Dodaj do ulubionych

A moze potepic ludzkosc???

IP: 61.12.114.233, 61.12.248.* 29.03.01, 13:42
Sprawa Jedwabnego prawdopodobnie nigdy nie zostanie wyjasniona. Zeznania
swiadkow sa sprzeczne.Ci co chca widziec jako sprawcow tylko Polakow, jak
publicysci Gazety Wyborczej dyskredytuja niezgodne z popierana przez nichwersja
dokumenty. Druga strona uwazajaca Niemcow za sprawcow zbrodni postepuje tak
samo.Antysemickie wypowiedzi sa tak samo haniebne jak antypolskie.Jednych i
drugich nie brakuje. Przepraszanie za zabicie kogos jest wogole idiotyzmem,a
juz szczegolnie jesli przeprasza ktos kto nikogo nie zabil.
CAla historia ludzkosci to jedno wielkie pasmo zbrodni i zajmowanie sie
tym pod katem narodowosciowym i rasowym jest zwyklym ludzkim prymitywizmem.
Ciekawe ile ludzi zostalo zamordowanych przez innych ludzi w XX wieku ????
CZy znajda sie obroncy czlowieka ??????
Obserwuj wątek
    • Gość: ril Re: A moze potepic ludzkosc??? IP: unknown, 194.29.129.* 29.03.01, 18:42
      Gość portalu: JA napisał(a):

> Sprawa Jedwabnego prawdopodobnie nigdy nie zostanie wyjasniona. Zeznania
      > swiadkow sa sprzeczne.Ci co chca widziec jako sprawcow tylko Polakow, jak
      > publicysci Gazety Wyborczej dyskredytuja niezgodne z popierana przez nichwersja
      >
      > dokumenty. Druga strona uwazajaca Niemcow za sprawcow zbrodni postepuje tak
      > samo.Antysemickie wypowiedzi sa tak samo haniebne jak antypolskie.Jednych i
      > drugich nie brakuje. Przepraszanie za zabicie kogos jest wogole idiotyzmem,a
      > juz szczegolnie jesli przeprasza ktos kto nikogo nie zabil.
      > CAla historia ludzkosci to jedno wielkie pasmo zbrodni i zajmowanie sie
      > tym pod katem narodowosciowym i rasowym jest zwyklym ludzkim prymitywizmem.
      > Ciekawe ile ludzi zostalo zamordowanych przez innych ludzi w XX wieku ????
      > CZy znajda sie obroncy czlowieka ??????
      Potępić może nie, ale uznać odpowiedzialność moralną to już inna sprawa. Problem
      w tym, że o ile uznajemy odpowiedzialność za zło wyrządzone członkom naszej grupy
      innej grupie, to nie mamy takich odczuć jeśli ofiary również do naszej grupy
      należą. Dlatego mogę czuć się odpowiewiadzalny za zbrodnie białych na murzynach,
      ale nie za zbrodnie ludzi na ludziach, choć jestem nie tylko rasy białej, ale i
      człowiekiem. Odpowiedzialność za czyny haniebne przypada mi tak jak zasługa za
      czyny chwalebne, ale...

... nigdy nie uważałem, żebym miał jakąś zasługę za odkrycia polskich naukowców
      czy sukcesy Adama Małysza, ani kogokolwiek z grup do których należę. Więc i
      sprawa Jedwabnego nie obciąża mnie bardziej niż dajmy na to Michaela Jacksona.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka