u-kochana 12.04.07, 11:36 www.krajobrazy.com.pl/projekty_domow/kamyczek/#nowhere tani, skromny. Doszczęścia mi lepszego nie potrzeba. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
u-kochana Re: jak wam się podoba mój domek 12.04.07, 11:41 mnie też się podoba =)) już nie moge się doczekać, kiedy w nim zamieszkam. Odpowiedz Link Zgłoś
franiodolars Re: jak wam się podoba mój domek 12.04.07, 11:43 No i dramat za zamknietymi drzwiami gotowy. Szczesliwi sie nie chwala to po jedenaste Odpowiedz Link Zgłoś
x_elblag Re: jak wam się podoba mój domek 12.04.07, 11:53 Chyba po usme, jak nie po drugie -nie umiesz liczyc Odpowiedz Link Zgłoś
caprissa Re: jak wam się podoba mój domek 12.04.07, 11:48 dachowki smutne.. pomaluj je na czerwono.. :) no i balkonik balkonik musi byc ta ładnie:) Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: jak wam się podoba mój domek 12.04.07, 20:37 Balkoniki są nudne;) Poza tym to parterowy domek,a na strychu nie opłaca się robić dziur w dachu pod jeden głupi balkon. Czerwona dachówka też niekoniecznie;)I tak wyblaknie. Odpowiedz Link Zgłoś
iwusia.fraubau Re: jak wam się podoba mój domek 12.04.07, 11:49 a ja przed chwilą też projekty domków oglądałam ile kosztuje wybudowanie takiego do 100 m2 ? Odpowiedz Link Zgłoś
u-kochana Re: jak wam się podoba mój domek 12.04.07, 11:51 zależy jaki domek, wejdz na tą stronkę- tam jest wycena wszystkiego Odpowiedz Link Zgłoś
iwusia.fraubau Re: jak wam się podoba mój domek 12.04.07, 12:06 no nie opłaca się mieszkania kupować :) 80 tys za 80 m2 to bardzo przyzwoita cena, w sumie z działką i sprzętem wyjdzie max 250 tys Odpowiedz Link Zgłoś
u-kochana Re: jak wam się podoba mój domek 12.04.07, 12:12 oczywiście ze nie, mieszkanie to głupota. W moim mieście działka wacha cię od 40 na obrzeżach - 100 tyś w centrum. a za mieszkanie 70m. trzena dać 350 tyś. Odpowiedz Link Zgłoś
liszu Re: jak wam się podoba mój domek 12.04.07, 20:05 taki też by mi wystarczył... ale boję sie kredytu:/ Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: jak wam się podoba mój domek 12.04.07, 20:21 Jego prostota aż bije w oczy;) Trochę śmieszny taki domek krasnoludków:) Ale skoro tańszy od mieszkania,to czemu nie? Da się go później(jakby co)przebudować,powiększyć,dobudować piętro?Ma stabilne i mocne fundamenty? Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: jak wam się podoba mój domek 12.04.07, 20:25 Na pocieszenie dodam,że Wilanów powstał z przebudowy pałacyku myśliwskiego,stopniowo,przez wiele lat;) Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: jak wam się podoba mój domek 12.04.07, 20:27 Powstał ze skromnego pałacyku myśliwskiego;) To tak dla ścisłości:) O żadnych skrzydłach,tarasach,piętrach,ogrodach nie było na początku mowy;) Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: jak wam się podoba mój domek 12.04.07, 20:29 Ta firma tylko projektuje,czy też buduje? Odpowiedz Link Zgłoś
nerri Re: jak wam się podoba mój domek 12.04.07, 20:46 Śliczny domek:D Też mam w planach coś takiego...malutki parterowy domek:D Heh:)Narazie mamy tylko mieszkanie, działkę i plany budowlane:D Odpowiedz Link Zgłoś
eluch_a Re: jak wam się podoba mój domek 12.04.07, 20:48 Ja sobie wybuduję taki jak ma Judyta w NIGDY W ŻYCIU. Dom musi mieć poddasze ;) Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: jak wam się podoba mój domek 12.04.07, 21:15 Droga u-kochana. Do kosztorysu dodaj 20% i wyjdzie dobrze to raz. Dwa że budując domek pozwalający na zabudowę poddasza (wys wystarczy) a jednoczesnie rezygnując z tego przez wybór dachu kopertowego (totalne ograniczenie uzytkowosci poddasza) krzywdzisz siebie bo nawet jesli Tobie nigdy dodatkowe metry potrzebne nie beda ale dzieki temu ew. kupiec bedzie zbijał cene. Trzy - salon jest extremalnie mały - nie bedzie w nim przyjemnie spedzac czas... Cztery- i tak warto wybudować dom zamiast kupowania mieszkania :) PS szczerze to mi sie ten projekt nie podoba wcale ale ja jestem zwolennikiem minimalizmu i wole cos takiego www.twojprojekt.pl/projekty/wspolczesny? gclid=CLDMxOjyvYsCFRPdPgodj3ec1w na przykład chociaż wolałbym płaski dach ale na szczescie każdy ma inny gust :) Odpowiedz Link Zgłoś
eluch_a Re: jak wam się podoba mój domek 12.04.07, 21:20 E, ten też nie. Nie ma to jak drewniany dom z bali z poddaszem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: jak wam się podoba mój domek 12.04.07, 21:26 Całkiem ładny domek-nowoczesny, który tylko z lekka nawiązuje do starego stylu,a nie jest przaśno-kiczowatym tuningiem wiejskich domków z lat dawniejszych. Ja preferuję przestrzeń i światło,więc jak najwięcej szkła. Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: jak wam się podoba mój domek 12.04.07, 21:28 Tyle,że wolałbym powierzchnię niż wysokość.Wolę domy rozległe,a nie piętrowe. Odpowiedz Link Zgłoś
u-kochana Re: jak wam się podoba mój domek 18.04.07, 13:11 ja wcale nie napisałam ze lepiej kupić mieszkanie!! czytaj uważnie i nie pouczaj Odpowiedz Link Zgłoś
u-kochana Re: jak wam się podoba mój domek 18.04.07, 13:13 aaa i poddaszę będę miała adpaptowane- zrobilismy zmaiany w projekcie Odpowiedz Link Zgłoś
tereska1986 Re: jak wam się podoba mój domek 18.04.07, 13:39 Bardzo nam sie podoba (mi i mojemu mężowi) A ze tez zamierzamy sie budowac do dodaliśmy stronke z "twoim" domkiem do ulubionych mam nadzieje ze nie masz nic przeciwko pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
uasiczka Re: jak wam się podoba mój domek 18.04.07, 13:43 bardzo fajny - mi też się taki marzy - może troszkę większy Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: jak wam się podoba mój domek 18.04.07, 13:48 szkoda, ze tp cena za projekt domu, a nie za metr2 ;) Odpowiedz Link Zgłoś
u-kochana Re: jak wam się podoba mój domek 19.04.07, 09:01 na tej stronce jest szczegółowy cennik za wszystko- popatrz dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
monika9710 Re: jak wam się podoba mój domek 18.04.07, 14:26 malutki i przytulny. mnie podoba sie tez ten www.projekty.ign.com.pl/?p=detail&id=353, ale raczej szukamy z użytkowym poddaszem i chciałabym z kominkiem na tarasie, a przede wszystkim musi być duży salon. Odpowiedz Link Zgłoś
monika9710 Re: jak wam się podoba mój domek 18.04.07, 14:31 www.projekty.ign.com.pl/?p=detail&id=353 Odpowiedz Link Zgłoś