adawozniak1 13.01.07, 22:30 Co zrobic jesli twoje dziecko nieakceptuje twojego nowego partnera??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yagiennka Re: co zrobic ???? 13.01.07, 22:33 Właśnie. Poza tym to dziecku może minąć z czasem. Odpowiedz Link Zgłoś
adawozniak1 Re: co zrobic ???? 13.01.07, 22:34 10 lat . nie jestem juz z mezem 2 lata. dziecko ma bardzo dobry kontakt z tata. ja poznalam super faceta ale ona caly czas zachowuje sie jak kapo . placza z powodu kazdego spotkania . nai wiem co mam zrobic. dla dobra dziecka zrezygnowac z siebie??? Odpowiedz Link Zgłoś
kadfael Re: co zrobic ???? 13.01.07, 22:38 Zrezygnujesz i co? Dziecko dorośnie, pójdzie w świat a Ty zostaniesz sama, bo wszystko dla niego poświęciłaś? Odpowiedz Link Zgłoś
yagiennka Re: co zrobic ???? 13.01.07, 22:41 Należy z dzieckiem o tym porozmawiać :) Ma już 10 lat, nie jest malutkie. Najprawdopodobniej jest po prostu zazdrosne o mamę, może boi sie że ten nowy facet mu ja zabierze. Musisz mu wytłumaczyc że go kochasz tak jak zawsze i nigdy nie przestaniesz, ale czujesz się samotna i potrzebujesz przyjaciela, nowego mężczyznę w domu. No coś w tym stylu. Odpowiedz Link Zgłoś
adawozniak1 Re: co zrobic ???? 13.01.07, 22:42 ALE ONA PLACZE PRZY KAZDYCH NASZYCH SPOTKANIACH. REAGUJE NA KAZDY USMIECH. SAMA SIE PRYZNAJE ZE JEST ZAZDROSNA. Odpowiedz Link Zgłoś
kadfael Re: co zrobic ???? 13.01.07, 22:42 A w ogóle rozmawiałaś z dzieckiem? Dlaczego sie tak zachowuje? Wiesz dzieci moga mieć różne wyobrażenia jak sie pojawia nowy partner-a to, że przestaniesz je kochać, albo, że nie będzie mogło widywac taty itp. Spróbuj sie wywiedzieć o co chodzi. A jeśli masz dobry kontakt z byłym mężem, to poproś go o pomoc.... Odpowiedz Link Zgłoś
adawozniak1 Re: co zrobic ???? 13.01.07, 22:47 ok. macie racje . ale ja z przyjacielem znamy sie dopiero od 4 miesiecy i sami nie wiemy czy bedziemy razem. i ja i on jestesmy osobami po przejsciach . moja corka tego nie rozumie . juz teraz na goraco chce odpowiedzi . a co ja mam powiedziec??? dlatego to jest takie trudne. moze za wczesnie na ukladani sobie zycia? Odpowiedz Link Zgłoś
kadfael Re: co zrobic ???? 13.01.07, 22:49 Ma tylko 10 lat, więc jasne, że nie rozumie. Rozmawiać, może więcej z nia przebywać, przytulać, dać poczucie bezpieczeństwa, ale nie dać się szantażować płaczem. Odpowiedz Link Zgłoś
adawozniak1 Re: co zrobic ???? 13.01.07, 22:52 staram sie . ale boje sie ze caly stres odbije sie na jej nauce. zaufaniu do mamy Odpowiedz Link Zgłoś
kadfael Re: co zrobic ???? 13.01.07, 22:55 Więc stosuj metodę małych kroków. I naprawde postaraj się żeby Ci pomógł były mąż. I może nie stawiaj zaraz sprawy-związku-sama mówisz, że jeszcze nie wiesz, tylko tego, że-"mama ma prawo do swojego życia, do swoich znajomych, ale to nic nie zmienia.." Odpowiedz Link Zgłoś
adawozniak1 Re: co zrobic ???? 13.01.07, 22:58 majac na mysli ze moja corka ma dobry kontakt z tata nie mialam na mysli czestych odwiedzin taty. nia jest w stanie mi pomoc jest w irlandii odwiedza corke 2 razy do roku Odpowiedz Link Zgłoś
kadfael Re: co zrobic ???? 13.01.07, 23:05 No widzisz, to tez już pewnie jest dla niej trudne do zaakceptowania i pogłębia stres. Musisz spróbować dogadać się z nią teraz. Kiedy wejdzie w wiek nastolatkowy może byc gorzej. Poświęc jej dużo uwagi i miłości a zobaczysz, że to musi dac efekty, tylko oczywiście nie natychmiast-to musi potrwać. Powodzenia!!! Odpowiedz Link Zgłoś