Dodaj do ulubionych

Piękna, inteligentna,bogata i bezpłodna....pytanie

19.01.08, 22:16
Pytanie głownie kieruje do mężczyzn.
Czy bylibyście z kobietą, ktora jest piękna, inteligentna , bogata, zaradna ( w ogole przedstawiam ja specjalnie w superlatywach) ale za to nie moze zajsc w ciąze..Zastanawia mnie czy i jak taka wiadomość miala by wpływ na relacje z kobieta. Czy chcielibyscie zyc z "wspaniałam i cudowna dziewczyna" czy jednak wolelibyście znalez kogos innego z kim bedzie mogli spłodzic potomka?
Obserwuj wątek
    • soulshunter Re: Piękna, inteligentna,bogata i bezpłodna....py 19.01.08, 22:18
      Co za marnotrwstw! Zozostaly ci jeszcze 2 rzedy klawiszy na klawiaturze, trzeba bylo je tez wykorzystac do stworzenia nicka ;)
      • qwerty123456789123456789 Re: Piękna, inteligentna,bogata i bezpłodna....py 19.01.08, 22:20
        nawet nie wiedziałam, ale wystarczyło mi ze 10 wczesniej wpisanych nicków było zajęte;]
        • soulshunter Re: Piękna, inteligentna,bogata i bezpłodna....py 19.01.08, 22:24
          > ale wystarczyło mi ze 10 wczesniej wpisanych nicków było zajęte;]

ty patrz, to ja jakis geniusz jestem, wstrzelilem sie za 1-szym razem
    • widokzmarsa Re: Piękna, inteligentna,bogata i bezpłodna....py 19.01.08, 22:21
      marzenie, seks bez zabezpieczeń. Daj jej adres. Można zawsze adoptować a poza
      tym już niedługo będą klony ogólnodostępne.
      • qwerty123456789123456789 Re: Piękna, inteligentna,bogata i bezpłodna....py 19.01.08, 22:26
        widokzmarsa napisał:

> marzenie, seks bez zabezpieczeń. Daj jej adres. Można zawsze adoptować a poza
        > tym już niedługo będą klony ogólnodostępne.
        owszem adoptowac mozna ale trzeba jeszcze poszukac faceta ktory tez by chciał, dlatego załozyłam ten wątek zeby poznac opinie facetow na ten temat
        • soulshunter Re: Piękna, inteligentna,bogata i bezpłodna....py 19.01.08, 22:28
          > dlatego załozyłam ten wątek zeby poznac opinie facetow na ten temat
          ile facetow tyle opinii. Wszystko sprowadza sie do uczucia bez niego nic nie jest wazne.
          • qwerty123456789123456789 Re: Piękna, inteligentna,bogata i bezpłodna....py 19.01.08, 22:32
            No tak i tu rodzi sie drugie pytanie: kiedy kobieta, ktora wie, ze nie moze miec dzieci powinna powiedziec facetowi-jesli powie na poczatku to moze byc i koniec, jesli powie pozniej gdy zacznie sie miłosc moze czuc ze go oszukała
            • soulshunter Re: Piękna, inteligentna,bogata i bezpłodna....py 19.01.08, 22:35
              > No tak i tu rodzi sie drugie pytanie: kiedy kobieta, ktora wie, ze nie moze mie
              > c dzieci powinna powiedziec facetowi

Kiedy dealer samochodowy ma powiedziec kupujacemu samochod ze silnik jest zarzniety i auto nie bedzie jezdzic?
              • qwerty123456789123456789 Re: Piękna, inteligentna,bogata i bezpłodna....py 19.01.08, 22:38
                zalezy od dealera jeden powie od razu i pewnie nie sprzeda a drugi nie powie i oszuka
                trzeba znalez złoty srodek:)
                • soulshunter Re: Piękna, inteligentna,bogata i bezpłodna....py 19.01.08, 22:40
                  > zalezy od dealera jeden powie od razu i pewnie nie sprzeda a drugi nie powie i oszuka

a wtedy kupujacy pozwie go do sadu a w najlagodniejszym scenariuszy zwyzywa od zlodziei. Uczciwosc to nie zloty srodek.
                  • qwerty123456789123456789 Re: Piękna, inteligentna,bogata i bezpłodna....py 19.01.08, 22:44
                    uwazam, ze w ogole to jest głupie porownanie :)
                    bezpłodnosc jest dla kazdego człowieka , ktorego dotyka sprawą bardzo prywatną i wrazliwą dlatego trudno oczekiwac , ze ktos od razu bedzie o tym opowiadać osobie,ktora "ledwo zna" sądze, ze aby sie z tym dzielic potrzeba miec zaufanie do drugiej osoby a wiadomo, ze zeby je miec to trzeba troche z ta osoba byc..
                    • soulshunter Re: Piękna, inteligentna,bogata i bezpłodna....py 19.01.08, 22:49
                      czy komus kogo ledwo znasz dajesz od razu dostep do wszystkich swoich kont bankowych, kart kredytowych, klucze do domu, samochodu, podajesz szyfr do sejfu, itd?
                      Jesli juz wiesz ze "to ta osoba" to wtedy jest ten moment zeby to powiedziec. Ostatecznie zawsze mozesz nosic T-shirt z napisem "jestem bezplodna, bzykanie - free"
                      • qwerty123456789123456789 Re: Piękna, inteligentna,bogata i bezpłodna....py 19.01.08, 22:52
                        > czy komus kogo ledwo znasz dajesz od razu dostep do wszystkich swoich kont bank
                        > owych, kart kredytowych, klucze do domu, samochodu, podajesz szyfr do sejfu, it
                        > d?
                        > Jesli juz wiesz ze "to ta osoba" to wtedy jest ten moment zeby to powiedziec.

no własnie napisalam dokładnie to samo co ty.... więc nie wiem czemu tak "atakujesz"
                        • soulshunter Re: Piękna, inteligentna,bogata i bezpłodna....py 19.01.08, 22:55
                          > no własnie napisalam dokładnie to samo co ty

wlasnie ze nie i dlatego prowadze dyspute i staram sie przedstawic w/g mojej opinni wlasciwy punkt widzenia a nie "atakuje". Co ja jakis byk jestem?
                          • qwerty123456789123456789 Re: Piękna, inteligentna,bogata i bezpłodna....py 19.01.08, 22:59
                            tak to odczułam, bo ja napisalam, ze własnie trzeba lepiej poznac osobe, z ktora sie jest aby moc jej o tym powiedziec. A ty wyskakujesz z jakimis glupimi tekstami o"bzykaniu" co ma jedno wspolnego z drugim?w ogole jesli ktos uwaza ze osoba bezpłodna nie musi uzywac zabezpieczen to ręce opadaja.
                            • soulshunter Re: Piękna, inteligentna,bogata i bezpłodna....py 19.01.08, 23:04
                              Czy ja napisalem cos o zabeapieczeniach lub ich braku?

> nie, to akurat nie ja :) (tylko po czesci :P)

to by sie zgadzalo zadne z 3-ch pierwszych okreslen a SZCZEGOLNIE to drugie EOT
                              • qwerty123456789123456789 Re: Piękna, inteligentna,bogata i bezpłodna....py 19.01.08, 23:05
                                nadal uważasz, że nie atakujesz?
                            • shics Re: Piękna, inteligentna,bogata i bezpłodna....py 19.01.08, 23:07
                              jesli ktos uwaza ze os
                              > oba bezpłodna nie musi uzywac zabezpieczen to ręce opadaja.

Bo to punkt widzenia samca, ktory ma seks odswietnie, mysli o tym w kolko i
                              kombinuje jakby tu nie wpasc. Czyli jest konflikt interesow.
                              Bo ty myslisz o zwiazku z jakims starszym gosciem, ktorego podniecaja dzieci.

To trudna sytuacja.

• cloclo80 Re: Piękna, inteligentna,bogata i bezpłodna....py 19.01.08, 22:26
      Zdecydowanie nie.
    • avital84 Re: Piękna, inteligentna,bogata i bezpłodna....py 19.01.08, 22:27
      Teraz chyba bardzo dużo kobiet ma problem z bezpłodnością.
      Sama nie wiem czy i mi to nie grozi. Dopóki nie zacznę się
      starać pewnie się nie dowiem. Sądzę, że myślący facet, a przede
      wszystkim taki, który kocha kobietę nie zostawi jej z tego powodu.
      A Ty byś zostawiła bezpłodnego super faceta? Bo ja nie.
      • qwerty123456789123456789 Re: Piękna, inteligentna,bogata i bezpłodna....py 19.01.08, 22:30
        no coz ja od dłuzszego czasu myslałam o adopcji nie zaleznie od tego czy urodze czy nie.. a faceta bym nie zostawiła z tego powodu.
        • widokzmarsa Re: Piękna, inteligentna,bogata i bezpłodna....py 19.01.08, 22:50
          czyli to ty jesteś piękna, bogata, inteligentna, niezależna etc. :)
          • qwerty123456789123456789 Re: Piękna, inteligentna,bogata i bezpłodna....py 19.01.08, 22:54
            nie, to akurat nie ja :) (tylko po czesci :P) ale chcialam dowiedziec sie jak na to patrza inni;)
            • widokzmarsa Re: Piękna, inteligentna,bogata i bezpłodna....py 19.01.08, 22:59
              nie znam dobrego związku bez dzieci. Inna sprawa że nie znam dobrego z dziećmi:)
              • qwerty123456789123456789 Re: Piękna, inteligentna,bogata i bezpłodna....py 19.01.08, 23:01
                słuszna uwaga:) i wracam do zdania, ze zawsze mozna adoptowac, wtedy nie liczy sie kto urodził ale kto wychował :)
      • kitek_maly Re: Piękna, inteligentna,bogata i bezpłodna....py 19.01.08, 22:37

halo! Ty tutaj?
        nic nie doszło. ;-(
        a ja czekam cała w stresie... ;-)
    • shics Re: Piękna, inteligentna,bogata i bezpłodna....py 19.01.08, 23:04
      To jest fatalnie zadane pytanie. To pytanie UWYPUKLA te bezplodnosc.
      To jest tak, jakbys z gory zakladala, ze ta bezplodnosc bedzie grala pierwsza
      role przy wyborze.

To, co dla ciebie jest tragedia - dla faceta moze byc wada z kategorii -
      "cholera, ma tyle zalet i jedna wade"?

Piszesz, ze masz jakies hipotetyczne uwypuklone zalety a czy ten facet to w
      ogole wie? No wiesz, te zalety?

I jak to jest z tym bogactwem? Ty mu normalnie otwartym tekstem walisz po oczach
      ze jestes bogata? Odbilo ci? Faktycznie musisz byc wyjatkowa kobieta, skoro
      chcialo ci sie celowac w te numerki i to dwa razy pod rzad. -))

No i musisz za kazdym razem celowac przy kazdym logowaniu.
      Czy Ty sie lubisz umartwiac?
      • soulshunter Re: Piękna, inteligentna,bogata i bezpłodna....py 19.01.08, 23:08
        > No i musisz za kazdym razem celowac przy kazdym logowaniu.

moze zna komende COPY & PASTE ?
      • qwerty123456789123456789 Re: Piękna, inteligentna,bogata i bezpłodna....py 19.01.08, 23:09
        własnie o to chodziło mi w tym wątku aby sprawdzic czy jedna wada moze przkreslic wiele zalet, tekst nie odnosi sie do mnie,
        > I jak to jest z tym bogactwem? Ty mu normalnie otwartym tekstem walisz po oczac
        > h
        > ze jestes bogata?
        nigdzie nie napisałam, ze jestem bogata lub bezplodna ..

> No i musisz za kazdym razem celowac przy kazdym logowaniu.
        nie musze, wystarczy, ze nacisne loguj reszte robi moja przgladarka...
    • qwerty123456789123456789 Re: Piękna, inteligentna,bogata i bezpłodna....py 19.01.08, 23:16
      Do wszystkich, ktorzy mysla, ze w tekscie pisze o sobie bardzo prosze o czytanie ze zrozumieniem:

" w ogole przedstawiam JĄ specjalnie w superlatywach"

To zdanie dokładnie tłumaczy,że jest to osoba wyidealizowana(a napewno nie autorka), aby podkreślic róznice między zaletami a jedną ale istotną "wadą"
      • soulshunter Re: Piękna, inteligentna,bogata i bezpłodna....py 19.01.08, 23:21
        ale co jest zaletami?
        Piekno - umowne i przemijajace szybciej niz sie nam wydaje
        inteligentna - to tez jest watpliwe bo moga byc rozne rodzaje inteligencji
        bogata - porownaj sobie stock market dzisiaj i pol roku temu
        a wada jak byla tak bedzie, amen
      • shics Re: Piękna, inteligentna,bogata i bezpłodna....py 20.01.08, 02:06
        to do tej wyidealizowanej wspol-pol-lokatorki powiem, ze dzieci troche wiaza
        zwiazki. Czyli skoro wspol-lokatroka nie bedzie miec dzieci, to musi sie
        starannie i dokladnie zastanowic z ktorym wspollokatorem chce byc i jak sa ze
        soba zgrani. Na pewno milosc od pierwszego wejrzenia z kucharzem klasy
        pokladowej III nie da specjalnych perspektyw.

Piekna inteligentna i bogata z kucharzem nie dogadaja sie.

No chyba ze trafi sie piekny, boski i przystojny bogaty.
        To sa szanse nawet bez dzieci.

No ale co do tego tytulowego bogactwa wspol-lokatorki, to ja bym sie trzydziesci
        szesc razy zastanowil, bo sa dwa typy facetow.
        Jeden masculine vulgaris to taki, ktorego bedziesz cieszyc tak dlugo, az ci sie
        forsa skonczy albo jemu sie znudzi. A drugi to szkoda nawet opisywac, dla
        twojego dobra lepiej nie gadaj o forsie.
    • andreas3233 Re: Piękna, inteligentna,bogata i bezpłodna....py 20.01.08, 00:19
      Dlaczego nie..?
    • aleks_24 Re: Piękna, inteligentna,bogata i bezpłodna....py 20.01.08, 00:46
      zgadzam się z przedmówczynią:
      uroda - przeminie
      inteligencja - jest w czym wybierać, kobiety z którymi współpracują
      akurat pod tym względem dają rade :)
      bogata - zapewne pieniądze ma po rodzicach

podsumowując: Nie

chciałbym mieć własne potomstwo
      • avital84 A miłość??? 20.01.08, 00:51
        Do cholery jak Was czytam to płakać się chce.
        Jest jeszcze coś takiego jak miłość chyba.
        A może jej nie ma...
        • shics Re: A miłość??? 20.01.08, 02:07
          jest milosc Avital, jest. Nie martw sie. Juz wszystko dobrze.
          • avital84 Re: A miłość??? 20.01.08, 02:11
            I tak wiem , że ściemniasz. ;P
            • shics Re: A miłość??? 20.01.08, 03:07
              a ja akurat powaznie mowie
      • michal_powolny12 Re: Piękna, inteligentna,bogata i bezpłodna....py 22.01.08, 00:52
        To czym się różnisz od pieska? Ojcem jest ten kto wychowa a nie ten
        kto spłodził. To w ten sposób przekazujesz tradycję,
        zainteresowania, rodzinne zasady i spojrzenie na świat. Spermą nie
        przekażesz tego że lubisz czytać, że słuchasz X-a, żew twojej
        rodzinie się nie oszukiwało. Ot i cała odpowiedź.
    • silic Re: Piękna, inteligentna,bogata i bezpłodna....py 20.01.08, 01:36
      Nie byłbym ani z piękną , ani bogatą, inteligentną czy zaradną.
      Byłbym z tą, którą bym kochał.
      Dla mnie dziecko to dodatek a nie cel.
      • shics Re: Piękna, inteligentna,bogata i bezpłodna....py 20.01.08, 02:10
        shoot. Ty tez? -))
        • silic Re: Piękna, inteligentna,bogata i bezpłodna....py 20.01.08, 02:17
          Raczej nie.
          • shics Re: Piękna, inteligentna,bogata i bezpłodna....py 20.01.08, 03:08
            o, doczytalem, ze dla ciebie dziecko to dodatek.
            Cholera, to faktycznie raczej nie.
    • lobuz.z1 Re: Piękna, inteligentna,bogata i bezpłodna....py 21.01.08, 09:09
      > Czy chcielibyscie zyc z "wspaniałam i cudowna dziewczyna" czy jednak
      wolelibyście znalez kogos innego

po glebokim namysle, TAK.
    • avital84 A bezpłodną żonę również byście zostawili? 21.01.08, 09:17
      Taką dobrą, kochającą, ciepłą, inteligentną, piękną, która nie zdawała sobie
      sprawy z tego, że jest bezpłodna. Szukalibyście nowej żony? ;P
      • shics Re: A bezpłodną żonę również byście zostawili? 21.01.08, 09:19
        ja bym nie zostawił, ale ty mi pewnie powiesz, ze ściemniam. -((
        • claudel6 Re: A bezpłodną żonę również byście zostawili? 21.01.08, 15:45
          wiecie, to nie jest wcale takie proste panowie, jak to przedstawiacie. kazdy z
          nas ma biologiczny instynkt zostawienia swoich genow. albo inaczej: to geny chca
          byc zostawione, a nas traktuja jak wehikuly jedynie. mozna nie miec instynktow
          rodzicielskich, ale instynkt powielenia gdzies tam zawsze zostaje.
          poza tym jeszcze potrzeby duchowe i emocjonalne - potrzebe przekazania swojego
          dziedzictwa duchowego, obserwowania jak ten maly czlowiek dorasta i sie rozwija.
          mezczyzni maja takie potrzeby nie w mniejszym stopniu niz kobiety
          dlatego ja mialam ten problem i troche sie balam odpowiedzi mojego faceta. ale
          wlasnie dlatego, ze to jest ten facet, z ktorym chcialabym spedzic zycie,
          mowilam mu o swojej 'trudnej' plodnosci, zanim jeszcze zdecydowalismy sie byc
          razem. a jak zdecydowalismy sie, to jedna z naszych pierwszych powaznych rozmow
          byla na temat, czy chce miec dzieci i na ile jest to dla niego wazne
          • shics Re: A bezpłodną żonę również byście zostawili? 21.01.08, 17:38
            Czy odpowiedziałaś na watek? Czy to w odpowiedzi na mój post?

Ja odpowiedziałem Avital, na jej pytanie, czy zostawiłbym.
            To inna sytuacja jak w tytule wątku.
            Małżonce przysięga sie być z nią aż do śmierci.
            A jak jest taka idealna, jak w tytule, to nie sadze aby mnie kusiło odejść.
    • kontik_71 Co za pytani 21.01.08, 15:46
      • kontik_71 Enter wrrr... 21.01.08, 15:47
        Nie mialbym z tym najmniejszego problemu....
    • modliszka24 Re: Piękna, inteligentna,bogata i bezpłodna....py 21.01.08, 17:10
      każdy chce mieć dzieci ale mam znajomych ich nie mają ona od razu mu powiedziała
      ale jak się kocha nie jest to przeszkoda a jak jeszcze jest kasa tyle dzieci
      jest bez rodziców i tylko czekają na kogoś kto je pokocha
    • pigwaa Forum: mężczyzna 21.01.08, 17:22
      Może tam zadaj to pytanie
    • ela.buu Re: Piękna, inteligentna,bogata i bezpłodna....py 21.01.08, 19:07
      Zaczne dziwnie moze ktos powiedzial by ze malo skromne ale
      Jestem piekna inteligetna jeszcze nie az tak bogata ale moze czas i praca to
      zmieni i nieplodna.Autorka watku pyta czy mezczyzni byliby z taka kobieta i tak
      naprawde zalerzy to od indywidualnego mezczyzny
      nie ma regol Ja o swojej dowiedzialam sie jeszcze przed slubem ale dopiero po
      dostalam ostateczna diagnoze.
      Pytasz jak ta wiadomosc ma wlyw na reakcje z kobieta
      wiec to zalerzy co jest powodem - jesli aborcja w podziemu aborcyjnym
      to reakcja nie bedzie najilepsza
      jesli jest to choroba to bardzeiej zapytacza czemu nie in vitro czy inseminacja
      ( postara sie dowiedziec czy to mozna wyleczyc obejsc poprzez sztuczne
      zaplodnienie - przeciesz to tylko czas i pieniadze)
      Mozna tez bc nieplodnym z niewyjasnionych przyczyn
      wtedy zalerzy czy mezczyzna jest idealista czy nie jesli jest to moze uwierzyc
      ze jednak beda miec dzieci
      Pytalasz tez kiedy powiedziec - kiedy uznasz ze to juz milosc
      Jak bedziesz chciac napisz na prv
    • lupus76 Zważywszy, że 22.01.08, 08:48
      absolutnie nie chcę mieć dzieci - wada, o której piszesz staje się
      dla mnie zaletą. Inna rzecz, że nie chcę się również żenić. Co nie
      znaczy, że niechcę spędzić życia z Moją A. żeby była jasność :)
      Jest takie fajne równanie: no wife + no children = no problem. I ja
      sobie tak bezproblemowo żyję :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka