Gość: betty IP: 195.116.161.* 15.05.03, 11:14 Czy któraś z was to pije ? Napiszcie jakie są efekty. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: karina Re: herbata PU-ERH IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 15.05.03, 11:27 Pije od pól roku. Nie schudłam, choć miałam nadzieję na to. Ale przede wszystkim zmniejszyły mi się problemy żołądkowe a o wzdęciach niemal zapomniałam. Co i rusz słyszę, ze "koleżanka koleżanki schudła o X kilogramów", ale osobiście nikogo takiego nie spotkałam. Może wspomaga odchudzanie, ale ja się o to nie starałam. W każdym razie po jakimś czasie przestał mi przeszkadzać jej rybi zapach i posmak i nie piję już w ogóle czarnej herbaty, tylko wszelkie odmiany pu-erha i zielonych czy białych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: betty Re: herbata PU-ERH IP: 195.116.161.* 15.05.03, 12:29 hmmmm ja piję "już" trzeci tydzień. Zaczynają się widoczne efekty, spodnie są zdecydowanie luźniejsze. Oczywiście sama herbata cudów nie czyni, dodatkowo ograniczyłam jedzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anE Re: herbata PU-ERH IP: *.chello.pl 15.05.03, 12:36 ja piję, uwielbiam z cytryną i miodem. raczej pije, bo lubie niż żeby schudnąc, ale też mi spodnie zaczeły zjeżdżać. Podobno, żeby byly wieksze efekty, należy pić w ciagu dn. tylko tę herbatę, nic innego. ja pilam taka w granatowym opakowaniu, tam jest taki susz - wyglada jak garsc patyków, ale mi to smakuje i jak mi sie skonczyla, to b.mi zle z tym bylo, bo b.sie przyzwyczailam. polecam, pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
anahella Poczytalam dotychczasowe wypowiedzi 15.05.03, 12:42 i temat mnie zaitneresowal. Gdzie to sie kupuje? W aptekach? Czy jest tylko jeden gatunek, co pachnie ryba czy jakies inne? Powiedzcie cos wiecej, prosze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anE Re: Poczytalam dotychczasowe wypowiedzi IP: *.chello.pl 15.05.03, 12:43 www.omega.win.pl/cze.htm w spozywczych sklepach mozna kupic.. Odpowiedz Link Zgłoś
drzazga1 Re: Poczytalam dotychczasowe wypowiedzi 15.05.03, 16:01 anahella napisała: > i temat mnie zaitneresowal. Gdzie to sie kupuje? W > aptekach? Czy jest tylko jeden gatunek, co pachnie ryba > czy jakies inne? Powiedzcie cos wiecej, prosze. > Anahello, ona nie pachnie rybą, tylko jakby ziemią i opadłymi liśćmi - mnie się kojarzy z późną jesienią. Piję od dawna, niearomatyzowaną, bo lubię, w żadne dodatkowe cudowne efekty nie wierzę. A kupić radzę w sklepie herbaciarskim, choć i tak niełatwo trafić na dobry gatunek. Generalnie dla amatorów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dkenka Re: herbata PU-ERH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.03, 12:47 herbata na pewno wspomaga lepszą przemianę materii, ale nie wierzę w cuda, że po niej sie chudnie. Sama ją piję od conajmniej 1,5 roku (5 x dziennie i więcej) podobno wtedy działa. jeśli chudnę, to tylko dlatego, że odżywiam się lekko i sporo ćwiczę, a ona dodatkowo wspomaga. Zapewne po niej problemy typu wzdęcia, to już przeszłość....ale żeby po niej same spodnie spadały:)))). Kupic ją można prawie w każdym sklepie: i Geant, i Leclerc, Auchan i inne.... ja piję tę z serii bio active, ale ona jest dość droga...są już tańsza na rynku, tylko jakoś brak mi przekonania, czy oby są dobre...bo jak wiadomo z tymi herbatami róznych firm, różnie bywa...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: betty Re: herbata PU-ERH IP: 195.116.161.* 15.05.03, 13:01 Przez dwa lata przytyłam 15 kilo, wyglądam jak wieloryb. Próbowałam różnych diet, ale po trzech dniach gotowania dwóch ziemniaków i 25 dkg kurczaka itp. kapitulowałam. Lubię jeść i nic na to nie poradzę. Teraz jem to samo ale mniej, nie potrafię sobie odmówić spagetti i innych pysznych jedzonek. Mam nadzieje że efekty będą co raz bardziej widoczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dkenka Re: herbata PU-ERH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.03, 13:04 betty i życze Ci tego...ale ograniczylas jedzonko, jak sama napisałaś...stosowanie herbaty pewnie wspomaga trawienie. oza tym kilka razy w życiu nasz metabolizm zmienia się. Wiele zależy od wieku, trybu zycia i innych historii życiowych np. ciąża:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anE Re: herbata PU-ERH IP: *.chello.pl 15.05.03, 13:45 betty, przed spaniem warto spacerowac chocby pół godziny, przestać korzystać z windy, moze na aerobic sie zapisac? herbatke radze stosowac jako smaczny dodatek. anahellko - jest wiele smakow, wiec nie zniechecaj sie, jak jeden Ci nie przypasuje. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
summa Re: herbata PU-ERH 15.05.03, 13:10 Ja też piję tę z serii Bioactive i tylko cytrynową (inne mi nie smakują). Próbowałam sie przestawić na tańszą (bodajże Loyda), ale smak zpełnie nie ten, paskuda! Tak więc nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
anahella Dzieki wszystkim 15.05.03, 13:18 Kupie sobie dzisiaj (i tak musze dzis isc do supermarktetu... brrrr). Ja rowniez w cuda nie wierze, ale wierze, ze moze wspomoc moja nieco ospala przemiane materii. Odpowiedz Link Zgłoś
kotmanka Re: Dzieki wszystkim 15.05.03, 13:22 Ja tez pije te herbate masowo(Redbush, i ile to jest to samo)bo bardzo lubie smak, pije czasem nawet z mlekiem. Podobno ma duzo antyoksydantow, no i nie ma kofeiny. Odpowiedz Link Zgłoś
melinek Re: Dzieki wszystkim 15.05.03, 13:56 kotmanka napisała: >... Podobno ma duzo antyoksydantow, no i nie ma > kofeiny. Jesli mnie pamiec nie myli w herbatach jest teina. Kofeina jest w kawie. Odpowiedz Link Zgłoś
melinek Pije od kiedy sie pojawily. 15.05.03, 13:27 Przetestowalam produkty roznych firm. Najlepsze sa moim zdaniem te kupowane w specjalistycznych sklepach z herbata. W porownaniu z nimi te paczkowane to zwykle zielsko bez smaku. Sa troche drozsze, ale ich aromat jest wspanialy. Goraco polecam. :)) Nie schudlam rewelacyjnie, jedank udaje mi sie utrzymac stala wage i mysle, ze to dzieki nim. Ta herbata znakomicie mi wyregulowala trawienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: betty Re: Pije od kiedy sie pojawily. IP: 195.116.161.* 15.05.03, 13:36 A to już jest bardzo dużo ! Nawet jeśli nie jest lepiej to dobrze gdy nie jest gorzej. Najważniejsze że po tej herbacie nie ma rozwolnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anE Re: herbata PU-ERH IP: *.chello.pl 15.05.03, 13:41 kiedy zaczelam pic te herbate nic nie zmienilam in. w swojej diecie, trybie zycia, cwiczen od dawna nie wykonywalam. a spodnie po jakims czasie zaczely spadac (zakochana bylam juz dawno, wiec to tez nie to).. ostatnio przestalam pic za to zaczelam chodzic na basen i bardziej niz po herbatce luzniej mi sie zrobilo w spodniach - juz o rozmiar mniejszych niz poprzednie. wydaje mi sie, ze kazdy przypadek indywidualnie nalezy rozpatrywac. fakt - ze herbata codow nie sprawia, ale przemiana materii - moze byc lepsza, pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
ulalka Re: herbata PU-ERH 15.05.03, 17:03 slyszalam, ze spala tluszcz. u mnie nie widac efektow (moze nie mam tluszczu? ;)), ale widzialam te efekty u pulchniutkich osob na wlasne oczy. nie mowie o powaznym chudnieciu, ale o ginieciu np. tzw. "poduszek" na biodrach. lubie te z cytrynowym posmakiem, ale i ta z cynamonowym jest dobra, i taka o smaku earl grey. pachnie milo, nie rozumiem dlaczego mowicie o aromacie rybnym, albo ziemistym??... pzdr :) Odpowiedz Link Zgłoś
kosmatta Re: herbata PU-ERH 15.05.03, 17:41 dziewczyny:-) przepraszam, że się wtrącę... ale takie herbatki to kiepski sposób na chudnięcie, pół biedy jeśli przynajmniej one wam smakują, ale jak widzę nie pałacie do nich miłością ;-) prawdę mówiąc nigdy nie miałam skłonności do tycia i bez względu na to co jadłam i w jakiej ilości zawsze wazyłam tyle samo, ale... skończyło się zaraz po swiętach Bożego Narodzenia waga powiedziała "przesadziłaś" ;-) ponieważ mój baranek też skumulował troszkę sadełka postanowiliśmy razem (zapewniam, ze dużo łatwiej jest stadnie ;-) zrzucić "conieco" znaleźliśmy w sieci opis Diety Cambridge, poczytaliśmy, podumaliśmy i na dwa tygodnie zakupiliśmy specjały (nie są takie drogie 6 zł saszetka - trzy porcje dziennie) najważniejsze są efekty... ja schudłam 8 kilo (więcej nie jestem w stanie... ważę teraz 58 - przy moim wzroście i wieku to dolna granica bezpieczeństwa ;-) baranek 15 kilo oczywiście wracając na normalne jedzenie nie należy ulegać dawnym nawykom jemy teraz przede wszystkim ryby, nabiał i warzywa i od blisko pół roku utrzymujemy wagę. nie wierzę w odchudzanie herbatkami i dietami 1000 kalorii, trzeba odchudzić się raz a porządnie! A potem tylko starać się utrzymać swoja wagę, ale zapewniam was, efekt mobilizuje... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Za kryptoreklamę dziękujemy n/t IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 16.05.03, 14:23 Odpowiedz Link Zgłoś
drzazga1 Re: Za kryptoreklamę dziękujemy n/t - dokładnie 16.05.03, 14:48 Kolega w pracy to żarł. Schudł 10 kg, a potem jeszcze szybciej przytył 15. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmatta To nie jest kryptoreklama... 16.05.03, 15:07 i nie wiem dlaczego tak sądzicie Znam kilka osób które straciły dużo na wadze w krótkim okresie dzięki tej diecie i żadna nie powróciła do otyłości. ale jeśli się ktoś po odchudzaniu rzuca na tłusty boczek i kiełbachę to nic dziwnego że mówi potem o efekcie jojo... każdy ma wybór jedni wola poświęcić tydzień i mieć z głowy problem, inni całe życie się "odchudzają" - bo taki teraz styl życia ale smieszą mnie takie wypowiedzi: anE napisała: > Podobno, żeby byly wieksze efekty, należy > pić w ciagu dn. tylko tę herbatę, nic innego. kążdą cherbatę którą będziesz piła jako jedyny posiłek dnia można w tych kategoriach uznać za odchudzającą... tyko lepsza i zdrowsza pewnie bedzie woda i ma dokładnie takie same właściwości odchudzające... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
drzazga1 Ulalka :)) 16.05.03, 14:51 Ty pijesz aromatyzowaną, a ja zwykłą. Z natury ona pachnie właśnie tak jak opisałam. Odpowiedz Link Zgłoś
raszefka Re: herbata PU-ERH 18.05.03, 21:16 ulalka napisała: nie rozumiem dlaczego mowicie o aromacie rybnym, > > albo ziemistym??... > pzdr :) Służę paroma innymi określeniami tego aromatu :) autorstwa mojej mamy: herbata z kota ew. ze starego capa, zaparzone stare pióro :))) mniam Oczywiście dotyczy to tylko pu-erh bez cynamonu, wiśni w rumie, truskawek, mięty i podobnych uprzyjemniaczy. I bez względu na zapach pijemy ją wiadrami wręcz! Może nie schudłam od tego, ale od półtora roku utrzymuję stałą wagę bez wyrzeczeń (a wcześniej schudłam :) ). To już sukces :)) Odpowiedz Link Zgłoś
annika_vik Re: herbata PU-ERH Mniam Mniam! 23.05.03, 14:35 Ja to nazywam herbatą ze szmaty, ewentualnie wodą po mopie. Smacznego! Annika PS: w ten sposób naprawdę nie da się schudnąć, więc po co się męczyć? Odpowiedz Link Zgłoś
_owca Re: herbata PU-ERH Mniam Mniam! 23.05.03, 14:38 może istotnie przemianę materii poprawia, ale nie ma to to żadnych właściwości odchudzających!!! pozdrawiam owca Odpowiedz Link Zgłoś
raszefka Re: herbata PU-ERH Mniam Mniam! 24.05.03, 13:22 Chudnąc nie muszę, bo jeszcze zniknę ;)) A lubię ją i tak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bini Re: herbata PU-ERH IP: *.netvigator.com 17.05.03, 10:44 Ta herbata obniza poziom cholesterolu i dobrze wplywa na trawienie, wiec pije sie ja po ciezkostrawnych daniach. Przynajmniej tak sie robi w Chinach. Nazwa pochodzi od okregu adm. w Yunnan, w ktorym herbaty sie nie uprawia. Czarny rodzaj pu-erh uzyskuje sie w wyniku specjalnej fermentacji, zielony w trakcie naturalnej, trwajacej wiele lat, oksydacji. Im starsza tym lepsza, moze miec nawet wiecej niz 50 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZUZIA Re: herbata PU-ERH IP: 213.76.128.* 19.05.03, 12:23 PIJĘ TĄ HERBATĘ OD GRUDNIA.TAK MI ZASMAKOWAŁA ŻE PRZESTAŁAM PIĆ ZWYKŁĄ HERBATĘ CZARNĄ.TRZEBA WYBRAĆ SOBIE TYLKO ODPOWIEDNI SMAK (JA CZĘSTO ZAPARZAM JĄ Z MIĘTĄ).JEŚLI CHODZI O EFEKTY TO POPRAWIŁA MI SIĘ PRZEMIANA MATERII, ZNIKNĘŁY PROBLEMY SKÓRNE (KTÓRE BYŁY CZĘŚCIOWO WYNIKIEM ZŁEJ PRZEMIANY MATERII)I NA UDACH UBYŁO TROCHĘ CIAŁKA.POLECAM TAKŻE HERBATKĘ REGULAVIT 3 (NIE 2, NIE 1). POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś