oberver 23.07.03, 11:14 Nie są to żadne wygłupy, ale fakt. Po 42 latach od cywilnego, mają wziąć kościelny, przy okazji chrztu najmłodszej wnuczki. A wszystko to jest zasługą moją i jednego zakonnika z naszej parafii. Cieszę się :-))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
antyrys Re: Moi rodzice biorą ślub !!! 23.07.03, 11:18 Składam najlepsze życzenia na NOWEJ drodze życia:) Odpowiedz Link Zgłoś
daffne Re: Moi rodzice biorą ślub !!! 23.07.03, 11:46 Fajnie:))) Moze i ja sie kiedys skusze na slub koscielny ale moze za parenascie lat jak sie ksieza zmienia w naszej parafii:-) Pozdrowionka:) Odpowiedz Link Zgłoś
lyche1 Re: Moi rodzice biorą ślub !!! 23.07.03, 11:55 daffne napisała: > Fajnie:))) > Moze i ja sie kiedys skusze na slub koscielny ale moze za parenascie lat jak sie ksieza zmienia w naszej parafii:-) > Pozdrowionka:) A mój brat załatwia sobie powierdzenie ślubu cywilnego w kościele. Jest taka procedura :)) Jak ją przejdzie pomyślnie napiszę jak to się odbywa :))) Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Moi rodzice biorą ślub !!! 23.07.03, 11:58 lyche1 napisała: > daffne napisała: > > > Fajnie:))) > > Moze i ja sie kiedys skusze na slub koscielny ale moze za parenascie lat > jak > sie ksieza zmienia w naszej parafii:-) > > Pozdrowionka:) > A mój brat załatwia sobie powierdzenie ślubu cywilnego w kościele. Jest taka > procedura :)) Jak ją przejdzie pomyślnie napiszę jak to się odbywa :))) a jest. I mnóstwo ludzi z niej korzysta, bo większość spraw ksiądz załatwia Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
daffne Re: Moi rodzice biorą ślub !!! 23.07.03, 12:03 O tym jeszcze nie slyszalam hmm :)) U nas jak sie idzie do Kosciola zamawiac Slub Koscielny ksiadz daje do reki cennik...Za to tyle a za to tyle ... Pozdrowionka:) Odpowiedz Link Zgłoś
oberver Nie było mowy o żadnym cenniku 23.07.03, 14:21 daffne napisała: > O tym jeszcze nie slyszalam hmm :)) > U nas jak sie idzie do Kosciola zamawiac Slub Koscielny ksiadz daje do reki cennik...Za to tyle a za to tyle ... > Pozdrowionka:) w końcu zapytałam o koszty. Brat (bo to sa zakonnicy) powidział, że nic, chyba że chcemy dać ofiarę. I dam im tę ofiarę bardzo chętnie, bo są tu od niedawna, a już sporo zrobili dla społeczności. Odpowiedz Link Zgłoś
aguszak Ależ Daffne... 23.07.03, 12:56 daffne napisała: > Fajnie:))) > Moze i ja sie kiedys skusze na slub koscielny ale moze za parenascie lat jak s > ie ksieza zmienia w naszej parafii:-) > Pozdrowionka:) ... przecież nie musisz brać ślubu w swojej parafii... Odpowiedz Link Zgłoś
daffne Re: Ależ Daffne... 24.07.03, 23:01 aguszak napisała: > daffne napisała: > > > Fajnie:))) > > Moze i ja sie kiedys skusze na slub koscielny ale moze za parenascie lat > jak > s > > ie ksieza zmienia w naszej parafii:-) > > Pozdrowionka:) > > ... przecież nie musisz brać ślubu w swojej parafii... > Droga Aguszak niby nie musze brac slubu w swojej parafii ale nasi ksieza nie wydadza mi potrzebnych metryk i swiadectwa biezmowania :(( Nigdy nie zezwola na to ,zebym brala slub gdzie indziej.Wlasne dziecko ochrzcilam w innym miescie bo tutejszy ksiadz stwierdzil , ze zyje w grzechu (bez slubu koscielnego)...Po dlugiej rozmowie w koncu sie wkurzylam i powiedzialam , ze wychodze ,ze moze w Zakopanem mi ochrzcza a On na to , ze tam moze tak... Pozdrowionka:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: Ależ Daffne... IP: *.80-202-239.nextgentel.com 25.07.03, 09:59 Ze co niby w Zakopanem? To miasto bezboznikow hehehe? Ja tam wlasnie mam swoj koscielny w przyszlym roku :-) Wiec po tej wypowiedzi uspokoilam sie, ze jednak dadza ;-)))))))))))))) Jestesmy juz po cywilnym A w ktorym kosciele ??? Odpowiedz Link Zgłoś
aguszak Rodzice mojego męża... 23.07.03, 12:57 ... też parę lat temu brali ślub kościelny... towarzyszyły im już dorosłe dzieci. To musiało być urocze i wzruszające :))) Odpowiedz Link Zgłoś
oberver Własnie tak myslę, że to będzie ... 23.07.03, 13:13 wzruszający moment. Bo nigdy bym nie przypuszczała, że się zdecydują, zwłaszcza ojciec. Poprostu rozmawialiśmy z proboszczem o chrzcinach, a on zaproponował mojej siostrze przy okazji ślub kościelny, którego ona tez nie ma. Przypomnielismy sobie o struszkach i na zasadzie żartu może by ich też pożenić. I o dziwo zgodzili się ! Tak więc z okazji chrzcin będziemy mieć jeszcze 2 śluby. Proboszcz to wyjątkowo uroczy i szalenie miły człowiek. Powiedział, że przy takich własnie okazjach namówił już 16 par na ślub :-)) o. Odpowiedz Link Zgłoś
snow.white To bedzie super impreza... :) 23.07.03, 13:56 ...wszystkiego najlepszego dla Mlodych Par i dzidziusia :) Odpowiedz Link Zgłoś
pajdeczka A pani młoda wystąpi w białej sukni i welonie.... 23.07.03, 13:38 ...do ziemi? Bo jak tak, to trochę głupio będzie wyglądała.... Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: A pani młoda wystąpi w białej sukni i welonie 23.07.03, 13:51 pajdeczka napisała: > ...do ziemi? Bo jak tak, to trochę głupio będzie wyglądała.... eeee... niby czemu? Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
pajdeczka Re: A pani młoda wystąpi w białej sukni i welonie 23.07.03, 13:58 losiu4 napisał: > pajdeczka napisała: > > > ...do ziemi? Bo jak tak, to trochę głupio będzie wyglądała.... > > > eeee... niby czemu? > A Ty Łosiu nie oglądasz amerykanskich filmów? Tam nieraz takie stare, grube panny młode biorą ślub w welonie do ziemi. Nie wygląda to ciekawie. Odpowiedz Link Zgłoś
oberver Nie no, mama nie jest podfruwajką, ale ... 23.07.03, 14:25 > A Ty Łosiu nie oglądasz amerykanskich filmów? Tam nieraz takie stare, grube > panny młode biorą ślub w welonie do ziemi. Nie wygląda to ciekawie. gruba nie jest, i dobrze wygląda. Kiedyś była piekną kobietą, i sporo z tej urody zachowała do dzisiaj. Sarkazm Pajdy całkiem niepotrzebny, bo i tak mi nie zepsuje radochy. Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Nie no, mama nie jest podfruwajką, ale ... 23.07.03, 15:01 oberver napisała: > > > A Ty Łosiu nie oglądasz amerykanskich filmów? Tam nieraz takie stare, grub > e > > panny młode biorą ślub w welonie do ziemi. Nie wygląda to ciekawie. > > gruba nie jest, i dobrze wygląda. Kiedyś była piekną kobietą, i sporo z tej > urody zachowała do dzisiaj. > Sarkazm Pajdy całkiem niepotrzebny, bo i tak mi nie zepsuje radochy. Pajdeczka is Pajdeczka i w tym cały jej "perwersyjny" urok ;)) hi hi znowu mi się dostanie, ale co mi tam Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tessa Re: A pani młoda wystąpi w białej sukni i welonie IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 25.07.03, 11:55 pajdeczka napisała: > losiu4 napisał: > > > pajdeczka napisała: > > > > > ...do ziemi? Bo jak tak, to trochę głupio będzie wyglądała.... > > > > > > eeee... niby czemu? > > > > A Ty Łosiu nie oglądasz amerykanskich filmów? Tam nieraz takie stare, grube > panny młode biorą ślub w welonie do ziemi. Nie wygląda to ciekawie. A ja mysle ze kjestes niepotrzebnie zlosliwa. Nie wiem czemu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anton Niezła jazda, czyli nie ma co tracić nadziei nt. IP: *.acn.waw.pl 23.07.03, 13:52 Odpowiedz Link Zgłoś
anahella Re: Moi rodzice biorą ślub !!! 23.07.03, 15:36 No to przekaz rodzicom zyczenia na nowej drodze zycia:) Odpowiedz Link Zgłoś
dorotka1970 Re: Moi rodzice biorą ślub !!! 23.07.03, 15:45 anahella napisała: > No to przekaz rodzicom zyczenia na nowej drodze zycia:) Ja tez sie dolaczam, ale chyba na "starej" drodze, nie "nowej"... :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
anahella Re: Moi rodzice biorą ślub !!! 23.07.03, 16:30 dorotka1970 napisała: > Ja tez sie dolaczam, ale chyba na "starej" drodze, nie "nowej"... :-)) Ok:) Niech bedzie na wydeptanej sciezce, oby byla im prosta i uslana platkami roz:) Odpowiedz Link Zgłoś
melinek To pewnie oznacza, 24.07.03, 23:15 ze w swietle prawa kanonicznego bylas nieslubnym dzieckiem. ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
oberver Na to wychodzi :-(((( 25.07.03, 11:19 melinek napisał: > ze w swietle prawa kanonicznego bylas nieslubnym dzieckiem. > ;)) > Ale już niedługo bedę ślubnym :-)))) Szczerze mówiąc jeszcze do wczoraj w to nie wierzyłam, myslałam, że stary się wygłupia, bo to on nigdy nie chciał, ale już zadzwonił do miejsca ur. i kościoła w którym był chrzczony, o metryczkę. Nawet gości juz zaprosili. Odpowiedz Link Zgłoś