lyche1 27.05.03, 07:35 I tym staroforumowym zawołaniem rozpoczynamy nowy dzionek :)) Kubusie w dłonie !!!! A potem do pracy rodacy :))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lyche1 Re: E tam dobry :))))) Cudowny :))) 27.05.03, 07:40 "... Obiecał mi skowronek szczęście dziś jak dobrze wcześnie wstać - skoro świt :))))) " Odpowiedz Link Zgłoś
balkan Re: Kawa z rana jak śmietana :))) 27.05.03, 07:41 Ja już kończę swój kubeczek.... na resztę dnia zostają juz tylko litry wody.... szkoda, że nie takiej do pływania..... Odpowiedz Link Zgłoś
lyche1 Re: Kawa z rana jak śmietana :))) 27.05.03, 07:45 A ja wtym tygodniu nie mogę lecieć na basen :((( Ale w przyszłym sobie odbiję :)) Nie wiesz przypadkiem gdzie nam Xepreka wcieło ?? Odpowiedz Link Zgłoś
balkan Re: Kawa z rana jak śmietana :))) 27.05.03, 07:53 lyche1 napisała: > A ja wtym tygodniu nie mogę lecieć na basen :((( Ale w przyszłym sobie > odbiję :)) Nie wiesz przypadkiem gdzie nam Xepreka wcieło ?? Nie mam pojęcia... może Mu sie po prostu znudziło.... Promienieje od Ciebie dobry nastrój... nawet mi sie go troszke udzieliło... :)) Odpowiedz Link Zgłoś
lyche1 Re: Kawa z rana jak śmietana :))) 27.05.03, 07:58 BO wstałam dziś prawą nogą :))) No lecę do pracy :))) Mam nadzieję, ze cały dzień bedzie równie miły :)) Pozdrufka dla kraba :))) Odpowiedz Link Zgłoś
balkan Re: Kawa z rana jak śmietana :))) 27.05.03, 08:04 A dziękuję... życzę Ci całego dnia, jak poranka. Pozdrówka Odpowiedz Link Zgłoś
melinek Re: Kawa z rana jak śmietana :))) 27.05.03, 08:08 Nie za duzo kawy. W taki upal robie sie po niej rozdrazniona. Odpowiedz Link Zgłoś
balkan Re: Kawa z rana jak śmietana :))) 27.05.03, 08:11 Chyba kwestia przyzwyczajenia... ja już drugą piję, a i bez kawy bym była rozdrażniona, szczególnie, że mój kierownik sie własnie na horyzoncie pojawił...:)) Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: Kawa z rana jak śmietana :))) 27.05.03, 08:35 ..."jak wszyscy to wszyscy, babcia tez "(vide kawal , kto go zna? ).... Odpowiedz Link Zgłoś
vika411 Re: Kawa z rana jak śmietana :))) 27.05.03, 08:42 Eeeeeee tam...pracowite sie znalazly!Ide spac! Odpowiedz Link Zgłoś
drzazga1 Tralalumpek! 27.05.03, 10:36 tralalumpek napisała: > ..."jak wszyscy to wszyscy, babcia tez "(vide kawal , kto go zna? ).... Opowiedz! Odpowiedz Link Zgłoś
anahella Re: Tralalumpek! 27.05.03, 10:44 drzazga1 napisała: > tralalumpek napisała: > > > ..."jak wszyscy to wszyscy, babcia tez "(vide kawal , kto go zna? ).... > > Opowiedz! Hyhyhy ja go znam ale sie nie odwaze:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: Tralalumpek! 27.05.03, 10:54 anahella napisała: ! > > Hyhyhy ja go znam ale sie nie odwaze:)))) > anahella prosze jak masz wiecej czasu to opowiedz, to calkiem cenzuralny kawal tylko trzeba troche pisac a ja wlasnie wpadlam do biura i nie bardzo mam czas a moze inni sobie przypomna i tez sie posmieja.... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: małgosia Re: Kawa z rana jak śmietana :))) IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 27.05.03, 13:20 A wiecie , że śmietana na czczo wywołuje biegunkę? Odpowiedz Link Zgłoś
daffne Re: Kawa z rana jak śmietana :))) 27.05.03, 18:09 Gość portalu: małgosia napisał(a): > A wiecie , że śmietana na czczo wywołuje biegunkę? ----------------- 12% , 18% czy ta meska ? :))))))))))))))))))))))))))))))))))) Zartuje oczywiscie:))))) Pozdrowionka:) Odpowiedz Link Zgłoś
lyche1 Re: Kawa z rana jak śmietana :))) 27.05.03, 18:25 A ja piję z mlekiem 2% tłuszcu :)) 3/4 kawy 1/4 mleka :)) Odpowiedz Link Zgłoś
daffne Re: Kawa z rana jak śmietana :))) 27.05.03, 18:58 lyche1 napisała: > A ja piję z mlekiem 2% tłuszcu :)) 3/4 kawy 1/4 mleka :)) ----------------- ooo ja taka pijam po poludniu :))))) Rano pije czarna z dwoma lyzeczkami cukru :))) Ale jakby nie patrzyl to ze smietanka nie lubie:))))))) Pozdrowionka:) Odpowiedz Link Zgłoś
anahella Re: Kawa z rana jak śmietana :))) 27.05.03, 19:02 daffne napisała: > lyche1 napisała: > > > A ja piję z mlekiem 2% tłuszcu :)) 3/4 kawy 1/4 mleka :)) > ----------------- > ooo ja taka pijam po poludniu :))))) > Rano pije czarna z dwoma lyzeczkami cukru :))) > Ale jakby nie patrzyl to ze smietanka nie lubie:))))))) Ja ze spienionym mlekiem - smietana dla mnie za tlusta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: małgosia Re: Kawa z rana jak śmietana :))) IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 28.05.03, 12:01 Jak spieniasz mleko? I jakie to mleko: ciepłe czy zimne? Odpowiedz Link Zgłoś
wachlarz Re: Kawa z rana jak śmietana :))) 28.05.03, 18:22 Gość portalu: małgosia napisał(a): > Jak spieniasz mleko? I jakie to mleko: ciepłe czy zimne? Anahella (jeszcze) nie odpisała, to ja sobie pozwolę. Mleko spieniam dyszką parową, która jest elementem ekspresu ciśnieniowego. Mleko, jeśli było zimne, to się robi gorące i spienione. Zależnie od nastroju dodaję go mniej lub więcej. A zależnie od tego, ile dodałem, kawa zmienia swoją nazwę, ale to już nieistotne. Odpowiedz Link Zgłoś
raszefka Re: Kawa z rana jak śmietana :))) 29.05.03, 07:54 Pozwolę sobie zacząć od herbaty ze szmaty :)) Po porannej kawie ostatnio ręcę mi się trzęsą, nie nadaję się do precyzyjnej roboty Miłego dzionka!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
raszefka Wyciągam wątek, bo miły 30.05.03, 16:42 chociaż już raczej popołudnie i dla niektórych za późno na kaffkę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina Re: Kawa z rana jak śmietana :))) IP: *.atol.com.pl 31.05.03, 10:40 Ja wiem, nic nowego nie napisze, ale poranna kawa.... to jest spelnienie marzen... cos najwspanialszego na swiecie... najpiekniejsza chwila samotnosci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lena Re: Kawa z rana jak śmietana :))) IP: 213.216.82.* 31.05.03, 10:57 Całkiem spokojnie wypijam trzecia kawę ... rozpuszczalną Nescafe z mlekiem skondensowanym i bez cukru. Pychotka. Odpowiedz Link Zgłoś
anahella Re: Kawa z rana jak śmietana :))) 31.05.03, 12:39 Gość portalu: Lena napisał(a): > Całkiem spokojnie wypijam trzecia kawę ... rozpuszczalną Nescafe z mlekiem > skondensowanym i bez cukru. Pychotka. Ja zaraz lece sobie zrobic druga kawke: z ekspresu i spienionym mlekiem. Cukier sie wczoraj skonczyl i zapomnialam go kupic wiec poslodze slodzikiem Odpowiedz Link Zgłoś
doroszka Re: Kawa z rana jak śmietana :))) 31.05.03, 19:42 O kurcze! A ja mam teraz odwyk od kawy. W dni robocze jestem na szkoleniu w Wawce i wstaję o 6.00 :(((( Zważywszy na to, że wieczorem zawsze jest imprezka szkoleniowa i siedzi się długo, to w przerwach wszyscy piją kawe litrami. Ludziom już pikawy wysiadają ;) Ale to jedyny sposób, żeby nie zasnąć i czegokolwiek się nauczyć. Jak kawy zabraknie, robi sie wielka tragedia - kilka osób autentycznie zasnęło w trakcie prelekcji albo na klawiaturze kompa (zaczęło coś pikać, więc obudziliśmy kolegę, bo mu głowa opadła na enter ;)). Ale w weekendy hasło: "Wrocław bez kofeiny". Naprawdę chciałabym znów tak po prostu zapragnąć kawy - bez żadnej potrzeby, nie że potrzebna, żeby się obudzić albo cośtam - po prostu tak dla smaku i zapachu. Ehhh... Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: Kawa z rana jak śmietana :))) 31.05.03, 19:50 a ja właśnie siedzę przy lampce wina które: dostało srebrny medal na 680 porównywanych win (primitivo d`istinto) i twierdzę że wprawdzie nie z rana i nie kawa ale też się rozkoszuję....mniam Odpowiedz Link Zgłoś
raszefka Re: Kawa z rana jak śmietana :))) 01.06.03, 22:07 Gość portalu: karolina napisał(a): > najpiekniejsza chwila samotnosci... > moje wspomnienie... 6 rano, po psie, po sniadaniu, cisza, kawa, ja i Wałek i jeszcze pół godziny do wyjścia :)) To było coś! Odpowiedz Link Zgłoś
daffne Re: Kawa z rana jak śmietana :))) 01.06.03, 22:16 raszefka napisała: > Gość portalu: karolina napisał(a): > > > najpiekniejsza chwila samotnosci... > > > moje wspomnienie... 6 rano, po psie, po sniadaniu, cisza, kawa, ja i Wałek i > jeszcze pół godziny do wyjścia :)) To było coś! > ---------------- jeden Walek ?:)))) we wlosach ?:)))) Pozdrowionka:) Odpowiedz Link Zgłoś
raszefka Re: Kawa z rana jak śmietana :))) 01.06.03, 22:32 niiiie, no w trójce, nie wyszłam z domu, póki dzień dobry nie powiedział, i specjanie wstawałam bladym świtem, żeby mieć te pół godziny na słuchanie :)) A potem kupiłam sobie kieszonkowe radia, i mogłam śluchać jeszcze w drodze na zajęcia... potem wyjechał chlip chlip do waszyngtonu chlip chlip ;"( Odpowiedz Link Zgłoś
daffne Re: Kawa z rana jak śmietana :))) 01.06.03, 22:35 raszefka napisała: > niiiie, no w trójce, nie wyszłam z domu, póki dzień dobry nie powiedział, i > specjanie wstawałam bladym świtem, żeby mieć te pół godziny na słuchanie :)) > A potem kupiłam sobie kieszonkowe radia, i mogłam śluchać jeszcze w drodze na > zajęcia... potem wyjechał chlip chlip do waszyngtonu chlip chlip ;"( -------------------- aaaaaaa hehhhehe alez ja dzisiaj zakrecona jestem :) Pozdrowionka:) Odpowiedz Link Zgłoś
raszefka Re: Kawa z rana jak śmietana :))) 01.06.03, 22:36 jak loczki na wałkach :))) też pozdrawiam :)) Odpowiedz Link Zgłoś
lyche1 Re: Kawa z rana jak śmietana :))) 02.06.03, 07:16 O jejku a gdzie mój wątek, że nie lubię poniedziałku ??? Odpowiedz Link Zgłoś
raszefka Re: Kawa z rana jak śmietana :))) 02.06.03, 07:44 Jak to "nie lubię poniedziałku"?? Kubusie w dłoń (Twe własne słowa) i już lubię!! Miłego dnia, pędzę do roboty :))) Odpowiedz Link Zgłoś
anahella Re: Kawa z rana jak śmietana :))) 02.06.03, 07:49 Lyche, a jak bylo w niedziele? Ja wrocilam dopiero pozna noca:( Odpowiedz Link Zgłoś
lyche1 Re: Kawa z rana jak śmietana :))) 02.06.03, 08:39 Jak dla mnie - super. Mam nowego adoratora :)) Pogadamy wieczorkiem. Pozdr. I też życzę wszystkim miłego dnia (W pracy:) Odpowiedz Link Zgłoś
ashanti5 Re: Kawa z rana jak śmietana :))) 02.06.03, 10:28 Adorator godny pozazdroszczenia. Moje próby odbicia adoratora spełzły na niczym :( Życzę miłego poniedziałku. Oby się tak szybko skończył - jak szybko nadszedł po weekendzie. Odpowiedz Link Zgłoś