rainbow_high 03.03.07, 12:05 może wiecie, jakiej rasy jest piesek Basza, występujący w "Komedii małżeńskiej" Załuskiego ? z góry dzięki za odpowiedzi i pozdrawiam! A. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
izabellaz1 Re: piesek 03.03.07, 12:08 rainbow_high napisała: > może wiecie, jakiej rasy jest piesek Basza, występujący w "Komedii małżeńskiej" > Załuskiego ? > z góry dzięki za odpowiedzi i pozdrawiam! > A. Zdaje mi się, że owczarek staroangielski inaczej Bobtail:) Odpowiedz Link Zgłoś
rainbow_high Re: piesek 03.03.07, 12:19 dzięki, to był jeden z typów, które obstawiałam, bo kilka ras jest do siebie b. podobych ;) Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: piesek 03.03.07, 12:23 rainbow_high napisała: > dzięki, to był jeden z typów, które obstawiałam, bo kilka ras jest do siebie b. > podobych ;) a co ? jakiś zakład był:)? Odpowiedz Link Zgłoś
rainbow_high Re: piesek 03.03.07, 13:40 nie, skąd ;) tylko nie byłam pewna na 100%, bo kojarzyłam wygląd psa, zaczęłam szukać w necie zdjęć i ras - i znalazłam tyle piesków podobnych, ze już zgłupiałam ;P i byłam prawie pewna, ze to ta rasa, ale miałam parę ras alternatywnych (np cane da pastore bergamasco) ;) a teraz już wiem ;) jeszcze raz dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś
eluch_a Re: piesek 03.03.07, 22:14 Swoją drogą świetna komedia! Uwielbiam, kiedy mały Radwan wchodzi do kuchni i mówi: "Rzygać mi się chce". Albo jak on wciąga wszystko, co się do jedzenia nadaje. Jak to było? "Trawienie jako sens życia?". Odpowiedz Link Zgłoś
rainbow_high Re: piesek 04.03.07, 14:17 Albo tekst Zbigniewa Buczkowskiego: " ja tam jestem za równouprawnieniem, byleby mi kobieta w drogę nie wchodziła, morda w kubeł i do garów" ;D Odpowiedz Link Zgłoś