aica 23.01.07, 18:20 Ile zarabiacie? Ja w 2005 roku skończyłam studia. Od roku pracuję w banku, w sekcji bankowości elektronicznej. Zarabiam 1450 brutoo. I szukam innej roboty... Bo żyć się nie da... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dzika_orchidea.pl Re: pensje 23.01.07, 18:52 Brutto 4100zł, kierownik (małego)działu w zagranicznej firmie (od 6 lat) na południu Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: pensje 23.01.07, 19:35 Po co temat? Chcesz sie dołować lepszymi czy cieszyć z gorszych zarobków? Jedni napiszą i wyjdzie 10x więcej a inni 2 x mniej. A potem bedzie burza... :) Jak za mało to do roboty i spróbuj wiecej robić/zrobić- od narzekania jeszcze nikomu zarobki nie wzrosły Odpowiedz Link Zgłoś
aica Re: pensje 23.01.07, 21:14 pytam orientacyjnie, żeby wnioskować o ewentualną podwyżkę, albo na ewentualnej rozmowie kwalifikacyjnej podać kwotę wynagrodzenia jakie oczekuję, a jednocześnie, żeby wtopy nie zrobić. Typem "doła" nie jestem :) na szczęście mój mąż dobrze zarabia ) Odpowiedz Link Zgłoś
niezla_pupcia Re: pensje 23.01.07, 21:19 eh nie ma to jak sie pochwalic ze masz meza :/ mi jest przykro bo nie mam moglby nawet nic nie zarabic, aby byl Odpowiedz Link Zgłoś
justysialek Re: pensje 23.01.07, 21:14 Moja kolezanka jest na stażu (absolwenckim, finansowanym przez UP)w poradni psychologiczno-pedagogicznej jako logopeda (cały etat 20h tyg) i dostaje 300zł na rękę - juz od roku! Nie mają forsy, żeby ją normalnie zatrudnić, ale z jej usług chętnie korzystają za darmo (finansuje UP). Odpowiedz Link Zgłoś
nabali Re: pensje 23.01.07, 21:21 skoro to bankowość elektroniczna to najlepiej wiesz jakie pensje wplywają na nasze konta :) Odpowiedz Link Zgłoś
aica Re: pensje 23.01.07, 21:27 Nie zajmuję się kontami klientów, tylko kredytami hipotecznymi :) nie mam wglądu w Wasze rachunki :)))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
thelma3 Re: pensje 23.01.07, 22:17 > Ile zarabiacie? Za mało! Zawsze i wszędzie tak twierdzić będę! :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: pensje 23.01.07, 22:19 :):):) całkowicie wystarczajaco... oczywiscie wydałbym wiecej ale uczciwie przyznaję że zarabiam wystarczajaco :) Dziewczyna która u nas zacznie pracę na recepcji za tydzień dostaje 1800 brutto na start - wymagania - urządzenia biurowe, office, angielski bardzo dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
esmeralda_pl Re: pensje 23.01.07, 22:21 2 kierunki studiów, 3 jeżyki biegle, urzędniczka w ministerstwie (fundusze strukturalne)... 1901,84 brutto + 847 zł dodatku jako urzędnik mianowany... mieszkam u Mamusi, bo na mieszkanie mnie nie stać... Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: pensje 23.01.07, 22:32 esmeralda_pl napisała: > 2 kierunki studiów, 3 jeżyki biegle, urzędniczka w ministerstwie (fundusze > strukturalne)... 1901,84 brutto + 847 zł dodatku jako urzędnik mianowany... > mieszkam u Mamusi, bo na mieszkanie mnie nie stać... wspolczuje, ale jaki z tego wniosek: a)nie warto sie uczyc? - tu bym polemizowala, bo uwazam, ze jezyki to podstawa b)uczylas sie ale nie umiesz sie sprzedac na rynku pracy i co dalej?Zostawisz tak jak jest czy jednak bedziesz walczyc o lepsza posade? Odpowiedz Link Zgłoś
lhasa Re: pensje 23.01.07, 22:36 Cos w tym sprzedawaniu sie jest. Niestety,ale przewazajaca liczba ludzi dobrze zarabiajacych i radzacych sobie sposrod tych,ktorych znam to osoby niebedace zadnymi prymusami,ot tacy przecietniacy jesli chodzi o edukacje i studia.... Odpowiedz Link Zgłoś
esmeralda_pl Re: pensje 23.01.07, 22:39 problem w tym, że mnie fascynuje tematyka unijna... inna sprawa, to to, że gdy przygodziłam tu do pracy (z innego ministerstwa)w październiku, to w moim wydziale było 6 osób... niedługo zostanę sama... ale ludzie zmieniają najczęściej na inne instytucje publiczne, gdzie pensja jest wyższa np. o 500 zł... Można to rzucić, tylko, że jueśli w naszym kraju ma być lepiej, to ktoś te pieniąze unijne musi wydawać... Dobra, nazywam się Stasia Bozowska - idę się zabić :D Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: pensje 23.01.07, 22:40 Całkowita racja. Zazwyczaj lepiej zarabiają ci którzy umieją się posłużyć innymi do osiągnięcia swoich celów :) to się nazywa zarządzanie :):):) a do tego nie trzeba być prymusem Odpowiedz Link Zgłoś
mabin2007 Re: pensje 23.01.07, 23:00 prawnik. 6tys. na rękę. p.s. do lnhasa - nie bylam przeciętniakiem... Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: pensje 23.01.07, 22:42 Ja dostaję dość spoko pieniądze za nic nierobienie(kieszonkowe):D Odpowiedz Link Zgłoś
maksior5 Re: pensje 23.01.07, 22:52 Ja też :D chociaż co do tego, czy aż takie sporo to bym jeszcze podyskutował. Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: pensje 23.01.07, 22:55 Jak masz naście lat to się nie przejmuj;)Jak masz prawie 23 jak ja to się poważnie zacznij zastanawiać nad dorosłym życiem;) Odpowiedz Link Zgłoś
pobik Re: pensje 23.01.07, 22:42 Robie dokładnie to samo, jestem na okresie próbnym i mam na razie 2000 brutto.. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: pensje 23.01.07, 22:44 Niestety? Nie lubisz swojego zawodu? To po co się tym zajmujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
esmeralda_pl Re: pensje 23.01.07, 22:46 moja koleżanka bardzo lubi... ale za 1500 zł brutto (nauczyciel mianowany) to chyba ciężko przeżyć... Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: pensje 23.01.07, 22:47 Przy pensum chyba 21 godzin można pracować jeszcze spokojnie na jeden etat lub zajać się korepetycjami. Odpowiedz Link Zgłoś
esmeralda_pl Re: pensje 23.01.07, 22:49 no nie bardzo... bo w liceach zajęcia są rano... koleżanka mieszka w koklicach Warszawy - tam takiego popytu na korepetycje nie ma... poza tym nie każdy kończy lekcje i fruuu... niektórzy prowadzą kółka np. matematyczne (za darmo, bo szkoła nie ma pieniędzy), przygotowują zajęcia itd itd... myślisz, że w ten sposób do 3000 brutto dociągniesz??? Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: pensje 23.01.07, 22:52 W okolicach Wawy nie ma popytu na korepetycje ??? To koleżanka albo za okolice Wawy uważa Bieszczady albo po prostu woli odwalić swoje i narzekać na pensje zamiast sie wziac do roboty Odpowiedz Link Zgłoś
esmeralda_pl Re: pensje 23.01.07, 22:58 słonko, jak ktoś pracuje od 8 do 15 (bo okienka są), to ile godzin może mieć korepetycji wieczorkiem? 2? 3? a kursy językowe? 100 zł tygodniowo dorobi? to jest 400 zł miesięcznie... ja miałam taki sam punkt widzenia, dopóki nie poznałam nauczycieli i nie zobaczyłam jak pracują Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: pensje 23.01.07, 23:00 Słonko, jestem z nauczycielskiej rodziny :) babcia, ciotka, jej dwie córki - wszystko z branży :) Do 15 to nie codziennie to raz. Dwa - kto w dzisiejszych czasach pracuje do 15?? Jak nawet kończy o 15 to ma spokojnie 4 h dziennie czyli pół etatu... a wakacje? a ferie? Odpowiedz Link Zgłoś
esmeralda_pl Re: pensje 23.01.07, 23:02 4 h dziennie do pracy gdzie??? na kasie w supermarkiecie? Akurat ta dziewczyna kończy czasem zajęcia i później - mówię o konkretnym przypadku... może twoja ciotka i jej córki nie dokształcają się (to źle o nich świadczy) i nie odpoczywają - może to robocopy są... a babcia wciąż pracuje??? Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: pensje 23.01.07, 23:08 Babcia nie żyje. Ona była nauczycielką z powołania i nie narzekała nigdy nawet uczac na wsi w czasie wojny za darmo. Robocop? Ja wyszedłem dzisiaj o 21.30 a przyszedłęm o 8. Nie uważam się za robocopa ale nie narzekam też na zarobki :P Odpowiedz Link Zgłoś
esmeralda_pl Re: pensje 23.01.07, 23:29 no właśnie... moja koleżanka tez powołania... chćby te kółka matematyczne za free o tym świadczą... ale warto byłoby się usamodzielnić... a za 1500 brutto... no cóż... Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: pensje 24.01.07, 08:03 Matematyka? 10 lekcji w tygodniu nie byłoby ponad siły (tylko 2 godz dziennie) i co najmniej 25-30 pln /lekcje to daje min 1000 pln extra przy minimalnym nakładzie pracy. I już ma na spłatę 200 tys pln... czyli na kawalerkę dalej od centrum :) Odpowiedz Link Zgłoś
spacecoyote Re: pensje 24.01.07, 09:26 trypel napisał: > Przy pensum chyba 21 godzin można pracować jeszcze spokojnie na jeden etat lub > zajać się korepetycjami. Wkurza mnie takie gadanie. Moja Mama byla nauczycielka (polskiego) i fakt, konczyla lekcje o tej 15.00, ale potem przychodzila do domu z doslownie setkami wypracowan do sprawdzenia, do tego kartkowki itd. No i nauczyciel musi sie przygotowac do lekcji, nie moze stanac przed grupa i swiecic oczami. Zawsze siedziala do nocy. Jezeli nauczyciel nie zamierza przygotowywac sie do zajec w domu albo np nie sprawdzac / poprawiac prac uczniow, to lepiej, zeby zwolnil etat dla kogos, kto naprawde zamierza ich czegos nauczyc. Ferie schodzily na nadrobienie zaleglosci (te nieszczesne wypracowania, ich sie naprawde nie sprawdza w 5 min). Fakt, sa wakacje, ale ciezko znalesc dodatkowa prace na te poltora miesiaca. Sama na studiach uczylam ang i niem, male grupy w prywatnej szkole, raptem pare godzin w tygodniu, ale nad przygotowaniem materialow siedzialam drugie tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: pensje 24.01.07, 09:30 A mnie wkurza takie :) Skoro praca do 15 wynika z duzej ileości okienek to zamiast wyskakiwać na ploty lub na zakupy można w tym czasie sprawdzić klasówki i przygotować się do zajęć :) Nauczyciele są skażeni przez ZBYT dużą ilość wolnego czasu i dlatego nie umieją nim gospodarować :) Odpowiedz Link Zgłoś
niuniafunia Re: pensje 23.01.07, 23:44 wiecie zę niektórzy, również zagladający tu an forum, żyją za 1500 zł miesięcznie/? I nie narzekają że mało, że nie ma jak dorobić, ze się nie uczyli. Wiec sie faktycznie zastanówcie czy np. esmeralda mao zarabia 1900+800 to daje 2700 Nikt mi nie powie że w wawie nie idzie za tą kase sie utrzymać. Odpowiedz Link Zgłoś
esmeralda_pl Re: pensje 23.01.07, 23:47 hahaha to mnie rozbaiwłaś... policz sobie, że 2700 - podatki składki itp to jest 1800 zł... zakup mieszkania??? na ratę trzeba liczyć jakieś 2000... upsss... chyba mi brakuje jeszcze 200!!! a t trzeba coś jeść... no chyba, że wynajmuje się gąsiennicę i śpi na zmiany - to przyjezdni coś mogą na ten temat powiedzieć Odpowiedz Link Zgłoś
konrado80 Re: pensje 24.01.07, 00:16 zaraz zaraz, ale chyba sa i raty po tysiac czy tysiac z kawalkiem wiec dla chcacego nic trudnego zreszta ile juz czasu tak pracujesz?? nie odlozylas jeszcze ani grosza?? ja zarabialem 914 zl do reki i jakos bylo mnie stac zeby zyc, remontowac domek, wysjsc gdzies ze znajomymi oczywiscie juz zmienilem ta prace i tyle co tam zarabiam w ciagu 3 dni, tylko szkoda ze za granica... no ale taki zycie Odpowiedz Link Zgłoś
niuniafunia Re: pensje 24.01.07, 00:26 popieram konrado, sa raty i duąo mniejsze. Przecież nie musisz kupować apartamentu za 200 tys, bo faktycznie rata spora. Nie wystarczy ci kawalerak do małego remontu np? za 500 miesięcznie, albo mieszkanie z nowo budowanej spółdzielni? Tam wplacasz 20 procent wartości. Są jeszcze TBSy wiec prosz... dla chcącego nic trudnego :) Odpowiedz Link Zgłoś
konrado80 Re: pensje 24.01.07, 00:31 TBSow znajomi mowili zeby lepiej nie brac ale kawalerke, albo jak kolezanka wyzej pisze mieszkanie do remontu tylko trzeba dobrze ogladnac w jakim ono jest stanie Odpowiedz Link Zgłoś
paul55 Re: pensje 24.01.07, 00:35 >Przecież nie musisz kupować apartamentu za 200 tys No pewnie... Moj apartament 34m2 kosztuje teraz 260000. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
paul55 Re: pensje 24.01.07, 00:45 Kabaty. Ceny srednio 8tys/m2. A w innych miejscach wiele mniej? Odpowiedz Link Zgłoś
konrado80 Re: pensje 24.01.07, 00:58 wiem ze beznadziejny, ale jak kogos nie stac na 8 a chce miec wlasne M, to jeszcze nie maja az takich zlych tych mieszkan pamietam w jednym przerabialem instalacje, az szkoda gadac jak tam byla ona zrobiona, a te tynki... Odpowiedz Link Zgłoś
esmeralda_pl Re: pensje 24.01.07, 09:34 hahahaha - ul. Łukowska... JW Constraction - 9,5 tys za metr... Odpowiedz Link Zgłoś
niuniafunia Re: pensje 24.01.07, 00:56 albo po 2.800 w innym mieście :) Wiem, marne pocieszenie :) Odpowiedz Link Zgłoś
konrado80 Re: pensje 24.01.07, 00:59 oj, tak :P ale jak sie chce, to mozna cos dla siebie znalezc i nawet bedzie czlowieka na to stac ja tam wole dom i fajnie by bylo w nastepnym roku postawic sobie wlasny domek... Odpowiedz Link Zgłoś
niuniafunia Re: pensje 24.01.07, 01:04 A ja juz sama nie wiem, chciałabym domek ale z takim ogrzewaniem dzie nie trzeba samemu w piecu co palić :/ cóż wygodna jestem :) Odpowiedz Link Zgłoś
konrado80 Re: pensje 24.01.07, 01:11 a w czym problem?? piec gazowy, lub pompy ciepla i po sprawie w moim musi byc kominek ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
niuniafunia Re: pensje 24.01.07, 01:13 kominek takkkkkkkk, dodatkowo duży ogród, blisko do miasta, piękny salon z tarasem, piwnica do zabudowy i śliczne poddasze użytkowe ...mmmmmm Odpowiedz Link Zgłoś
konrado80 Re: pensje 24.01.07, 01:23 ja chyba bede mial bez piwnicy, ale jeszcze nie wiem salon bedzie wysoki na dwa pietra z mala antresola, przeszklony na ogrod co do reszty to jeszcze nie wiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
nerri Nie macie na co narzekać... 24.01.07, 11:03 ...pomyślcie o ludziach na rencie...konkretny przykład: Chłopak na wózku inwalidzkim.Renta 450 zł.Próby znalezienia pracy...mimo zaznaczonego w ogłoszeniu,że praca tylko przez kompa i że osoba na wózku,ofert wiele...pracy na widlaku:/A koleś jest niezłym komputerowcem...tylko co z tego. A 450 zł? Jeśli leki kosztują około 100 co miesiąc?Za mało,żeby żyć... Odpowiedz Link Zgłoś