Dodaj do ulubionych

Prezent dla męża na urodziny - zegarek z zabobony

02.03.07, 15:32
Dziewczyny, juz niedlugo maz ma urodziny i chcialabym mu kupic... zegarek. Ale
od mojej znajomej dowiedzialam sie, ze zegarkow nie nalezy dawac mezowi, bo to
oznacza, ze bedzie wam czas odliczal i moze niebawem wasz zwiazek sie zakonczyc.
Rany, pomyslalam, co za brednie. Znowu jakies zabobony.
Ale z drugiej strony nie chce kusic losu... I juz sama nie wiem.
Co o tym wszystkim sadzicie? Czy ktoras z Was kupila mezowi zegarek?
Pozdrawiam,
M.
Obserwuj wątek
    • michelle05 Prezent dla męża na urodziny - zegarek a zabobony 02.03.07, 15:33
      j.w.
    • izabellaz1 Re: Prezent dla męża na urodziny - zegarek z zabo 02.03.07, 15:35
      Ja też o tym słyszałam. I jeszcze, że to będzie oznaczało stracony czas:) Ale
      osobiście nie sprawdzałam :)
      • trypel Re: Prezent dla męża na urodziny - zegarek z zabo 02.03.07, 15:44
        Rozpacz!!! jakbym wiedział to kupiłbym jej ten zegarek 10 lat temu.... dlaczego
        dopiero teraz sie o tym dowiedziałem??????????
        • mala_mee Re: Prezent dla męża na urodziny - zegarek z zabo 02.03.07, 15:51
          Albo buty :))))
    • mala_mee Re: Prezent dla męża na urodziny - zegarek z zabo 02.03.07, 15:50
      Ja jeszcze słyszałam, że butów nie wolno kupować. Nie tylko na urodziny al w
      ogóle. Bo odejdzie.
      Kwestia czy w to wierzysz czy nie.
      Ja nie bardzo. Chociaż faktycznie kiedyś kupiłam chłopakowi zegarek na
      urodziny. Teraz to jest były chłopak.
      • polla4 Re: Prezent dla męża na urodziny - zegarek z zabo 02.03.07, 15:54
        Ludzieeee, własnie mi ręce opadły... jak człowiek myślący moze wierzyć w takie
        głupoty??
        • mala_mee Re: Prezent dla męża na urodziny - zegarek z zabo 02.03.07, 15:56
          To chyba nie do mnie, proszęęęę Cięęę. Ja przecież napisałam, że w to nie
          wierzę. A że złyszałam to inna sprawa.
          • polla4 Re: Prezent dla męża na urodziny - zegarek z zabo 02.03.07, 16:01
            mala_mee napisała:

> To chyba nie do mnie, proszęęęę Cięęę. Ja przecież napisałam, że w to nie
            > wierzę. A że złyszałam to inna sprawa.

Do autorki wątkuuuu :)
      • kreola7 Re: Prezent dla męża na urodziny - zegarek z zabo 02.03.07, 15:56
        No to widzę, że ja tylko taka odważna jestem, choć wtedy nie słyszałam o tych
        przesądach. Mianowicie zegarek kupiłam wówczas, mojemu chłopakowi, a potem
        kupiłam mu buty do ślubu....hmm...
        Nadal jesteśmy razem :)))) już nwet we trójkę :)
    • gres81 Re: Prezent dla męża na urodziny - zegarek z zabo 02.03.07, 16:01
      ale ja nie domyslny Luba 4 lata temu podarowała mi zegrek,a ja nie zaczaiłem o
      co jej chodzi,ba z 1.5 roku temu kupiła mi buty ,a ja dalej nie zrozumiłem aluzij:)
      • mala_mee Re: Prezent dla męża na urodziny - zegarek z zabo 02.03.07, 16:04
        Jeszcze masz szanse nadrobić :)))
        • warsiawiak_z_pragi Dla pewnosci nic mu nie kupuj. 02.03.07, 16:06
          Wszystko moze przyniesc pecha.
      • czarna_kredka Re: Prezent dla męża na urodziny - zegarek z zabo 02.03.07, 16:08
        Ja dostałam kiedyś zegarek, wprawdzie nie od chłopaka,ale od przyjaciółki.
        niedługo po tym nie byłyśmy już przyjaciółkami.
        Nie twierdzę,że ten prezent był przyczyną, ale jeśli ktoś chce w to wierzyć to
        moja sytuacja pasuje :)
      • loginoftheyear e tam gres, 07.05.13, 21:15
        zaczekaj na samochod, bedzie i szybciej i wygodniej
    • czarusiowa sprawdziłam 02.03.07, 16:08
      kupiłam kiedyś zegarek na urodziny mojemu eks i szybko nam ten zegarek czas
      odmierzył, nie mówie że wszystko się skończyło za sprawą tego zegarka
      ale......... Ja na Twoim miejscu nie kusiłabym losu, po co...? Będziesz tylko
      o tym myśleć, a z kolei takie głupie myślenie tez może ściągnąć coś niedobrego.
      • his_girl Re: sprawdziłam 02.03.07, 16:13
        O boże. Najłatwiej zwalić na zegarek. Trudniej się zastanowić, co się zrobiło
        nie tak, że w związku nie wyszło.
    • his_girl Re: Prezent dla męża na urodziny - zegarek z zabo 02.03.07, 16:11
      Kupiłam mężowi zegarek na 25 urodziny. Od tego momentu minęło nam 5
      szczęśliwych lat. :)

Nie sądzę, aby o Twoim związku miał przesądzić prezent w postaci zegarka, życie
      jest nieco bardziej skomplikowane. :)
      • trypel Re: Prezent dla męża na urodziny - zegarek z zabo 02.03.07, 16:16
        Bo żeby sie upewnic nalezy kupic czarnego kota w butach z zegarkiem na szyi...
        działa błyskawicznie o ile kota wręczy się o północy przy pełni księzyca.
        Zadzwoniłem własnie do wszechwiedzącej wrózki pleple... ktos ją jeszcze
        pamięta??
        • mala_mee Re: Prezent dla męża na urodziny - zegarek z zabo 02.03.07, 16:18
          Trzeba dopilnować żeby kot przebiegł droge temu, kto ma byc odesłany.
      • czarusiowa his girl 02.03.07, 16:24

" nie mówie że wszystko się skończyło za sprawą tego zegarka " nie wszyscy
        umiemy chyba czytać ze zrozumieniem.,..
        • his_girl Re: his girl 02.03.07, 16:39
          Z czytaniem u mnie nie najgorzej. Nie rozumiem jednak, po co przywołujesz tutaj
          ten przykład, skoro zegarek nie miał nic do rzeczy? Koleżanka pyta, jaka jest
          korelacja między zakupem zegarka, a rozstaniem, a Ty jej sugerujesz, że
          pozytywna.
          • czarusiowa Re: his girl 02.03.07, 16:47
            z zabobonami tak z reguły jest niby nic nie maja do rzeczy a jednak... Nic nie
            sugeruję wyrażam tylko swoja opinię! Do wszystkiego mozna dorobić historie i
            doszukac sie związku czegoś z czymś, nie sądzisz?
            • his_girl Re: his girl 02.03.07, 16:55
              > z zabobonami tak z reguły jest niby nic nie maja do rzeczy a jednak...
              A jednak co? Funkcjonują jak samospełniająca się przepowiednia?

Wiesz, ja kupiłam mężowi zegarek na urodziny, buty też mu kiedyś kupiłam i
              jeszcze ślub wzięliśmy w miesiącu bez "r". Na razie kilka lat szczęśliwych, ale
              koniec pewnie rychły.
              • czarusiowa Re: his girl 02.03.07, 17:21
                Nie o to chodzi. POsłuchaj, ja skojarzyłam pewne fakty i dorobiłam sobie taka
                teorię, może zupełnie błędnie ale sparzyłam się i wiem że nigdy juz zegarka nie
                kupie np mojemu obecnemu facetowi bo wole nie kusić losu. To jewst sprawa
                indywidualna jedni wierza drudzy nie, ale nikogo za to nie potepiam ze ma inne
                zdanie na ten czy inny temat. Fajnie że sa takie osoby jak TY, bo dowodzą temu,
                że byc albo nie być od zegarka czy butów nie zależy
                • loginoftheyear ale wiesz... 07.05.13, 21:17
                  sam moze odejsc jak bedziesz mu takie glupoty opowiadac
    • alpepe Re: Prezent dla męża na urodziny - zegarek z zabo 02.03.07, 16:15
      mąż mi kupił, bo się dopominałam :-). Jak ma się nasz związek skończyć, to się
      skończy niezależnie od tego, co dostałam w prezencie.
      • 83kimi Re: Prezent dla męża na urodziny - zegarek z zabo 02.03.07, 17:50
        Ja mam w domu czarnego kota, który ciągle przebiega mi drogę i jakoś nic mi nie
        jest.
    • kaatrin Re: Prezent dla męża na urodziny - zegarek z zabo 02.03.07, 19:07
      Ja kupilam zegarek mezowi na urodziny i zaraz sie zepsul. Oddalam do naprawy,
      kosztowalo niemalo, ponosil miesiac i znow sie zepsul. Czy to znaczy, ze
      zwiazek sie nie zakonczy ;-) Swoja droga szwajcarski Tissot i taka wtopa.

• gree.nka co za bzdury! 07.05.13, 19:03
      popatrz na naszego pana ministra Nowaka, przyjmuje prezenty-zegarki od biznesmenów aż miło i tam w żadne zabobony nie wierzy, że mu czas odliczają.
      Wprawdzie te zegarki są warte 30-40 tysi, no ale darowanemu koniowi w zęby się nie zagląda.
    • astrofan Re: Prezent dla męża na urodziny - zegarek z zabo 07.05.13, 19:45
      to może tak,
      na gruncie kwantów: wierzysz-działa ;)
    • soulshuntr nastepny odgrzewany kotlet z przed 5 lat 07.05.13, 19:46
      • gree.nka Re: nastepny odgrzewany kotlet z przed 5 lat 07.05.13, 20:06
        a ja przeglądam te stare kotlety w poszukiwaniu swojego pierworodnego nicka, nie pamiętam nawet, ale ja to generalnie jestem młoda na tym forum, więc sprzed pięciu lat to za wcześnie.
    • volupte Re: Prezent dla męża na urodziny - zegarek z zabo 07.05.13, 20:09
      Jesli to Patek to nie ma problemu:-)
    • jeriomina Re: Prezent dla męża na urodziny - zegarek z zabo 07.05.13, 21:20
      Mnie mąż kupił. A następnego roku się rozwiedlismy. Czyli coś w tym jest. Cholera.
    • mila2712 Niemożliwe.... 07.05.13, 21:21
      .....a jednak
      Znowu stary wątek :>
      Litości.....
    • gnomowladny Re: Prezent dla męża na urodziny - zegarek z zabo 07.05.13, 22:05
      Jeśli Twój mąż od Ciebie odejdzie to raczej z powodu Twojej ewentualnej głupoty, która daje o sobie znać chociażby w tym wątku.
    • mm969696 Re: Prezent dla męża na urodziny - zegarek z zabo 07.05.13, 23:37
      ja pierd***
    • smutas13 Re: Prezent dla męża na urodziny - zegarek z zabo 08.05.13, 06:44

Rany, pomyslalam, co za brednie. Znowu jakies zabobony.
      Co o tym wszystkim sadzicie? Czy ktoras z Was kupila mezowi zegarek?

Tak. Kupiłam mężowi zegarek na prezent pod choinkę. Nie przejmuję się jakimiś zabobonami.
      Rozpad związku, już chyba nam nie grozi ;-)
    • dreemcatcher Re: Prezent dla męża na urodziny - zegarek z zabo 08.05.13, 09:48
      jak kupiłem dziewczynie (obecnie moja niestety żona) w czasie trwania małżeństwa drugi .
      Związek tylko formalny... obecnie. Był to zegarek wskazówkowy ale na baterie.
      Możliwe że gdyby to był nakręcany to by się nic nie stało. :)
      Jak ma się związek rozpaść to się rozpadnie , to zależy od partnerów a nie zegarków czy butów. Ale warto spróbować :)
    • fituq Re: Prezent dla męża na urodziny - zegarek z zabo 08.05.13, 20:11
      Mojemu ostatniemu menowi kupiłam i zegarek i skarpetki. Poszedł do czorta ale i tak wytrzymałam z nim dłużej niż z jego poprzednikiem, który nie dostał ode mnie nic z tych rzeczy :D
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka