mazria 13.01.08, 10:05 Jak dotrzeć dzisiaj z Dworca Głównego do Rembertowa? Nie znam kompletnie Warszawy :-( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pppazik Re: Warszawa - Rembertów 13.01.08, 11:36 to zalezy do ktorej czesci ;) do Rembertowa Nowego dojedziesz z centralnego autobusem 514. do Starego musisz sie przesiasc. Odpowiedz Link Zgłoś
kitek_maly Re: Warszawa - Rembertów 13.01.08, 11:49 przy Rondzie Wiatraczna wsiadasz w autobus 525 lub 515 (o ile mnie pamięć nie myli, na pewno jest oznaczony kierunek na rozkładzie, ostatni przystanek to pętla przy AON). albo KM. Odpowiedz Link Zgłoś
pppazik Re: Warszawa - Rembertów 13.01.08, 12:03 525 nie, jedzie do miedzylesia. zalezy dokad konkretnie chcesz dojechac, ogolnie do rembertowa jedzie jeszcze 408, 196, 515, 183 i chyba cos jeszcze, tylko zalezy ktory rembertow to ma byc, stary czy nowy. Odpowiedz Link Zgłoś
kitek_maly Re: Warszawa - Rembertów 13.01.08, 12:14 no więc chodziło mi o 515. nie byłam pewna, bo już dawno nim nie jechałam. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kitek_maly Re: Warszawa - Rembertów 13.01.08, 12:18 polecam www.ztm.waw.pl/wyszuk.php to czy wygodniej będzie Ci jechać autobusem czy 'kolejką' zależy od tego, w które dokładnie miejsce w Rembertowie chcesz dojechać. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Warszawa - Rembertów 13.01.08, 12:47 Do rad wyżej dołożę jeszcze uwagę: nie z Dworca Głównego, tylko Centralnego. To różnica, która może Ci utrudnić pytanie o drogę w Warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś
kitek_maly Re: Warszawa - Rembertów 13.01.08, 13:10 :-) nie zwróciłam uwagi. pewnie dlatego, że my tu w Gdańsku mamy dworzec Główny właśnie. ;-) w Wawie kojarzę 5 dworców (Cen, Wsch, Zach, Wawa Wileńska i Wawa Gdańska), a dworzec Główny też jest? tak z ciekawości pytam. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Warszawa - Rembertów 13.01.08, 13:58 Mamy, ale nieczynny (chyba że stamtąd jakaś kolej podmiejska odjeżdża, nie jestem pewna, ale pociągi dalekobieżne na pewno nie). To o nim Młynarski śpiewał "Niedzielę na Głównym".;) Odpowiedz Link Zgłoś
mazria Re: Warszawa - Rembertów 13.01.08, 13:21 chodzi o dojazd z Dworca Centralnego do Rembertowa, na Al. Chruściela :-) Odpowiedz Link Zgłoś
uhu_an Re: Warszawa - Rembertów 13.01.08, 13:32 Njalepszy dojazd do rembertowa z warszawy glownej to- moim zdaniem SKM lub KM- czyli pociagi. bilet kosztuje ok 3 zl. Jesli z głwonego (ale mysle, ze chodzi predzej o central) to idxziesz na stacje Ochota. taki obrzydliwy budynek ;), jest tuz przy glownym i hotelu premiere, za "bazarkiem". Jesli bys jechala z centrala to idziesz na stacje "srodmiescie"- obok centralnego. wychodzisz z podziemi po stronie PKINu i wchodzisz na stacje lub tez idziesz korytarzami w podziemiach i od razu wskakujesz na stacje((za macDonaldem w podziemiach caaaaly czas prosto do konca, a potem w lewo, po schodkach w gore, a nastepnie w prawo w dół. i voila jestes na stacji! proste prawda.;) Odpowiedz Link Zgłoś
kitek_maly Re: Warszawa - Rembertów 13.01.08, 13:38 ehh ja w tym tunelu przy dworcu nigdy nie mogę się odnaleźć. jak przez nieuwagę zejdę ze znanej mi ścieżki to mogę krążyć tam godzinami... :-) kiedyś przez 20 min szukałam McDonalds'a. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
uhu_an Re: Warszawa - Rembertów 13.01.08, 13:48 we podziemiach sie latwo zgubic, zwlaszcza, ze jeszcze dorobili do zlotych tarasów ;)mnie sie czesto zdarzalo, gdy bylam mlodsza, a teraz to z zamknietymi oczami. ;) hehe Odpowiedz Link Zgłoś
kitek_maly Re: Warszawa - Rembertów 13.01.08, 14:02 hihi :-) właśnie ostatnio się trochę zdziwiłam, bo zobaczyłam zestawienie standardu podziemi ze standardem złotych tarasów. jedne szklane drzwi a wchodzisz do całkiem innego świata. :-) właściwie to przykro mi się zrobiło jak to zobaczyłam. taki mały kop. > we podziemiach sie latwo zgubic, zwlaszcza zwłaszcza jak się nie mieszka w Warszawie, tylko tam bywa. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
uhu_an Re: Warszawa - Rembertów 13.01.08, 14:04 > zwłaszcza jak się nie mieszka w Warszawie, tylko tam bywa. ;-) hmm, sadze, ze to moze byc male utrudnienie. ;) Odpowiedz Link Zgłoś