mayutka83 23.01.08, 14:28 Mile Panie czy mężczyzne można oduczyć kłamstwa ... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mala_mee Re: Kłamstwo 23.01.08, 14:30 Faceta nie można zmienić. Jak będzie chciał to nie bedzie kłamał. Odpowiedz Link Zgłoś
mayutka83 Re: Kłamstwo 23.01.08, 14:38 nemo1968 nie ograniczma go w zaden sposob a oklamuje mnie czasem z takimi blachostkami że włosy na głowie stają klamstwa ktore nie daja mu zadnych korzyasci Odpowiedz Link Zgłoś
nemo1968 Re: Kłamstwo 23.01.08, 14:45 Domyślam się, trochę żartowałem, że "dopiero kiedy będzie sobą", bo to jest sprzeczne z byciem w związku, bo związek wymaga wyrzeczeń. Jakichśtam, czasem błachych, czasem istotnych, ale wymaga. No i jak ktoś nie chce się wyrzec tego, co dla niego ważne, to będzie kłamał. Drobne kłamstewka.....powiedziałbym, ze jak drobne, to za bardzo go kontrolujesz, lub masz dominujący charakter i on woli ci skłamac, niż narazić się na to, ze go przekonasz. A nie jest tak, że masz wrazenie, ze on czasem nie ma swojego zdania, albo za często sie dopasowuje do ciebie...? Odpowiedz Link Zgłoś
figgin1 Re: Kłamstwo 23.01.08, 18:14 nemo1968 napisał: Domyślam się, trochę żartowałem, że "dopiero kiedy będzie sobą", bo > to jest sprzeczne z byciem w związku, bo związek wymaga wyrzeczeń. > Jakichśtam, czasem błachych, czasem istotnych, ale wymaga. Nieprawda. Są związki, które nie wymagają wyrzeczeń. Żadnych. Odpowiedz Link Zgłoś
mayutka83 Re: Kłamstwo 24.01.08, 14:18 Może rzeczywiście masz rację trochę w tym prawdy że mam odrobinę dominujący charakter. Wezmę to pod uwagę i spróbuję coś z tym zrobić. Może masz rację że on sie poporstu boi lub zbyt wiele od niego wymagam.... A może poprostu brzydko mówiąc zaczynam mu matkować(jest odemnie 5 lat młodszy) dzięki za rade widocznie czas coś zmienic w sobie a nie w innych- pozornie i podświadomie to prostsze niż zmienić samego siebie tyle ze konsekwencje są bardziej bolesne... POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
kitek_maly Re: Kłamstwo 23.01.08, 15:08 nie znasz mojego byłego. on chyba po prostu lubił kłamać. mimo, że nie miał powodów, bo ja jestem tolerancyjna i na wiele rzeczy pozwalam, kiedy kocham i ufam. ponadto nienawidzę kłamstwa. on o tym doskonale wiedział, ale tego nie szanował. kłamał, po czym się do tego przyznawał lub niechcący coś mu się wyrwało. następnie przepraszał, mówił, że jest mu strasznie przykro, bo wie jak tego nie znoszę. nie potrafił podać powodu, dla którego to robił. a za jakiś czas znowu to samo. jakiś uzależniony od kłamstw mi się trafił, czy jak? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
karka831 Re: Kłamstwo 23.01.08, 14:40 Chodzi o drobne kłamstewka czy kłamstwa na wielką skalę? Odpowiedz Link Zgłoś
mayutka83 Re: Kłamstwo 23.01.08, 14:44 w zasadzie o kłamstewka żeby byla jasność nie podejżewam go o zdrade predzej o mitomanie... Odpowiedz Link Zgłoś
gixera Re: Kłamstwo 23.01.08, 14:58 Moja siostra jest taka, ale każdy się już do tego przyzwyczaił. Najśmiesznej było jak kiedyś powiedziała, że ma chlopaka, który ma ścigacza, jak już miałam go poznać, to okazało się, że wyjechał do Niemiec i się zabił na tym motocyklu. To było ładnych kilka lat temu, ale do dzisiaj się z tego śmiejemy. Odpowiedz Link Zgłoś
karka831 Re: Kłamstwo 23.01.08, 14:50 Jesli oklamuje Cie nawet w drobnych sprawach to niestety nie wrozy to nic dobrego na przyszlosc.. Chyba bym nie potrafila zyc z mitomanem...:( Odpowiedz Link Zgłoś
modliszka24 Re: Kłamstwo 23.01.08, 14:54 jeżeli za każdym razem mu to wytkniesz i będziesz truła to pewnie tak ale wszystkiego i tak nie wyłapiesz Odpowiedz Link Zgłoś
kitek_maly Re: Kłamstwo 23.01.08, 15:02 nie. ;-( niektórzy mają to po prostu we krwi i czują potrzebę okłamywania innych. Odpowiedz Link Zgłoś
nemo1968 Re: Kłamstwo 23.01.08, 15:05 Kobietę jest równe trudno oduczyć kłamstw, to zależy również od cech charakteru i nawyków w rozwiązywaniu konfliktów. Ten facet może być po prostu konformistą i nie cierpieć sytuacji konfliktowej, woli skłamać niż postawić na swoim :). Odpowiedz Link Zgłoś
kitek_maly Re: Kłamstwo 23.01.08, 15:11 Zgadzam się z tym, że wśród kobiet również są niereformowalne kłamczuchy. :-) Napisałam o dobrze mi znanym mężczyźnie, bo pytanie było o mężczyzn. Ten facet może być > po prostu konformistą i nie cierpieć sytuacji konfliktowej, woli > skłamać niż postawić na swoim :). Pudło. :-) Oczywiście jeśli chodzi o tego faceta, o którym ja mówię. Odpowiedz Link Zgłoś
cloclo80 Re: Kłamstwo 23.01.08, 15:04 Można znacznie to ograniczyć przez demaskowanie rozmijania się z prawdą. Kobiety nie mają raczej problemów w wyłapywaniem kłamstw, rzecz w tym że nie zawsze wiedzą co z tym zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
simon_r Można.. 23.01.08, 15:12 wystarczy nie strzelać focha na niewygodne prawdy tylko czasem nawiazać dialog :P ------------------- SuDoKu... wciąga :) Trochę myślenia Odpowiedz Link Zgłoś
kitek_maly Re: Można.. 23.01.08, 15:18 Ehh a jak nie chodzi o niewygodne prawdy, tylko o fakty, które miały lub nie miały miejsca [to już nie fakty ;-)]? :-) Ooooo rebusy ;-) Też zajrzę. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
simon_r Re: Można.. 23.01.08, 15:52 a zajrzyj zajrzyj :)) Chiciaż typowych rebusów tam nie ma to polecam puzzle i krzyżówki :) ------------------- SuDoKu... wciąga :) Trochę myślenia Odpowiedz Link Zgłoś
bupu Re: Kłamstwo 23.01.08, 15:48 To nie pies, to dorosły człowiek. Trochę już za późno na zabiegi wychowawcze. Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Owszem, można 24.01.08, 14:23 mayutka83 napisała: > Mile Panie czy mężczyzne można oduczyć kłamstwa ... Najlepiej służąc dobrym przykładem i samej przestać kłamać. Odpowiedz Link Zgłoś
mayutka83 Re: Owszem, można 24.01.08, 14:39 lupus76 napisał: > mayutka83 napisała: > > > Mile Panie czy mężczyzne można oduczyć kłamstwa ... > > Najlepiej służąc dobrym przykładem i samej przestać kłamać. Lupus76 tak jak byłam w stanie zgodzić się znemo że mam może zbyt despotyczny charakter tak nie jestem w stanie zgodzić się z Tobą Nigdy go nie ołamałam bo nie miałam powodu ani sensu w tym wręcz przeciwnie może powiedziałam zbyt wiele.. Odpowiedz Link Zgłoś