Dodaj do ulubionych

co zrobic ????

13.01.07, 22:30
Co zrobic jesli twoje dziecko nieakceptuje twojego nowego partnera???
Obserwuj wątek
    • krolik_w_koronkach Re: co zrobic ???? 13.01.07, 22:31
      Zalezy od wieku dziecka.
      • yagiennka Re: co zrobic ???? 13.01.07, 22:33
        Właśnie. Poza tym to dziecku może minąć z czasem.
      • adawozniak1 Re: co zrobic ???? 13.01.07, 22:34
        10 lat . nie jestem juz z mezem 2 lata. dziecko ma bardzo dobry kontakt z tata.
        ja poznalam super faceta ale ona caly czas zachowuje sie jak kapo . placza z
        powodu kazdego spotkania . nai wiem co mam zrobic. dla dobra dziecka zrezygnowac
        z siebie???
        • kadfael Re: co zrobic ???? 13.01.07, 22:38
          Zrezygnujesz i co? Dziecko dorośnie, pójdzie w świat a Ty zostaniesz sama, bo
          wszystko dla niego poświęciłaś?
          • yagiennka Re: co zrobic ???? 13.01.07, 22:41
            Należy z dzieckiem o tym porozmawiać :) Ma już 10 lat, nie jest malutkie.
            Najprawdopodobniej jest po prostu zazdrosne o mamę, może boi sie że ten nowy
            facet mu ja zabierze. Musisz mu wytłumaczyc że go kochasz tak jak zawsze i nigdy
            nie przestaniesz, ale czujesz się samotna i potrzebujesz przyjaciela, nowego
            mężczyznę w domu. No coś w tym stylu.
          • adawozniak1 Re: co zrobic ???? 13.01.07, 22:42
            ALE ONA PLACZE PRZY KAZDYCH NASZYCH SPOTKANIACH. REAGUJE NA KAZDY USMIECH. SAMA
            SIE PRYZNAJE ZE JEST ZAZDROSNA.
        • kadfael Re: co zrobic ???? 13.01.07, 22:42
          A w ogóle rozmawiałaś z dzieckiem? Dlaczego sie tak zachowuje? Wiesz dzieci
          moga mieć różne wyobrażenia jak sie pojawia nowy partner-a to, że przestaniesz
          je kochać, albo, że nie będzie mogło widywac taty itp. Spróbuj sie wywiedzieć o
          co chodzi. A jeśli masz dobry kontakt z byłym mężem, to poproś go o pomoc....
          • adawozniak1 Re: co zrobic ???? 13.01.07, 22:47
            ok. macie racje . ale ja z przyjacielem znamy sie dopiero od 4 miesiecy i sami
            nie wiemy czy bedziemy razem. i ja i on jestesmy osobami po przejsciach . moja
            corka tego nie rozumie . juz teraz na goraco chce odpowiedzi . a co ja mam
            powiedziec???
            dlatego to jest takie trudne. moze za wczesnie na ukladani sobie zycia?
            • kadfael Re: co zrobic ???? 13.01.07, 22:49
              Ma tylko 10 lat, więc jasne, że nie rozumie. Rozmawiać, może więcej z nia
              przebywać, przytulać, dać poczucie bezpieczeństwa, ale nie dać się szantażować
              płaczem.
              • adawozniak1 Re: co zrobic ???? 13.01.07, 22:52
                staram sie . ale boje sie ze caly stres odbije sie na jej nauce. zaufaniu do mamy
                • kadfael Re: co zrobic ???? 13.01.07, 22:55
                  Więc stosuj metodę małych kroków. I naprawde postaraj się żeby Ci pomógł były
                  mąż. I może nie stawiaj zaraz sprawy-związku-sama mówisz, że jeszcze nie wiesz,
                  tylko tego, że-"mama ma prawo do swojego życia, do swoich znajomych, ale to nic
                  nie zmienia.."
                  • adawozniak1 Re: co zrobic ???? 13.01.07, 22:58
                    majac na mysli ze moja corka ma dobry kontakt z tata nie mialam na mysli
                    czestych odwiedzin taty. nia jest w stanie mi pomoc jest w irlandii odwiedza
                    corke 2 razy do roku
                    • kadfael Re: co zrobic ???? 13.01.07, 23:05
                      No widzisz, to tez już pewnie jest dla niej trudne do zaakceptowania i pogłębia
                      stres. Musisz spróbować dogadać się z nią teraz. Kiedy wejdzie w wiek
                      nastolatkowy może byc gorzej. Poświęc jej dużo uwagi i miłości a zobaczysz, że
                      to musi dac efekty, tylko oczywiście nie natychmiast-to musi potrwać.
                      Powodzenia!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka