gazela100 22.06.07, 10:08 jak prawidłowo powinna wygladać emisja głosu, zeby być dobrze słyszalnym - głośność i wyrazistość Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bitch.with.a.brain Re: emisja głosu 22.06.07, 10:09 z przepony, kierowanie na rezonatory, kierowanie głosu po łuku w wybrany punkt. Na razie tyle, bo dopiero po krótkim kursie jestem:) Odpowiedz Link Zgłoś
gazela100 Re: emisja głosu 22.06.07, 10:18 bitch.with.a.brain napisała: > z przepony, kierowanie na rezonatory, kierowanie głosu po łuku w wybrany punkt. > Na razie tyle, bo dopiero po krótkim kursie jestem:) co to sa rezonatory? Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: emisja głosu 22.06.07, 10:19 Zrób sobie takie ćwiczenie, najlepiej w samotności. Zacznij mruczeć, takie mmmm z siebie wydawaj i przykładaj rękę do szyi, policzków, czoła, klatki piersiowej. Tam gdzie czujesz wibracje masz rezonatory. Jest ich duzo, nie wszystkie od razu są aktywne,ale można je wyćwiczyć Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiek1042 Re: emisja głosu 22.06.07, 10:20 takie ćwiczenie serwuje sobie posłanka Senyszyn :D Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: emisja głosu 22.06.07, 10:24 Ja miałam tylko kilkugodzinny wstępny kurs emisji głosu. Bardzo fajna sprawa, nie wiedziałam,że moge wydobyć z siebie bez wiekszego wysiłku taki mocny i donośny głos. Odpowiedz Link Zgłoś
gazela100 Re: emisja głosu 22.06.07, 10:26 bitch.with.a.brain napisała: > Ja miałam tylko kilkugodzinny wstępny kurs emisji głosu. Bardzo fajna sprawa, > nie wiedziałam,że moge wydobyć z siebie bez wiekszego wysiłku taki mocny i > donośny głos. możesz cos więcej na ten temat powiedzieć? Czasami mówienie kosztuje mnie duzo wysiłku i nie wiem od czego to zalezy? Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: emisja głosu 22.06.07, 10:27 Nie jestem jakąś specjalistka:) Problemy biora się pewnie z tego,że masz za krotki oddech i zaciśnięte gardło. Idź na jakiś kurs emisji, na pewno coś znajdziesz. Odpowiedz Link Zgłoś
gazela100 Re: emisja głosu 22.06.07, 10:33 bitch.with.a.brain napisała: > Nie jestem jakąś specjalistka:) > Problemy biora się pewnie z tego,że masz za krotki oddech i zaciśnięte gardło. > Idź na jakiś kurs emisji, na pewno coś znajdziesz. ba ale gdzie sa takowe? Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: emisja głosu 22.06.07, 10:35 w każdym wiekszym mieście, wyguglaj sobie Odpowiedz Link Zgłoś
gazela100 Re: emisja głosu 22.06.07, 11:01 bitch.with.a.brain napisała: > w każdym wiekszym mieście, wyguglaj sobie ok, ale mozesz mi troche pomóc i coś podpowiedzieć na temat emisji głosu, jakies podstawowe informacje ? W moim mieście nie ma takich kursów . Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: emisja głosu 22.06.07, 17:24 bitch.with.a.brain napisała: > z przepony, kierowanie na rezonatory, kierowanie głosu po łuku w wybrany punkt. > Na razie tyle, bo dopiero po krótkim kursie jestem:) Chciałbym śpiewać metal,ale od darcia się boli mnie gardło;))) Co zrobić,by robienie krowy było przyjemne i żeby to była ładna mućka?;D Odpowiedz Link Zgłoś
butterflymk Re: emisja głosu 22.06.07, 10:09 a co? robisz karierę piosenkarki? :D głos musisz wydobywać prosto z przepony :) cokolwiek to znaczy :P Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiek1042 Re: emisja głosu 22.06.07, 10:11 Głośność,wyrazistość a jeśli chodzi dodatkowo o pracę w radio to musisz zwrócić uwagę na wyraźne dokańczanie słowa -zazwyczaj chodzi o 2-3 ostatnie litery każdego słowa. Musisz je wypowiadać tak aby nie ściszać głosu przy końcówkach.. Odpowiedz Link Zgłoś
gazela100 Re: emisja głosu 22.06.07, 10:19 nie chodzi o prace w radio ani o kariere piosenkarki, chodzi o mówienie na codzień, nia każdy przeciez mówi głośno i wyraźnie, Odpowiedz Link Zgłoś
gazela100 Re: emisja głosu 22.06.07, 13:31 ?????????????????????!!!!!!!!!!!!!!!! > > Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: emisja głosu 22.06.07, 13:35 jak staniesz w lekkim rozkroku, od razu poczujesz, że możesz mówić głośniej, jeśli masz nerwicę, to możesz mieć problemy z głośniejszym mówieniem, ale tak poza tym, to nie ma przeszkód, najlepiej jednak iść na taki kurs, jak nie potrafisz sobie poradzić sama, na forum nikt ci nie zada konkretnych ćwiczeń, musiano by cię widzieć i, rzecz jasna, słyszeć. Odpowiedz Link Zgłoś
gazela100 Re: emisja głosu 19.07.07, 13:46 nadal mam problemy z głosem :-( co robic? Odpowiedz Link Zgłoś
rezurekcja Re: emisja głosu 19.07.07, 17:52 kolezanka nauczycielka byla na sesji w Gdyni w osrodku jezuitow, sesje prowadza aktorzy www.google.pl/search?hl=pl&q=%22zanim+stracisz+g%C5%82os%22&lr= Byc moze sa tez inne tytuly sesji, ta sie nazywa "zanim stracisz glos" Odpowiedz Link Zgłoś
rezurekcja i jeszcze takie 19.07.07, 17:54 znajdz sobie to, co Ci podpasuje www.google.pl/search?hl=pl&q=%22emisja+g%C5%82osu%22&lr= Odpowiedz Link Zgłoś