anisia25 13.02.08, 13:29 Koorde, chyba przestane juz mowic "w morde jeza" he he www.smog.pl/wideo/16191/jezyk_wcina_marchewke/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dita.von.teese Re: Suuuper slodkie! 13.02.08, 16:12 sliczny! Za mna od dluzszego czasu chodzi szczur(yyy...tzn.zastanawiam sie czy nie kupic sobie szczurzyczke). Odpowiedz Link Zgłoś
anisia25 Re: Suuuper slodkie! 14.02.08, 05:56 Nie wiem jakie sa szczurki, ale jak bylam mala mialam kilka chomikow. Fajne byly :) Odpowiedz Link Zgłoś
dita.von.teese Re: Suuuper slodkie! 14.02.08, 11:18 no tez mialam chomika, mysz. Nie mowiac juz o psie. Szczura mialam kiedys takiego laciatego, to bylo dawno temu. Jednak dostalam go jak juz byl troche za stary na przyzwyczajenie sie do wlasciciela(moze tez zbyt rzadko bralam go na rece? czesto nie bylo mnie w domu). W zeszlym roku przymierzalam sie do kupna malej szczurzyczki, poki co odpowiedzialnie zrezygnowalam:) ale byla slodka. Odpowiedz Link Zgłoś
agaoki Re: Suuuper slodkie! 14.02.08, 12:37 popłakałam się ze śmiechu z jeżyka:))))) dita, ja mam już drugiego szczura. polecam!!!!! wspaniałe zwierzątka! pierwszy był z nami 3 lata, był oswojony jak kot, chodził po całym mieszkaniu i nigdzie nie zwiał, przychodził na wołanie. kochany! dla tego nowego nie mamy tyle czasu, więc nie jest aż taki oswojony, ale też kochany. pierwszy to samczyk, teraz jest samiczka. chłopcy mają ten mankament, że siusiają gdzie popadnie, ale chyba są bardziej przyjacielscy. dziewczynki są czyściutkie. ale gryzą wszyscy równo. to znaczy nie człowieka (nigdy w życiu!!!), tylko meble, pościel, ubrania, wykladzinę. trzeba uważać. Odpowiedz Link Zgłoś
dita.von.teese Re: Suuuper slodkie! 14.02.08, 13:26 agaoki, a czy ze szczurami trzeba szczegolnie delikatnie sie obchodzic? Tzn.mam na mysli to, ze nie mozna zbyt gwaltownych(jak dla nich)ruchow wykonywac kiedy np.bierze sie je na rece, trzeba byc b.opanowanym i delikatnym. W sumie, pewnie z kazdym zwierzatkiem powinno sie tak obchodzic, ale podobno szczegolnie mlode szczury sa b.wrazliwe? Odpowiedz Link Zgłoś
agaoki Re: Suuuper slodkie! 14.02.08, 14:25 owszem, na początku trzeba z nimi bardzo delikatnie. młode są bardzo płochliwe. mija sporo czasu, zanim się przyzwyczają, trzeba mieć dużo cierpliwości i poświęcić trochę czasu. ale to jest bardzo przyjemne, jak się widzi postępy. najpierw szczurek przestaje się bać ręki, bierze od Ciebie jedzonko, potem zaczyna wchodzić na dłoń, robi się coraz mniej płochliwy, coraz bardziej ciekawski... dla mnie to fascynujące. ale za to jak się już oswoi, to można z nim zrobić wszystko, oczywiście w granicach zdrowego rozsądku. można tarmosić, drapać za uszkiem, przewracać na brzuszek, "walczyć". oczywiście to wszystko zabaw ai pieszczoty, a nie robienie krzywdy. trzeba natomiast uważać przy podnoszeniu szczurka, zawsze podtrzymywać pod pupę i nigdy, przenigdy nie wolno podnosić za ogon czy za skórę. jeśli masz jeszcze pytania, to się polecam:) Odpowiedz Link Zgłoś
dita.von.teese Re: Suuuper slodkie! 14.02.08, 14:46 nie no taka akurat rzecz jak podnoszenie biedaka za ogon by mi do glowy nie wpadla:) ale zaciekawilo mnie ze napisalas,ze "chlopcy" sa bardziej przyjacielscy..myslalam, ze jest odwrotnie, ze samce sa bardziej niezalezne czyli tym samym mniej sie daja oswoic i mniej przyzwyczajaja do czlowieka. Dlatego pomyslalam raczej o samiczce, m.innymi dlatego, ze one zazwyczaj sa lagodniejsze, no, dopoki nie trafia na inna samice;]ale to juz inna sprawa.. Odpowiedz Link Zgłoś
znowuwzyciuminiewyszlo Re: Suuuper slodkie! 14.02.08, 14:30 co za debil dal jezowi takie wielki kawal twardej marchewy, i to jeszcze w takiej pozycji. sie zwierz prawie zadlawil, a ludziska maja radoche, eeech... Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Suuuper slodkie! 14.02.08, 14:37 Jaki słodki,mniamniuśny,pimpusiowy jeżyczek wpier.dala marcheweczkę,ojojoj:) Odpowiedz Link Zgłoś