pam.parampa 15.07.07, 10:02 - czy zawsze jest bez klasy? a jeśli się wie, że w mailu ujmie się to, tak jak się chce. przez telefon będzie niemiło - poza tym mam tendencję do łez. osobiście - nie jest możliwe. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
83kimi Re: zerwanie mailem 15.07.07, 10:19 Wydaje mi się, że jednak warto się psotarać, by zrobić to osobiście. Odpowiedz Link Zgłoś
pam.parampa Re: zerwanie mailem 15.07.07, 10:25 ale to niemożliwe teraz. a ja mam dość, on chyba też Odpowiedz Link Zgłoś
qw994 Re: zerwanie mailem 15.07.07, 10:26 A ja nie zrobiłam osobiście ze względu na odległość. Odpowiedz Link Zgłoś
13_piatek Re: zerwanie mailem 15.07.07, 10:48 zalatw te sprawe w swoim sumieniu... jesli chcesz przeczytaj moj watek pt "jak "zalatwic" ex faceta" Facet zerwal ze mna przez tel. :( Odpowiedz Link Zgłoś
izawawa Re: zerwanie mailem 15.07.07, 11:07 Nie wysyłaj. Wstrzymaj się jeszcze ze dwa dni, na pewno wprowadzisz jakieś poprawki. Pisanie "na gorąco" jeszcze nikomu na dobre nie wyszło. Odpowiedz Link Zgłoś
pam.parampa Re: zerwanie mailem 15.07.07, 14:39 czekam od wczoraj. sądzę, że to dobra decyzja. Odpowiedz Link Zgłoś
ansag Re: zerwanie mailem 15.07.07, 11:20 Lepszy mail niż sms, albo wiadomość na gg. Mi też się zdarzyło zerwać mailem, nie czułam żadnej ujmy, on też nie. Ja niestety nie potrafię zrywać z facetami osobiście - od razu ryczę itp. Tylko raz w życiu udało mi się powiedzieć facetowi prosto w oczy, że to koniec. Zawsze omijam te sytuacje szerokim łukiem i się wykręcam. Wysyłaj. Odpowiedz Link Zgłoś
inspirationlane Re: zerwanie mailem 15.07.07, 11:49 to zależy, ja preferuję rozmowę w cztery oczy - bez względu na wszystko, ale jestem w stanie zrozumieć, że czasami dla niektórych mail jest lepszym rozwiązaniem, są rózne sytuacje i jeżeli czujesz, że to ostateczność, to chyba wyślij Odpowiedz Link Zgłoś
yagiennka Zawsze 15.07.07, 12:50 Jest bez klasy i tchórzliwe. Właśnie jeśli szanujemy drugą osobę to powinnismy miec odwagę stanąć z nią twarzą w twarz i powiedziec co mamy do powiedzenia. Takie zrywanie mailami czy smsami to gó..arstwo, można tym bardzo zranić kogoś, że jest dla nas tak nie wazny że nawet nie poświęcimy mu chwili czasu na żywo i chwili rozmowy. Ja bym to tak odebrała. Odpowiedz Link Zgłoś
yagiennka Re: Zawsze 15.07.07, 12:52 Aha, nic nie stoi na przeszkodzie aby na żywo w trakcie rozmowy wręczyć komuś też list, jesli boimy sie że nie potrafimy na żywo wszystkiego dobrze powiedziec co byśmy chcieli. Odpowiedz Link Zgłoś
uparta_marta Wcale nie zawsze 15.07.07, 13:15 Zawsze i nigdy nie istnieje. Sa rozne sytuacje w zyciu. Ja dluga relacje zerwalam mailem i na goraco. I nigdy nie zalowalam. I tchorzostwem byloby akurat zareagowac wtedy inaczej. Wszystko zalezy od okolicznosci. Odpowiedz Link Zgłoś
yagiennka Re: Wcale nie zawsze 16.07.07, 17:28 Nie zgadzam się i pzoostanę przy swoim zdaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
qw994 Re: Zawsze 15.07.07, 13:16 A pojechałabyć do innego kraju tylko po to, żeby powiedzieć, że to koniec? Nie mając kasy? Bojąc się reakcji faceta i nie mając tam nikogo, kto mógłby pomóc? Przypuszczam, że nie byłaś w takiej sytuacji, bo pewnie napisałabyś co innego. Odpowiedz Link Zgłoś
uparta_marta Re: Zawsze 15.07.07, 13:20 qw994 napisała: > A pojechałabyć do innego kraju tylko po to, żeby powiedzieć, że to koniec? Nie > mając kasy? Bojąc się reakcji faceta i nie mając tam nikogo, kto mógłby pomóc? > Przypuszczam, że nie byłaś w takiej sytuacji, bo pewnie napisałabyś co innego. Ja mysle, ze w takim celu szkoda kasy, zeby jechac. Nawet nie bojac sie faceta, czy majac najwiekszy szacunek. Odpowiedz Link Zgłoś
rebelia99 Re: zerwanie mailem 15.07.07, 19:49 Wysyłaj- zdecydowanie wysyłaj.Można przemyśleć co i jak powiedzieć, żeby nie obrazić, poza tym w rozmowie osobistej zawsze on może twoje argumenty obrócić w żart, przekonywać, że to nie jest dobra decyzja. Może też używać argumentów pozawerbalnych:)Jeśli chodzi naprawdę o zakończenie znajomości a nie tylko o zmianę w niej czegoś to naprawdę dobry pomysł.I co to znaczy że bez klasy? Z klasą napisz, napisz co chcesz, przynajmniej nie zobaczysz jak on się zachowa.I nie będziesz ryczeć. Zerwanie osobiste jest bardzo trudne, przykre- ONI tego unikają jak ognia. Zaoszczędź sobie tego. Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
nuova I co w końcu zrobiłaś? 15.07.07, 20:00 wysłałaś czy nie? edytowałaś czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
pam.parampa Re: I co w końcu zrobiłaś? 16.07.07, 07:19 tak, wysłałam. wcześniej edytowałam stwierdził że był tą drogą zerwania zupełnie zszokowany Odpowiedz Link Zgłoś
anula.em Re: zerwanie mailem 16.07.07, 08:13 to ze takie zerwanie jest bez klasy to nie podlega zadnej dyskusji.Skoro uparlas sie,ze nie mozesz tego zrobic osobisie(spotykajac sie)to przynajmniej wysil sie na telefon.Sadze,ze osoba z ktora chcesz zerwac(jakakolwiek by ona nie byla)zasluguje na godne rozstanie.A jesli nadal masz watpliwosci to odpowiedz sobie na pytanie czy chcialabys TY aby z Toba tak zrywano.Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
pam.parampa Re: zerwanie mailem 16.07.07, 08:23 no właśnie zerwano tak ze mną kiedyś. nie mailem co prawda, ale kilkuzdaniową wypowiedzią na gg ;0 byłam trochę zła, ale faktem zerwania, nie metodą, zresztą w wkrótce mi przeszło, do dziś utrzymujemy kontakt Odpowiedz Link Zgłoś
anula.em Re: zerwanie mailem 16.07.07, 08:27 Pytalas o rade i opinie.ja napisalam Ci tak jak ja to czuje.I gdyby ze mna zerwano przez np.maila na pewno nie rewanzowalabym sie tym samym.Ja wyznaje zasade szczerej rozmowy zawsze i z kazdym.Wiem,ze zerwanie nie nalezy do przyjemnosci ale skoro sie podjelo taka decyzje to trzeba byc tez odwaznym by ja przekazac w cywilizowany sposob.(ale z tego co wyczytalam to juz wczoraj wyslalas tego maila,wiec nie ma tematu)pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
butterflymk Re: zerwanie mailem 16.07.07, 10:05 ...trzeba było wysłać kogoś z wiadomością o zerwaniu :D dla mnie jest to nie poważne traktowanie... i swiadczy że cały związek był raczej do chrzanu ... Odpowiedz Link Zgłoś
tengoku77 Tak, bo.. 16.07.07, 18:15 o pewnych sprawach należy 'informować' osobiście.. ew. przez telefon.. tak, żeby miec swego rodzaju osobisty kontakt.. Odpowiedz Link Zgłoś