Gość: suri IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.03, 11:48 jak Wam poszlo? wreszcie Wielkanoc byla ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: małgosia Re: zmartwychwstanie IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 22.04.03, 11:51 ja ciągle jeszcze czekam na moje zmartwychwstanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: suri Re: zmartwychwstanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.03, 11:53 czekasz juz umartwa czy jeszcze zywa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xanatos Re: zmartwychwstanie IP: 195.92.39.* 22.04.03, 11:56 Gość portalu: suri napisał(a): > czekasz juz umartwa czy jeszcze zywa? Żeby powstać z martwych trzeba być martwym aniołku :))) Małgosiu jak to? Ale ja w Ciebie wierzę sis. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: suri Re: zmartwychwstanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.03, 11:59 si si a wczesniej zyc trzeba, teoretyzujac bo jak wiemy to nie jest warunek konieczny ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xanatos Re: zmartwychwstanie IP: 195.92.39.* 22.04.03, 12:03 Gość portalu: suri napisał(a): > si si a wczesniej zyc trzeba, teoretyzujac bo jak wiemy to nie jest warunek > konieczny ;) Lecz warunek wystarczający... albo coś takiego... :)) Myślę, że nie trzeba wcześniej żyć, żeby zmartwychwstać. Ech kwestia słów, kwestia myślenia. Może zmartwychwstanie = narodziny. Bo co było wcześniej umarło, a narodziło się nowe. Odpowiedz Link Zgłoś
ydorius Re: zmartwychwstanie 22.04.03, 12:03 no właśnie to miałem napisać :-) By zmartwychwstać, trzeba umrzeć, by umrzeć, trzeba żyć. By żyć, trzeba jeść i pić. Ergo, by zmartwychwstać trzeba jeść i pić. :-) Swoją drogą, jeśli życie jest "wychylaniem się ku śmierci", to możemy jedną z tych kategorii pominąć... Logicznie rzecz ujmując :-) m, .y. ---------------------------------- What is home without Plumtree's Potted Meat? Incomplete. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xanatos Re: zmartwychwstanie IP: 195.92.39.* 22.04.03, 12:05 ydorius napisał: > > no właśnie to miałem napisać :-) > By zmartwychwstać, trzeba umrzeć, by umrzeć, trzeba żyć. By żyć, trzeba jeść i > pić. Ergo, by zmartwychwstać trzeba jeść i pić. :-) > > Swoją drogą, jeśli życie jest "wychylaniem się ku śmierci", to możemy jedną z > tych kategorii pominąć... Logicznie rzecz ujmując :-) Recepcja prze pana... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
ydorius Re: zmartwychwstanie 22.04.03, 12:06 Renault psze pana. nigdzie nie dzwonię. m, .y. ---------------------------------- What is home without Plumtree's Potted Meat? Incomplete. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xanatos Re: zmartwychwstanie IP: 195.92.39.* 22.04.03, 12:08 ydorius napisał: > > Renault psze pana. > nigdzie nie dzwonię. To zakuśtykasz... bo ja do nich nie pójdę, bo nie lubię, nie chce mi się, zarobiony jestem... :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: suri Re: zmartwychwstanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.03, 12:09 ja tam umieram cyklicznie ale nie ma zmartwychwstania, nie ma happy endu ;) ze przerwe golabeczkom wymiane uprzejmosci.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xanatos Re: zmartwychwstanie IP: 195.92.39.* 22.04.03, 12:11 Gość portalu: suri napisał(a): > ja tam umieram cyklicznie ale nie ma zmartwychwstania, nie ma happy endu ;) ze > przerwe golabeczkom wymiane uprzejmosci.. sic... na me nieszczęście... powiedzmy :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: małgosia Re: zmartwychwstanie IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 22.04.03, 12:12 Jeszczem żywa, ale ogólnie to wszyscy zmartwychwstaniemy, no nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xanatos Re: zmartwychwstanie IP: 195.92.39.* 22.04.03, 12:15 Gość portalu: małgosia napisał(a): > Jeszczem żywa, ale ogólnie to wszyscy zmartwychwstaniemy, no nie? No wszyscy to nie. Nie to żebym siał defetyzm. Co najwyzej realizm. Ale małgosiu olej to i chodź zagrać w kręgle. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: małgosia Re: zmartwychwstanie IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 22.04.03, 12:20 Upieram sie jednak przy tym, ze wszyscy. Co do kręgli, to nie mam butów, a kuli to nawet nie umiem unieść, a co dopiero w cokolwiek trafić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xanatos Re: zmartwychwstanie IP: 195.92.39.* 22.04.03, 12:24 Gość portalu: małgosia napisał(a): > Upieram sie jednak przy tym, ze wszyscy. A co za różnica w obliczu wieczności :)) > Co do kręgli, to nie mam butów, a kuli to nawet nie umiem unieść, a co dopiero > w cokolwiek trafić... Olej. Ja też nie potrafię. Butów i kuli nie mam oraz w nic bym nie trafił :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malgosia Re: zmartwychwstanie IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 22.04.03, 12:29 Aaa, w tej sytuacji, to chętnie z Tobą zagram. Może w takim razie nawet wygram? A co do zmartwychwstania, to nawet w obliczu wieczności dla mnie to kolosalna różnica, czy wszyscy zmartwychwstaną, czy tylko niektórzy. A na pewno wszyscy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: suri Re: zmartwychwstanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.03, 12:29 malgosiu, zmartwychwstanie mozliwe jest tylko za zycia i nie wszystkim dane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: małgosia Re: zmartwychwstanie IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 22.04.03, 12:33 Suri, wszystkim, wszystkim. A co oni z tym zrobią, to już ich sprawa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: suri Re: zmartwychwstanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.03, 12:39 pozwolisz, ze sie nie zgodze ;) ale dyskutowac tez nie bede bo wiara nie opiera sie racjonalnych przeslankach a ja nie wierze za to wiem co widze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: małgosia Re: zmartwychwstanie IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 22.04.03, 12:41 A to Ty już widziałaś jakiegoś zmartwychwstańca? Bo u mnie wszystko opiera sie na wierze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: suri Re: zmartwychwstanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.03, 12:42 widzialam. ale czesciej widuje zywe trupy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: małgosia Re: zmartwychwstanie IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 22.04.03, 12:45 czyżbyś mnie gdzieś spotkała?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: suri Re: zmartwychwstanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.03, 12:46 nie moze byc az tak zle skoro masz swiadomosc ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: małgosia Re: zmartwychwstanie IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 22.04.03, 12:48 tak serio to chodzącym trupem na razie jeszcze nie jestem (tylko leżącym:) ), ale takie mnie straszne zmęczenie wiosenne dopadło, ze bez zmartwychwstania się nie obejdzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: suri Re: zmartwychwstanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.03, 13:34 czego zycze Tobie, sobie i reszcie swiata :) Odpowiedz Link Zgłoś