Dodaj do ulubionych

Obrzezanie

06.01.07, 14:51
co sadzice o obzezaniu malych chlopcow? Miala któras z Was kiedys srosunek z
obrzezanym facetem, jak to jest?
Pytam z ciekawosci, choc ja bym ie dala okaleczyc syna, nigdy w zyciu!
Obserwuj wątek
    • avital84 Re: Obrzezanie 06.01.07, 14:59
      W niektórych kultrach np. żydowskiej to po prostu element tradycji.
      Z tego co wiem to zabieg bardzo higieniczny i coraz częściej poddają się mu np. dorośli już Amerykanie.
      Myślę, że dla kobiety, która ma stosunek z takim facetem to jest jak najbardziej na plus. Ponoć Żydzi właśnie są świetnymi kochankami;)
      No i kwestia okaleczenia...myśle, że nie można tego tak nazwać.

Co innego jeśli mowa o obrzezaniu kobiet, które jest prawdziwym okaleczeniem. Często prowadzi do powikłań i śmierci, odbiera kobiecie możliwość odczuwania jakiejkowlwiek przyjemności z seksu.
      Dla mnie obrzezanie kobiet to zwyczajna zbrodnia. Mimo, że też jest elementem kulturowym, ale godzącym w zdrowie i godność człowieka.
      • tygrysio_misio Re: Obrzezanie 06.01.07, 19:19
        ale zydzi nie temu sa swietnymi kochankami...u nich sfera stosunku do kobiet
        wyglada inaczej..np jak facet niezyd sie hajta z zydowka to nie ma bata zeby
        ona przeszla na jego religie...kobieta zostaje przy swoim i juz

pozatym inaczej tez podchodza to spraw sexu...nie tak "grzesznie"...fajnie maja
        no
    • seth.destructor Re: Obrzezanie 06.01.07, 17:03
      Obrzezani sa dobrzy dla ozieblejszych kobiet, ktore trzeba piescic godzinami,
      by cos je zaswedzialo... Po prostu skora na zoledzi grubieje jak na piecie i
      trudniej takiego delikwenta podniecic, to i seks jest dluzszy.
      • hopeless4 Re: Obrzezanie 06.01.07, 17:08
        slyszalam odwrotnie ze obrzeaznie maja szybsze wytryski bo sie szybcije
        podnicaja, nie blokuje ich napletek...
        • cioccolato_bianco Re: Obrzezanie 06.01.07, 17:14
          no wlasnie.
          • avital84 Re: Obrzezanie 06.01.07, 17:16
            nie podniecają się szybciej...temu ma między innymi służyć obrzezanie, żeby się tak szybko nie podniecali...znaczy u jego podstaw było takie założenie
        • silic Re: Obrzezanie 06.01.07, 17:45
          a nieobrzezanego blokuje napletek ???

ty chyba penisa nie widziałaś
      • avital84 Re: Obrzezanie 06.01.07, 17:12
        > Obrzezani sa dobrzy dla ozieblejszych kobiet, ktore trzeba piescic godzinami,
        > by cos je zaswedzialo...
        >Po prostu skora na zoledzi grubieje jak na piecie i
        > trudniej takiego delikwenta podniecic, to i seks jest dluzszy.

każdej kobiecie pasuje chyba kiedy seks jest dłuższy
        wśród nieobrzezanych na pewno są i tacy, którym 4 sekundy nie starczają
        ale suma sumarum dlatego w pewnym filmie zostało powiedziane, że seks z obrzezanym ma wymiar tragiczny ( w takim pozytywnym kontekście ).
    • canimbenim Re: Obrzezanie 06.01.07, 17:23
      Ludzie pieprzycie głupoty az boli! Obrzezanie to jest nic! ucinaja skóre i
      zoladz jest caly czas odsloniety w niczym to nie przeszkadza!!!! fakt ze moze
      boli malego chlopczyka ale nie ma problemu z myciem!!! JA tam bym pozwolila i
      nawet chyba to zrobie jestem z mezczyznom obrzezanym i wcale roznicy w niczym
      nie ma! I nie jest terminatorem dla ozieblych normalny zdrowy mezczyzna! Pozatym
      obrzezanie wiarze sie z wielkim wydarzenmiem i swietem i chlopcy nawet tego nie
      pamietaja !!! A jak zaptytasz kogos obrzezanego czy chce obrzezac syna to mowi
      ze obojetne i ze nawet lepiej to zrobic.
      • seth.destructor Re: Obrzezanie 06.01.07, 17:28
        ale nie ma problemu z myciem!!!

A z napletkiem to jest???

Obrzeznie u Zydow jest robione na tyle wczesnie, ze nie bywa specjalnie
        traumatyczne pozniej. Jednak przeprowadzane u starszych chlopcow... Bez
        znieczulenia!
        • canimbenim Re: Obrzezanie 06.01.07, 17:31
          z napletkiem nie kazdy facet sie fatyguje przynajmniej tak slyszalam .W religii
          muzulmanskiej obrzezuja i robia to roznie i oczywiscie bez znieczulenia. Mi to
          obojetne jaki jest penis wazny jest mezczyzna ktory nim wlada!!!! Pozdrowienia
          dla mezczyzn!
        • tygrysio_misio Re: Obrzezanie 06.01.07, 19:22
          a mnie pani z biologii kiedys uczyla jak myc;]

znaczy nie mnie tylko cala moje zenska klase...27 19-letnich bab;]

i mowila tez,ze przez usta nie mozna zajsc w ciaze;]
    • poprostu_basia Re: Obrzezanie 06.01.07, 17:42
      ja też jestem z obrzezanym facetem:) z tego co wiem u podstaw obrzezania lezy
      higiena- w koncu obrzezanie jest elementem tradycji Żydowskiej i Muzłumańskiej
      a obie te kultury wywodzą się z obszarów gdzie woda jest towarem niezwykle
      cennym. bez napletka poprostu łatwiej utrzymać czystość:) choć żołądz penisa
      jest wtedy podatniejsza na różne uszkodzenia mechaniczne jak otarcia. ja bym
      chyba pozwoliła syna obrzezać ale tylko ze znieczule niem. moj chłopak miał
      wtedy 10 lat i mimo ze mineło od tego czasu lat niemal 2 razy tyle on wciaz
      pamietak jak to bolało:(
    • enith Re: Obrzezanie 06.01.07, 19:13
      Mój chłopak został obrzezany w kilka dni po narodzeniu (dość popularna praktyka
      w USA, nie ma nic wspólnego z religią w tym wypadku). Powiem tak, obrzezany
      członek to sama radość (dla mnie, rzecz jasna). Czysty (jak ktoś wyżej napisał
      niektórzy mężczyźni "zapominają" umyć się pod napletkiem). Delikatny
      (seth_destructor najwyraźniej napisał z własnego doświadczenia o skórze
      stwardniałej jak na pięcie, współczuję, ale to chyba da się leczyć; zawsze można
      zastosować też krem do stóp :). Porównując widok członka obrzezanego i
      nieobrzezanego, porównanie wypada in plus dla obrzezanego (a więc dochodzą
      względy estetyczne). Minus jest wyłącznie dla pana: łatwiej uszkodzić (otrzeć,
      skaleczyć) obrzezanego członka (nie ma chroniącego napletka). To tyle.
      • jezeli.tylko.ja Re: Obrzezanie 06.01.07, 22:28
        Enith ja tez uwazam ze to estetyczniej wyglada :P No ale oczywiscie nie powiem
        na dzien dobry facetowi, zeby sie obrzezal... Ale jak akurat taki bedzie to nie
        bede narzekac :P

A tak mi sie tez zdaje ze to akurat nie ma wiele wspolnego z zadszym
        chorowaniem na raka macicy....
    • kerri1 Re: Obrzezanie 06.01.07, 19:45
      Zydowki rzadziej choruja na raka trzonu macicy i nadzerki.
    • kulka100 kobiety rodza w bolach to... 07.01.07, 00:35
      wszystkich facetow obrzazac, bez znieczulenia i w wieku takim aby pamietali to
      do konca zycia, wtedy beda wiedziec co to jest cesarskie ciecie czy rodzenie
      bez znieczulenia. wszyscy beda happy:)
      • bzduraaa Re: kobiety rodza w bolach to... 07.01.07, 15:55
        hehehe, popieram!!! ;D
    • pandolinka24 Re: Obrzezanie 07.01.07, 00:53
      Moj maz byl obrzezany,seks z nim-super!!!!!!!!!!!!!!!!nic dodac nic ujac....
    • martini.wnm Re: Obrzezanie 07.01.07, 11:27
      W jednym z odcinków Seksu w wielkim mieście jedna z lasek była w szoku, że jej
      nowy facet NIE jest obrzezany. Powiedziała, że jego członek wygląda jak pies
      shar-pei:P
      • avital84 Re: Obrzezanie 07.01.07, 11:29
        Ja też uważam, że wszyscy powinni być obrzezani:P
        • exotic.girl Re: Obrzezanie :jak najbardziej. 07.01.07, 15:21
          Tez wedlug mnie wszyscy faceci powinni byc obrzezani.To jest super sprawa.W
          lozku super.Czlonkiem ktory jest nieobrzezany to sie brzydze.To takie
          niehigieniczne i brzydko wyglada,mnie wrecz obrzydz i odpycha.Obrzezani powinni byc!
          • kulka100 Re: Obrzezanie :jak najbardziej. 07.01.07, 15:35
            Exotic to Ty musisz lubic "narod wybrany" bo raczej matki polskich facetow by
            na takie cos nie pozwolily a nie znam faceta, ktory z wlasnej woli by to
            zrobil. Znam jednego ktory byl zmuszony z powodu jakiegos zapalenia, czy czegos
            ale nie jest i nie byl z tego zadowolony.
            • avital84 Re: Obrzezanie :jak najbardziej. 07.01.07, 15:39
              > Exotic to Ty musisz lubic "narod wybrany"bo raczej matki polskich facetow by
              > na takie cos nie pozwolily a nie znam faceta

ja bym pozwoliła:) ale ja to co innego, bo bardziej niż lubie Naród Wybrany;)

ale na zachodzie obrzezanie jest na porządku dziennym i jest po prostu zabiegiem higieniczno estetycznym nie mającym nic wspólnego z wyznaniem

wydaje mi się, że wygląda to lepiej i jest bardziej komfortowe w pewnych sytuachach;)
            • canimbenim Re: Obrzezanie :jak najbardziej. 07.01.07, 15:44
              no widzisz to zalezy ja mi to obojetne wiec zeby ludzie nie zaczeli wpadacw
              kompleksy ja tam pozwole obrzezac mojego syna jezeli moj facet stwierdzi ze to
              jest dal niego lepsze jestem z obrzezanym i normalne to jest!!! fakt ze czystosc
              latwiej zachowac. akolega nie jest zadowolony bo to nie byla jego decyzja tylko
              zmuszony byl ale moze z czasem stwierdzi ze to fajne pozatym moze sie obawiac
              jak dziewczyny na to zareaguja a jak widac ma to poparcie wsrod dziewczyn
              wczesniej wypowiadajacych sie.
          • silic Re: Obrzezanie :jak najbardziej. 07.01.07, 15:58
            Co jest niehigienicznego w nieobrzezanym członku ?
            Obrzydzenie to twoje subiektywne odczucie, ale higiena jest obiektywna. Więc co
            z nią nie tak ?
            • rraaddeekk Re: Obrzezanie :jak najbardziej. 07.01.07, 16:31
              To może też niech wszyscy golą głowy na zero, bo to bardziej higieniczne?

Ja mimo wszystko wolę szampon do włosów i żel do higieny intymnej (tak dla
              facetów też są!).

Drogie mamy (a raczej ojcowie) zamiest kaleczyć dzieci wpajajcie im do głowy
              przywiązanie do codziennej higieny!

Gdy już sam się myłem, to ojciec pokazał mi że należy odciągać napletek i umyć
              dokładnie to miejsce.

Po sikaniu należy odciągnąć napletek i osuszyć papierem (fakt, że niewielu
              facetów to robi).
              Mądrość ludowa głosi: Gdybyć trzepał 2 tygodnie i tak kropla spadnie w spodnie.

• bialy.tygrys Re: Obrzezanie 07.01.07, 19:07
      Skóra na żołędzi wcale nie twardnieje jak na stopie. Pozostaje nadal bardzo delikatna. Dodatkowo staje się bardziej przyzwyczajona do dotyku, bo jest odsłonięta i styka się np. z ubraniami. To działa na plus w łóżku. I nie znaczy to bynajmniej, że facet ma problemy z dojściem. Poza tym łatwiej zachować higienę. Co do podawanej większej podatności na uszkodzenia to w naszych czasach nie wiem jak miało by się to stać.
      Jednak należy zrozumieć, że dla jednych obrzezanie jest bardzo pozytywne dla innych nie do pomyślenia. Ja należę do tych pierwszych :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka