garnierka 31.03.07, 01:37 Na romantyczną kolację... tylko nie makaron!!! POMOCY DZIEWCZYNY :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
garnierka Re: Co mu ugotować? 31.03.07, 01:41 facet też może pomóc :), każda pomoc wskazana :) Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Re: Co mu ugotować? 31.03.07, 01:48 Zatem. Udaj sie Niewiasto do sklepu pobliskiego. Nabyj droga kupna krewetek z pol kilo. Krewetki im wieksze tym lepsze, jeno mrozone byc nie moga. Gdy juz ze sprawunkow do domostwa wrocisz. Czosnku ze trzy zabki nagniec i posiekaj. Wez te krewetki i czoskiem natrzyj, a posypac papryka ostra alebo pieprzem kayen nie zapomnij. Takowe do garnca przeloz, oliwa skrom i to komorki (moze byc lodowka) na godzine lub dwie schowaj. Piekarnik rozgrzej do dwiesta stopni. Wez blache i na owej krewetki uloz. Wdraz blache do pieca i piecz krewetki caly pacierz (8-10 minut). Teraz wyjmij blache i podaj morza owoce. Zaserwowac mozesz z ryzem i bialym winem. Odpowiedz Link Zgłoś
wielo-kropek Re: Co mu ugotować? 31.03.07, 03:56 Ugotuj mu przede wszystkim cos co on lubi. Wazniejsze tu jest podanie (ma byc romantyczne) no i stworzenie takowejze atmosfety jest niemniej wazne.Zeby facet byl bardziej zadowolony, zadbaj o to by za dlugo nie siedziec za talerzem, bo romantyczna noc za nim jest poprostu nudna. Odpowiedz Link Zgłoś
pszekora Re: Co mu ugotować? 31.03.07, 23:41 Aha, miało nie być makaronu. To rozmroź mu frytki Aviko i polej ketchupem. Tez z polotem :p Odpowiedz Link Zgłoś
kotkaaaa Re: Co mu ugotować? 31.03.07, 09:38 jestem za krewetkami, pieknie podany przepis;) ewentualnie zrob cokolwiek pod warunkiem, ze to bedzie mieso, duzo miesa;) Odpowiedz Link Zgłoś
mrowax Re: Co mu ugotować? 31.03.07, 09:36 ja dzisiaj robię mussakę, polecam proste i smaczne danie :) Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: Co mu ugotować? 31.03.07, 09:41 1. filet rybki dobrej, plus ziemniaki przypieczone - ewentualnie dziki ryż do tego, surówka lekką, lekkie różowe wino.. 2. piers z kurczaka pokrojona w kawałki, namoczona w oliwie z dodatkiem curry i ciut czosnku sproszkowanego (nie bedzie czuc ;), krótko smażona z ryżem i do tego surówka jakaś 3. tortille możesz zrobić, bo wygląda imponująco, wklejam przepis z innego forum:) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=35293&w=46630476&a=59334093 Odpowiedz Link Zgłoś
garnierka Re: Co mu ugotować? 31.03.07, 16:01 krewetki brzmią super, tylko, z tego co zrozumiałam mają być niemrożone, tak? no i tu zaczynają się schody :P Odpowiedz Link Zgłoś
kasianorwegia Re: Co mu ugotować? 31.03.07, 16:50 u nas ci krewetek pod dostatkiem :D Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Re: Co mu ugotować? 31.03.07, 23:08 Jakie schody. W wiekszosci supermarketow sa dostepne. Ostatecznie moga byc mrozone. Ale beda gumowate. Odpowiedz Link Zgłoś
jakub_234 Re: Co mu ugotować? 31.03.07, 17:02 Mnie krokiety by uwiodly! Po prostu te danie mnie zawsze rozbraja...:] Ale to rzecz, ktora najbardziej mi smakuje :] Odpowiedz Link Zgłoś
kasianorwegia Re: Co mu ugotować? 31.03.07, 17:07 narobiles mi smaka na krokiety...:( a nie chce mi sie robic a ze sklepu sa bleee Odpowiedz Link Zgłoś
paulina.galli Re: 16 B-1402829870621457968 31.03.07, 23:14 ja mam fajny przepis na dzwonka łososia szybko sie robi, b. smaczne, bardzo efektownie wyglada :) Tylko nie kazdy facet lubi ryby :) Ale jak chcesz moge podac Odpowiedz Link Zgłoś
paulina.galli Re: 16 B-1402829870621457968 31.03.07, 23:16 ps. krewetki - troche bym odradzala * mimo wszystko chyba niewielu facetow lubi frutti di mare (albo ja mam takiego pecha :) *** ale jesli juz to raczej mrozone - dostac NIE mrozone i świeże to naprawde duza sztuka i rosyjska ruletka dwa- zrujnujesz sie finasowo na swiezutkie, duze "krolewskie" mrozone z hipermarketu (tak na 2 osoby max) to wydatek ok 60 -70 zlotych :( Odpowiedz Link Zgłoś
garnierka :) 31.03.07, 23:49 heh no własnie u nas niemrożonych nie kupie, a do w-wy mi sie po nie nie chce jechać... :P aż tak skłonna do poświęcen nie jestem... łososia nie lubi :(, mówl cos o okoniu... Odpowiedz Link Zgłoś