Dodaj do ulubionych

szukam kumpeli która ma dośc meza

25.07.06, 18:14
Czesc dziewczyny,
Jakis totalny dól mnie dopald. Z mezem za zadne skarby nie moge sie dogadac-
po prostu baaardzo sie roznimy, ale sie nie rozwiode. Przynajmniej nie teraz.
Na razie pragne sie komus wyzalic, chociaz sama ponosze tu duza wine. Ale od
tego w koncu sa przyjaciolki, zeby stawaly po swojej stronie, no nie? Czy
jest tu ktoras, ktora jest ze swoim mezem, a tak naprawde obok? Mamy 2 dzieci
i wlasnie przez ciaze wyszlam za maz. On sie cieszyl, ja raczej srednio.
Teraz on pracuje, ja mam wszystko o czym zapragne, ale nie mam w nim oparcia,
nie jest moim przyjacielem, mysle ze przede wszystkim za malo sie lubimy zeby
moc sie kochac. Mam 27 lat, a czuje ze zycie juz mi sie konczy. Jak jest u
was?
Obserwuj wątek
    • lakie Re: szukam kumpeli która ma dośc meza 25.07.06, 20:30
      no to ja mam podobnie, tyle że nie jestem już z mężem, mam jedno dziecko i nie mam funduszy żeby mieć wszystko co zapragnę. Aha, rozwodu nie mam, tylko faktycznie nie mieszkam z mężem od lutego.

Kasia
      • carinaa1 Re: szukam kumpeli która ma dośc meza 25.07.06, 21:55
        No i ja też tak mam -mam 27 lat jedno dziecko z mężem jestem ale tak jakbym
        była sama -on sie pnie w pracy , ja siedze z dzieckiem i juz mam dość tej
        wegetacji-mąż mnie nie rozumie, i to mnie boli-też nie mam sie komu wyżalić ale
        trudno widocznie tak musi być-ale i lubie słuchać i jak coś to doradze
    • moni3333 Re: szukam kumpeli która ma dośc meza 27.07.06, 13:09
      mam 33 lat a od trzech moj maz mna pomiatal pogardzal i szyderczo wysmiewal w
      domu oczywiscie bo przy znajomych i rodzinie byl tym dobrym a ja przestalam
      wreszcie udawac ze jest OK. nie chcial nic ze mna robić, uciekal do znajomych z
      corka a w tym roku nie pozwolil mi jechac na wakacje, Powiedzialam ze ma sie
      wyprowadzic i zrobil to. Nie okazuje przy tym zadnych emocji, splynelo po nim
      kilkanascie lat. czekam teraz na jego ruch a chyba szybciutko bedzie chcial
      rozwodu. Zrobilam to bo od kilku lat jestem sama praktycznie a teraz wreszcie
      nikt mnie nie traktuje jak smiecia. Choc teraz siedze w domu i glupia czekam ze
      może stanie sie cud i bedzie chcial rozmawiac...
      • 1spag Re: szukam kumpeli która ma dośc meza 27.07.06, 14:29
        I tu sie nasuwa pytanie:
        jaki mąż jest lepszy ten który przynosi pieniądze do domu, aby żonie kupić to
        czego zechce,żeby nie musiała się o nic martwić (tzw. zaradny)ale kosztem
        przebywania z rodziną czy taki któremu jest trudno jakoś sklecić wszystko, ale
        więcej czasu poświęca rodzinie?
        • lakie Re: szukam kumpeli która ma dośc meza 27.07.06, 14:41
          tu chyba nie chodzi o pieniądzę i czas tylko o zrozumienie.
          • moni3333 Re: szukam kumpeli która ma dośc meza 27.07.06, 20:15
            zgadzam sie z lakie, "mój" nawet chyba jest dośc inteligentny zeby rozumiec ale
            bawilo go ze mi zalezy i moze mna pomiatac...karmil swoje EGO.
          • karolajna75 Re: szukam kumpeli która ma dośc meza 19.08.06, 09:08
            Właśnie, o zrozumienie. Czy to jest takie trudne?
    • aniolki21 Re: szukam kumpeli która ma dośc meza 27.07.06, 16:41
      ja w sumie to jeszcze nie jestem w takies sytuacji jak Wy, ale czasami czuje ze
      sie oddalamy, ze coraz mniej sie mna opiekuje. Wiecie co zrobic zeby to
      przerwac, zeby nie bylo tak jak w Waszych przypadkach?
      Dzieki i pozdrawiamsmile
      • moni3333 Re: szukam kumpeli która ma dośc meza 27.07.06, 20:18
        ja probowalam wszystkiego. kolacyjki, swiece. kino ale slyszalam ze nie ma
        czasu albo kiedy, ktore kino, i jaki film wiec mi sie odechciewalo. ale warto
        probowac, moj zapomniala mi chyba powiedziec ze mnie nie kocha, tylko mialam
        sie bardziej starac a jak to juz mialam sie domyslec Fajny jest!
        • carinaa1 Re: szukam kumpeli która ma dośc meza 27.07.06, 23:13
          moni3333-z bólem serca to sie czyta-ale może i dobrze że tak sie stało -bo po
          co żyć z kimś komu nie zależy, co sie nie stara.Obawiam sie że im dłużej jak
          jesteśmy ze swoimi partenarami-to nie tak łatwo będzie nam na nowo zabłysnąć i
          nawet ta kolacja ze świecami nie przyniesie takiego efektu jak dawniej.Nudzimy
          sie naszym mężom-to jest straszne nie macje pojęcia-kiedyś zawsze sobie
          myślałam że jestem naj naj w życiu mojego męża-zawsze był zazdrosny i kazdy mi
          mówił że mogę mieć każdego -a ja wziełam jego (nie pasujemy do siebie)a teraz
          widze że nie szanuje mnie,awantury o wszystko,nawet dziecka nie da do
          przedszkola -bo po co bo żona z nim posiedzi.Mam 27 lat i jestem juz zmęczona
          życiem-nie mam odwagi tego zmienić-podziwiam Cie moni-ale wiem że cierpisz.
    • moni3333 Re: szukam kumpeli która ma dośc meza 28.07.06, 09:35
      pewnie dalej tkwilambym w tym wszystkim bo ludzilam sie ze mnie na swoj sposob
      kocha. Rok temu powiedzialam swoim rodzicom i tesciowej, Rodzice mi bardzo
      pomogoli zrozumiec ze to nie jest milosc, a tesciowa wyslala mnie do psychologa
      (bo on przeciez nie pójdzie)i dlugo trzymala moja strone. Moja corka ma 10 lat
      i chyba zaczyna mnie rozumiec nie buntowala sie jak sie wyprowadzal i mam
      wrazenie ze odzyła ja tez. Dziewczyny polecam książkę Kofty GDYBY KOBIETY
      ZAMILKLY czytajac ja po raz pierwszy od kilku lat nie plakalam tylko sie
      smialam, jaby cytowala moje dialogi z mezem. To tez pomoglo w podjeciu
      decyzji.ja mam 34 lata i stwierdzilam ze cale zycie przede mna a majac 27 lat...
      • jasminar Re: szukam kumpeli która ma dośc meza 01.08.06, 19:43
        u mnie kobitki tez w tej kwestii nie jest rózowo.To juz mój drugi mąż i chyba
        drugi niewypałsmilesmieje sie pisząc to bo nie chce wpadać w zadne doły nie chce
        sie zadreczac bo wtedy zabraknie mi sił zeby działac.Mamy jedno dziecko
        2miesiące ale to co miedzy nami.... nawet nie wiem jak to nazwac doszłam tylko
        do wniosku ze nigdy nie bedziemy sie kochac naprawde bo do tego musielibysmy byc
        przyjaciołmi a jak przyjacielem moze byc człowiek ktoremu boje sie cokolwiek
        powiedziec bo albo bedzie awantura albo mnie wysmieje,mysle nad rozstaniem ta
        mysl kiełkuje we mnie od jakiegos czasu ....
    • molly101 Re: szukam kumpeli która ma dośc meza 02.08.06, 20:59
      Tak mi strasznie przykro. Wiem co przeżywasz. Ja ze swoim mężem ledwie
      wytrzymuję. Ciągle myslę o rozwodzie. Nawet mu o tym powiedziałam, ale mnie wysmiał
    • paulinka84 Re: szukam kumpeli która ma dośc meza 03.08.06, 19:41
      Własnie odwiedziałam to forum po raz pierwszy. Jestem praiwe 1,5 roku po
      slubie, mamy 10 - miesięczne dziecko. Coraz cześciej się kłócimy, a powodem
      każdej kłótni są rodzice mojego męża. Ludzie ograniczeni, nieodpowiedzialni,
      nipowazni.... Maz broni ich na kązdym kroku, mimo, że dobrze wie, że nie ma
      racji. Ostatnio mam dość wszytskiego, nie mam na nic sił.... czuję, że z dnia
      na dzien się oddalamy. Nawet każda próba zgody kończy się awanturą. Myślę, że
      gdyby nie dziecko już dawno zapomniałabym, że mam męża. Nakazy, zakazy, głupie
      odzywki, poniżanie..... mam dość. najgorsze jest to, że nie mam przyjaciół, z
      którymi mogłabym o tym pogadać. Nie mam komu się wyżalić, kogo poradzic.
      Chętnie zaprzyjaźnię się z kimś o podobnym problemie. Czekam na mailasmile
    • blou1 R JA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 04.08.06, 10:52
      Też mam dość.
    • zwykladziewczyna5 Re: szukam kumpeli która ma dośc meza 06.08.06, 07:20
      Ja mam zupelnie inna sytuacje i nie mam zamiaru sie chwalic, ale pokazac, ze
      nie wszyscy mezczyzni sa zli. Jestem dlugo po slubie. Nie mamy dzieci, wiec
      moze dlatego jestesmy szczesliwi, bo nie jestesmy ze soba dla dzieci, ale dla
      siebie. Gdy go poznalam uderzylo mnie to, ze z nikim mi sie tak dobrze nie
      rozmawialo. Wspiera mnie, nie krytykuje, nie oglada sie za innymi kobietami,
      ciagle podkresla, ze tylko ja mu sie podobam. Jestem dla niego najwazniejsza.
      Nie jego rodzina, ale wlasnie ja. Jest poza tym naprawde dobrym czlowiekiem i
      stabilnymi emocjonalnie. Nie obraza sie, nie ma zmniennych nastrojow. Nie pali
      i pije bardzo malo, tylko ze mna (troche wina albo piwo, nie jestesmy
      alkoholikami) Zadnych wyjsc z kumplami na wodke. Jestesmy swoimi jedynymi
      przyjaciolmi. Zycze Wam znalezienie kogos takiego. Tez myslalam, ze tacy ludzie
      nie istnieja.
      • katarzyna251 Re: szukam kumpeli która ma dośc meza 06.08.06, 19:40
        Ostroznie z marzeniami, bo moga sie spelnic.
        Ja na razie nie jestem pewna, czy na tym etapie swojego zycia chcialabym poznac
        kogos idealnego, a wlasciwie kogokolwiek. Mysle, ze nie jest dobrze zostawiac
        meza dla kogos innego. Ja jesli sie zdecyduje kiedys odejsc, to mam nadzieje,
        ze dlatego ze tego bede chciala, a nie dlatego ze pokocham kogos innego. Gubie
        sie soraz bardziej. Raz chce zostac, raz odejsc. A najgorsze, ze tak naprawde
        nie mam mu nic konkretnego do zarzucenia....
        • jasminar Re: szukam kumpeli która ma dośc meza 07.08.06, 11:14
          Ja czasami tez mysle ze sama nie wiem czego chce ale wiem napewno ze bycie z
          kims dla dzieci to totalna głupota!!Mam wrażenie że nie jestem stowrzona do
          małżeństwa albo do bycia z jednym mezczyzna przez całe zycie ewentualnie jest
          jeszcze taka opcja że trafiam na pajacówwink)
          • carinaa1 Re: szukam kumpeli która ma dośc meza 07.08.06, 14:50
            A może o wiele lepiej było by, gdyby nasi mężowi dbali o nas,tak jak to przed
            ślubem było?a może to juz nie mozliwe, czar pryska,bo za długo juz jesteśmy ze
            sobą?Żeby tak można zmienić faceta(tego samego)na to aby był bardziej kochany,i
            cały czas w nas zakochany.Piszemy że to my ich mamy już dośc-a oni przecież nas
            też-tylko że w większosci z nas kobiet-nic nie robi,a facet jak widzi że nie
            jest juz tak cudownie że jego kobieta niegdyś tylko jego,pachnąca zmienia sie w
            matke-z kochanki-to szukają sobie po za domem czegoś innego.
      • dankazaba Re: szukam kumpeli która ma dośc meza 12.08.06, 15:06
        zwykladziewczyna5 napisała:

> Ja mam zupelnie inna sytuacje i nie mam zamiaru sie chwalic, ale pokazac, ze
        > nie wszyscy mezczyzni sa zli. Jestem dlugo po slubie. Nie mamy dzieci, wiec
        > moze dlatego jestesmy szczesliwi, bo nie jestesmy ze soba dla dzieci, ale dla
        > siebie. Gdy go poznalam uderzylo mnie to, ze z nikim mi sie tak dobrze nie
        > rozmawialo. Wspiera mnie, nie krytykuje, nie oglada sie za innymi kobietami,
        > ciagle podkresla, ze tylko ja mu sie podobam. Jestem dla niego najwazniejsza.
        > Nie jego rodzina, ale wlasnie ja. Jest poza tym naprawde dobrym czlowiekiem i
        > stabilnymi emocjonalnie. Nie obraza sie, nie ma zmniennych nastrojow. Nie
        pali
        > i pije bardzo malo, tylko ze mna (troche wina albo piwo, nie jestesmy
        > alkoholikami) Zadnych wyjsc z kumplami na wodke. Jestesmy swoimi jedynymi
        > przyjaciolmi. Zycze Wam znalezienie kogos takiego. Tez myslalam, ze tacy
        ludzie
        >
        > nie istnieja.

jak czytałam twój opis to pomyślałam o sobie. mój mąż też jest wspaniałym
        partnerem, jest tylko jedno ale... jest takim domatorem że zaczyna mnie to
        męczyć. kiedyś bywałam w knajpkach, na dyskotekach/uwielbiam tańczyć/ a teraz
        siedzę tylko w domu. pod tym względem jest nijaki
      • nuta01 Re: szukam kumpeli która ma dośc meza 17.08.06, 21:52
        Jezeli istnieją tact faceci, to chyba zacznę szukac od nowa, bo ze swoim już
        nie wytrzymuję.....

Jestem z W-wy i chętnie poznam psiapsiółkę W-wy o podobnych kłopotach. Moze
        razem znajdziemy jakieś rozwiazanie?
        • carinaa1 Re: szukam kumpeli która ma dośc meza 19.08.06, 00:11
          Nuta01-też jestem z wawy-tak wiec witaj w klubie.To co małe zakupy?haha-
          pozdrawiam.
        • dotsi Re: szukam kumpeli która ma dośc meza 22.08.06, 10:38
          ..może jeszcze uda Wam sie porozumieć... może zmienić swoje oczekiwania...u mnie
          to pomogło ...
          Jak chcesz to mozemy poplotkować o wadach mężów i zaletach żon :o)

pozdr. Dotsi
    • karolajna75 Re: szukam kumpeli która ma dośc meza 19.08.06, 09:07
      Rozumiem Ciebie... ja też się nie rozwiodę, bo w sumie po co? M. nie jest moim
      przyjacielem, nie rozumiemy się (może kiedyś, jak będziemy starzy).
      • dr.watson1 Re: szukam kumpeli która ma dośc meza 24.08.06, 09:07
        Cześć. Pierwszy raz weszłam na to forum i od razu zachciało mi się napisać.
        Niby powinnam być zadowolona i nie marudzić. Mój mąż troszczy sie o mnie, nie
        jest chamski ani niemiły, wspiera mnie we wszystkim co robię. Ale nie mogę juz
        znieśc jego milczenia. Po powrocie z pracy potrafi cały wieczór przesiedziec
        przed tv, w ogóle nie patrząc w moją stronę, ewentualnie zasiada przed
        komputerem. Próby nawiązania rozmowy na jakikolwiek temat sązbywane
        półsłowkami. Za to b. chętnie rozmawia z innymi ludźmi. Kiedy jestesmy ze
        znajomymi czasem buzia mu sie nie zamyka, a potrafi rozmawiać dosłownie o
        wszystkim. Ostatnio odkryłam,że od dawna już konwersuje z róznymi kobietami na
        gadu-gadu. Nie podobało mi się to, na moja prosbe przestał, obiecał że zerwie
        kontakty. I dalej tak tkwi na fotelu albo kanapie bez słowa. Czuję sie jak
        powietrze, jak mebel prawie, mam wrażenie że gdybym znikneła, to nawet by nie
        zauwazył. Czuję się z tym okropnie, przecież nie chodzi mi o to, żeby cały czas
        zabawiał mnie rozmową, ale jak długo można tłumaczyć się zmęczeniem po pracy?
        Nie lubi, nie może, nie chce ze mną rozmawiać?? Czasem zastanawiam się,
        dlaczego i po co ze mną jest. Mam dość.
        Pozdrawiam serdecznie wszystkie forumowiczki. Ja tez nie mam z kim pogadać.
        Moje przyjaciółki mieszkają daleko, a rozmowa przez telefon to juz nie to.
        • kasterka Re: szukam kumpeli która ma dośc meza 27.08.06, 21:04
          Do Katarzyny 251. Czy Ty jesteś mną??? Tylko ja mam 30 lat. Imię Katarzyna.
          Kraków. I cytaty też są moje.A co do męża ... chętnie pogadałabym na żywo.
          • katarzyna251 Re: szukam kumpeli która ma dośc meza 01.09.06, 18:22
            Wiem, ze to moze zabrzmi okrutnie, ale ciesze sie ,ze nie tylko ja mam ten
            dylemat. Najgorsze jest to, ze czasami bywa naprawde fajnie i wtedy czuje sie
            po prostu podle, ze nie potrafie docenic swojego meza. A potem jemu znowu
            zmienia sie nastroj, jest cichy, denerwuja go moje zarty, dowcipy...
            Gubie sie bo juz nie wiem kim jestem ani z kim jestem. Z jednej strony mam to o
            czym marza niektore kobiety, z drugiej wyrzut sumienia, ze nie doceniam, a
            jeszcze z trzeciej strony dociera do mnie fakt, ze to chyba nie jest czlowiek o
            ktorym marzylam. Tylko co z tym fantem zrobic??
            • judka_1 Re: szukam kumpeli która ma dośc meza 08.09.06, 17:02
              Wiesz ja miałam podobnie(a mam 25lat) pomimo tego ze mieszkalismy razem przed
              slubem i było w miare dobrze to potem nagle diametralna zmiana...mijanie sie w
              dzrzwiach, ciągłe zarzuty o coś, brak wspólnych celów, stawalismy sie sobie
              strasznie obcy. Ja zaczynałam uciekac w prace żeby tylko jak najmniej bywać w
              domu, on za to znalazł pocieszenie w ramionach mojej przyjaciółki(byli ze soba
              prawie pół roku) dostałam dwa ciosy na raz od niego i od niej...to był trudny
              okres. Teraz jestem już pare mies po rozwodzie i z jednej sprawy się ciesze, z
              tego ze nie mielismy dzieci bo wiem ze na taki krok byłoby mi o wiele trudniej
              sie zdecydować.
    • krycha2000 Re: szukam kumpeli która ma dośc meza 30.09.06, 01:20
      Nie przejmuj się tak. Każde małżeństwo przechodzi taki kryzys. Też to
      przeszłam.Postaraj się dojrzeć w mężu te dobre strony. Popracuj nad tym.
      Przecież dzieci nie masz z obowiązku a do łóżka nie poszłaś z nim z przymusu.
      Dba o Ciebie i dzieci - a to ważne.Może potrzebujesz trochę oddechu, tj. innych
      problemów? Głowa do góry, życie się nie kończy. Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka