Dodaj do ulubionych

On ma zone!!!Szok

20.02.07, 16:00
Witam!Jestem w zwiazku z albanczykiem od pol roku,zakocahlismy sie nie mal od
razu.teraz wkoncu po dlugim wyczekiwaniu i wielu wyrzeczeniach jestesmy
razem.Zamieszkalismy razem zaczelismy wiesc wspolne zycie.Wszystko bylo tak
piekne, az do wczoraj kiedy wyznal mi ze dwa lata temu wzial slub z angielka
zeby moc legalnie mieszkac w Angli.Ta wiadomosc powalila mnie na
ziemie,poczulam sie oszukana i zarazem wsciekla na sama siebie.wiele osob
wokol mowilo mi o tym,ja jednak nie chcialam w to wierzyc i tak slepo mu
ufalam.wyieral sie prze ten caly czas.wiem ze ona nic dla niego nie znaczy
bylo tylko pomocna droga dojakiegos celu,jednak ciezko mi zyc z taka
swiadomoscia.Nie potrafie patrzec juz na niego tak samo,gdy pomysle ze
oklamywal mnie przez te pol rok.Pomimo to kocham go i wiem ze on mnie tez.
Jak uwazacie warto przebaczyc cos takiego i zyc z mysla ze gdzies tam jest
kobieta ktora jest jego zona?
Obserwuj wątek
    • hholy Re: On ma zone!!!Szok 20.02.07, 16:08
      a dlaczego on sie z nia nie rozwiedzie?
      a jak on sie tlmaczy ze swojego klamstwa tzn.-dlaczego powiedzial Ci o tym
      dopiero teraz?
      • kinia2210 Re: On ma zone!!!Szok 20.02.07, 16:17
        powiedzial,ze nie mowil bo wtedy byl pewien ze mnie straci.Przez jakis czas
        bylam w polsce i wtedy tez mi nie powiedzial,bo bal sie ze do niego nie
        przyjade.A dlaczego sie nie rozwiedzie?nie wiem nie pytalam ale zapytam.moze
        wtedy straci legalny pobyt tutaj?
        • hholy Re: On ma zone!!!Szok 20.02.07, 16:22
          wolal Cie oklamac? przeciez problem nie polega na tym,ze zawarl papierkowe
          malzenstwo tylko na tym,ze Cie oszukal i oklamal...?
          nie orientuje sie w przepisach,ale w przypadku takich malzenstw po jakims
          czasie przeciez sie bierze rozwod i zostaje w kraju,inaczej nikt by nie bral
          takiego slubu
          • magnusg Re: On ma zone!!!Szok 20.02.07, 16:36
            Na wszelki wypadek znalazl sobie naiwna Poleczke(obywatelka UE), ktora zawsze
            poleci z nim do USC i go poslubi, zeby koles mogl zostac w UK,gdyby tamtem
            przekret wyszedl na swiatlo dzienne.
        • konrado80 Re: On ma zone!!!Szok 20.02.07, 17:23
          tak, musi wytrwac w malzenstwie przez jakis okres, nie pamietam ile czasu, ale
          nie moze wczesniej sie rozwiesc, bo go deportuja
    • frying.pan Re: On ma zone!!!Szok 20.02.07, 16:16
      Nie wiem, czy jest to sposób i czy jest on dobry, ale moze warto byloby poznać
      jego żonę i przekonać się, czy nie będzie robiła Wam "pod górke"? Ja na Twoim
      miejscu potrzebowałabym potwierdzenia od niej, ze to tylko papierkowe
      małżeństwo. Nawet jeśli jemu będzie przykro, że mu nie ufasz - to masz chyba do
      tego prawo po tym, jak trzymał Cie w nieświadomości przez poł roku. Nie wiem
      czy dobrze radze, ale ja bym tak wlasnie zrobila, a potem bym myslala co dalej.
      • kinia2210 Re: On ma zone!!!Szok 20.02.07, 16:20
        ale on twierdzi ze od tamtego czasu nie ma z nia kontaktu,wie tylko ze prowadzi
        jakas dzialalnosc.To byla podobno jego dobra znajoma,ktora postanowila mu
        pomoc.wiem tylko ze nie mieszka a tym miescie co my.
        • frying.pan Re: On ma zone!!!Szok 20.02.07, 16:40
          To wszystko jest z deczka podejrzane. Bo ja, gdybym nawet wkopała sie w
          papierkowe małżeństwo, to zrobiłabym wszystko żeby pokazać ukochanemu, że nie
          musi być zazdrosny i że ten "mąż" nic dla mnie nie znaczy. Co więcej -
          zaczęłabym planować rozwód i jego datę podałabym do wiadomości partnera. Twój
          facet jakoś wcale nie stara się odzyskać Twojego zaufania. A może uważa nawet
          że nie musi, bo teraz kiedy wyjechalas z kraju i postawiłaś na niego, trudniej
          będzie Ci sie wycofac.
    • magnusg Jasne, ze ona nic dla niego nie znaczy-tak samo 20.02.07, 16:29
      jak ty.
      Nastepna glupiutka, naiwna ktora sie dala nabrac jakiemus typowi, ktory pewnie
      nawet czytac nie potrafi i skonczyl moze 4 klasy podstawowki w
      Albanii.Zalosne.Ufaj mu dalej naiwna dziewczynko.Jak mu sie znudzisz, to sie
      sprzeda w czasie urlopu w Albanii sasiadowi za 3 kozy.
    • tusia224 Re: On ma zone!!!Szok 20.02.07, 16:36
      Thaa kocha Cię. Jesteś tylko po to, żeby mógł legalnie mieszkać w Polsce. Nie
      pomyślałas o tym???
      • kinia2210 Re: On ma zone!!!Szok 20.02.07, 16:41
        Nie mieszkamy w polsce tylko a w Anglii,wiec to nie wchodzi w rachube.Zreszta
        juz ma jedna zone to po co mu nastepna.Pomysl najpierw zanim cos napiszesz!
        • magnusg Re: On ma zone!!!Szok 20.02.07, 16:46
          A ty pomysl z kim sie zadajesz.
          • kinia2210 Re: On ma zone!!!Szok 20.02.07, 16:50
            oki magnus moze zachowaj juz swoje komentarze dla siebie,znamy juz twoje
            zdanie,wiec odpusc sobie.Jak masz zamiar oceniac innych to moze znajdz sobie
            inne forum!
            • magnusg Re: On ma zone!!!Szok 20.02.07, 16:57
              Dlaczego kinia-bo nie pasuje ci prawda prosto w oczy??Piszesz na forum, zeby
              uslyszec tylko slowka poparcia i teksciki typu:"Napewno cie kocha i wszystko
              bedzie cacy".?
              Klient jedzie z toba az milo.Ty sie zakochalas, a dla niego to przepustka do
              robienia z toba co chce.
              Zdobyl nielegalnie pobyt, wiec pewnie nie ma oporow przed innymi
              machlojkami.Jak zyjesz w Uk to moze wiesz, ze tam wlasnie gangi albanskie
              opanowaly rynek prostytucji.Wiec sie nie zdziw jak ci za miesiac oznajmi, ze
              musisz troche dorobic pod latarnia albo u kolegi w klubie, bo on musi splacic
              jakies dlugi.
              Przetestuje teraz czy mimo takiego klamstwa przy nim zostaniesz i bedzie jechal
              sobie dalej z toba.Przeciez jest taki mily i kochany-i napewno bardzo cie
              koczha:))Masz szczescie, ze naiwnosc nie boli.
              • kinia2210 Re: On ma zone!!!Szok 20.02.07, 17:07
                jaka ja niby dla niego przepustka jestem?Do czego?Przeciez to ze ja tu jestem w
                niczym mu nie pomaga?chesz teraz zboczyc z dyskusji i opowiadac o tym jacy sa
                albanczycy?wiesz zapewne,ze takie uogolnienia ludzi nie swiadcza dobrze o tym
                kto to mowi.chyba wiesz co mam na mysli?
                • magnusg Re: On ma zone!!!Szok 20.02.07, 17:18
                  Uogolnienia?Sama napisalas, ze cie wyrolowal,oklamal i ze nielegalnie zdobyl
                  pobyt.Ufaj mu dalej-tylko pozniej nie placz, ze jestes w "agencji" i nie wiesz
                  jak uciec.
                  Przepustka do rolowania cie jest to, ze jestes w nim zakochana.A jako
                  obywatelka UE jestes zabezpieczeniem, ze gdyby tamte nielegalne malzenstwo
                  wyszlo na jaw, to ty bedziesz od tego, zeby mu zalatwic legalny pobyt.
                  • magnusg Re: On ma zone!!!Szok 20.02.07, 17:21
                    Aha-ty w ogole wiesz co on robi?Czym sie zajmuje,jakie ma wyksztalcenie-z czego
                    zyje?Nie musisz nam to tego tutaj pisac,ale sie szczerze sama zastanow co ty o
                    nim wlasciwie wiesz.
                • hholy Re: On ma zone!!!Szok 20.02.07, 17:22
                  kinia to Ty go znasz pol roku,a nie my
                  sama musisz wiedziec,czy jestes w stanie mu wybaczyc fakt,ze przez pol roku
                  oklamywal Cie i do tego w tak waznej sprawie

• lykaena Re: On ma zone!!!Szok 20.02.07, 16:56
          Jak mnie to w.urwia Polska przez "p" ale Anglia juz z wielkiej litery.W dupach
          sie poprzewracalo.A poza tym czego oczekujesz od forum?? Wspolczucia? Naiwna....
        • konrado80 Re: On ma zone!!!Szok 20.02.07, 17:30
          no wlasnie, sama sobie odpowiedzialas na pytanie, po co mu jeszcze jedna zona
          jestes tylko dla jego bezpieczenstwa, bo jak bedzie mial z Toba dziecko, to
          bedzie mial mozliwosc przyjazdu do UK kiedy tylko zechce, bo jak rozwiedzie sie
          z Tamta, to moze tylko przebywac legalnie, ale jak wyjedzie np na jakis czas do
          swojego kraju, to straci mozliwosc powrotu, a dziecko daje mu takowa i wtedy
          juz nie musi byc Twoim mezem, wazne ze ma potomka z obywatelka UE
          • kinia2210 Re: On ma zone!!!Szok 20.02.07, 17:33
            ale narazie nie ma mowy o zadnym malzenstwie,a tym bardziej dzieciach!!!
            • konrado80 Re: On ma zone!!!Szok 20.02.07, 17:37
              Kiniu, omamil Cie wczesniej, to i pozniej by to zrobil i mieli byscie dzieci
              nie wiem jak teraz bedzie miedzy Wami, ale dla Twojego dobra, to olej go, bo
              tylko wpakujesz sie w bagno, a chyba nie masz zamiaru to robic
              • magnusg Re: On ma zone!!!Szok 20.02.07, 17:40
                Zero szans.Kinia chce tylko uslyszec, ze on jest super i wszystko bedzie dobrze.
                Mloda,zakochana,naiwna-idealny "towar" dla takich cwaniakow.
                • konrado80 Re: On ma zone!!!Szok 20.02.07, 17:42
                  moja kolezanka jak spotykala sie z takim, to dosc czesto ja oklamywal, a jaki
                  byl zazdrosny jak poprosilem ja o przechowanie mojej torby z rzeczami
                  ale w pore sie obudzila i popedzila kolesia
                  dlatego proponuje kini zeby zrobila to samo
                  • kinia2210 Re: On ma zone!!!Szok 20.02.07, 17:44
                    a dlaczego o tym piszesz konrado?on tez bym albanczykiem?
                    • konrado80 Re: On ma zone!!!Szok 20.02.07, 17:48
                      tak
                  • hholy Re: On ma zone!!!Szok 20.02.07, 17:44
                    "z takim"-to znaczy? a wiesz,ze uprzedzenie do kogos spowodowane jego
                    narodowoscia zle swiadczy o uprzedzonym?
                    • magnusg Re: On ma zone!!!Szok 20.02.07, 17:50
                      A wiesz, ze polityczna poprawnosc to zaraza?
                      • hholy Re: On ma zone!!!Szok 20.02.07, 18:03
                        a z ta poprawnoscia polityczna,to mam doswiadczenia z drugiej strony,nie lubie
                        jak na mnie patrza jak na zlodziejke czy biedna zacofana dziewczynke,po tym jak
                        sie dowiedza,ze jestem POLKA
                    • konrado80 Re: On ma zone!!!Szok 20.02.07, 17:52
                      co Ty za glupoty wymyslasz??
                      pisze to na podstawie pewnych faktow ktore jak widac potwierdzaja sie

mam uprzedzenia do takich ludzi ktorzy nie szanuja innych i nie wazne czy jest
                      to Polak, czy Anglik czy Albaniec, a widac potwierdza sie to juz nie pierwszy
                      raz, ze Albaniec spotyka sie z obywatelka UE i ja oklamuje, tylko po to zeby
                      miec obywatelstwo UE nic wiecej
                      • hholy Re: On ma zone!!!Szok 20.02.07, 17:55
                        ja tylko pytalam,co sie miesci pod okresleniem"taki"
                        ja tez nie lubie takich klamliwych cwaniakujacych chlopczykow kombinatorow

• magnusg Re: On ma zone!!!Szok 20.02.07, 17:53
                    Co sie dziwic.Albania to skrajnie zacofany,prymitywny muzulmanski kraj.Kobieta
                    tam jest jak wszedzie u muzulmanow czlowiekem 3 kategorii.Lata totalnej
                    izolacji i brak wyksztalcenia daja o sobie znak.
                    • hholy Re: On ma zone!!!Szok 20.02.07, 17:59
                      zgadzam sie,bo widze jak Turcy traktuja swoje kobiety-i to po emigracji do
                      cywilizowanego kraju
                      a najzabawniejsze jest,ze oni dokladnie wiedza,jak traktowac kobiete spoza
                      swego kregu kulturowego,zeby zdobyc jej zaufanie
                      a jak juz sie zwiaza,to taka Angielke czy Polke zaczynaja traktowac"po swojemu"
                      ale wiem tez,ze sa wyjatki!
    • paco_lopez Re: On ma zone!!!Szok 20.02.07, 16:40
      o ja znam takie sytuacje kiedy dziewczyny wiedziały, że on ma żone i chodziły z
      nim do łóżka, także powinnaś wybaczyć ze względu na inne kobiety oraz
      niektórych mężczyzn. byłabyś w piekle bardzo samotna, a wiesz jak nie
      wybaczysz, to do piekła idziesz. proste.
    • big2.munich Nie warto... To zwykly oszust i tyle.. 20.02.07, 17:14
      A moze ma jeszcze dwie zony w Albanii??? Przy tamtejszej korupcji - wszystko
      jest mozliwe.
    • serendepity Re: On ma zone!!!Szok 20.02.07, 17:21
      To nie jest nowy problem i dosc powszechna sprawa w Wielkiej Brytani. Nawet w
      literaturze wspolczesnej czesto pojawiaja sie takie motywy.
      W jednej z ksiazek byla dokladnie taka sama historia, ze mezczyzna mial zone, bo
      ozenil sie z nia, zeby mogla dostac obywatelstwo. Jego luba jak sie dowiedziala
      rowniez zrobila histerie, byla afera, a potem sie pogodzili, jak poznala
      papierowa zone.

Jak widzisz, podobne przypadki sa na porzadku dziennym. Obywatelstwo brytyjskie
      mozna otrzymac po 3 latach rezydencji w UK w przypadku slubu z obywatelem
      brytyjskim. Takze moze juz niedlugo mu styknie te 3 lata, rozwiedze sie i po
      sprawie. Czesto bierze sie takie sluby fikcyjne, bo to ostatnia deska ratunku
      przed deportacja.

A nie mowil Ci pewnie dlatego, ze reakcja byla spodziewana. Zwlaszcza, ze w
      Polsce sluby dla obywatelstwa prawie nie istnieja i sama instytuacja malzenstwa
      nie jest jeszcze tak zdewaluowana.

Ochlon troche, dowiedz sie jak sprawy wygladaja z formalnego punktu widzenia i
      moze wcale nie jest tak zle.
      • kinia2210 Re: On ma zone!!!Szok 20.02.07, 17:30
        dokladnie,to jest tu bardzo powszechne wsrod emigrantow.Staram sie go zrozumiec
        i wiem ze nie mial innego wyboru.Inaczej musialby wrocic do swojego kraju i
        wiesc tam guwniane zycie.tu ma swoj biznes,rodzine,znajomych.
        • hholy Re: On ma zone!!!Szok 20.02.07, 17:34
          no tylko dlaczego nie zachowal sie jak dojrzaly,odpowiedzialny mezczyzna i nie
          powiedzial Ci o tym od razu?
          moim zdaniem,powinien Cie na wstepie uprzedzic,jak zaczelo byc medzy
          Wami "goraco"
          typowy cwaniaczek-teraz,jak juz mieszkacie ze soba to wiadomo,ze poczul sie
          pewniej i dlatego powiedzial Ci dopiero teraz
    • konrado80 Re: On ma zone!!!Szok 20.02.07, 17:22
      kolezanka byla w podobnej sytuacji, ale nie doszlo do zamieszkania itp
      rozstala sie z nim, bo okazalo sie ze na kazdym kroku ja oklamywal
      tak wiec, widac ze oni maja to we krwi
    • lykaena Re: On ma zone!!!Szok 20.02.07, 17:29
      Cos autorka zamilkla.
      Dla mnie to glupota bije po oczach od poczatku wtym watku.Jezeli bowiem
      poznali sie w Anglii, to dlaczego Jej nie zastanowilo skad on ma prawo
      legalnego pobytu??
      Dopiero teraz nagle po roku znajomosci dowiedziala sie o zonie??
      A wczesniej to co myslala,ze przyjechal i przebywa za jeden usmiech?.....
    • ama_leta Re: On ma zone!!!Szok 20.02.07, 17:33
      ach bo balkanczycy to fajne chlopaki :) gorace itp :D
      • ama_leta Re: On ma zone!!!Szok 20.02.07, 17:33
        Acha ten z ktorym sie przelecialam mial dziewczyne. Moze to zasada?
        • hholy Re: On ma zone!!!Szok 20.02.07, 17:36
          ama_leta:to fajnie,ze Cie ktos "goraco przelecial"ale troche bez zwiazku z
          tematem
    • iberia.pl Re: On ma zone!!!Szok 20.02.07, 18:01
      nie Ty pierwsza nie ostatnia...naiwna....moze zapytaj ile ma tych zon....
      • wielo-kropek Re: On ma zone!!!Szok 20.02.07, 19:27
        Ciekawe ze teraz juz sie nie boi ze ciue straci, ciekawe dlaczego przestal
        sie juz bac. Podejrzewam ze mu teraz na tobie mniej zalezy, i jesli cie straci
        to........ chyba mala strata bedzie. Tak cie kochal ze az oklamywal.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka