Dodaj do ulubionych

zupka chinska vs zdrowa zywnosc

• kalina81 Re: zupka chinska vs zdrowa zywnosc 25.02.08, 22:22
      Ja ogólnie jadam to, na co mam ochotę, ale mój żołądek coraz częściej ma ochotę
      na zdrową żywność. Mam zaprzyjaźnione gospodarstwo, gdzie wiem na pewno, nie są
      używane absolutnie żadne nawozy, nawet kury ci dziwni ludzie karmią pszenicą. Co
      roku hoduję wszelkie zioła, a potem je mrożę i używam cały rok. Wcześniej mogłam
      jeść wszystko, teraz po takim zdrowym jefdzeniu, jedząc jakiś zalany wodą
      makaron z sosem w proszku czuję chemiczny posmak, wszystko jest za słone i
      śmierdzi mi domestosem (serio zastanawiam się, czy go nie dolewają). Ponadto od
      czasów studiów do zeszłego roku pijałam namiętnie kawę 3w1. Nie wiązałam tego z
      problemami z cerą, bo szczerze nie wierzyłam w aż taki wpływ proszkowanego
      jedzenia. Miałam wykonane 3 mikrodermabrazje z ultradźwiękami i kij wie czym
      jeszcze, po 2 tyg krostki na czole i pod brodą (tam gdzie się najczęście pocę)
      pojawiały się na nowo. Zaczęłam podejrzewać, że mam alergię na pot, byłam z tym
      u lekarza. W końcu rok temu kupiłam sobie ekspres, więc przestałam pić kawy 3w1.
      Po około 1 miesiącu zniknęły wszelkie krostki i grudki z twarzy.
      Potem kupiłam paczkę kawy 3w1 do pracy, pojawiły się znowu, zaczęłam kojarzyć,
      odstawiłam tą kawę, zniknęły. Od tego czasu unikam jak mogę wszelkich artykułów
      spożywczych w proszku. Zaczęłam wierzyć w ich szkodliwość.
      • yavanna86 Re: zupka chinska vs zdrowa zywnosc 26.02.08, 19:17
        Taa..to tak jak w innym wątku wyszło na to,że cała Polska ma genialne
        dzieci,które czytają w wieku lat 3 najpóźniej :)
        Ja pijam barszcz czerwony Winiar, a zupki staram się ograniczać do wyjazdów
        turystycznych, raz na pół roku się jakiś makaronik wsunie na sucho...Ogólnie
        raczej zwracam uwagę na to co jem-typowym amerykańskim fast fujom typu Mac
        mówimy nie,ale jakiś kebab czy batonik od czasu do czasu przejdą bez problemu:>
    • ewelina23-20 Re: zupka chinska vs zdrowa zywnosc 27.02.08, 07:19
      myshorrek napisała:

> Jadacie niezdrowa zywnosc typu zupka chinska, rozne makarony i
      obiady zalewane
      > wrzatkiem itd? czy raczej unikacie tego typu potraw na rzecz
      mormalnych,
      > zdrowych i pelnowartosciowych obiadow? Ja staram sie nie jesc,ale
      musze
      > przyznac,ze na rozne wyjazdy, biwaki, to jedzenie jest dla mnie
      pierwszorzedne
      > :D

od czasu do czasu , srednio raz na 2 m-c
      • puchacz_nocny Re: zupka chinska vs zdrowa zywnosc 27.02.08, 09:59
        Jadłam sporo zupek chińskich i tego typu szybkich rzeczy (tanie, smaczne,
        studenckie życie się kłania), ale od przeczytania notki na lovetrap.pl
        opamiętałam się. Przecież to sama chemia... Po co dbać o cerę, włosy, ubranie,
        jak wlewa się w siebie całą tablicę mendelejewa na obiad? Teraz czasem zjem, ale
        bardzo, bardzo rzadko.
    • mmaupa Re: zupka chinska vs zdrowa zywnosc 27.02.08, 11:08
      Nie jadam zupek chinskich w ogole, do Macdonalda/KFC przestalam chodzic jakies
      10 lat temu. Codziennie gotuje sobie obiad, obowiazkowo musi byc duzo warzyw,
      ziol, zero (ew. szczypta) soli, jesli smazone to na oliwie z oliwek albo patelni
      beztluszczowej, pyszne jedzonko wychodzi.

Czasem zdarza mi sie zgrzeszyc, i np. do pomidorowki wrzuce kostke rosolowa,
      albo jako baze do zurku wykorzystam zurek z paczki Winiar czy innego Knorra. Ale
      do tego oczywiscie sa dodane warzywa, jajko, miesko...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka