Dodaj do ulubionych

ile macie\chcialybyscie miec dzieci?

18.07.03, 13:24
jak na razie ja nie mam zadnego, marzy mi sie jednak min 3 dzieciakow a w
smielszych mareniach 5....czas pewnie zweryfikuje jednak te plany, dzyz za
cos trzeba dzieci nakarmic, ubrac itp :-((
Obserwuj wątek
    • pajdeczka Re: ile macie\chcialybyscie miec dzieci? 18.07.03, 13:29
      malen_a napisała:

> jak na razie ja nie mam zadnego, marzy mi sie jednak min 3 dzieciakow a w
      > smielszych mareniach 5....czas pewnie zweryfikuje jednak te plany, dzyz za
      > cos trzeba dzieci nakarmic, ubrac itp :-((

...no i wykształcić. Nastały czasy, że teraz nawet za pieniądze masz szansę
      zdobyć lepsze wykształcenie. I w tym momencie moja sygnaturka jest jak
      najbardziej adekwatna.
      A wracając do meritum zapytania to jedno + jedno (bo mąż też się liczy jao
      dziecko). A ideałem byłaby dwójka (parka)
    • Gość: r Re: ile macie\chcialybyscie miec dzieci? IP: *.ath.spark.net.gr 18.07.03, 13:35
      Wg niektórych szesnaścioro jest w sam raz :)
    • mamalgosia Re: ile macie\chcialybyscie miec dzieci? 18.07.03, 13:37
      mam 1, chciałabym miec 3, ale prawdopodobnie skończy się na 2
    • capa_negra Re: ile macie\chcialybyscie miec dzieci? 18.07.03, 13:43
      nie mam, chciałabym 1, ale prawdopodobnie skończy sie na niczym
      • pajdeczka Re: ile macie\chcialybyscie miec dzieci? 18.07.03, 13:44
        capa_negra napisała:

> nie mam, chciałabym 1, ale prawdopodobnie skończy sie na niczym

I tym sposobem bilans wyszedł nam na zero, czyli koniec wątku:)))))
        • capa_negra Re: ile macie\chcialybyscie miec dzieci? 18.07.03, 13:50
          prawdopodobnie..... a nie napewno !!! jakąś furtke trzeba sobie zostawic :-))
    • Gość: Gal Re: ile macie\chcialybyscie miec dzieci? IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 18.07.03, 13:55
      Mam trójkę (co już tajemnicą poliszynela się stało) chciałbym chyba... trójkę,
      szarpnąłbym się na czwarte, gdybykm miał pewność, że to będzie dziewczynka:))
      Ale jak znowu chłopak??:(( Dlatego się waham i nie ulegam presji żony:0

Pzdr.
      Gal
      • Gość: melmire Re: ile macie\chcialybyscie miec dzieci? IP: *.w80-8.abo.wanadoo.fr 18.07.03, 13:57
        Jak to!!! Nie chcesz doloczyc do grona rodzin prawdziwie wielodzietnych?? :p
        Ja bym chciala dwoje, ale na poczatek zadowole sie jednym, jeszcze kilka lat
        czekania przede mna :)
        • Gość: Gal Re: ile macie\chcialybyscie miec dzieci? IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 18.07.03, 14:07
          Gość portalu: melmire napisał(a):

> Jak to!!! Nie chcesz doloczyc do grona rodzin prawdziwie wielodzietnych?? :p
          > Ja bym chciala dwoje, ale na poczatek zadowole sie jednym, jeszcze kilka lat
          > czekania przede mna :)

Nie specjalnie:) Pisałem już o tym.
          Nie robiłbym jednak z tego żadnego problemu gdyby "się zdażyło"... i byłoby
          czwarte. Na pewno by się urodziło, nawet za cenę rezygnacji z niektórych
          luksusów dla pozostałych dzieci czy dla mnie...
          To są nieporównywalne rzeczy:)

Pzdr.
          Gal
          • zalotnica Re: ile macie\chcialybyscie miec dzieci? 19.07.03, 15:18
            Gość portalu: Gal napisał(a):

>Mam trójkę (co już tajemnicą poliszynela się stało) chciałbym chyba... trójkę,
            >szarpnąłbym się na czwarte, gdybykm miał pewność, że to będzie dziewczynka:))
            >Ale jak znowu chłopak??:(( Dlatego się waham i nie ulegam presji żony:0

Gal, naprawde Cie podziwiam ale tej pewnosci nie ma nigdy.
            Kiedys pracowalam z takim "zapalencem", za kazdym razem miala
            byc dziewczynka, nie wiem , czy sie to skonczylo na piatce
            chlopcow i czy probowal dalej...(wyjechalam)

>> Nie robiłbym jednak z tego żadnego problemu gdyby "się zdażyło"... i byłoby
            > czwarte. Na pewno by się urodziło, nawet za cenę rezygnacji z niektórych
            > luksusów dla pozostałych dzieci czy dla mnie...
            > To są nieporównywalne rzeczy:)

***to jest bardzo mile jak piszesz w taki sposob
            o dzieciach, bo jest...ale...nie dla mnie...
            po prostu nie urodze i tyle....

pzdr.
      • Gość: Anton A więc na razie 3:0, ale piłka ciągle w grze! nt. IP: *.acn.waw.pl 18.07.03, 15:20
        ;)
    • Gość: moboj Re: ile macie\chcialybyscie miec dzieci? IP: 62.233.250.* 18.07.03, 14:08
      na razie nie mam dzieci w ogóle i taki stan jeszcze parę lat potrwa. natomiast
      chciałabym mieć jedno dziecko, góra dwoje.
    • mroczna_panna Re: ile macie\chcialybyscie miec dzieci? 18.07.03, 14:13
      Ja chciałabym mieć dwójkę...ale nie wiem czy to marzenie uda się kiedykolwiek
      spełnić. Chciałabym, żeby moje dzieci miały młodą mamę, ale zanim skończę
      studia i znajdę pracę, która pomoże mi zapewnić im odpowiednie życie i
      wykształcenie...cóż pewnie długo to potrwa i zasilę szeregi "starszych" mam
      (nic do nich oczywiście nie mam...podziwiam każdą mamę).
    • Gość: jendza Re: ile macie\chcialybyscie miec dzieci? IP: *.w193-252.abo.wanadoo.fr 18.07.03, 14:14
      ja min. troje, maz dwoje
      i smiejemy sie, ze wyjdzie piatka:))
      Co daj Panie:))

pzdr
      j,
    • Gość: Anton Re: ile macie\chcialybyscie miec dzieci? IP: *.acn.waw.pl 18.07.03, 15:19
      Na początek czwórkę-piątkę, a potem się zobaczy.
    • Gość: basia Re: ile macie\chcialybyscie miec dzieci? IP: 212.160.76.* 18.07.03, 15:25
      Na razie nie mam. A kiedys to może 1
    • Gość: Cronos Re: ile macie\chcialybyscie miec dzieci? IP: 192.167.2.* 18.07.03, 15:42
      My mamy dwójkę, bliźnięta. Chłopca i dziewczynkę. I
      wystarczy!

Pzdr
      • aguszak Cronos :))) 18.07.03, 15:56
        Gość portalu: Cronos napisał(a):

> My mamy dwójkę, bliźnięta. Chłopca i dziewczynkę. I
        > wystarczy!
        >
        > Pzdr

Ale Wam się fajnie udało - tak za jednym zamachem ;)))
      • Gość: mama bliźniąt Re: ile macie\chcialybyscie miec dzieci? IP: *.chello.pl 19.07.03, 14:32
        My też mamy bliźnieta, jednojajowe, podobno nie do odróżnienia, chłopaki.Są juz
        nastolatkami. Dziś sie z tego śmieje, ale przez pierwsze 4-5 -6 lat myslałam,
        że zwariuję.W wieku 14 miesięcy doszło do jednej wielkiej bójki ( pierwszej).
        Potem tłukli się o wszystko. Dwa razy więcej pieluch, prania, karmienia (
        karmiłam cycem ponad 2 lata). Każdego trzeba utulić razem i osobno. Mąż musiał
        pracować dwa razy tyle, więc ja sama z podwójnym wózkiem. Kto tego nie przeżył
        ten nie zrozumie. Aha, ponieważ są , podobno, nie do odróżnienia, stale robią w
        szkole jakieś kawały- jestem stałym gościem wychowawczyni i pani dyrektor.
        • zalotnica Re: ile macie\chcialybyscie miec dzieci? 19.07.03, 15:07
          Gość portalu: mama bliźniąt napisał(a):

>My też mamy bliźnieta, jednojajowe, podobno nie do odróżnienia, chłopaki.Są juz
          >nastolatkami. Dziś sie z tego śmieje, ale przez pierwsze 4-5 -6 lat myslałam,
          >że zwariuję.W wieku 14 miesięcy doszło do jednej wielkiej bójki ( pierwszej).
          >Potem tłukli się o wszystko. Dwa razy więcej pieluch, prania, karmienia (
          >karmiłam cycem ponad 2 lata). Każdego trzeba utulić razem i osobno. Mąż musiał
          >pracować dwa razy tyle, więc ja sama z podwójnym wózkiem. Kto tego nie przeżył
          >ten nie zrozumie.

***Ja przezylam i ze lzami w oczach razem z " Prawdziwym" wspominamy
          te lata...Przeciez to jest cos wspanialego wychowywac razem takie
          malenstwa. Fakt, ze nigdy nie wstawalam w nocy, a "Prawdziwy" byl
          tak zaangazowany w wychowanie krasnoludkow , ze ja tylko patrzylam i
          podziwialam jak sobie swietnie radzi...i tak jest caly czas....

>Aha, ponieważ są , podobno, nie do odróżnienia, stale robią w
          >szkole jakieś kawały- jestem stałym gościem wychowawczyni i pani dyrektor.

***a to dziwne, czy oni chodza do jednej klasy...?

Pozdrawiam wszystkich szczesliwych rodzicow....
          • Gość: Cronos Re: ile macie\chcialybyscie miec dzieci? IP: 192.167.2.* 21.07.03, 07:16
            Ja też to znam, ech... Teraz, jak mają już prawie 3 latka
            (ko nczą 27.07), to już wygląda to lepiej, ale sam
            początek... Brr, jeszcze mnie rzuca, gdy te nocne i
            dzienne horrory sobie przypomnę. Moja mam się śmieje, że
            teraz ja mam to, co ona z nami miała (też jestem z
            bliźniąt, jeno jednojajowych).

Pzdr wszystkie mamy, zwłaszcza te od bliźniąt.
    • kora3 Re: ile macie\chcialybyscie miec dzieci? 18.07.03, 15:47
      Nie mam :) Na ten moment nie chciałabym w przyszłości max. 1 :)
    • aguszak Nie mam, ale... 18.07.03, 15:53
      ... w tym roku mamy zacząć się starać, bo... no! Przyszedł czas najwyższy ;)))
      Chciałaby dwójkę i to parkę :)))
      Mnie więcej nie wolno ze względu na kręgosłup...
    • Gość: Ginny Re: ile macie\chcialybyscie miec dzieci? IP: *.sloneczny.pl / 10.102.21.* 18.07.03, 17:07
      Dzieci nia mam (trudno, żebym miała w wieku 20 lat), ale chcę mieć najwyżej
      dwójkę i to raczej jeszcze nieprędko.
      • p0l0n32 Re: ile macie\chcialybyscie miec dzieci? 19.07.03, 11:00
        Ja nie mam dzieci i raczej nie chciałabym mieć, ale
        założe się, ze będe mieć conajmniej jedno.

A co do tych co zamierzają miec 5 dzieci.... Powiem wam,
        ze jest wtedy w domu kuuuupa radochy!!!!
        • Gość: hyena Re: ile macie\chcialybyscie miec dzieci? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.03, 11:10
          Chciałby miec w pizdu ile się tylko da,najlepiej samych synów.Tylko takich z
          dobrej rodziny,nieślubnych oczywiście,żebym nie musiał się tym zajmować ani
          płacić alimentów.Bardzo chętnie zrobiłbym bachora jakiejś rozsądnej lasce czy
          chce czy nie.Może niedługo którejś zrobie taką niespodziankę.
    • Gość: beemka1 Re: ile macie\chcialybyscie miec dzieci? IP: *.acn.waw.pl 19.07.03, 11:27
      Ech, mnie tez MARZY sie przynajmniej jedno:-) Najchetniej to trojeczke, ale
      zobaczymy, ile Bog da, jesli w ogole da:-)
      Swego czasu maz snil o druzynie pilkarskiej, stargowalam do halowej:-)
    • myszzz Re: ile macie\chcialybyscie miec dzieci? 19.07.03, 12:27
      ja chciałabym mieć dwójkę, mój chłopak (jeszcze nie mąż:) chciałby trójkę.
      Myślę że szczęście na początek dało by mi jedno zdrowe dziecko :) ..... z
      czasem drugie
      • Gość: osa Re: ile macie\chcialybyscie miec dzieci? IP: *.tel161.petrotel.pl 19.07.03, 16:53
        Mój mąż, jeszcze jako nie mąż też postulował za dużą ilością dzieci. W tej
        chwili mamy jedno i już nie chce więcej, i tak niewiele się nim zajmuje. Życie
        sobie teorie sobie.
    • zalotnica Re: ile macie\chcialybyscie miec dzieci? 19.07.03, 14:56

to i ja przystepuje do spowiedzi...mam wymarzone blizniaki, dziewczynki...
    • snow.white Re: ile macie\chcialybyscie miec dzieci? 19.07.03, 15:12
      No dobra-to ja tez powiem :)

wersja minimalna-2 :)

ale jak bede mogla zapewnic przyszlosc wiekszej liczbie "Wnetrz" ;) -to bardzo
      chetnie wiecej :)
    • analhella Re: ile macie\chcialybyscie miec dzieci? 19.07.03, 16:55
      malen_a napisała:

> jak na razie ja nie mam zadnego, marzy mi sie jednak min 3 dzieciakow a w
      > smielszych mareniach 5....czas pewnie zweryfikuje jednak te plany, dzyz za
      > cos trzeba dzieci nakarmic, ubrac itp :-((
      Ja bym chciala miec trojeczke, dwoch synow i corke. dobrze by bylo gdyby corka
      byla wiekowo pomiedzy bracmi. Ale niestety, to nierealne bo juz
      lata.....niestety.......................................................:(
      • Gość: lolyta Re: ile macie\chcialybyscie miec dzieci? IP: *.bct.bellsouth.net 19.07.03, 21:35
        A, nigdy nie wiesz, mama mojej kolezanki pierwsze dziecko miala w wieku 34 lat,
        a potem jeszcze 2 pary blizniakow....
    • lunatica Re: ile macie\chcialybyscie miec dzieci? 19.07.03, 18:43
      marzy mi się jedno... mam nadzieję, że uda mi się spełnić to marzenie przed 30-
      tką. hmm...
      • daffne Re: ile macie\chcialybyscie miec dzieci? 19.07.03, 19:17
        Mam juz 1 coreczke :))Jak tylko sie dowiedzialam , ze jestem w ciazy odrazu wiedzialam , ze bedzie dziewczynka , nie wiem czemu :))Urodzila sie taka jaka sobie wymarzylam ,czarne oczka po tacie i dolki w policzkach :)))Moze kiedys jeszcze bedzie dodatkowo 2 dzieciaczkow :))
        Pozdrowionka:)
      • raszefka Re: ile macie\chcialybyscie miec dzieci? 19.07.03, 21:15
        Też chciałabym przynajmniej pierwsze przed trzydziestką... a w ogóle.. to może
        trójeczkę? :)
        • maga19 Re: ile macie\chcialybyscie miec dzieci? 19.07.03, 21:21
          A ja nie chce miec w ogole dzieci.Czy jest tutaj rowniez taka kobieta? Czy
          zaraz zostane wykleta z "kobiecego rodu"?pozdr.
          • raszefka Re: ile macie\chcialybyscie miec dzieci? 19.07.03, 21:29
            Oj, zdaje mi się, że nie jesteś taka wyjątkowa :))))) Pozdr.
    • Gość: Wonsz Re: ile macie\chcialybyscie miec dzieci? IP: *.vf.shawcable.net 19.07.03, 22:26
      Ja nie chce dzieci. Zona chce trojke. A przed slubem sie zgadzalismy...
      Negocjacje trwaja.

K.
      • maga19 Re: ile macie\chcialybyscie miec dzieci? 19.07.03, 22:33
        My z mezem zgadzamy sie. Nic sie nie zmienilo po prawie czteroletnim stazu
        malzenskim. Nawet jeszcze bardziej ugrunowalo sie nasze przekonanie.pozdr.
        • Gość: Wonsz Re: ile macie\chcialybyscie miec dzieci? IP: *.vf.shawcable.net 19.07.03, 22:59
          Mysle, ze moja pani czuje zew natury. Moze i ja takiemu kiedys ulegne?

K.
          • soczewica ssssssssssssssss :) 20.07.03, 14:48
            nie chcę dzieci - może to taka faza, może się zmieni, zobaczymy.
            nie wiem dlaczego, ale od pewnego czasu wstrętem napawają mnie wózki z
            brzdącami, a kiedyś się podobały.
            chyba mi przeszło po przeczytaniu gdzieś zwierzeń matki - o nieprzespanych
            nocach i inych urokach macierzyństwa. poza tym tryb życia jaki prowadzę (i póki
            co nie chce tego zmieniać), plus miłość do używek ;) wcale nie sprzyja
            dzieciom, obojętne nawet czy bym chciała czy nie.
            a dzisiaj w nocy mi się śniło, że jestem w ciąży - i myśl, która chodziła po
            głowie: na 9 miesięcy muszę zrezygnować z palenia, a tatuś - nie!
            i to chyba najdobitniej świadczy o mojej "dojrzałości" do progenitury.

soczew
            • wonsz Re: ssssssssssssssss :) 20.07.03, 23:41
              No wlasnie. Trzesie mna kiedy w miejscu publicznym zacznie ryczec. Grrr. W
              samolocie najgorzej, nawet nie ma jak wyjsc na najblizszym przystanku...

Majac dzieci nie mozna tez pojechac i spac gdzie wypadnie, wyjsc w nocy i nie
              wracac i kilka innych dorbiazgow :)))

ssssssss :)

K.
    • luiza-w-ogrodzie Re: ile macie\chcialybyscie miec dzieci? 21.07.03, 00:21
      Mam dwoje dzieci, kiedys marzylo mi sie cztery, ale rzeczywistosc zweryfikowala
      marzenia.

Pozdrawiam
      Luiza-w-Ogrodzie

Zawieszona na teczy pod gwarancja wizji
      • moniorek1 Re: ile macie\chcialybyscie miec dzieci? 21.07.03, 04:12
        Chcialabym miec dwoje dzieci. Czy bede miala dwojke to sie okaze po pierwszym
        porodzie. Jesli uznam ,ze porod to za duzo bolu jak na mnie to z drugiego
        dziecka zrezygnuje. Dzis mi sie snilo ,ze rodzilam i tak jakos to gladko
        poszlo ,ze az bylam zdziwiona :)
        • Gość: wybredna Re: ile macie\chcialybyscie miec dzieci? IP: *.krapkowice.sdi.tpnet.pl 21.07.03, 08:49
          Dwójkę lub trójkę,ale na razie mi sie nie spieszy do "zachodzenia" :)))
    • Gość: Aisza dwie babeczki-laleczki IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 21.07.03, 22:50
      a miała być trójka mamusinych rycerzyków...wszyscy mi obiecali: mąz, lekarze i
      wróżki
      ale kocham tem moje zgryzoty dużo bardzeij niż wymarzonych facecików
      A
    • Gość: mmm Re: ile macie\chcialybyscie miec dzieci? IP: *.klaudyny.waw.pl / 10.1.38.* 22.07.03, 19:26
      a ja nie chce zadnego. ale bede miec dwa bo to najbardziej normalne.
      • moboj Re: ile macie\chcialybyscie miec dzieci? 22.07.03, 21:34
        Gość portalu: mmm napisał(a):

> a ja nie chce zadnego. ale bede miec dwa bo to najbardziej normalne.

przecież nikt Cię nie zmusza do bycia rodzice. po prostu jesli nie chcesz mieć
        dzieci to ich nie miej. każdy powinien robic to, co dla siebie uważa za
        najlepsze, a nie to, co za normę uważa tzw. społeczeństwo.
        • kora3 Re: ile macie\chcialybyscie miec dzieci? 23.07.03, 18:16
          moboj napisała:

> Gość portalu: mmm napisał(a):
          >
          > > a ja nie chce zadnego. ale bede miec dwa bo to najbardziej normalne.
          >
          > przecież nikt Cię nie zmusza do bycia rodzice. po prostu jesli nie chcesz
          mieć
          > dzieci to ich nie miej. każdy powinien robic to, co dla siebie uważa za
          > najlepsze, a nie to, co za normę uważa tzw. społeczeństwo.

Właśnie ...
          2 to 'najbrdziej normalne " włos się jeży ...ale pomysł ....
          Zgroza ...jak to społeczeństwo ogłupia i czyni niewolnikami stereotypów ....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka