Dodaj do ulubionych

Gubienie kilogramów

13.03.07, 19:44
Zaczełyście już się jakos przygotowywac do nadejscia wiosny? Ja od tygodnia
chodze na aerobik 3 razy w tygodniu i zaczelam stosowac dietę ŻP (czyli żrec
połowę) a od początku postu nie jem słodyczy!
A jakie są wasze sposoby na gubienie kg? Chociaż podobno przy naszym wzroscie
(mam 182cm i 76kg) nie widac tych nadprogramowych kg to ja jednak chciałabym
zrzucic przynajmniej 5.
A w niedzielę otworzyłam sezon rowerowy tak się pochwalę na marginesie.
Obserwuj wątek
    • misioczat Re: Gubienie kilogramów 13.03.07, 20:04
      Ja odchudzac sie nie musze (178/59), ale na pewno wypadaloby sie nieco
      ujedrnic ;) mam oczywiscie zapasik odpowiednich specyfikow, ale nie chce mi sie
      tego w siebie wcierac :) O wysilku fizycznym to w ogole nie mysle :D Cwiczenia
      w domu to byl moj plan na ten rok i w jego realizacji wytrwalam tydzien :D Na
      rowerze nie jezdzilam od roku, bo nie mam go przy sobie i nie mam z kim
      jezdzic, a sama nie lubie ;)
      • doma791 Re: Gubienie kilogramów 13.03.07, 21:06
        najlepsze na odchudzanie jest....zrobienie sobie dziecka:D....to żart
        oczywiście,ale karmienie piersia naprawdę wyciąga.Nie dość ze momentalnie po
        porodzie nie miałam tych kilogramów ciązowych,to teraz mam jeszcze jakies z 6
        mniej.Myslalam ze przy takim wzroście to tego nie bedzie az tak widać,ale
        faktycznie wszystko mi spada z d..
        Tyle ze brzuszek troszkę sflaczały mam,przydałoby sie poćwiczyc,bo jakos w
        mazidła i smarowidła to nie wierzę.Szykuję się do 6 Weidera!!
    • mama_marunia Re: Gubienie kilogramów 14.03.07, 08:56
      Ja w ciąży przytyłam 17 kg i 3 miesiące po już nie było po nich sladu. PO roku
      wróciłam do pracy i przytyłam 4/5 kg....
      Teraz ważę 76/77 przy wzroście 182 i marzy mi się ciut mniej...
      Prawie codziennie ćwiczę na steperze i ograniczam się w żarciu:-)
      • milkee Re: Gubienie kilogramów 14.03.07, 10:02
        ja natomiast proponuje stres:/..zwiazany z czymkolwiek..chudne wtedy
        momentalnie..a jak jestem szczesliwa, to i wygladam 3 kilo lepiej..teraz jednak
        wygladam 3 kilo gorzej:)hihi..choc nieszczesliwa znowu nie ejstem..biegam-raz
        jedyny z ojcem..cwicze na rowerku takim domowym-raz na pol roku..hmm..robie
        brzuszki-przez 3 dni..ogolnie taki slomiany zapal do wszystkiego..a i chodze na
        spacery-regularnie- z przyjaciolka i chyba to mnie trzyma przy jakotakim
        wygladzie:)
    • milkee Re: Gubienie kilogramów 14.03.07, 10:07
      aa dziewczyny..czy Wy tez tak macie jak ja..niby wiona idzie..i super..tylko
      sie cieszyc, a ja jak na zlosc jestem zmeczona-wszystkim..nic mi sie nie chce i
      wszystko mnie doluje-cholerne przesilenie wiosenne czy co..no sa oczywiscie
      chwile radosci-nie powiem-ale ogolny wniosek taki-zmeczenie ta jakas dziwna
      zima:/..czy moze jestem sama w takowych odczuciach?zreszta mam nadzieje,ze mi
      to minie
    • ulcia03 Re: Gubienie kilogramów 14.03.07, 12:05
      Zgadzam sie z tobą Domcia, kto chce schudnac niech zrobi sobie dziecko ;))) Ja
      próbuję bezskutecznie przytyć choć ze 2-3 kg i nic z tego - karmienie piersią
      wyciąga. Serio.
      • miraculum Re: Gubienie kilogramów 14.03.07, 16:44
        O jaki wdzięczny temacik ;) Otóż moje panie wybieram sie na salsę! Kolega mnie
        namówił hahah trza korzystać póki zaprasza :D taka okazja może sie nie
        powtórzyć a i kilka kilogramów na pewno zrzucę i w końcu sie nauczę tańczyć z
        partnerem. Muszę jeszcze mojego R. o tym poinformować hmmm...
        • misioczat Re: Gubienie kilogramów 14.03.07, 16:57
          Dziewczyny, podziwiam Was ;) Salsa, areobik.. Co za aktywne Kobietki :)
          Ja jestem z siebie dumna, jak skorzystam ze schodow zamiast windy :D a tancuje
          jedynie w lazience przed lustrem hehehe :D
          • keepersmaid Re: Gubienie kilogramów 14.03.07, 18:36
            Pilates i 6 Weidera, bo 180 na 80 kg to ciut za duzo, nawet w moim wieku
            (kurrr... jak to strasznie brzmi). Mama Marunia zreszta wie skadinad, ze sie
            permanentnie odchudzam na wyspecjalizowanych forach ;-)
            Mam rolki, ale tak dawno nie jezdzilam, ze boje sie je zalozyc :/
            • mama_marunia Re: Gubienie kilogramów 14.03.07, 18:40
              Keeper, a myślałam, że już schudłaś z 5 kg:-))). Ja miałam taki zamiar, ale nie
              udało się aż tyle:-)))
              A tak w ogóle, to co u Ciebie słychać?
              • doma791 Re: Gubienie kilogramów 14.03.07, 21:30
                Keeper-a robiłas 6 Weidera?Ponoć trudne,ale efekty rewelacyjne.Tak słyszałam jak
                się wypowiadały dziewczyny na forach dzieciaczkowych.Nawet mój mąz coś
                pzrebąkiwał ze to niby cięzkie do pzrejścia...ale jestem twarda i jak juz sie za
                to zabiorę to zrobię całość.....tylko trza sie zabrac:D
                • miraculum Re: Gubienie kilogramów 14.03.07, 22:45
                  Możecie powiedzieć nierodzącej co to ten 6 Wrider - czy jak mu tam? Bo jakoś
                  tak czytam i nie rozumiem o czym mowa ;)
                  • keepersmaid Re: Gubienie kilogramów 15.03.07, 01:03
                    www.sfd.pl/Aerobiczna_sz%C3%B3stka__Weidera_%3D%3E%3Bwejdz%3C%3B%3D-t144665.html
                    prosze bardzo.
              • keepersmaid Re: Gubienie kilogramów 15.03.07, 01:06
                Udalo mi sie zgubic 2-3 kg teraz znowu jestem pelna zapalu, na nowym forum ze
                starymi znajomymi... mhm :P

A szostke robilam juz 2 razy, efekty sa bardzo dobre, chociaz bez "kaloryfera",
                zreszta nie o to mi chodzilo, tylko o plaski brzuch.
                • mama_marunia Re: Gubienie kilogramów 15.03.07, 08:22
                  2-3 kg - powiadasz - top tak, jak mi...:-)))
                  Powiem szczerze, że choć znałyśmy się mało, to mi Ciebie brakuje na "starym
                  forum":-)))
                  Życzę wytrwałości!
                  • keepersmaid Re: Gubienie kilogramów 15.03.07, 12:26
                    Przekaz "staremu forum" pozdrowienia... :-)
                    Ale co sie stalo to sie nieodstanie.
                    • mama_marunia Re: Gubienie kilogramów 15.03.07, 12:35
                      Jasne - nie ma, co w g... rzeźbić:-)))
                      • kawa_mielona Re: Gubienie kilogramów 15.03.07, 13:09
                        Oj, jak ja lubię gubić kilogramy!!!!
                        6 Weidera zamierzam wdrożyć w życie już od kilku tygodni. Niestety wieczorem,
                        kiedy mogłabym się za to zabrać zazwyczaj padam na twarz z trudem wykrzesując
                        resztki energii na wzięcie prysznica.
                        Ważę 64 kg przy 180cm wzrostu. Uważam że to nie jest zła waga ale nie jestem
                        zadowolona ze swojej sylwetki, dlatego wciąż wymyślam nowe diety, programy
                        odchudzania i ćwiczeń, z których wszystkie prędzej lub później okazują się "psu
                        na budę" :)
                        Pozdrawiam wszystkie Wysokie Kobietki pochłonięte gubieniem kilogramów, łaczę
                        się z Wami w zapale i oby tej wiosny nam się udało :)
                        • doma791 Re: Gubienie kilogramów 15.03.07, 18:13
                          Kawka-nie przesadzaj 64 na 180 cm to zupełnie wystarczająco,nawet wrecz bardzo
                          szczupło.Po cio ci ta 6???
                          Keeper a powiedz mi czy na mój z lekka sflaczały brzuch po ciązy,aczkolwiek
                          jakies tam mięsnie jeszcze na nim zauważam, to mi pomoże.No na kaloryfer nie
                          liczę nawet,ale jest szansa na bardziej twardy brzuszek?
                          • mama_marunia Re: Gubienie kilogramów 15.03.07, 18:36
                            Doma, ja co prawda nie robię 6W, ale codziennie ćwiczę m.in brzuszki i na mój
                            "sflaczały brzuch po ciąży" pomagają:-))). Zawsze warto coś robić ze sobą - a
                            zwłaszcza, że lato przed nami:-)))
                          • keepersmaid Re: Gubienie kilogramów 15.03.07, 22:39
                            W ciazy nie bylam, ale sadzac po moimznikajacym "misiu" na brzuchu - dziala.
                            Polecam tez kuracje z foliowaniem, ale to musisz zaguglowac, bo nie moja branza.
                            (Chodzi o smarowanie nawilzaczem z olejkami i owijanie folia, taka kuchenna
                            pastikowa).
                            • miraculum Re: Gubienie kilogramów 16.03.07, 21:36
                              No tak folia fajny pomysł, ale nie dla osób z kruchymi naczynkami krwionosnymi...
    • mama_marunia Re: Gubienie kilogramów 29.03.07, 15:18
      Melduję posłusznie, że od Nowego Roku zgubiłam 5,5 kg!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka