Dodaj do ulubionych

Co malujecie

06.06.03, 00:53
Obserwuj wątek
    • lolyta Re: Co malujecie? ( za wczesnie mi sie wyslalo) 06.06.03, 00:56
      Co chwile wychodzi w roznych watkach ze masa dziewczyn maluje albo planuje sie
      za to zabrac. No i zzera mnie ciekawosc na temat: co takiego malujecie. ja juz
      ostatnio zeznalam ze portret C. Powella...
      • Gość: Xanatos Re: Co malujecie? ( za wczesnie mi sie wyslalo) IP: *.acn.pl 06.06.03, 01:02
        lolyta napisała:

> Co chwile wychodzi w roznych watkach ze masa dziewczyn maluje albo planuje
        sie
        > za to zabrac. No i zzera mnie ciekawosc na temat: co takiego malujecie. ja
        juz
        > ostatnio zeznalam ze portret C. Powella...
        >

Powell później... :))
        • lolyta Re: Co malujecie? ( za wczesnie mi sie wyslalo) 06.06.03, 01:07
          Powella namalowalam jakies 3 tygodnie temu...
          teraz bsie zajmuje wirtualna ciezarowka, ale to nie hobbystycznie niestety.
          a przed chwilkom - tak calkiem nie a propos - uslyszalam ze na E-Bay facet
          sprzedaje ducha w sloiku za 17 000$...
          • Gość: Xanatos Re: Co malujecie? ( za wczesnie mi sie wyslalo) IP: *.acn.pl 06.06.03, 01:09
            lolyta napisała:

> Powella namalowalam jakies 3 tygodnie temu...
            > teraz bsie zajmuje wirtualna ciezarowka, ale to nie hobbystycznie niestety.
            > a przed chwilkom - tak calkiem nie a propos - uslyszalam ze na E-Bay facet
            > sprzedaje ducha w sloiku za 17 000$...
            >

Kup mi trochę. Mojego mi nie starcza... :))
            • lolyta Re: Co malujecie? ( za wczesnie mi sie wyslalo) 06.06.03, 01:12
              Nie mozna go po kawalku, facet mial dwa i jeden sloik mu sie rozbil i duch go
              potem straszyl. Moge sie podzielic moim wlasnym za friko...
              • Gość: Xanatos Re: Co malujecie? ( za wczesnie mi sie wyslalo) IP: *.acn.pl 06.06.03, 01:15
                lolyta napisała:

> Nie mozna go po kawalku, facet mial dwa i jeden sloik mu sie rozbil i duch
                go
                > potem straszyl. Moge sie podzielic moim wlasnym za friko...
                >

...i tak się podzielisz :))
    • anahella Re: Co malujecie 06.06.03, 08:17
      Butelki (najchetniej te po oliwie bo maja ladne ksztalty) w motywy roslinne.
    • pajdeczka Co rano moją twarz n/t 06.06.03, 08:57
    • lashana Re: Co malujecie 06.06.03, 12:32
      Tak ogólnie, to na szkle - obrazki, wazony,pojemniczki na przyprawy.
      W tej chwili komplet na przyprawy w różne motywy kwiatowe i butelkę po "nalewce
      babuni" w motyle i niezapominajki.
      Serdecznie pozdrawiam
      Lashana
      • lolyta Re: Co malujecie 06.06.03, 16:48
        No wlasnie mnie tu zainspirowal pewien watek o malarstwie ludowo - religijnym
        na szkle a drugi o modlitwach - bo mojemu malutkiemu niedlugo trzeba bedzie te
        rzeczy przyblizyc - na razie mu wisi w pokoju ceramiczny aniolek, ale Bozia tez
        sie przyda wiec pomyslalam sobie - no przecie moge mu Bozie namalowac, no i tak
        sobie mysle - czy sadzicie ze Jezusek moze trzymac ulubionego misia mojego
        chlopczyka?
        • lashana Re: Co malujecie 06.06.03, 20:47
          lolyta napisała:

> No wlasnie mnie tu zainspirowal pewien watek o malarstwie ludowo - religijnym
          > na szkle a drugi o modlitwach - bo mojemu malutkiemu niedlugo trzeba bedzie
          te
          > rzeczy przyblizyc - na razie mu wisi w pokoju ceramiczny aniolek, ale Bozia
          tez
          >
          > sie przyda wiec pomyslalam sobie - no przecie moge mu Bozie namalowac, no i
          tak
          >
          > sobie mysle - czy sadzicie ze Jezusek moze trzymac ulubionego misia mojego
          > chlopczyka?

Ja myślę że może, dlaczego nie? Ale jeżeli myślisz, że to ktoś może żle
          odczytywać, to może namaluj scenę, gdy przy Dzieciątku stoją dzieci z darami i
          jedno z nich trzyma takiego misia.
          Tylko czy Twój synek nie odczyta, że ma oddać swojego misia? Nigdy nie wiadomo,
          co takiemu szkrabowi wpadnie do głowy :))))
          Serdecznie pozdrawiam
          Lashana
          • raszefka To z kolędy, ale też fajne :)) 06.06.03, 21:49
            Twoja Mama już śpi, pan Aniołek stóżuje u drzwi.
            O, popatrzże sam, co dla Ciebie mam:
            to jest czekoladka z portretem Puchatka
            i marchew, która ma dużo witaminy A

Zasnął wiatr, zasnął staw,
            a Ty nie śpij i ze mna się baw.
            Oj, zabaw znam moc na tę cichą noc.

(i tu następuje gwizdanie melodyjki z disneyowskiej "Śnieżki")

Jezusku, spróbuj tak,
            Tak śpiewa śpiwa każdy chłopiec
            oraz prawie ptak.
            Czy słowik to, czy kos, gdy jest mu dobrze,
            to wydaje z siebie taki głos.
            Więc myślę sobie czy,
            boś przecie mały Bóg,
            czy Ci wypada gwizdać z nami,
            bo jeśli tak, to też byś mógł.
            I jeszcze ściągnij z chmur,
            by złączyć w jeden chór,
            Twojego Tatę z Majestatem
            i cały Jego dwór

(i znów gwidanie na melodię)

Długie to trochę, ale nie mogłam się oprzeć, żeby się z Wami nie podzielić, bo
            lubię twórczość ;) Andrusa.
            I tym miałam na myśli, że miś na kolanach Jezuska jak najbardziej tak :)))))
            POzdrawiam z podziwem wszystkie artystki :)
    • Gość: renata34 Re: Co malujecie IP: 67.17.243.* 06.06.03, 17:15
      Portrety, glownie moich dzieci:)
    • melinek Dobry nastroj paleta usmiechow. ;)) nt 06.06.03, 20:23

• tralalumpek Re: Co malujecie 06.06.03, 21:52
      nic,czekam na natchnienie a w miedzyczasie maluje usmiech na twarzy
    • koaa Re: Co malujecie 06.06.03, 23:55
      Ja kopiowałem, kiedyś Gaugina jego kobiety z Tahiti or żniwiarzy Bruegel-a
      A fascynowali mnie najbardziej kolorysci jak Derain, Cezanne, Vlaminck, Matisse
      uwielbiałem też Lautreca i Egona Schiele.
      Używałem głównie temper- fajne sklepy z farbami etc. w centrum W-wy odnoga
      Świętokrzyskiej.
      :))))))))))))))
      PS Najbardziej zawsze fascynowało mnie łączenie kolorów- a nie zimna kreska.
    • doroszka Re: Co malujecie 07.06.03, 20:12
      Ja niedługo pomaluję balkon, a dwa miesiące temu malowałam przedpokój. :)))
      Lubię tą robotę!;) :))
      • snow.white Re: Co malujecie 07.06.03, 20:16
        Ja tez!!!!! :) moj pokoj malowalam sama juz dwa razy, swietnie sie bawilam przy
        tej pracy!!!! :)
        pozdrawiam!!
        • Gość: lolyta Re: Co malujecie IP: *.bct.bellsouth.net 07.06.03, 21:56
          mnie sie zawsze wydaje ze lubie malowac mieszkanie dopoki nie zaczne tego robic
          i klne w zywy kamien a potem zapominam ze klelam i nastepnym razem znowu mi sie
          wydaje ze to lubie...
      • anahella Re: Co malujecie 07.06.03, 20:26
        doroszka napisała:

> Ja niedługo pomaluję balkon, a dwa miesiące temu malowałam przedpokój. :)))
        > Lubię tą robotę!;) :))

a zacierki na scianie malowalas? ja sobie bede takie robic we wnekach.
        • kinga!!! Re: Co malujecie 07.06.03, 20:33
          dobrze jest tworzyc cokolwiek, waże by wciąż sie rozwijac... sztuka
          [jakakolwiek i szeroko pojęta] jest cudownym lekiem na smutki , troski i w
          ogole...
          maluje otaczajacy mnie swiat a raczej jego fragmenty :)

pzdr
        • doroszka Re: Co malujecie 07.06.03, 20:57
          anahella napisała:

> doroszka napisała:
          >
          > > Ja niedługo pomaluję balkon, a dwa miesiące temu malowałam przedpokój. :))
          > )
          > > Lubię tą robotę!;) :))
          >
          > a zacierki na scianie malowalas? ja sobie bede takie robic we wnekach.

Niee - ja normalnie, na płasko emulsyjną, tylko w kolory inwestuję :)) Pokoje
          pomalowałam na fajny oliwkowy, drugi na słoneczny. przedpokój kombinowany -
          ciemnozielony z lekkim beżem (prawie biały się czasai wydaje).
          Ale chcę odrestaurować sobie taki stary, socrealistyczny, wiejski kredens do
          kuchni i będę chciała się nauczyć robić przecierki na akrylu. Na razie musze
          kupić taki preparat, którym ładnie zdejmę z kredensu warstwę farby olejnej,
          brrr...
          • anahella Re: Co malujecie 07.06.03, 21:08
            doroszka napisała:

> Ale chcę odrestaurować sobie taki stary, socrealistyczny, wiejski kredens do
            > kuchni

eee chyba wiem o czym mowisz:) Fajny taki kredens:)
          • Gość: lolyta Re: Co malujecie IP: *.bct.bellsouth.net 07.06.03, 21:58
            Farbe olejna OPALAJ!!!! Ja kiedys probowalam prepatatem (taka smierdzaca
            galaretka, nie pamietam nazwy, do prawie wszystkich farb jest swietna ale nie
            do oleju) i robila sie taka mazia wstretna i po pierwszej puszce obliczylam ze
            koszt bylby znacznie wyzszy od samego kredensu.
            • doroszka Re: Co malujecie 07.06.03, 23:53
              Gość portalu: lolyta napisał(a):

> Farbe olejna OPALAJ!!!! Ja kiedys probowalam prepatatem (taka smierdzaca
              > galaretka, nie pamietam nazwy, do prawie wszystkich farb jest swietna ale nie
              > do oleju) i robila sie taka mazia wstretna i po pierwszej puszce obliczylam
              ze
              > koszt bylby znacznie wyzszy od samego kredensu.

Chciałam opalić, ale ktoś mnie uczulił, że dechy się mogą przyjarać - stare już
              są. No nie wiem... pewnie najpierw spróbuję opalić bok kredensu, a jak się
              okaże, że więcej szkód niż korzyści, to spróbuję z tą galaretką, fuj.
              Dzięki za rady :)
              • Gość: lolyta Re: Co malujecie IP: *.bct.bellsouth.net 08.06.03, 00:13
                Ja opalalam sosnowy kredens z konca wieku XIX-go i sie nie przyjaral, wyszedl
                tak slicznie ze nawet nie malowalam tylko woskowalam - ale proponuje najpierw
                sprobowac w srodku czy gdzies gdzie nie widac zeby sprawdzic jaka odleglosc
                palnika jest najlepsza (bo jak za blisko to sie moze troche przykopcic, ale to
                latwo mozna wyczyscic drobnym papierem sciernym). Powodzenia.
                • Gość: lolyta Re: Co malujecie IP: *.bct.bellsouth.net 08.06.03, 00:15
                  O, nazwa tego syfeksu mi sie przypomniala: scansol - moze sa jakies inne dobre
                  do oleju, ten jest swietny do wszystkiego tylko nie do tego.
                  • lashana Re: Co malujecie 08.06.03, 12:57
                    Ja stosuję Super Zmywacz Powłok firmy Syntilor. Według mnie działa lepiej od
                    Scansolu, ale jest drogi i na kredens poszedłby majątek, tym bardziej że przy
                    tych galaretkach zazwyczaj schodzi tylko jedna warstwa farby, a jeżeli kredens
                    był malowany np trzy razy to trzebaby go 3 razy smarować.
                    Serdecznie pozdrawiam
                    Lashana

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka