobieta zarabiala na siebie(lubi udawac,ze
ma malo),utrzymuje swoich rodzicow,choc nie ma takiej potrzeby-jego tata ma
wysoka emeryture(co nie przeszkadza mu doic syna). Dodam,ze nie utrzymuje mnie
i dziecka(cudzego),choc daje tyle ile chce,kiedy chce-jego wola.
Moj problem:czy powinnam zawracac sobie glowe takim gosciem?Jestesmy ze soba
ponad trzy lata.To co jemu odpowiadaloby najbardziej,to zebysmy zamieszkali w
jego domu rodzinnym-znaczy sie bzykali nad swietymi glowami jego rodzicow,a
zwlaszcza jego cudownej,nadopiekunczej mamumsi(w wieku 20 lat synka przynosila
mu kaszke przy gosciach...ale nie sugerujcie sie tym:)),dla mnie jest nie do
przyjecia.
Zastanawiam sie pozna noca-czy sa jeszcze mezczyzni,ktorzy pragna byc z
kobieta,ktora kocha DOM,DZIECI,pragnie tak naprawde tylko tego!!!Az tego...
Nic ponad to...

Obserwuj wątek
    • sandrunia1 Re: urodzilam sie za pozno,chce miec normalna rod 12.09.06, 22:33
      zwiewaj kobieto jak najdalej
    • brak.polskich.liter Re: urodzilam sie za pozno,chce miec normalna rod 12.09.06, 23:02
      poznanoc napisała:

> Zastanawiam sie pozna noca-czy sa jeszcze mezczyzni,ktorzy pragna byc z
      > kobieta,ktora kocha DOM,DZIECI,pragnie tak naprawde tylko tego!!!Az tego...
      > Nic ponad to...

Pewnie gdzies tacy sa :). Ale mi to sie troche nudne wydaje. Szczerze mowiac, na
      miejscu faceta slyszac deklaracje, ze panna chce tylko domu i dzieci i niczego
      wiecej - zwiewalabym w podskokach.

Odnosnie pytania "czy warto": IMO z tym facetem absolutnie nie warto. 40-tka na
      karku i mieszkanie z rodzicami + popieprzona mamusia to kwalifikacja do
      odstrzalu sanitarnego.
      • poznanoc Re: urodzilam sie za pozno,chce miec normalna rod 12.09.06, 23:16
        To mnie wlasnie doprowadza do szalu!!!gdyby facet uslyszal,ze dom i rodzina to
        uciekalby w podskokach!Bo co?bo kretynka z zalozenia?Nic nie czyta,nic nie wie?!
        Gorsza od biurwy,co siedzi i pierdzi w stolek?Albo od Wielkiej
        Karierowiczki?Ktorej dzieci widza mame tylko na dobranoc?!
        Stereotypy i jeszce raz stereotypy.
        • brak.polskich.liter Re: urodzilam sie za pozno,chce miec normalna rod 12.09.06, 23:47
          Kobieto, wez wyluzuj. Nikt nie twierdzi, ze jestes gorsza czy glupsza.
          Napisalam, ze dla mnie (podkreslam - dla MNIE) opcja dom + dzieci + nic ponadto
          jest nudna i tyle. Dlatego na miejscu faceta uciekalabym. Sa ludzie, dla ktorych
          dom i dzieci to troche za malo, jak rowniez - nie watpie - sa tacy, dla ktorych
          to pelnia szczescia. Moze wez sie za konserwatyste? Chce taki miec niepracujaca
          zone w domu, no i dzieci. Tylko, cholera, konserwatyscie mogloby sie nie
          spodobac Twoje dziecko z poprzedniego zwiazku. Chociaz nigdy nic nie wiadomo...
          Probowalas szukac kandydatow na serwisach randkowych? Moze to byloby jakies
          rozwiazanie?
    • maialina1 hmmm 12.09.06, 23:11
      Powiedz, naprawde wsrod trzech miliardow facetow lazacych po tym globie, nie
      znalazlas nic innego jak damski bokser i 40-letnie dziecko?
      • poznanoc Re: hmmm 12.09.06, 23:18
        Cholera,nie znalazlam.Slabo szukam?
        Pewnie tak...Musze sie postarac.
        • poznanoc Re: hmmm 12.09.06, 23:32
          Dodam jeszcze jedno:nie jestem kretynka,rodzinke mam na poziomie(mama
          profesor,ojciec tez spoczko),sama wyuczona-po prostu takie mam
          zboczenie-rodzina!dzieci!
          Mam swoje latka,wyszalalam sie,przezylam swoje.I to co wybieram w Welkiej Puli
          Nagrod to rodzina!Ale trudno jakos mi ustrzelic ten Jeden Trafiony Numerek...
          Same puste pola...
          • maialina1 Re: hmmm 12.09.06, 23:41
            Odnosze wrazenie ze tak obsesyjnie myslisz o rodzinie, ze zapomnialas o milosci.
            Szukasz faceta po to tylko zeby skompletowac calosc, uzupelnic brak.
            Pewnie nawet nie przyszlo ci do glowy ze byc moze twoje dziecko woli tylko
            ciebie, niz ciebie plus nieudanego przyszywanego tatusia.
            To smutne, to wszyskto co tu piszesz.
            Dziwi mnie ze wyksztalcona osoba, za jaka sie podajesz, wygaduje rzeczy w tym tonie.
            • poznanoc Re: hmmm 13.09.06, 08:18
              Widzisz,milosc to taka podstawowa sprawa,ze nawet o tym nie pisze!Ale dla Ciebie
              to zrobie:kocham mezczyzne,ktory jest niedojrzaly pomimo swoich lat-niedijrzaly
              do pewnych decyzji,ktore sa(moze tylko moim zdaniem?)niezbedne do zalozenia
              wlasnej rodziny.
              A moje dziecko bardzo go lubi.Podkresle,jednakze,ze nie jest on NOWYM TATA,bo
              tata jest tylko jeden(pomimo podlego charakterku).
    • 5aga5 Re: urodzilam sie za pozno,chce miec normalna rod 13.09.06, 00:06
      Powiem tak : co myslisz, co chcesz i jaka jesteś to Twoja sprawa. Kazdy z nas
      ma swoje wady i zalety.
      Ale nikt mi nie powie że facet który ma 40 na karku jest silnie związany z
      rodziną i żyje cały czas dla nich jest odpowiednim kandydatem na męża lub
      partnera.
      Mam takiego w chałupie to wiem.
      To uzaleznienie i w dodatku chore.
      Rodzina mojego partnera ( 49 lat ) to matka i brat kawaler ( 52 lata ) - czysta
      patologia.
      Najczęściej by się spotykali codziennie a że im nie wychodzi to najnormalniej w
      świecie dzwonią di nas o 24 i klepią bzdury. Zaznaczę też że budzą przy okazji
      nasze dwuletnie dziecko.
      Jakakolwiek uwaga z mojej strony, że późno, że dziecko itp. wywołuje tylko
      agresję mojego partnera że się czepiam i że jestem nie do życia.
      Małymi kroczkami planuje odejście.
      Wzorem wyniesionym z domu są też np. oddzielne półki w lodówce, czyli każde z
      nas jest na swoim tzw. życiu.
      Kobieto ! kończ to, póki jeszcze jest czas.
      Pozdr.
      • poznanoc Re: urodzilam sie za pozno,chce miec normalna rod 13.09.06, 08:44
        Najbardziej boje,sie tego,ze gdy nawet jakims cudem zamieszkamy razem,to...facet
        bedzie po prostu nieszczesliwy.Wiec wszyscy bedziemy nieszzcesliwi.
        Beznadziejne.
        • baba67 Re: urodzilam sie za pozno,chce miec normalna rod 13.09.06, 09:05
          Slabo szukasz, albo przyciagasz pewne typy-to wszystko podswiadomie.
          Teraz w kioskach jest pozycja Kobiety, ktore kochaja za bardzo-za 10 zl.
          Goraco polecam-mozna sie wiele o sobie dowiedziec nawet kiedy ma sie szczesliwa
          rodzine.A tam jest o kobietach ktore przyciagaja WCIAZ nieodpowiednich facetow.
        • maialina1 Re: urodzilam sie za pozno,chce miec normalna rod 13.09.06, 09:16
          poznanoc napisała:

> Najbardziej boje,sie tego,ze gdy nawet jakims cudem zamieszkamy razem,to...face
          > t
          > bedzie po prostu nieszczesliwy.Wiec wszyscy bedziemy nieszzcesliwi.
          > Beznadziejne.

A nie mozesz byc szczesliwa sama?
          Zajmij sie czyms, znajdz jakies ciakwe hobby, kup sobie zwoierze, zaloz ogrodek.
          Naprawde, facet nie jest niezbedny do zycia, a tak szukajac go na sile mozna
          sobie tylko zrobic krzywde.
          Zreszta, co ja mowie, "szczesliwa sama". Przeciez masz dziecko!!
          • poznanoc Re: urodzilam sie za pozno,chce miec normalna rod 13.09.06, 10:28
            Bylam sama po rozwodzie.I bylo OK.Nie zakladalam,ze sie zakocham,ze bede w
            jakims zwiazku!Stalo sie inaczej.Doprawdy nie nudze sie.Mam wlasna
            dzialalnosc(to tez mnie smieszy-kazdy kto slyszy,ze kobieta chce domu i dzieci
            zaklada,ze ona nic nie robi,siedzi i patrzy w sufit-zalosne
            schematy!),zainteresowania,trudno usiedziec mi na przyslowiowych 4literach.Z
            dzieckiem bez przerwy wychodzilam,wyjezdzalam...naprawde to,ze chce DOMU nie
            oznacza,ze chce siedziec w bamboszkach,gotowac zupki i czekac na powrot mezusia!!!
            Chodzi o cos znacznie glebszego!I chyba nie trzeba tlumaczyc-o co!
            Mam taka nadzieje...
    • ana-green Re: urodzilam sie za pozno,chce miec normalna rod 13.09.06, 09:14
      > Ma kupe szmalu,ale chce zeby jego kobieta zarabiala na siebie

To akurat dobrze o nim świadczy.

> Dodam,ze nie utrzymuje mnie i dziecka(cudzego)

A ma taki obowiązek?

Facet rzeczywiście zdziecinniały, ale Twoja roszczeniowa postawa tż nie jest OK.
      • poznanoc Re: urodzilam sie za pozno,chce miec normalna rod 13.09.06, 10:29
        Roszzceniowa postawa?!!!A w czym sie obiawia oswiec mnie prosze...
        • poznanoc Re: urodzilam sie za pozno,chce miec normalna rod 13.09.06, 10:36
          Opisalam sytuacje,a Ty przyczepilas sie do dwoch poruszonych spraw.Napisalam
          dokladnie w czym jest problem-nie w tym,ze pan chce zeby jego kobieta
          zarabiala!!!Absolutnie nie w tym.
        • sir.vimes Re: urodzilam sie za pozno,chce miec normalna rod 13.09.06, 10:49
          Przecież ta osoba nawet nie przeczytała uważnie twojego postu, po co
          odpowiadasz.
          A ja czytam i tak kojarzy mi się twój wybranek z jednym staruszkiem z mojej
          rodziny - rodzice zrobili sobie jego i jego siostrę po to by im miał kto
          szklankę wody podać na starość. Trzymali przy sobie, mamunia "opiekowała" -
          gotowała , prała, jak dziecięciu, do cukierni zabierała (czterdziestolatka...).
          Oboje nigdy nie założyli rodziny, bo nigdy nie dorośli. Byli starymi dziećmi.
          Jak rodzice umarli - rodzeństwo zostało samotne w domu , trochę jak Elling
          (film pod rozwagę). Moim zdaniem bez szans - chyba że chcesz rywalizować z
          teściową , która z was lepiej "dziecięciu" matkuje. A ty już masz dziecko...
          • ania.downar Re: urodzilam sie za pozno,chce miec normalna rod 13.09.06, 11:11
            Vimes ma racje. Bardzo trudno bedzie Ci nauczyc samodzielnosci 40-letniego
            mezczyzne, ktory nawet nie odczuwa potrzeby bycia samodzielnym.

Z drugiej jednak strony przemysl, moze jednak potrafisz sie z tym pogodzic.
            Jesli odejdziesz, moze byc lepiej, ale moze tez gorzej. W szerokim rozumieniu...
            Wiesz... tak naprawde malo kto jest w pelni szczesliwy...
          • poznanoc Re: urodzilam sie za pozno,chce miec normalna rod 13.09.06, 11:12
            Nie chce rywalizowac z tesciowa-wszak starszemu sie ustepuje...
            Film"obacze",moze odechce mi sie kompletnie i wylecze sie ekspresowo.
            Juz to co napisalas(es) zmrozilo mi krew w zylach!
    • souls_hunter Re: urodzilam sie za pozno,chce miec normalna rod 13.09.06, 10:58
      poznanoc napisała:

> Zawsze chcialam miec po prostu rodzine.Dzieci.
      > Zastanawiam sie pozna noca-czy sa jeszcze mezczyzni,ktorzy pragna byc z
      > kobieta,ktora kocha DOM,DZIECI,pragnie tak naprawde tylko tego!!!Az tego...
      > Nic ponad to...

Wyglada na to ze sa tacy. Jeden czytuje to forum i nawet od czasu do czasu cos napisze.
      • poznanoc Re: urodzilam sie za pozno,chce miec normalna rod 13.09.06, 11:07
        Zawsza jakas pociecha...
      • sandrunia1 Re: urodzilam sie za pozno,chce miec normalna rod 13.09.06, 11:20
        słuchaj uciekaj od faceta póki mozesz ( swoją droga jak TY wytrzymałas z nim 3
        lata ?? podziwiam ) i na pewno znajdziesz jeszcze kogos normalnego .przeciez w
        wieku 40 lat mieszkanie z mamusia ???? to jest smieszne !!!
    • nananata Re: urodzilam sie za pozno,chce miec normalna rod 13.09.06, 11:30
      jest jeszcze parę egzemplarzy na wymarciu. pospiesz sie...ja złapałam jednego z
      ostatnich
      • poznanoc Re: urodzilam sie za pozno,chce miec normalna rod 13.09.06, 11:33
        A moze ma brata:)?...
        • souls_hunter Re: urodzilam sie za pozno,chce miec normalna rod 13.09.06, 11:52
          Droga kolezanko, to sie nazywa wziescie i iscie na latwizne. Trzeba samemu poszukac ;) W/g moich info torche tych dinozaurow jeszcze egzystuje.
          • sandrunia1 Re: urodzilam sie za pozno,chce miec normalna rod 13.09.06, 11:54
            mój cudny egzemplarz ma samotnego ojca ale za stary dla Ciebie:-)
          • poznanoc Re: urodzilam sie za pozno,chce miec normalna rod 13.09.06, 12:04
            oj,pozartowac nie mozna:):)...nawet jak smutno.
            • lena575 Re: urodzilam sie za pozno,chce miec normalna rod 13.09.06, 12:38
              Obawiam się,że będzie Wam niezmiernie trudno. Taki facet zupełnie nie nadaje
              się na to by się na nim "uwiesić". Żyjąc w symbiozie z mamusią musi sam mieć
              poczucie wsparcia i przerzucania odpwoiedzialnosci i takich samych relacji
              oczekiwałby w związku z Tobą. Sam "zaopiekuje się" pod warunkiem,że nie musi
              czuć się za Ciebie odpowiedzialnym. Gdybyś była przedsiębiorcza i niezależna to
              zapopiekowałby sie tobą chętniej. Nic tu nie ma do rzeczy ani jego
              wykształcenie ani kierownicze stanowiska ani widoczna przez innych pewność
              siebie - taki facet ma lęk przed całkowitą odpowiedzialnością a zdecydowany i
              pewny siebie jest wtedy gdy za plecami ma to wsparcie i poczucie,ze obciązenie
              sie rozłoży.
              Nie dogadacie się, będziecie się męczyli i dręczyli a żadne z Was nie spełni
              oczekiwań drugiej strony. Przykro mi. Sama mam taki egzemplarz wyrwany spod
              spódnicy matki ale jestem przeciwnieństwem Ciebie, pracuję barzo dużo i nie
              wyobrażam sobie życia bez pracy, w ogóle nie potrzebuję wsparcia drugiej strony
              w moim działaniu, poczucie bezpieczeństwa mam wewnątrz siebie. Gdybym była taka
              jak Ty to rozstalibyśmy się już dawno dawno temu.
              • poznanoc Re: urodzilam sie za pozno,chce miec normalna rod 13.09.06, 12:59
                No i kolejna przedstawicielka stereotypow!(Boze,Ludzie czy jets tu ktos normalny???)
                Leno575,czy myslisz,ze pragnienie rodziny=poszukiwaniom poczucia
                bezpieczenswa,ktorego nie ma sie w sobie,tudziez=checi uwieszenia sie faceta i
                uduszeniu go tymze uwieszeniem przeokrotnym???(=rowna sie,jakby co...)
                Mamo kochana...Wlos na glowie staje...To wlasnie widzisz w RODZINIE???Wieszanie
                sie na sobie?
                Biedna jestes.
                • poznanoc Re: urodzilam sie za pozno,chce miec normalna rod 13.09.06, 13:04
                  I napisz mi prosze,Leno575, na jakiej podstawie piszesz,ze jestem taka niezaradna?!
                  radze sobie sama,mam dzialalnosc,a ze nie siedze gdzies na etacie i nie pierdze
                  w stolek to moj wybor.
                  • lena575 Re: urodzilam sie za pozno,chce miec normalna rod 13.09.06, 13:30
                    Nie napisałam nigdzie,że jesteś niezaradna. Napisałam,ze szukasz opracia w
                    drugim człowieku a w takim jak twój wybrany nie znajdziesz. Nie stworzysz z nim
                    szczęśliwej tradycyjnej rodziny. No chyba,że nie o to chodzi ... może chcesz
                    nadal pracować, być samodzielną osobą a on "tylko" nie chce brać ślubu .... no
                    to właściwie zadziwiłabyś mnie ...
                • lena575 Re: urodzilam sie za pozno,chce miec normalna rod 13.09.06, 13:25
                  Ech, nie piszę ci,ze jesteś biedna bo masz unne wyobrażenie rodziny niż ja. Ja
                  nie wyobraząłabm sobie tradycyjnej rodziny ty marzysz właśnie o takiej. Ja nie
                  uważam,że to uwieszenie dlatego piszę "uwieszenie" - bo niestety wielu facetów
                  tak uważa. Nie spotyka się już zbyt często niepracujących kobiet i takiego
                  modelu z niepracującą matką mężczyźni nie wynoszą z domu. I często nie chcą
                  takiego modelu bo ich to obciąża. A syneczka mamusi obciążyłoby ponad jego
                  miarę i pewnie udusiło .....
                  Każdy ma prawo szukać uczucia i poczucia bezpieczeństwa któego nie ma w sobie,
                  niestety niektóre egzemplarze już "na oko" powinna poszukująca odrzucić.Masz
                  rację sterepotypewm jest mówienie,ze 40-letni syczeczek mieszkający z mamusią
                  nie nadaje się do małżeństwa :))
    • 5aga5 Re: urodzilam sie za pozno,chce miec normalna rod 13.09.06, 13:33
      To co autorka nazwała normalną rodziną, Wy nazywacie siedzeniem w domu, bycie
      matką, żoną i kochanką.
      To wcale nie tak.
      Normalny dom gdzie każdy z chęcią do niego wraca, jest zrozumienie, wspólne
      sprawy, wieczory, wspólne wyjścia i wiele wiele innych.
      Tak ciężko to pojąć?
      • poznanoc Re: urodzilam sie za pozno,chce miec normalna rod 13.09.06, 14:27
        Otoz to!!!I znacznie,znacznie wiecej...
        • squirrel9 Re: urodzilam sie za pozno,chce miec normalna rod 13.09.06, 14:40
          Co dla ciebie oznacza 'normalna rodzina'? Jaki jej model chciałąbyś tworzyć?
      • walnientaenta Re: urodzilam sie za pozno,chce miec normalna rod 13.09.06, 14:44
        Normalna rodzina - min 1 godzina dziennie tatusia z dzieckiem, obiad razem
        przynajmiej w niedziele ( mogę gotowac), wspólne swięta, niech nawet oboje
        pracują ale maja czas dla siebie itp....ale przedewszystkim to co robią to
        RAZEM i DLA SIEBIE NAWZAJEM - i tu nie potrafie zrozumiec niektórych ludzi,
        niby czego się boją, ryzyka ze sie zwiążą.
        Ale są tacy którzy chcą rodziny, wsolnych wyjazdów i bajek na dobranoc
        czytanych dzieiom itp Uszy do góry, znam paru takich ( oni, o ironio często
        związani są z kobietami pijawkami)
        Facet utrzymuje rodziców - myślisz ze rodzice oddadzą tak chetnie "portwel",
        myslisz ze nie pracują nad tym wytrawle aby synek nigdy ich nie opuscił.
        Zrezygnuj, bo w konsekwencji ty będziesz tą złą 9 40 lat zbyt póżno na ocięcie
        pępowiny z pijawką mamusią)
        • 5aga5 Re: urodzilam sie za pozno,chce miec normalna rod 13.09.06, 14:47
          Tak, z tym portfelem to masz rację. Sama to przerabiam.
          Nawet kupno zasłon mamusia uważa za zbytek i odradza synkowi.
          A synek słucha.
          Gdyby kupił zasłony nie kupiłby może czegoś mamusi lub braciszkowi ( w moim
          przypadku )
          • poznanoc Re: urodzilam sie za pozno,chce miec normalna rod 13.09.06, 14:58
            Macie racje!Ostatnio moj facet planowal wyjazd w daleeeki swiat.Ja bardzi go
            poparlam-wyjazdy rozwijaja.Jego rodzce naskoczyli na niego,ze marnuje
            pieniadze,a przeciez tyle trzeba zrobic!oszczedzac i wogole co za pomysl,ze on
            za duzo wydaje na wyjazdy.(ten wyjazd to beze mnie,tak dla scislosci.)A przeciez
            to nie ich kasa!Ale przestraszyli sie,ze moze potem synek nie da im na remont
            domu,albocos...
            W bagienko wdepnelam...nie ma co!
            • walnientaenta Re: urodzilam sie za pozno,chce miec normalna rod 13.09.06, 15:15
              naprawdę odpuść faceta, nie zmienisz po 40, jesli ci to nie odpowiada to bez
              sensu ( no chyba ze komus odpowiada)
              Naprawde poszukaj sobie kogos miłego, moze nie najbogatszego ( jak rozumiem
              dajesz rade sama) kto bedzie chcial miec dziecko ( nawet cudze )Naprawde są
              tacy co cenia wartości rodzinne ( dla przykładu: moj facet - lat 40, mój brat-
              29, mój kuzyn-32 ( slubował w sobotę), kolega-33, znajomy 34, kolega męża
              43,znajomy 42, znajomy 48( ma juz 3 dorosłych ale planuje :) itp....... ale ta
              lista niedojrzałych niestety też jest długa, więc trzeba uwazac :-)
    • elizabeth7 Re: urodzilam sie za pozno,chce miec normalna rod 14.09.06, 12:45
      Facio trafil z deszczu pod rynne.Starzy go kosza z kasy a znalazl sobie do
      kompletu kobitke ktora chce go wyrwac od rodzicow by sama kosic go z kasy
      nazywajac to oglednie 'tworzeniem normalnej rodziny'.Dobre sobie.
      • poznanoc Re: urodzilam sie za pozno,chce miec normalna rod 14.09.06, 13:44
        Chyba nie czytalas moich wszystkich wpisow.Albo jestes bezmozgowcem.Szkoda slow
        na taka ignorancje.Zastanawiam sie tylko skad w takich osobkach jak ty tyle jadu?

• elizabeth7 Re: urodzilam sie za pozno,chce miec normalna rod 14.09.06, 20:41
          Czy wszystkich w zyciu jak w tym watku ktorzy maja inne zdanie niz ty obrzucasz
          wyzwiaskami? Prezentujesz niewysoki poziom i pewnie facet tez to widzi.
          Dla mnie baba siedzaca w domu wisi na pieniadzach meza. W dawnych czasach gdy
          nie bylo pralki z suszarka,zmywarki,zamrazarki,lodowki,mikorofalowki innych
          udogodnien jak np. przedszkole a kobieta rodzila 'ile pan bog dal' to jej
          obecnosc w domu byla niezbednba. W dziejszych czasach odporowadza /odwozi/ sie
          dzieci do przedszkola by byly 'spoleczne', wciaga mezczyzne we wszystkie prace
          domowe bo w koncu rownouprawnienie, kobiety nie chca miec dzieci wiecej niz
          dwojka /pewnie tez urodzilabys najwyzej jeszcze jedno!!!!/ i nie ma powodu dla
          ktorych kobieta musialaby byc wylacznie 'strazniczka domowego ogniska'. Juz sie
          nie haftuje poscieli i wypraw corkom, nie szyje recznie a wszystko kupuje,
          nawet swetrow nie dzierga sie recznie. Istnieje czesc kobiet ktora chetnie
          pozostalaby w domu bo to wygodne,bo zwalnia to z odpowiedzialnosci za zycie.
          Coraz wicej tez facetow ktorzy tez chetnie pozostaliby w domu:)
          • sir.vimes Re: urodzilam sie za pozno,chce miec normalna rod 15.09.06, 10:03
            Niesłychanie żałosna jest twoja wypowiedż. Praca zawodowa kobiet i udział męża
            w obowiązkach domowych wcale nie wyklucza potrzeby bycia strażniczką ogniska.
            Poznanoc gdzieś tam już z pięć razy pisała, że nie chce by tylko mąż zarabiał.
            Ja jestem żoną anty-domową, nie znoszę się babrać w jedzeniu itp ale doskonale
            rozumiem kobiety , które chcą dbać by dom pięknie pachniał i by ciasto było na
            stole - upieczone własnymi rękami. Ja np szyć lubię - nie wiadomo po co według
            ciebie, bo przecież wszędzie można ciuchy kupić, nawet na bazarze. Ale moje są
            ładniejsze i z lepszych materiałów. Tak samo dla niektórych kobiet podłoga
            wypastowana własnoręcznie jest ładniejsza niż odwalona przez pomoc domową.
            Niektóre lubią być przed innymi domownikami w domu i podać im obiad. Potrafią i
            chcą łączyć to z innymi obowiązkami. Nie są babami siedzącymi w domu, kurami
            domowymi czy jak tam to określasz. Z twojego postu wnioskuję, że nie nauczono
            cię szanować ludzi - i uważnie czytać.
          • merda Re: urodzilam sie za pozno,chce miec normalna rod 15.09.06, 10:34
            Nie wiem ELIZABETH7,czy jezyk polski jest twoich jezykiem ojczystym,ale
            wyraznie masz problemy ze zrozumieniem tekstu.Autorka NIC nie pisala o tym,ze
            marzy o siedzeniu w domu,wychowywaniu dzieci,uslugiwaniu mezowi i chce
            korzystac z jego pieniedzy.Wrecz przeciwnie! A teraz przeczytaj jeszcze raz jej
            wypowiedz,wez slownik ,zanalizuj,a pozniej zabieraj sie do pisania takich
            glupot jakich sie dopuscilas w powyzszym poscie.
            Pozatym zajmij sie swoja wielka kariera,ale nie krytykuj osob,ktore pragna
            czegos innego niz Ty.
            • squirrel9 Re: urodzilam sie za pozno,chce miec normalna rod 15.09.06, 10:36
              Ech, chyba właśnie pisała :
              "Zastanawiam sie pozna noca-czy sa jeszcze mezczyzni,ktorzy pragna byc z
              Nic ponad to..."
      • baba67 Re: urodzilam sie za pozno,chce miec normalna rod 15.09.06, 09:31
        Mnie sie wydaje, ze autorka watku zle sie wyrazila sugerujac, ze chce siedziec
        w domu (bosh-co to za okreslenie-czy w domu samo sie kupi, ugotuje, pozmywa,
        posprzata ?), a jej zapewne chodzilo o to, ze nie jakis wiekszych ambicji
        zawodowych i OPROCZ chodzenia do pracy chetnie poswieci czas domowi i rodzinie a
        nie np. doszkalaniu, wyjazdom sluzbowym itp.
        Nie sadze, zeby chodzilo tu o kase, skoro sama utrzymuje siebie i dziecko.
        Tyle, ze rodzina bez faceta to nie jest w pelni normalna rodzina.
        • squirrel9 Re: urodzilam sie za pozno,chce miec normalna rod 15.09.06, 10:31
          A wg mnie właśnie dokładnie o tym pisze:
          "Zastanawiam sie pozna noca-czy sa jeszcze mezczyzni,ktorzy pragna byc z
          Nic ponad to..."
          tylko gdy ktoś zapyta wprost czy nie chce pracować to się oburza i uważa innych
          za biednych i stereotypowych. Samo zjawisko bycia na utrzymaniu męża jej nie
          oburza a wręcz przeciwnie nazywa to normanlą rodziną ale nazwanie tego głośno
          ją oburza.
          Pewnie,że są tacy mężczyźni tylko spotyka się ich w młodym wieku. Część młodych
          mężczyzn ma takie wyobrażenie o domu z dziećmi i żoną niepracującą zawodowo w
          nim tylko to im "przechodzi" tak koło 40-tki kiedy już te dzieci są odchowane,
          potrzeby finansowe wzrastają a i wzrasta świadomość,że jest się coraz starszym
          na rynku pracy. W razie utraty pracy gorzej znależć następną i do tego dobrze
          płatną. Wszystkie te fundusze emerytalne, obserwowanie będących już na
          emeyturze rodziców uświadamia człowiekowi,że będą żyli z jednej emerytury .
          Całokształt nie nastraja optymistycznie tak by jedna osoba chciała utrzymywać
          całą rodzinę.
          Nie wierzę w to by znalazł się mężczyzna w wieku 40 lat który chciałby ożenić
          się i mieć w domu niepracującą zawodowo kobietę. W tym wieku niestety myśli się
          rozsądnie. Taki mieszkający z rodzicami jest w ogóle poza "klasyfikacją" bo to
          szczególne zjawisko społeczne ale nawet taki "normalny" , mieszkający sam już
          myśli zupełnie inaczej niż dwudzistokilkulatek. Widzi co jest na rynku pracy i
          jest przewidujący.
          • baba67 Re: urodzilam sie za pozno,chce miec normalna rod 15.09.06, 11:20
            Zgadzam sie z przedmowczynia-oczywiscie jesli nie ma sie majatku rodzinnego,
            ktory zabezpieczylby w razie katastrofy i zapewnil dostatnia starosc, to wielka
            odwaga zyciowa (niektorzy to pewnie nazwaliby inaczej)jest decydowanie sie na
            model z niepracujaca na stale zona.
            Nie neguje wkladu pracy takich kobiet w tworzenie domu dla dzieci i meza, ale
            jest to luksus, na ktory malo kogo stac.
            Ja ciagle jednak uwazam, ze autorka watku zle sie wyrazila i stad ataki na nia.
            Bo marzenie o tym zeby znalazl sie chetny do utrzymywania nie swojego przeciez
            dziecka oraz niepracujacej zony to postawa bardzo roszczeniowa.
    • scholastyka_11 Re: urodzilam sie za pozno,chce miec normalna rod 15.09.06, 13:05
      Ja bym się za niego nie brała. Widać, że egiosta. Mamusie zawsze będzie na
      piewszym miejsciu. Za ścierkę będziesz robić.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka