Dodaj do ulubionych

Studia - Administracja

02.07.07, 22:05
Chcę studiować Administrację , lecz na stronie uniwersytetu jest tak ubogo
wszystko opisane , ze nie mozna się niczego konkretnego dowiedzieć.

Jest tutaj:
1.Administracja publiczna
2.Administracja i prawo finansowe
3.Administracja specjalna ochrony bezpieczeństwa i porzadku publicznego

Chciała bym sie czegos więcej dowiedziec o tych podkierunkach , co moge po
nich robić...Najbardziej jestem za opcja 3. ale nie wiem czy dla osoby
niepełnosprawnej to dobry wypór.

I czy na Administracji sa zajecia fizyczne?
Obserwuj wątek
    • vessa Re: Studia - Administracja 03.07.07, 07:12
      Obserwując znajomych, którzy skończyli adm. zdecydowanie odradzam ten kierunek.
      Administracja nie jest ciekawa, a po jej ukończeniu można pracować w urzędzie
      gminym lub miejskim i raczej nie można liczyć np. na posadę dyrektora adm.
      szpitala czy itp . A do pracy w adm panstwowej uprawniaja każde studia + coś
      jeszcze np. ukonczenie studiów 2 etapu np. w KSAP.
    • ansag Re: Studia - Administracja 03.07.07, 07:56
      > I czy na Administracji sa zajecia fizyczne?
      Następna, której nie chce się ćwiczyć, matko kochana...

TAK, jak wszędzie, JEST WF (od 1 lub 2 roku).
      • ewelka233 Re: Studia - Administracja 03.07.07, 08:08
        Ansaga na przyszłość czytaj cały wątek , albo się poprostu nie udzielaj ,
        napisałam że jestem osobą niepełnosprawną , więc nawet jak bym chciała ćwiczyć
        to i tak nic z tego nie wyjdzie.

Dziękuję za wyrozumiałość!
        • ansag Ups... 03.07.07, 08:11
          Przepraszam, gdzieś mi to umknęło, nie gniewaj się.
          • madziarrka1 Re: Ups... 03.07.07, 10:07
            ...zajęcia WF są zazwyczaj na I roku, ja miałam taniec, nie bylo tak żle, choć
            nie przepadam za tańcem takim profesjonalnym, wolę tańczyć po swojemu hehe. Moja
            niepełnosprawna koleżanka, albo musiała napisać referat o tańcu, albo zdać
            egzamin z wiedzy o tańcu, łatwo było coś o tym zależć w necie ,więc 5 dostała:)
            O Administracji Ci nie pomogę, bo studiuję coś innego:). Mam w sumie kumpla na
            Administracji, ale mimo wszystko za dużo o tym kierunku nie wiem:)
    • xcarolcax Re: Studia - Administracja 03.07.07, 11:57
      Również nie polecam administracji.. Jednak jeśli właśnie to chcesz studiować, to składaj papiery. Twoja niepełnosprawność nie może być uznana za coś, co uniemożliwi Ci studiowanie. Na studiach dziennych zawsze jest wf, niezależnie od kierunku. Wydaje mi się jednak, że jeśli masz zaświadczenie o grupie inwalidzkiej, to powinnaś być z tych zajęć zwolniona! Nie bój się, uczelnia na pewno nie będzie Ci utrudniać studiowania poprzez zajęcia wf. Powodzenia :)
      • ewelka233 Re: Studia - Administracja 03.07.07, 12:34
        W sumie to zastanawiam się nad Administracją (Administracja publiczna)i nad
        Pedagogiką(Zarzadzanie w oświacie i doradztwo).Chciała bym poprostu prace
        siedzacą w większosci czasu , w jakims urzedzie , sekretariacie i tym
        podobne.Ekonomika i Zarzadzanie u mnie odpada bo nie lubie matematycznych rzeczy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka