Dodaj do ulubionych

zmartwychwstanie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.03, 11:48
jak Wam poszlo?
wreszcie Wielkanoc byla ;)
Obserwuj wątek
    • Gość: małgosia Re: zmartwychwstanie IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 22.04.03, 11:51
      ja ciągle jeszcze czekam na moje zmartwychwstanie
      • Gość: suri Re: zmartwychwstanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.03, 11:53
        czekasz juz umartwa czy jeszcze zywa?
        • Gość: Xanatos Re: zmartwychwstanie IP: 195.92.39.* 22.04.03, 11:56
          Gość portalu: suri napisał(a):

> czekasz juz umartwa czy jeszcze zywa?

Żeby powstać z martwych trzeba być martwym aniołku :)))

Małgosiu jak to? Ale ja w Ciebie wierzę sis. :))
          • Gość: suri Re: zmartwychwstanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.03, 11:59
            si si a wczesniej zyc trzeba, teoretyzujac bo jak wiemy to nie jest warunek
            konieczny ;)
            • Gość: Xanatos Re: zmartwychwstanie IP: 195.92.39.* 22.04.03, 12:03

> si si a wczesniej zyc trzeba, teoretyzujac bo jak wiemy to nie jest warunek
              > konieczny ;)

Lecz warunek wystarczający... albo coś takiego... :))
              Myślę, że nie trzeba wcześniej żyć, żeby zmartwychwstać. Ech kwestia słów,
              kwestia myślenia. Może zmartwychwstanie = narodziny. Bo co było wcześniej
              umarło, a narodziło się nowe.
            • ydorius Re: zmartwychwstanie 22.04.03, 12:03

no właśnie to miałem napisać :-)
              By zmartwychwstać, trzeba umrzeć, by umrzeć, trzeba żyć. By żyć, trzeba jeść i
              pić. Ergo, by zmartwychwstać trzeba jeść i pić. :-)

Swoją drogą, jeśli życie jest "wychylaniem się ku śmierci", to możemy jedną z
              tych kategorii pominąć... Logicznie rzecz ujmując :-)

m,
              .y.

----------------------------------
              What is home without Plumtree's Potted Meat?
              Incomplete.
              • Gość: Xanatos Re: zmartwychwstanie IP: 195.92.39.* 22.04.03, 12:05
                ydorius napisał:

>
                > no właśnie to miałem napisać :-)
                > By zmartwychwstać, trzeba umrzeć, by umrzeć, trzeba żyć. By żyć, trzeba jeść
                i
                > pić. Ergo, by zmartwychwstać trzeba jeść i pić. :-)
                >
                > Swoją drogą, jeśli życie jest "wychylaniem się ku śmierci", to możemy jedną z
                > tych kategorii pominąć... Logicznie rzecz ujmując :-)

Recepcja prze pana... :)))
                • ydorius Re: zmartwychwstanie 22.04.03, 12:06

Renault psze pana.
                  nigdzie nie dzwonię.

m,
                  .y.

----------------------------------
                  What is home without Plumtree's Potted Meat?
                  Incomplete.
                  • Gość: Xanatos Re: zmartwychwstanie IP: 195.92.39.* 22.04.03, 12:08
                    ydorius napisał:

>
                    > Renault psze pana.
                    > nigdzie nie dzwonię.

To zakuśtykasz... bo ja do nich nie pójdę, bo nie lubię, nie chce mi się,
                    zarobiony jestem... :))
                  • Gość: suri Re: zmartwychwstanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.03, 12:09
                    ja tam umieram cyklicznie ale nie ma zmartwychwstania, nie ma happy endu ;) ze
                    przerwe golabeczkom wymiane uprzejmosci..
                    • Gość: Xanatos Re: zmartwychwstanie IP: 195.92.39.* 22.04.03, 12:11

> ja tam umieram cyklicznie ale nie ma zmartwychwstania, nie ma happy endu ;)
                      ze
                      > przerwe golabeczkom wymiane uprzejmosci..

sic... na me nieszczęście... powiedzmy :)))
        • Gość: małgosia Re: zmartwychwstanie IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 22.04.03, 12:12
          Jeszczem żywa, ale ogólnie to wszyscy zmartwychwstaniemy, no nie?
          • Gość: Xanatos Re: zmartwychwstanie IP: 195.92.39.* 22.04.03, 12:15
            Gość portalu: małgosia napisał(a):

> Jeszczem żywa, ale ogólnie to wszyscy zmartwychwstaniemy, no nie?

No wszyscy to nie. Nie to żebym siał defetyzm. Co najwyzej realizm. Ale
            małgosiu olej to i chodź zagrać w kręgle. :))
            • Gość: małgosia Re: zmartwychwstanie IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 22.04.03, 12:20
              Upieram sie jednak przy tym, ze wszyscy.
              Co do kręgli, to nie mam butów, a kuli to nawet nie umiem unieść, a co dopiero
              w cokolwiek trafić...
              • Gość: Xanatos Re: zmartwychwstanie IP: 195.92.39.* 22.04.03, 12:24
                Gość portalu: małgosia napisał(a):

> Upieram sie jednak przy tym, ze wszyscy.

A co za różnica w obliczu wieczności :))

> Co do kręgli, to nie mam butów, a kuli to nawet nie umiem unieść, a co
                dopiero
                > w cokolwiek trafić...

Olej. Ja też nie potrafię. Butów i kuli nie mam oraz w nic bym nie trafił :))
                • Gość: malgosia Re: zmartwychwstanie IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 22.04.03, 12:29
                  Aaa, w tej sytuacji, to chętnie z Tobą zagram. Może w takim razie nawet wygram?

A co do zmartwychwstania, to nawet w obliczu wieczności dla mnie to kolosalna
                  różnica, czy wszyscy zmartwychwstaną, czy tylko niektórzy.
                  A na pewno wszyscy.
          • Gość: suri Re: zmartwychwstanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.03, 12:29
            malgosiu, zmartwychwstanie mozliwe jest tylko za zycia i nie wszystkim dane.
            • Gość: małgosia Re: zmartwychwstanie IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 22.04.03, 12:33
              Suri, wszystkim, wszystkim. A co oni z tym zrobią, to już ich sprawa
              • Gość: suri Re: zmartwychwstanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.03, 12:39
                pozwolisz, ze sie nie zgodze ;) ale dyskutowac tez nie bede bo wiara nie
                opiera sie racjonalnych przeslankach a ja nie wierze za to wiem co widze.
                • Gość: małgosia Re: zmartwychwstanie IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 22.04.03, 12:41
                  A to Ty już widziałaś jakiegoś zmartwychwstańca? Bo u mnie wszystko opiera sie
                  na wierze
                  • Gość: suri Re: zmartwychwstanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.03, 12:42
                    widzialam. ale czesciej widuje zywe trupy.
                    • Gość: małgosia Re: zmartwychwstanie IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 22.04.03, 12:45
                      czyżbyś mnie gdzieś spotkała?:)
                      • Gość: suri Re: zmartwychwstanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.03, 12:46
                        nie moze byc az tak zle skoro masz swiadomosc ;)
                        • Gość: małgosia Re: zmartwychwstanie IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 22.04.03, 12:48
                          tak serio to chodzącym trupem na razie jeszcze nie jestem (tylko leżącym:) ),
                          ale takie mnie straszne zmęczenie wiosenne dopadło, ze bez zmartwychwstania się
                          nie obejdzie
                          • Gość: suri Re: zmartwychwstanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.03, 13:34
                            czego zycze Tobie, sobie i reszcie swiata :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka