Dodaj do ulubionych

Mam 20 lat i nigdy nie miałam chłopaka :-(((

26.01.07, 18:06
czy kiedy wy miałyście 20 lat też nie miałyście za sobą żadnych związków, czy
jest choć jedna taka osoba? Ja czuję się jak dziwoląg, chyba tylko ja tak mam,
że nigdy nie miałam chłopaka, co za tym idzie nawet nigdy się nie całowałam.
Gdybym nie chciał, albo była lesbijką to ok, ale ja bardzo chcę, wiem ze to
głupie, ale boje się, że coś będzie nie tak, ze się nie uda, a im jestem
starsza tym jest gorzej. Źle mi z tym ;( Czy to kiedyś minie
Obserwuj wątek
    • diveriks Re: Mam 20 lat i nigdy nie miałam chłopaka :-((( 26.01.07, 18:08
      Ale problem :) Ja mam 25 lat i tez nie miałem dziewczyny (ale tylko w sensie
      uczuciowym ;D) Na Twoim miejscu znalazłbym sobie jakiegoś faceta do seksu a
      resztą sobie głowy nie zawracał, szkoda życia na jakieś "związki" Ja tak robię i
      żyję, naprawdę fajnie jest :)))
      • majka0086 Re: Mam 20 lat i nigdy nie miałam chłopaka :-((( 26.01.07, 18:17
        nie tęsknisz za miłością, za uczuciem? Nie chesz się z nikim związać? Ja własnie
        bardziej chce miłości niż seksu.
        • diveriks Re: Mam 20 lat i nigdy nie miałam chłopaka :-((( 26.01.07, 18:22
          > nie tęsknisz za miłością, za uczuciem? Nie chesz się z nikim związać? Ja własni
          > e bardziej chce miłości niż seksu.

Nie nie tęsknię i nigdy nie tęskniłem. Lubię być sam, sam o sobie decydować i
          sam podejmować wszystkie decyzje. Prócz seksu interesuje mnie przyjaźń, ale ani
          do jednego, ani do drugiego wiązać się nie trzeba. Takie życie jest łatwiejsze,
          ale Ty pewnie jeszcze tego nie rozumiesz, zresztą mało kto to rozumie, wszyscy
          wolą się użerać w swoich związkach niż żyć szczęśliwie samemu (może nie wszyscy
          ale większość, tak dla sprostowania)
          • polla4 Re: Mam 20 lat i nigdy nie miałam chłopaka :-((( 26.01.07, 18:51
            diveriks napisał:

Prócz seksu interesuje mnie przyjaźń, ale ani
            > do jednego, ani do drugiego wiązać się nie trzeba.

I wszystko jasne, skad tyle wyrozumiałości dla mahadevy :)
            • diveriks Re: Mam 20 lat i nigdy nie miałam chłopaka :-((( 26.01.07, 18:54
              > I wszystko jasne, skad tyle wyrozumiałości dla mahadevy :)

to nie jest wyrozumiałość dla mohadevy, po prostu bronię wolności słowa na tym
              forum, a że na nią najbardziej najeżdzacie to bronię jej ;)))

p.s.
              tej aluzji nie załapałem, wyjaśnisz mi o co Ci chodziło? ;)
              • polla4 Re: Mam 20 lat i nigdy nie miałam chłopaka :-((( 26.01.07, 19:01
                diveriks napisał:

> > I wszystko jasne, skad tyle wyrozumiałości dla mahadevy :)
                >
                > to nie jest wyrozumiałość dla mohadevy, po prostu bronię wolności słowa na tym
                > forum, a że na nią najbardziej najeżdzacie to bronię jej ;)))
                >
                > p.s.
                > tej aluzji nie załapałem, wyjaśnisz mi o co Ci chodziło? ;)

A nic, taka luźna uwaga prosto z głowy, wiec szczera :)
    • monika_lewinsky Re: Mam 20 lat i nigdy nie miałam chłopaka :-((( 26.01.07, 18:10
      nie przejmuj sie mam tak samo jak. co prawda moge rzec ze sie calowalam ale to
      bylo, jak ktos kiedys powiedziallizanie sciany. tez bym chciala cos wiecej. tez
      sie boje i tez bym chciala. hm sama nie wiem jak to z nami jest ale chyba
      problem siedzi w nas samych. mamy blokade ;]
    • klawy_marian Może brzydka jesteś? 26.01.07, 18:12
    • lykaena Re: Mam 20 lat i nigdy nie miałam chłopaka :-((( 26.01.07, 18:12
      A mozna wiedziec dlaczego??
      Nie pociagaja cie mezczyzni,czy moze jestes niesmiala,czy uwazasz,ze jestes
      brzydka czy gruba??
      • majka0086 Re: Mam 20 lat i nigdy nie miałam chłopaka :-((( 26.01.07, 18:15
        pociągają mnie mężczyźni, gruba ani brzydka też chyba nie jestem, to nie jest
        tak, że ja wcale nie mam kontaktu z facetami, mam wielu znajomych, kilku
        przyjaciół, ale boję się wejść w trwały związek. Kiedyś myslałam, że może nie
        trafiłam na tą swoją połówkę, że się nie zakochała, ale ja mam juz 20 lat, to
        chyba nie mozliwe, żeby do tego czasu się nie zakochać.
        • mujer123 Re: Mam 20 lat i nigdy nie miałam chłopaka :-((( 26.01.07, 18:17
          Owszem, mozliwe. Nie obrazajac nikogo, malo jest fajnych, wartosciowych Polakow, szczegolnie w tym wieku.
          • silic Re: Mam 20 lat i nigdy nie miałam chłopaka :-((( 26.01.07, 19:08
            A wartościowych, nie zmanierowanych Polek ? Właściwie brak.
        • lykaena Re: Mam 20 lat i nigdy nie miałam chłopaka :-((( 26.01.07, 18:33
          Boisz sie wejsc w staly zwiazek czy sie nie zakochalas??
          Bo to zazwyczaj nastepuje w takiej kolejnosci: spotykasz kogos,poznajesz
          blizej,zakochujesz sie,decydujesz sie na staly zwiazek.
          Jezeli spotykalas sie pare razy z jakims chlopakiem i cos do niego czulas,ale
          przestraszylas sie sama tego to masz ajkis problem ,ktorego nie zdiagnozuje
          nikt na forum.
          A jezeli nikogo takiego nie spotkalas to nic dziwnego.Masz dopiero 20 lat,a
          przyjmujac,ze mezczyzn jest mniej niz kobiet,to masz jeszzce czas.Moze jestes
          jedna z tych osob,ktore zakochuja sie,a potem kochaja raz a na cale zycie:)))
          Co do calowania to troche dziwne,bo ja calowalam sie jeszcze jako dzieciak,a
          nie moge powiedziec,ze bylam wtedy jakos zakochana.
    • mujer123 Re: Mam 20 lat i nigdy nie miałam chłopaka :-((( 26.01.07, 18:16
      Pewnie masz bardzo niska samoocene. Wydaje Ci sie, ze nie bedziesz wystarczajaco dobra dla faceta. Rozejrzyj sie wokol siebie i zwroc uwage, ze najbardziej pewni siebie sa ludzie calkowicie przecietni. Ci naprawde wartosciowi maja zawsze jakies kompleksy
      • polla4 Re: Mam 20 lat i nigdy nie miałam chłopaka :-((( 26.01.07, 18:58
        Nie przejmuj się, nadrobisz zaległości :) Przyznam Ci się, że u mnie dopiero po
        20. tak naprawdę zaczęło się życie erotyczne, a teraz naprawdę nie jest źle :))
    • alpepe mahadeva 7 lat wcześniej? n/t 26.01.07, 18:54

• blondi_dor Re: Do Majki0086 26.01.07, 19:18
      Ja wprawdzie jestem facetem, ale akurat łaczy(ł) mnie z Toa ten problem.
      Łączył, bowiem
      Ja nie miałem dziewczyny do 22 roku życia- tak więc dłużej niż TY musiałem
      czekać.

Ja też bardzo chciałem w tamtym okresie "posuchy" znaleźć drugą połówkę, osobą
      kochaną, super dziewczynę. Tyle że z tą "chęcią" wiązała się tez moja niemoc,
      moja bierność.
      Chciałem znaleźć Miłosć, ale nie potrafiłem, coś mnie blokowało. Też sie bałem-
      tak jak Ty.
      U mnie wynikało to z niższej samooceny, zamknięcia w sobie, braku szcześcia do
      ludzi, nieśmiałości.
      Też, tak jak Tobie było mi z tym źle. Ale mimo, że było mi z tym źle,to jednak
      nie działałem na tyle, zeby to zmienić. Obiecywałem sobie,że zacznę się
      otwierać, przestać bać, ale nie udawało się.
      Nie był to rewelacyjny okres w moim życiu. Ale powoli, spokojnie, zaczeło się
      coś poprawiac, miałem coraż więcej znajomych,
      a swoją pierwszą dziewczynę poznałem ... na necie.
      Byl to naprawdę dobry sposób, biorąc pod uwagę te wszystkie moje cechy
      osobowości.

Mam nadzieję,ze Ty też zrozumiesz samą siebie, wgłębisz się co chcesz i jaka
      jesteś, i czemu się boisz- powodzenia Ci życzę !

• lucy.in.the.sky mam ten sam problem... 26.01.07, 20:01
        ale postanowiłam się od wczoraj wziążć w garść i zamiast się użalać nad sobą
        postanowiłam działać, bo to czy nam sie uda zależy w 90% od nas samych... Jedna
        z forumowiczek podniosła mnie na duchu, za co jej serdecznie
        dziękuję(zainteresowana wie, że o nią chodzi, nie wymieniam nicka bo niestety
        nie pamiętam mam słaba pamięć) hihi. Podsumowując jak się postarasz to Ci się
        uda, trzeba wierzyć, że się uda. Grunt to myśleć opymistycznie:) Życzę
        powodzenia i mam nadzieję ,że niedługo oby dwie będziemy się cieszyć, a ten
        dzisiejszy problem będzie już tylko historią... hihi
        • 83kimi Re: mam ten sam problem... 26.01.07, 21:04
          Dziewczyny, naprawdę nie macie się czym martwić. Ja mam koleżanki w wieku 24
          lat, które jeszcze nigdy nie były w związku, niektóre się całowały z chłopakami
          na dyskotece, inne nie, ale wcale nie są dziwne. W miłości nie ma reguł, każdy
          ma zapisaną inną historię. :-) Nie zamykajcie się w sobie, nawiązujcie nowe
          znajomości i na pewno i na Was przyjdzie czas. Powodzenia!
    • pobik Re: Mam 20 lat i nigdy nie miałam chłopaka :-((( 26.01.07, 23:26
      Ja miałem 19,5 roku gdy spotykałem się z kimś po raz pierwszy i miałem pierwszy
      pocałunek :)) I nie żałuję, że czekałem.. Nie martw się, na każdego przychodzi
      czas :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka