anusia331 29.10.06, 16:59 jest wyraznie napisane aborcja obiektywnie. dla fanatykow jest przeciez inne forum wiec nie rozumiem po co tu niektorzy wchodzą. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nati1011 Re: pomyliliscie forum 30.10.06, 18:01 anusia - Twoje poglądy nie pasują do forum "Aborcja" - tego dla fanatyków, a przecież nikt cię z tamtąd nie wyrzucił. Dlaczego nagle tu wyżywasz się na wszystkich. Obiektywnie to znaczy bezstronnie - każdy ma prawo wypowiedzieć swoje zdanie i fanatyk religijny i fanatyk aborcyjny. Obu jednak obowiązuje zachowanie kultury. Dlaczego w tobie tyle nienawiści? Człowiek pewny swojego postępowania, to człowiek spokojny wewnętrznie, przyjazny dla świata, a w tobie jest mnustwo złości. Drażni cię moja życzliwość? To że nie dajemy się wciągnąć w "pyskówki"? A wiesz, że wielu obrońców życia kiedyś było zaciekłymi aborcjonistami? Ża mają często na sumieniu srtki istnień? Jednak coś się wydarzyło w ich życiu, że diametralnie zmienili front. Czego i tobie gorąco życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
anusia331 Re: pomyliliscie forum 03.11.06, 21:08 i kto tu sie na kim wyzywa. ja tylko podzielilam sie wlasnymi odczuciami ze po zabiegu nie mialam i nie mam zadnego syndromu. wiec kazdy wymysla ze to niemozliwe,ze o tym mysle itp. albo ze mam w sobie nienawisc.przeciez ja nikogo nie probuje nawracac ze powinien usuwac skoro nie chce miec dziecka. to kazdego prywatna sprawa i sumienie. tak jak napisalas mam prawo wyrazic swoje zdanie. no ale inne zdanie trzeba zaraz obrzucic blotem.typowy polski narod. Odpowiedz Link Zgłoś
nati1011 Re: pomyliliscie forum 03.11.06, 22:13 masz prawo wyrazić swoje zdanie - ale dlaczego robisz to tak ordynarnie. Rażą mnie twoje sformułowania i epitety. Czy nie można swojego zdania wypowiadać kulturalnie. Jesteś przecież kobietą. Kobieta ze swej natury powinna być delikatna. Przeczytaj swoje wypowiedzi na tym forum - przyznasz chyba, że nie nadają się one "na salony". Odnosze wrażenie, że twoim jedynym argumentem jest właśnie krzyk i epitety. Ja mogę wymienić dziesiątki argumentów dlaczego jestem przeciw aborcji. Wymień kilka dlaczego jestes "za". Tylko tak konkretnie. Odpowiedz Link Zgłoś
anusia331 Re: pomyliliscie forum 04.11.06, 19:00 oczywiscie. ano dlatego ze:kazdy ma inną sytuacje zyciową i mozesz mi wierzyc ze są naprawde bez wyjscia. dlatego ze ile ludzi na swiecie tyle charakterow.kazdy inaczej interpretuje pewne rzeczy ,inaczej widzi dany problem. dlatego ze mamy wolny swiat i kazdy ma prawo decydowac o sobie.widzisz tam gdzie aborcja jest legalna to kazdej kobiecie probuje sie pomoc nie pytając dlaczego podjela taką decyzje.skoro juz podjela to znaczy ze trzeba jej pomoc a nie wyzywac czy na sile nawracac. przeciez u nas slyszalam kiedys taką wypowiedz księży ze srodki antykoncepcyjne nie powinny byc dostepne bo zabijają dziecko ktore mogloby sie przeciez urodzic. tę kwestie tez jedni mogą tak interpretowac a inni zupelnie inaczej. no ale zaraznmi powiesz ze tego dziecka nie bylo bo nie doszlo do zaplodnienia. w naszym pieknym kraju bardziej wszyscy chronią płody niz dzieci juz narodzone. a wiec dla ciebie płod jest juz czlowiekiem i masz prawo tak myslec a dla mnie plodem oczywiscie nie w 6 czy 7 miesiącu. chodzi mi o początki.mozesz sie ze mną nie zgadzac i wolno ci tylko ja przyjmuje do wiadomosci ze ty myslisz inaczej niz ja,natomiast ty zaraz dodajesz sobie i probujesz znalezc przyczyne mojego innego podejscia. Odpowiedz Link Zgłoś
wzr1 Re: pomyliliscie forum 05.11.06, 17:21 > w naszym pieknym kraju bardziej wszyscy chronią płody niz dzieci juz narodzone Jeżeli to by była prawda to za zabicie dziecka przed narodzeniem kodeks karny przewidywałby surowsze kary jak za zabicie kilkuletniego dziecka. Niestety za zabicie dziecka nienarodzonego kodeks nie przewiduje surowych kar. > a wiec dla ciebie płod jest juz czlowiekiem i masz prawo tak myslec a dla mnie > > plodem oczywiscie nie w 6 czy 7 miesiącu. > chodzi mi o początki Bez początku nie byłoby 7 czy 8 miesiąca Odpowiedz Link Zgłoś
nati1011 Re: pomyliliscie forum 02.04.07, 19:22 > ano dlatego ze:kazdy ma inną sytuacje zyciową i mozesz mi wierzyc ze są > naprawde bez wyjscia. Zawsze są przynajmniej 2 wyjścia - dobre i złe > dlatego ze mamy wolny swiat i kazdy ma prawo decydowac o sobie.widzisz > tam gdzie aborcja jest legalna to kazdej kobiecie probuje sie pomoc > nie pytając dlaczego podjela taką decyzje.skoro juz podjela to znaczy ze trzeba > > jej pomoc a nie wyzywac czy na sile nawracac. To znaczy, że jak podejmę decyzję, że muszę zabić sąsiadkę, bo tak mnie drażni, że już nie wytrzymam i dostane nerwicy to też mi instytucja państwowa pomoże? I nie wsadza mnie do więzienia? Amoże zapłacą jeszcze za jakiegoś wanię snajpera? > a wiec dla ciebie płod jest juz czlowiekiem i masz prawo tak myslec a dla mnie > > plodem oczywiscie nie w 6 czy 7 miesiącu. To od kórego momentu "płód" staje się człowiekiem? Odpowiedz Link Zgłoś
anusia331 Re: pomyliliscie forum 03.04.07, 15:15 ja nie musze ci tlumaczyc od ktorego momentu komórka staje sie czlowiekiem. dla ciebie moze to byc juz od chwili zaplodnienia ale dla innych wcale tak byc nie musi. cięzko ci to zrozumiec? Odpowiedz Link Zgłoś
nati1011 Re: pomyliliscie forum 03.04.07, 17:48 no właśnie usiłuję cię zrozumieć. Zarodek nie jest człowiekiem, ale 5-6 miesięczny płód już tak - to w którym momencie zarodek staje się - wg ciebie - czlowiekiem? Dla mnie jest od momentu poczecia, a dla ciebie? Odpowiedz Link Zgłoś
anusia331 Re: pomyliliscie forum 03.04.07, 18:51 ok.dla ciebie od chwili poczęcia. zgodze sie ze 5,6 miesięczny plod owszem jest juz czlowiekiem. natomiast gdy usuwalam ciąze bylam w 4 tygodniu. niczego nie zaluje,jednak szanuje twoj punkt widzenia. ja mam inny i dobrze mi z tym. nie próbuje nikogo przekonywac tylko wyrazam wlasne zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
nati1011 Re: pomyliliscie forum 03.04.07, 20:53 Ja ciebie nie próbuję przekonywać, tylko ciągle nie wiem, kiedy powstaje człowiek. W 4 tygoniu jeszcze nie, ale w 5 miesiącu już tak. To kiedy wąłściwie? Gdzie jest ten magiczny moment? A może sama tego nie wiesz? Nie rozmawiamy, o twoim konkretnym przypadku, tylko próbujemy ustalić, do którego momentu wolno dokonać aborcji, a kiedy już absolutnie nie. Odpowiedz Link Zgłoś
para30 Re: pomyliliscie forum 05.04.07, 08:27 Moze po prostu wypowiedzial by sie jakis lekarz, w ktorym tygodniu plod przybiera postac ludzka. Kobieta, ktora jest w ciazy i chce rodzic od poczatku mysli o ciazy jak o dziecku wiec to zaburza myslenie pojeciami biologicznymi. W ' tygodniu to chyba jeszcze daleko do ludzkiej formy? Odpowiedz Link Zgłoś
anusia331 Re: pomyliliscie forum 05.04.07, 18:12 to zalezy jak kto mysli. dla niektorych to juz dziecko,dla innych tylko komorka. Odpowiedz Link Zgłoś
nati1011 Re: pomyliliscie forum 05.04.07, 18:36 odnosze anusiu wrażenie, że nie potrafisz odpowiedzieć na moje pytanie. To kiedy człowiek staje się człowiekiem? Odpowiedz Link Zgłoś
iosellin Re: pomyliliscie forum 07.04.07, 14:29 Wtedy, kiedy pojawia sie centralny uklad nerwowy. Dzieje sie to w ok. 2-3 mcu ciazy, oidp. Wiele parotygodniowych "dzieci" zostaje wydalonych z organizmu kobiety nawet bez jej wiedzy, z przyczyn fizjologicznych. To, ze religia robi taki szum wokol aborcji nie oznacza ze ma racje. Gdyby sluchac jedynie ksiezy to nadal bysmy mysleli, ze Ziemia jest w centrum Wszechswiata i Slonce ja obiega;p Odpowiedz Link Zgłoś
patrycja855 Re: pomyliliscie forum 09.04.07, 21:57 To że czasami organizm kobiety "wydala" parotygodniowe dziecka nie znaczy że dopuszczalne są działania nające na celu wydalenie dziecka nawet młodszego. Wszak są przypadki samoczynnych poronień w 3 i 3 trymestrze ciąży. To że tobie jest wygodnie zabijać to nie znaczy że masz rację. > sluchac jedynie ksiezy to nadal bysmy mysleli, ze Ziemia jest w centrum > Wszechswiata i Slonce ja obiega;p Czy Kopernik nie był duchownym przypadkiem Odpowiedz Link Zgłoś
nati1011 Re: pomyliliscie forum 10.04.07, 08:33 > Wtedy, kiedy pojawia sie centralny uklad nerwowy. Dzieje sie to w ok. 2-3 mcu > ciazy, oidp. W Polsce aborcja jest dozwolona do końca 3-go miesiąca. Więc zabija się już człowieka? Na świecie nie ma problemów by zabić dziecko w 5-6 a nawet 9 iesiącu ciąży (choćby w Hiszpaniii czu USA) Zgodnie z prawem i rzekomo dla dobra matki. > Wiele parotygodniowych "dzieci" zostaje wydalonych z organizmu kobiety nawet > bez jej wiedzy, z przyczyn fizjologicznych. Co to ma do rzeczy? Wiele dzieci rodzi się też martwych w 9- miesiącu lub umiera w pierwszych latach życia - ale umiera wbrew wolis woich rodziców. > To, ze religia robi taki szum wokol aborcji nie oznacza ze ma racje. Gdyby > sluchac jedynie ksiezy to nadal bysmy mysleli, ze Ziemia jest w centrum > Wszechswiata i Slonce ja obiega;p Aborcja nie jest problemem religijnym. Jeżeli już to bądź dokładna i napisz, ze wszystkie duże religie są przeciw aborcji - także prawosławie, protestanci i muzułmanie. Więc nie jest to problem księży. Twoje argumenty dowodzą tylko mojej tezy, że nie potraficie powiedzieć kiedy człowiek staje się człowiekiem. Zadaję to pytanie od wielu miesięcy i nie uzyskałam ani jednej konkretnej odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
skp110 Re: pomyliliscie forum 07.04.07, 00:39 ciekawe jaka jest według ciebie definicja czlowieczeństwa. Czy człowiek różni się czymś od innych zwierząt czym i od kiedy. Swoją drogą jakie masz argumenty (poza doświadczeniem zabicia przez ciebie albo kogoś bliskiego albo strachem przed konsekwencjami współżycia fizycznego lub ślepym powtarzaniem za durniami z TV) na to że można nanipulując nazwami pozwalać na zabijanie człowieka we na poczatku jego rozwoju, Odpowiedz Link Zgłoś