talking_head Dzieczyny ! zbastujcie !!! 11.06.07, 20:12 Nie pozbawiajcie nas tych cudownych emocji i uniesień związanych z widokiem ledwo zakrytch piersiątek i tych marzeń i nadzieji na zobaczenie ich już bez osłony ! Wirzcie nam, towar dany za darmo nie smakuje tak jak zdobyty po długich podchodach. Odpowiedz Link Zgłoś
superlove Re: Dzieczyny ! zbastujcie !!! 11.06.07, 20:18 a czy ty myslisz ,że my cycki pokazujemy dla was chłopów? heh niestety mam w poważaniu twoje doznania estetyczno-emocjonalne... ja opalam sie bez stanika żeby potem np móc ubrać sukienke z odsłoniętymi plecami... i po prostu lubie jednolicie opalone ciało a nie jakieś białe trojkąty i paski bleeeee Odpowiedz Link Zgłoś
jednorazowy3 Re: Dzieczyny ! zbastujcie !!! 11.06.07, 22:50 kiedys powodem do dumy bylo nieopalone cialo - panienki chodzily z parasolkami natomiast opalenizna swiadczyla o niskim statusie spolecznym - np chlopi robiacy w polu ciekawe dlaczego sie to zmienilo, stawiam na to ze z powodu ogromnego rynku zwiazanego z opalaniem ciekawe kiedy opalenizna przestala swiadczyc o niskim statusie spolecznym, wie ktos? Odpowiedz Link Zgłoś
glosybaltyku Re: Dzieczyny ! zbastujcie !!! 12.06.07, 08:49 Heh, dobrze, ze jeszcze ktos o tym wie i to rozumie. Moda na opalenizne zostala wykreowana tak samo jak moda na chudosc. Po prostu za tym stoi wielki rynek, gogantyczne pieniadze do wyciagniecia od naiwnych ludzi. Jak jak widze opalony na brazowo-zielono "wieszak", to mnie mdli... fuj. No i oczywicie baby nie robia tego wszystkiego (odchudzanie, opalanie, tapetowanie, niszczenie wlosow farbami) dla nas, facetow, robia to po to, zeby inne im zazdroscily, hehe. Odpowiedz Link Zgłoś
superlove buahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa 12.06.07, 08:57 ludzie TRZA troche umiaru w tym wszystkim! czyli nie spalone sońcem ciało a delikatnie opalona skóra. nie wieszak z wystającymi kośćmi a fajne kobiece kształty. nie srebrno niebieskie oczy i czerwone usta a dobrze i z klasą wykonany makijaż. nie tipsiory a zadbane paznokcie. nie platyna z odrostami a fajne cięcie i odpowiedni kolor. ja nie dbam o siebie żeby ktoś mi zazdrościł ,robie to bo sie dobrze wtedy czuje - proste. I śmieszą mnie takie opinie ,że laski robią to żeby inne im zazdrościły . No chyba takie które mają nierówno pod deklem... ale na pewno nie kobiety na poziomie... ps. Ja mam rozumieć ,że kolega stawia na naturalność? to moze jeszcze mamy sie nie golić? włoski pod paszkami i busz między nogami? pasuje??? Odpowiedz Link Zgłoś
jednorazowy3 Re: buahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa 12.06.07, 10:19 ale wloski pod pachami sa jak najbardziej wskazane, naprawde natura nie tworzy nic bez przyczyny, skoro tam rosna to po cos rosna gdyby nie lansowanie mody na golenie pod pachami to bys sie nie golila bo bys sie z nimi dobrze czula, a tak musisz zgolic bo bedzie wstydu co nie miara jak ktos zobaczy Odpowiedz Link Zgłoś
cala_w_kwiatkach Re: buahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa 12.06.07, 14:00 dawno nie czytalam glupszego postu jednorazowy3 napisała: > ale wloski pod pachami sa jak najbardziej wskazane, naprawde natura nie tworzy > nic bez przyczyny, skoro tam rosna to po cos rosna no tak, jakis milion lat temu to sie moze i przydawaly naszym przodkom, ale dzis to tylko pozostalosc ktora sprawia wiecej problemow niz porzytku przynosi > gdyby nie lansowanie mody na golenie pod pachami to bys sie nie golila bo bys s > ie z nimi dobrze czula, a tak musisz zgolic bo bedzie wstydu co nie miara jak k > tos zobaczy hahahaha, kobiety sie gola zeby nie smierdziec, nic gorszego jak pot rokladajacy sie na wlosach - jak w przypadku wiekszosci mezczyzn:/ Odpowiedz Link Zgłoś
superlove Re: buahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa 12.06.07, 14:26 dokładnie ,nie ma to jak krople potu osiadające na włosach! mega chigieniczne i super estetyczne!!! poza tym co wy sie tak czepiacie tej mody? Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: Dzieczyny ! zbastujcie !!! 12.06.07, 09:28 Zrozumiałam słowo opalanie zawarte w tym wątku jako "przebywanie na plaży w odpowiednim kostiumie, lub w części kostiumu)Ja uwielbiam słońce, najlepiej czuję się kiedy temperatura przekracza 30 stopni, wtedy odżywam, mam dużo energii. Uwielbiam tez plażę.Ale dbam o siebie.Za każdym razem jak wychodze z domu mam na każdy odsłonięty kawałek ciała nałożony krem z filtrem 50+, nakładam go kilka razy dziennie. a plaży smaruję się takim co godzinę i po każdej kąpieli w morzu.Mimo wszystko skóra robi się lekko brazowa, taka juz jest,że szybko się opala.Na pewno moim celem nie jest nabranie ciemnobrazowego koloru. Poza tym nie farbuje włosów, makijażu wlasciwie nie stosuję. Olewam tak zwane kanony urody.Jak mi się nie chce to nie golę nóg i idę na plażę z włosami na łydkach. Odpowiedz Link Zgłoś
anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: Dzieczyny ! zbastujcie !!! 12.06.07, 20:26 bitch.with.a.brain napisała: > Jak mi się nie chce to nie golę nóg i idę na plażę z włosami na > łydkach. Jak śmiesz!!!!! ;-)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
lingus Re: Dzieczyny ! zbastujcie !!! 12.06.07, 09:01 Chyba możemy za to "winić" 20-lecie międzywojenne i ówczesną modę na sport - raczej trudno go uprawiać pod parasolką. Ponadto podczas I Wojny Światowej, kiedy mężczyźni walczyli na froncie, kobiety, dotąd zamknięte w domach wśród dzieci, zaczęły pracować, nosić wygodniejsze stroje, no i poznały smak samodzielności. Potem nie dały się już "zakuć" w suknie do ziemi... Odpowiedz Link Zgłoś
mmoni Re: Dzieczyny ! zbastujcie !!! 12.06.07, 17:02 Rewolucja przemysłowa. W momencie, kiedy coraz więcej ludzi pracowało nie na polu, ale w fabrykach i nie oglądało słońca czasem przez cały dzień, opalenizna stała się oznaką wysokiego statusu majątkowego: opalony, znaczy stać go na wywczasu nad morzem i w górach, blady całe życie spędza przy maszynie. Zresztą tak jest zawsze: rzeczy czy cechy, które sygnalizują, że ich właściciel należy do klasy próżniaczej, są pożądane w danym społeczeństwie. Parasolka w ręku pani albo laseczka w ręku pana - nie muszą niczego osobiście nosić. bo od tego mają służbę. Tusza w krajach, gdzie głód jest problemem, dodaje uroku, bo pokazuje, że jej posiadacz ma jedzenia ile dusza zapragnie; w społeczeństwach zachodnich oznacza, że jej posiadacz je najtańsze śmieciowe jedzenie i nie stać go na uprawianie sportu. Itp. itd. Odpowiedz Link Zgłoś
superlove Re: Dzieczyny ! zbastujcie !!! 11.06.07, 20:18 a czy ty myslisz ,że my cycki pokazujemy dla was chłopów? heh niestety mam w poważaniu twoje doznania estetyczno-emocjonalne... ja opalam sie bez stanika żeby potem np móc ubrać sukienke z odsłoniętymi plecami... i po prostu lubie jednolicie opalone ciało a nie jakieś białe trojkąty i paski bleeeee Odpowiedz Link Zgłoś
romuald_malczak Re: Dzieczyny ! zbastujcie !!! 11.06.07, 21:47 piękna odpowiedź :)) Odpowiedz Link Zgłoś
jednorazowy3 Re: Dzieczyny ! zbastujcie !!! 11.06.07, 22:52 ale cyckow nie musisz opalac jesli tylko o plecy chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: Dzieczyny ! zbastujcie !!! 11.06.07, 21:54 talking_head napisał: > Nie pozbawiajcie nas tych cudownych emocji i uniesień > związanych z widokiem ledwo zakrytch piersiątek i tych > marzeń i nadzieji na zobaczenie ich już bez osłony ! > Wirzcie nam, towar dany za darmo nie smakuje tak jak > zdobyty po długich podchodach. A maaaaasz: pokacycki.fotolog.pl !!! Nie ma już marzeń i nadziei, nie te czasy! :-DDDD Odpowiedz Link Zgłoś
jednorazowy3 Re: Dzieczyny ! zbastujcie !!! 11.06.07, 22:53 okropne w wiekszosci Odpowiedz Link Zgłoś
superlove Re: Dzieczyny ! zbastujcie !!! 12.06.07, 00:09 napisałam wyraźnie ,że nie lubie mieć wzorków czy to na plecach czy to na cyckach czy ramionach... nie i koniec! Odpowiedz Link Zgłoś
estra23 Re: Dzieczyny ! zbastujcie !!! 12.06.07, 09:31 Ja też nienawidzę, ale nienawidzę też mieć białych pasków po majtkach z przodu, z tyłu i pod pośladkami. Nie znaczy wtedy, że zdejmuję majtki i wypinam pupę jak do seksu od tyłu, aby pośladki nie zasłaniały miejsca pod nimi.. Jeżeli chcę mieć opaleniznę bez "pasków" idę na solarium.. Odpowiedz Link Zgłoś
kwim Re: Dzieczyny ! zbastujcie !!! 12.06.07, 11:00 hmm solarium zeczywiscie jest dobrym rozwiazaniem na twoje wypinanie jak do sexu ale chyba nie zazdrowe dla twojego organizmu:) Odpowiedz Link Zgłoś
estra23 Re: Dzieczyny ! zbastujcie !!! 12.06.07, 11:04 No ale przecież nie mam pasków ;) co tak wszystkim tu przeszkadza. Odpowiedz Link Zgłoś
artie40 Re: Dzieczyny ! zbastujcie !!! 12.06.07, 10:35 talking_head napisał: > Nie pozbawiajcie nas tych cudownych emocji i uniesień związanych z widokiem ledwo zakrytch piersiątek i tych marzeń i nadzieji na zobaczenie ich już bez osłony ! Wirzcie nam, towar dany za darmo nie smakuje tak jak zdobyty po długich podchodach. Gościu, bajdurzysz. Może wolałbyś, żeby kobiety chodziły w sukniach pod szyje, te cudowne emocje ogarniałyby cię, gdybyś zobaczył odsłoniętą kostkę? Polecam wyjazd do Iranu, ew pobliskie rejony. Nikt tu nie mówi o źadnych towarach, po prostu plecy i dekolt w paski przy reszcie opalonego ciała wygląda głupio i beznadziejnie, wioskowy sznyt. Odpowiedz Link Zgłoś
mala_mujer Re: Dzieczyny ! zbastujcie !!! 12.06.07, 12:30 talking_head napisał: > ...> Wirzcie nam, towar dany za darmo nie smakuje tak jak > zdobyty po długich podchodach. czyli uważasz, że odsłonięte = udostępnione (i do tego za darmo)? od tego już bardzo blisko do podejścia - "miała mini, więc sama sobie winna" Odpowiedz Link Zgłoś
mgz Re: a w USA... 11.06.07, 22:13 To nie jest zupelnie tak, jak jakub. wojewodzki napisal. Jest tak: (1) tylko dzieci do 16 lat (nie do 18) (2) musi byc widoczny przod i dol, a nie tylko gora; (3) musi ktos zglosic (zaskarzyc) podajac swoje nazwisko, adres itd. (4) odsiadka - zdecydowanie nie; co najwyzej mandat. Wiem te rzeczy, bo mnie kiedys szeryf uswiadomil, jak sie wyesponowalem. Zadnej kary nie bylo. Odpowiedz Link Zgłoś
kikiet Re: opalacie się bez staników? 12.06.07, 02:53 Tak. I bez majtek też. We własnej łazience, balsamem brązującym. Odpowiedz Link Zgłoś
przestanpieprzyc Re: opalacie się bez staników? 12.06.07, 06:01 hehehe jasne czemu nie www.romanprzestanpieprzyc.pl Odpowiedz Link Zgłoś
haritka Swinoujscie, Miedzyzdroje to normalne 12.06.07, 07:19 Mieszkam w Szczecinie i czesto weekendy spedzamy nad morzem ,opalanie sie kobiet bez stanika na naszych plazach nie jest niczym dziwnym. No moze w centrum Miedzyzdroi tuz przy molo gdzie przyjezdzaja wycieczki z emerytami nie powinno sie tego robic ( jeszcze) bo mozna dostac emocjonalnym stekiem. Trzeba tez nauczyc sie radzic z grupkami 11-14 letnich chlopcow- to najwieksi ciekawscy na plazy. Swinoujscie- plaza blizej wiatraka Swinoujscie plaza przy fortach Miedzyzdroje oba krance plazy NIE MA PROBLEMU Z OPALANIEM TOPLES Odpowiedz Link Zgłoś
romek.gie Re: opalacie się bez staników? 12.06.07, 08:27 Ja się zawsze opalam bez stanika. Czy to w Polsce czy to za granicą. Pozdrawiam Romek ;) Odpowiedz Link Zgłoś
walek_z_lasu Re: opalacie się bez staników? 12.06.07, 10:02 Gratuluję. Opalajcie się, tylko nie dziwcie się po pojawieniu objawów wskazujących na nowotwór. Sutek jest b. wrażliwy na działanie promieni słonecznych, zwłaszcza z promieniowaniem UV, dziurą ozonową itd. To tak jak z chodzeniem z gołą głową w mróz albo z odsłoniętymi nerkami: przecież trzeba się podobać, nie? hehe Odpowiedz Link Zgłoś
flam081 Re: opalacie się bez staników? 12.06.07, 10:57 Byłem w Hamburgu. Tam nie tylko młode dziewczyny, ale i starsze panie bardzo często bez krępacji, ale i też nie stwarzając zainteresowania swoją osoba opalają sie toples w parkach miejskich. Pruderia jest elementem sztucznym i należy z nią bezwzględnie walczyć. Kultura ludzka może zaakceptować mądrze każdą sytuację (nie karalną), ale czy w Polsce?. I jeszcze jedno : w Polsce po nadepnięciu na skrawek trawnika Straż Miejska wlepi mandat, a tam są płatni opiekunowie parków i trawników i mimo deptania, opalania się, biegania dzieci parki są ładnie utrzymane. Odpowiedz Link Zgłoś
methinks Re: opalacie się bez staników? 12.06.07, 12:23 Ta jest, walcz z pruderia. Walcz, bo to krwawa wojna i jest o co walczyc. Od dzis do pracy z jajami na wierzchu smigaj. Odpowiedz Link Zgłoś
estra23 Re: opalacie się bez staników? 12.06.07, 12:26 No właśnie, czemu je zakrywasz? Walczy z pruderią a chowa się za jej plecami.. :D Śmieszne Odpowiedz Link Zgłoś
rachela180 Re: opalacie się bez staników? 12.06.07, 11:31 Kurde, chciałabym się opalać bez stanika, gdyby w Polsce panowie po 50-tce nie slinili sie na mój widok ;) Odpowiedz Link Zgłoś
uburama Dlaczego tylko opalanie? Proponuje 12.06.07, 11:36 Międzynarodowy Dzień Topless Odpowiedz Link Zgłoś
nico72 Re: opalanie bez stanikow 12.06.07, 13:35 Tak ale do 35 roku życia i BMI 26 Odpowiedz Link Zgłoś
driadea Re: opalacie się bez staników? 12.06.07, 14:38 Nie, nie opalam się bez stanika, w staniku zresztą też nie. Mam wielki biust, wielkie blizny i wielką awersję do bezczynnego leżenia na słońcu (czynne opalanie zresztą tym bardziej w rachubę nie wchodzi). Ale inne niechaj się opalają, miło popatrzeć :) Odpowiedz Link Zgłoś
aiczka Re: opalacie się bez staników? 12.06.07, 14:42 W ogóle się nie opalam. Nawet gdybym się opalała, to na pewno nie topless przy ludziach - znajomych czy obcych. Odpowiedz Link Zgłoś
napalony_kulturysta Testuje damskie biusty na plaży 12.06.07, 14:44 Często przechadzając się po plażach jak tylko widzę kobietę opalającą się topless to udaję że się potknąłem i ląduję przyjemnie na kobiecych biustach, zanim się kobieta wzburzy, skrzyczy, a ja zdążę przeprosić to się napatrzę i naprzymilam :))) Acha starsze 40 paro letnie mnie nie ruszają no chyba że jakieś super zadbane i wogóle. Jakieś 15 % babek nie robi problemu a nawet zachęca aby pójść dalej, zapraszam taką wtedy do siebie i jest impreza :) Odpowiedz Link Zgłoś
eluch_a Re: opalacie się bez staników? 12.06.07, 14:52 Nie. Skóra na piersiach jest bardziej wrażliwa i to nie jest zbyt rozsądne. Odpowiedz Link Zgłoś
keran4 Zaproszenie 12.06.07, 15:05 Zapraszam Wszystkie na moją działkę, tam można opalać się bez przeszkód. Odpowiedz Link Zgłoś
butterflymk Re: Zaproszenie 12.06.07, 16:12 o świetnie własnie tego nam brakowało, bo juz nie możemy wytrzymać z tymi stanikami musimy je szybko zrzucić ;) podaj adres... Odpowiedz Link Zgłoś
aniabuzuk Re: opalacie się bez staników? 12.06.07, 20:49 Uwielbiam topless i nie ma znaczenia czy Polska czy inny kraj, ale rozbieram sie tylko przy mezu. Nie sadze, abym miala na tyle odwagi, zeby sie rozebrac przy znajomych. No i nie w Chicago, gdzie mieszkam, bo jak znam zycie, gdybym rozebrala sie na publicznej plazy, to zaraz jakas obrazona mamusia wezwalaby policje, ze narazam jej dziecko na straszny widok moich piersi. Odpowiedz Link Zgłoś
nelly.nelly Re: opalacie się bez staników? 13.06.07, 00:28 Tak. Na balkonie własnym. mieszkam co prawda na parterze, ale mam panele na barierce, tak więc z poziomu ulicy mnie nie widać. Ktoś musiałby wyjść na własny balkon i się wychylić, żeby mnie zauważyć. Ale po co zaglądać sąsiadom na balkony?! Odpowiedz Link Zgłoś
braun_f Re: opalacie się bez staników? 13.06.07, 00:29 brandzluja sie mlodzi i starzy lepiej sie schowaj, bo szkoda nasienia nie kapnelo nigdy na czolko? odp. co za bezczelny cham! Odpowiedz Link Zgłoś
nelly.nelly Re: opalacie się bez staników? 13.06.07, 00:35 I właśnie dlatego wolę swój balkon. Bo nie widzę śliniących się dziadków i nie słyszę chamskich komentarzy. A na polskich plażach się to niestety zdarza. Odpowiedz Link Zgłoś
noam Re: opalacie się bez staników? 13.06.07, 07:50 Najchętniej - bez stanika i bez majtek. Nad polskim morzem jest kilka ślicznych plaż naturystycznych i latem często tam jeździmy. Nagie opalanie jest super - nic nie zostawia bladych pasków na ciele, nic nie ciśnie, pływa się znacznie bardziej komfortowo, a po wyjściu z wody nie jest zimno. W Międzyzdrojach, Rowach, Grzybowie, Dębkach czy Chałupach jest świetna atmosfera i można się czuć naprawdę bezpiecznie - szczególnie w towarzystwie męża/chłopaka. Dziewczyny, topless jest fajny, ale nagie opalanie - dużo, dużo fajniejsze. Tylko pamiętajcie o kremie do opalania. Czy wstydziłabym się przed znajomymi? Kiedyś - tak, teraz już nie. Nagie ciało spowszedniało, a plaża naturystyczna naprawdę jest aseksualnym miejscem. Paru znajomych wyciągnęliśmy już na nagie plaże. Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
nicegirl13 Re: opalacie się bez staników? 13.06.07, 13:45 nie..!!! ja napewno bym się tak nie opalała... Odpowiedz Link Zgłoś
kaczmar119 Re: opalacie się bez staników? 13.06.07, 17:49 s13.bitefight.pl/c.php?uid=45821 Odpowiedz Link Zgłoś
mirek1968 Re: opalacie się bez staników? 13.06.07, 18:34 Piersi,cud świata większość się na nich wychowała,na wczasy jeżdżimy do Chorwacji tam większość Pań bez okrycia i żadnej krępacji, może i w Polsce do tego dojdzie tylko nie ten klimat. Odpowiedz Link Zgłoś
aniazm Re: opalacie się bez staników? 13.06.07, 21:30 już nie. moje piersi po wykarmieniu dwóch ssaków nie są do pokazywania:( Odpowiedz Link Zgłoś
agatelek2 Re: opalacie się bez staników? 13.06.07, 21:35 Mam beznadziejne cycki-wszyscy z plaży by uciekli ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
margie Re: opalacie się bez staników? 14.06.07, 12:11 ja sie nie opalambez , bo to niezdrowo. Odpowiedz Link Zgłoś
princessa29 Re: opalacie się bez staników? 14.06.07, 13:44 bez staników i majciorów, hehe Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka Re: opalacie się bez staników? 14.06.07, 16:28 Za młoda jestem i bym się za nic nie rozebrała na plaży. A tak odnośnie mężczyzn wyjących z uciechy na widok pewnych części ciała, to ja mam krótką historyjkę. Wracałam dziś jak rowerem ze szkoły. Pokusiłam się na założenie spódnicy za kolano. Wiał wiatr w moją stronę i lekko mi ją podwiało. Na wyjeździe z bocznej drogi stało auto wypakowane młodymi kierowcami. Żebyście widzieli jak ci idioci wyli z uciechy. A dopiero co spotkać ich na plaży. Odpowiedz Link Zgłoś