Dodaj do ulubionych

problem stary jak świat

10.02.07, 16:42
Dziewczyny, prosze Was o rade, bo przyznam, że w tym temacie jestem totalnie zielona i nie bardzo wiem co robić :) otóż moim zdaniem jestem osobą szczupłą, przy 161 cm wzrostu waże 54 kg, nie wiem czy to dużo, czy mało, chyba raczej w sam raz, ja zresztą nigdy w życiu sie nie odchudzałam, zawsze omijałam ten temat szerokim łukiem ALE teraz coś sie zmieniło i mimo wszystko chciałabym pozbyć się brzuszka :( nie pije dużo piwa, z braku czasu nie uprawiam żadnego sportu, również z braku czasu rzadko kiedy gotujemy w domu (ja i moi rodzice jesteśmy w domu czesto przelotem) więc odżywiam sie dosyć niezdrowo bo nieregularnie, jem to, na co przyjdzie mi ochota niezależnie od pory dnia czy nocy. Myślicie że same "brzuszki" rano i wieczorem powinny mi pomóc czy jednak musze sie zastanowić nad jakąś dietą? (chociaż wolałabym jednak tego uniknąć) a jeśli tak to jaką? Nie śmiejcie sie prosze tylko doradźcie coś, pozdrawiam :)
Obserwuj wątek
    • seth.destructor A ja cie lubie 10.02.07, 16:43
      Taka jaka jestes:^)
      • cini-mini Re: A ja cie lubie 10.02.07, 17:04
        a dziękuje bardzo ;) nie wiem na jakiej podstawie tak piszesz, ale niech będzie ;) pozdrawiam
    • bupu Re: problem stary jak świat 10.02.07, 16:55
      O ile faktycznie masz jakiś brzuszek to zestaw ćwiczeń na mięśnie brzucha
      powinien być absolutnie wystarczający. Bez odchudzania.
      • cini-mini Re: problem stary jak świat 10.02.07, 17:07
        uff :) dziękuje za odpowiedź (właśnie taką na jaką czekałam ;)
        • ania.downar Re: problem stary jak świat 10.02.07, 17:18
          Ale szykuj sie na ciezki trening, bo brzuszek dosc trudno zgubic :-) pupe
          latwiej.
          • leni6 Re: problem stary jak świat 10.02.07, 18:30
            Jak ja bym chciala zeby tak bylo, brzuszek moge zrzucic bez problemów w 2-4
            tygodnie (zalezy od jego stanu) kiedy tylko tego zapragne, a tylek to nie dosc
            ze robota na dlugie miesiace to jeszcze zawsze przy tym biust trace ;(
    • cini-mini Re: problem stary jak świat 10.02.07, 17:48
      Ehhh, gdzies w Internecie wyczytałam : "Na wstępie należy zaznaczyć, że żadne nawet najbardziej wyszukane i najintensywniejsze ćwiczenia mięśni brzucha nie są w stanie zastąpić odpowiednio zbilansowanej diety. Jeśli nie będziemy jej przestrzegać, to owszem możemy wytrenować sobie mocne i silnie rozbudowane mięśnie brzucha, ale pozostaną one ukryte pod warstwą tkanki tłuszczowej"

No własnie, jak to z tym jest w końcu?! Nie chce sobie wyćwiczyć mięśni brzucha tylko pozbyć się tłuszczyku! już nie wiem co robić, to wszystko wcale nie jest takie proste ;/
      • leni6 Re: problem stary jak świat 10.02.07, 18:28
        Jest tak jak w cytacie powyzej, same brzuszki Ci nie pomogą (chyba ze byloby ich
        bardzo duzo i dostatecznie wplynely by na Twoj bilans energetyczny).
        Musisz ograniczyc kalorie, rzuc slodycze i fast foody, powinno wystarczyc, ew np
        zrezygnuj z kolacji jesli to Ci przyjdzie latwiej.
        • cini-mini Re: problem stary jak świat 10.02.07, 19:35
          ok, w takim razie jeszcze jedno pytanie, bo tak jak już pisałam ja z odchudzaniem mialam tyle wspólnego co kapusta z bananem ;) i nie wiem - oprócz słodyczy, fast fodoow i (chyba?) chleba co ma dużo kalorii? chodzi mi o takie rzeczy, które sie często je a po których sie tyje...
          • poprostu_basia Re: problem stary jak świat 10.02.07, 19:43
            a właściwie jak ten twój brzuszek wygląda?
            masz fałdki np jak siadasz czy jest wystający gdy stoisz?
            jeśli fałdki to niestety same ćwiczenia na mięśnie brzucha nic nie dadzą bo
            niezaleznie od tego jakie partie mięśni trenujesz tłuszczyk spala się
            równomiernie. więc juz lepiej sie zapisz na basen, pływanie angażuje dużo
            mięśni:)
            a jeśli Twój brzuszek jest taki troche wystający gdy stoisz ale raczej twardy
            niż pulchny to brzuszki powinny wystarczyć:)
            co do diety, nie jesteś gruba więc raczej poprostu zapoznaj sie z piramida
            zdrowego żywienia, stosuj się do niej, odstaw fastfoody i słodycze(także
            czipsy, napoje typu cola itd)i zacznij się troche ruszać(wspomniany basen 2, 3
            razy w tygodniu) efekty nie będą błyskawiczne, ale za to trwałe i bez efektu
            jojo:)
            • cini-mini Re: problem stary jak świat 10.02.07, 20:05
              W takim razie jestem w tej lepszej sytuacji bo ten mój brzuszek jest po prostu tak troche wystający :) dziękuje za wyczerpującą odpowiedź
      • bupu Re: problem stary jak świat 10.02.07, 21:05
        Kobieto, sądząc z Twojej wagi tłuszcz akurat nie jest Twoim problemem.
      • grzeszny-aniol Re: problem stary jak świat 10.02.07, 23:04
        To jest niestety prawda:(
        Wiadomo ze robiac brzuszki brzuch sie naprezy i bedzie bardziej jedrny ale
        tluszczyk nie spadnie:(
        Moj chlopak bardzo duzo cwiczy brzuch, gdy napnie widac naprawde ladne miesnie
        ale niestety tluszczyku sie nie moze pozbyc
    • lim25 Re: problem stary jak świat 11.02.07, 11:00

mówice ze pupe latwiej niż brzuszek ale jak :(

przy takim samym wzroscie jak autorka postu waże 45 kg...ale mam wrazenie ze
      polowa tego zlokaliziowala sie w okolcach bioder ...:(

heh :) jak bym innych problemów nie miała..ale tak sobie pomyślalam moze
      wyrwę kogos na zgrabny tyleczek :):):):):):)::P:):)):) ( żartuje !!! )

pozdrawiam i nadla nie lubie niedziel
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka