23.01.07, 18:20
Ile zarabiacie?
Ja w 2005 roku skończyłam studia. Od roku pracuję w banku, w sekcji bankowości
elektronicznej. Zarabiam 1450 brutoo. I szukam innej roboty... Bo żyć się nie
da...
Obserwuj wątek
    • dzika_orchidea.pl Re: pensje 23.01.07, 18:52
      Brutto 4100zł, kierownik (małego)działu w zagranicznej firmie (od 6 lat) na
      południu Polski.
      • aica Re: pensje 23.01.07, 19:30
        to super...
        • trypel Re: pensje 23.01.07, 19:35
          Po co temat? Chcesz sie dołować lepszymi czy cieszyć z gorszych zarobków?
          Jedni napiszą i wyjdzie 10x więcej a inni 2 x mniej.
          A potem bedzie burza... :)
          Jak za mało to do roboty i spróbuj wiecej robić/zrobić- od narzekania jeszcze
          nikomu zarobki nie wzrosły
          • aica Re: pensje 23.01.07, 21:14
            pytam orientacyjnie, żeby wnioskować o ewentualną podwyżkę, albo na ewentualnej
            rozmowie kwalifikacyjnej podać kwotę wynagrodzenia jakie oczekuję, a
            jednocześnie, żeby wtopy nie zrobić. Typem "doła" nie jestem :) na szczęście mój
            mąż dobrze zarabia )
            • niezla_pupcia Re: pensje 23.01.07, 21:19
              eh nie ma to jak sie pochwalic ze masz meza :/ mi jest przykro bo nie mam
              moglby nawet nic nie zarabic, aby byl
    • justysialek Re: pensje 23.01.07, 21:14
      Moja kolezanka jest na stażu (absolwenckim, finansowanym przez UP)w poradni
      psychologiczno-pedagogicznej jako logopeda (cały etat 20h tyg) i dostaje 300zł
      na rękę - juz od roku! Nie mają forsy, żeby ją normalnie zatrudnić, ale z jej
      usług chętnie korzystają za darmo (finansuje UP).
      • nabali Re: pensje 23.01.07, 21:21
        skoro to bankowość elektroniczna to najlepiej wiesz jakie pensje wplywają na
        nasze konta :)
        • aica Re: pensje 23.01.07, 21:27
          Nie zajmuję się kontami klientów, tylko kredytami hipotecznymi :) nie mam
          wglądu w Wasze rachunki :))))))))))))))))))))))))))
    • thelma3 Re: pensje 23.01.07, 22:17
      > Ile zarabiacie?

Za mało! Zawsze i wszędzie tak twierdzić będę! :)))))
      • trypel Re: pensje 23.01.07, 22:19
        :):):)
        całkowicie wystarczajaco... oczywiscie wydałbym wiecej ale uczciwie przyznaję że
        zarabiam wystarczajaco :)
        Dziewczyna która u nas zacznie pracę na recepcji za tydzień dostaje 1800 brutto
        na start - wymagania - urządzenia biurowe, office, angielski bardzo dobrze.
        • esmeralda_pl Re: pensje 23.01.07, 22:21
          2 kierunki studiów, 3 jeżyki biegle, urzędniczka w ministerstwie (fundusze
          strukturalne)... 1901,84 brutto + 847 zł dodatku jako urzędnik mianowany...
          mieszkam u Mamusi, bo na mieszkanie mnie nie stać...
          • iberia.pl Re: pensje 23.01.07, 22:32
            esmeralda_pl napisała:

> 2 kierunki studiów, 3 jeżyki biegle, urzędniczka w ministerstwie (fundusze
            > strukturalne)... 1901,84 brutto + 847 zł dodatku jako urzędnik mianowany...
            > mieszkam u Mamusi, bo na mieszkanie mnie nie stać...

wspolczuje, ale jaki z tego wniosek:
            a)nie warto sie uczyc? - tu bym polemizowala, bo uwazam, ze jezyki to podstawa
            b)uczylas sie ale nie umiesz sie sprzedac na rynku pracy i co dalej?Zostawisz
            tak jak jest czy jednak bedziesz walczyc o lepsza posade?
            • lhasa Re: pensje 23.01.07, 22:36
              Cos w tym sprzedawaniu sie jest.

Niestety,ale przewazajaca liczba ludzi dobrze zarabiajacych i radzacych sobie
              sposrod tych,ktorych znam to osoby niebedace zadnymi prymusami,ot tacy
              przecietniacy jesli chodzi o edukacje i studia....
              • esmeralda_pl Re: pensje 23.01.07, 22:39
                problem w tym, że mnie fascynuje tematyka unijna... inna sprawa, to to, że gdy
                przygodziłam tu do pracy (z innego ministerstwa)w październiku, to w moim
                wydziale było 6 osób... niedługo zostanę sama... ale ludzie zmieniają
                najczęściej na inne instytucje publiczne, gdzie pensja jest wyższa np. o 500
                zł...
                Można to rzucić, tylko, że jueśli w naszym kraju ma być lepiej, to ktoś te
                pieniąze unijne musi wydawać... Dobra, nazywam się Stasia Bozowska - idę się
                zabić :D
              • trypel Re: pensje 23.01.07, 22:40
                Całkowita racja. Zazwyczaj lepiej zarabiają ci którzy umieją się posłużyć innymi
                do osiągnięcia swoich celów :) to się nazywa zarządzanie :):):)
                a do tego nie trzeba być prymusem
              • mabin2007 Re: pensje 23.01.07, 23:00
                prawnik. 6tys. na rękę.

p.s. do lnhasa - nie bylam przeciętniakiem...
    • wiarusik Re: pensje 23.01.07, 22:42
      Ja dostaję dość spoko pieniądze za nic nierobienie(kieszonkowe):D
      • maksior5 Re: pensje 23.01.07, 22:52
        Ja też :D chociaż co do tego, czy aż takie sporo to bym jeszcze podyskutował.
        • wiarusik Re: pensje 23.01.07, 22:55
          Jak masz naście lat to się nie przejmuj;)Jak masz prawie 23 jak ja to się
          poważnie zacznij zastanawiać nad dorosłym życiem;)
    • pobik Re: pensje 23.01.07, 22:42
      Robie dokładnie to samo, jestem na okresie próbnym i mam na razie 2000 brutto..
      • jdbad Re: pensje 23.01.07, 22:43
        A ja niestety jestem nauczycielką.
        • trypel Re: pensje 23.01.07, 22:44
          Niestety? Nie lubisz swojego zawodu? To po co się tym zajmujesz?
          • esmeralda_pl Re: pensje 23.01.07, 22:46
            moja koleżanka bardzo lubi... ale za 1500 zł brutto (nauczyciel mianowany) to
            chyba ciężko przeżyć...
            • trypel Re: pensje 23.01.07, 22:47
              Przy pensum chyba 21 godzin można pracować jeszcze spokojnie na jeden etat lub
              zajać się korepetycjami.
              • esmeralda_pl Re: pensje 23.01.07, 22:49
                no nie bardzo... bo w liceach zajęcia są rano... koleżanka mieszka w koklicach
                Warszawy - tam takiego popytu na korepetycje nie ma...
                poza tym nie każdy kończy lekcje i fruuu... niektórzy prowadzą kółka np.
                matematyczne (za darmo, bo szkoła nie ma pieniędzy), przygotowują zajęcia itd
                itd... myślisz, że w ten sposób do 3000 brutto dociągniesz???
                • trypel Re: pensje 23.01.07, 22:52
                  W okolicach Wawy nie ma popytu na korepetycje ??? To koleżanka albo za okolice
                  Wawy uważa Bieszczady albo po prostu woli odwalić swoje i narzekać na pensje
                  zamiast sie wziac do roboty
                  • esmeralda_pl Re: pensje 23.01.07, 22:58
                    słonko, jak ktoś pracuje od 8 do 15 (bo okienka są), to ile godzin może mieć
                    korepetycji wieczorkiem? 2? 3? a kursy językowe? 100 zł tygodniowo dorobi? to
                    jest 400 zł miesięcznie...
                    ja miałam taki sam punkt widzenia, dopóki nie poznałam nauczycieli i nie
                    zobaczyłam jak pracują
                    • trypel Re: pensje 23.01.07, 23:00
                      Słonko, jestem z nauczycielskiej rodziny :) babcia, ciotka, jej dwie córki -
                      wszystko z branży :)
                      Do 15 to nie codziennie to raz. Dwa - kto w dzisiejszych czasach pracuje do 15??
                      Jak nawet kończy o 15 to ma spokojnie 4 h dziennie czyli pół etatu...
                      a wakacje? a ferie?
                      • esmeralda_pl Re: pensje 23.01.07, 23:02
                        4 h dziennie do pracy gdzie??? na kasie w supermarkiecie? Akurat ta dziewczyna
                        kończy czasem zajęcia i później - mówię o konkretnym przypadku...
                        może twoja ciotka i jej córki nie dokształcają się (to źle o nich świadczy) i
                        nie odpoczywają - może to robocopy są... a babcia wciąż pracuje???
                        • trypel Re: pensje 23.01.07, 23:08
                          Babcia nie żyje. Ona była nauczycielką z powołania i nie narzekała nigdy nawet
                          uczac na wsi w czasie wojny za darmo.
                          Robocop? Ja wyszedłem dzisiaj o 21.30 a przyszedłęm o 8. Nie uważam się za
                          robocopa ale nie narzekam też na zarobki :P
                          • esmeralda_pl Re: pensje 23.01.07, 23:29
                            no właśnie... moja koleżanka tez powołania... chćby te kółka matematyczne za
                            free o tym świadczą... ale warto byłoby się usamodzielnić... a za 1500
                            brutto... no cóż...
                            • trypel Re: pensje 24.01.07, 08:03
                              Matematyka? 10 lekcji w tygodniu nie byłoby ponad siły (tylko 2 godz dziennie) i
                              co najmniej 25-30 pln /lekcje to daje min 1000 pln extra przy minimalnym
                              nakładzie pracy. I już ma na spłatę 200 tys pln... czyli na kawalerkę dalej od
                              centrum :)
              • spacecoyote Re: pensje 24.01.07, 09:26
                trypel napisał:

> Przy pensum chyba 21 godzin można pracować jeszcze spokojnie na jeden etat lub
                > zajać się korepetycjami.

Wkurza mnie takie gadanie. Moja Mama byla nauczycielka (polskiego) i fakt,
                konczyla lekcje o tej 15.00, ale potem przychodzila do domu z doslownie setkami
                wypracowan do sprawdzenia, do tego kartkowki itd. No i nauczyciel musi sie
                przygotowac do lekcji, nie moze stanac przed grupa i swiecic oczami. Zawsze
                siedziala do nocy. Jezeli nauczyciel nie zamierza przygotowywac sie do zajec w
                domu albo np nie sprawdzac / poprawiac prac uczniow, to lepiej, zeby zwolnil
                etat dla kogos, kto naprawde zamierza ich czegos nauczyc. Ferie schodzily na
                nadrobienie zaleglosci (te nieszczesne wypracowania, ich sie naprawde nie
                sprawdza w 5 min). Fakt, sa wakacje, ale ciezko znalesc dodatkowa prace na te
                poltora miesiaca.

Sama na studiach uczylam ang i niem, male grupy w prywatnej szkole, raptem pare
                godzin w tygodniu, ale nad przygotowaniem materialow siedzialam drugie tyle.
                • trypel Re: pensje 24.01.07, 09:30
                  A mnie wkurza takie :)

Skoro praca do 15 wynika z duzej ileości okienek to zamiast wyskakiwać na ploty
                  lub na zakupy można w tym czasie sprawdzić klasówki i przygotować się do zajęć :)
                  Nauczyciele są skażeni przez ZBYT dużą ilość wolnego czasu i dlatego nie umieją
                  nim gospodarować :)
          • jdbad Re: pensje 24.01.07, 08:57
            Niestety ze względu na pensję.
            • trypel Re: pensje 24.01.07, 09:04
              To zmień na lepiej płatną...
        • wiarusik Re: pensje 23.01.07, 22:49
          Kondolencje:(
          Po co taki masochizm?;)
          • niuniafunia Re: pensje 23.01.07, 23:44
            wiecie zę niektórzy, również zagladający tu an forum, żyją za 1500 zł
            miesięcznie/? I nie narzekają że mało, że nie ma jak dorobić, ze się nie uczyli.
            Wiec sie faktycznie zastanówcie czy np. esmeralda mao zarabia 1900+800 to daje
            2700 Nikt mi nie powie że w wawie nie idzie za tą kase sie utrzymać.
            • esmeralda_pl Re: pensje 23.01.07, 23:47
              hahaha to mnie rozbaiwłaś... policz sobie, że 2700 - podatki składki itp to
              jest 1800 zł... zakup mieszkania??? na ratę trzeba liczyć jakieś 2000...
              upsss... chyba mi brakuje jeszcze 200!!! a t trzeba coś jeść...
              no chyba, że wynajmuje się gąsiennicę i śpi na zmiany - to przyjezdni coś mogą
              na ten temat powiedzieć
              • konrado80 Re: pensje 24.01.07, 00:16
                zaraz zaraz, ale chyba sa i raty po tysiac czy tysiac z kawalkiem
                wiec dla chcacego nic trudnego
                zreszta ile juz czasu tak pracujesz?? nie odlozylas jeszcze ani grosza??
                ja zarabialem 914 zl do reki i jakos bylo mnie stac zeby zyc, remontowac domek,
                wysjsc gdzies ze znajomymi
                oczywiscie juz zmienilem ta prace i tyle co tam zarabiam w ciagu 3 dni, tylko
                szkoda ze za granica... no ale taki zycie
                • niuniafunia Re: pensje 24.01.07, 00:26
                  popieram konrado, sa raty i duąo mniejsze. Przecież nie musisz kupować
                  apartamentu za 200 tys, bo faktycznie rata spora. Nie wystarczy ci kawalerak do
                  małego remontu np? za 500 miesięcznie, albo mieszkanie z nowo budowanej
                  spółdzielni? Tam wplacasz 20 procent wartości. Są jeszcze TBSy wiec prosz... dla
                  chcącego nic trudnego :)
                  • konrado80 Re: pensje 24.01.07, 00:31
                    TBSow znajomi mowili zeby lepiej nie brac
                    ale kawalerke, albo jak kolezanka wyzej pisze mieszkanie do remontu
                    tylko trzeba dobrze ogladnac w jakim ono jest stanie
                  • paul55 Re: pensje 24.01.07, 00:35
                    >Przecież nie musisz kupować apartamentu za 200 tys

No pewnie... Moj apartament 34m2 kosztuje teraz 260000. ;-)
                    • niuniafunia Re: pensje 24.01.07, 00:41
                      oooo, to gdzie go masz w hollywood?
                      • paul55 Re: pensje 24.01.07, 00:45
                        Kabaty. Ceny srednio 8tys/m2. A w innych miejscach wiele mniej?
                        • konrado80 Re: pensje 24.01.07, 00:54
                          tak, sa po niecale 5 tys/m2 w JWconstr...
                          • paul55 Re: pensje 24.01.07, 00:56
                            Tak, to slynny developer....
                            • konrado80 Re: pensje 24.01.07, 00:58
                              wiem ze beznadziejny, ale jak kogos nie stac na 8 a chce miec wlasne M, to
                              jeszcze nie maja az takich zlych tych mieszkan
                              pamietam w jednym przerabialem instalacje, az szkoda gadac jak tam byla ona
                              zrobiona, a te tynki...
                              • esmeralda_pl Re: pensje 24.01.07, 09:34
                                hahahaha - ul. Łukowska... JW Constraction - 9,5 tys za metr...
                          • niuniafunia Re: pensje 24.01.07, 00:56
                            albo po 2.800 w innym mieście :) Wiem, marne pocieszenie :)
                            • konrado80 Re: pensje 24.01.07, 00:59
                              oj, tak :P
                              ale jak sie chce, to mozna cos dla siebie znalezc i nawet bedzie czlowieka na
                              to stac
                              ja tam wole dom i fajnie by bylo w nastepnym roku postawic sobie wlasny domek...
                              • niuniafunia Re: pensje 24.01.07, 01:04
                                A ja juz sama nie wiem, chciałabym domek ale z takim ogrzewaniem dzie nie trzeba
                                samemu w piecu co palić :/ cóż wygodna jestem :)
                                • konrado80 Re: pensje 24.01.07, 01:11
                                  a w czym problem?? piec gazowy, lub pompy ciepla i po sprawie
                                  w moim musi byc kominek ;))
                                  • niuniafunia Re: pensje 24.01.07, 01:13
                                    kominek takkkkkkkk, dodatkowo duży ogród, blisko do miasta, piękny salon z
                                    tarasem, piwnica do zabudowy i śliczne poddasze użytkowe ...mmmmmm
                                    • konrado80 Re: pensje 24.01.07, 01:23
                                      ja chyba bede mial bez piwnicy, ale jeszcze nie wiem
                                      salon bedzie wysoki na dwa pietra z mala antresola, przeszklony na ogrod
                                      co do reszty to jeszcze nie wiem :)
    • nerri Nie macie na co narzekać... 24.01.07, 11:03
      ...pomyślcie o ludziach na rencie...konkretny przykład: Chłopak na wózku
      inwalidzkim.Renta 450 zł.Próby znalezienia pracy...mimo zaznaczonego w
      ogłoszeniu,że praca tylko przez kompa i że osoba na wózku,ofert wiele...pracy
      na widlaku:/A koleś jest niezłym komputerowcem...tylko co z tego.
      A 450 zł? Jeśli leki kosztują około 100 co miesiąc?Za mało,żeby żyć...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka