najwspanialszyon 23.02.08, 22:49 Jak u kobiet zalezy poped plciowy od cyklu menstruacyjnego? bo nie umiem zanlezc nic na ten temat. Na ile dni przed okresem poped ten jest najwiekszy? A kiedy najmniejszy? Dziekuje za odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cala_w_kwiatkach Re: Pytanie o babskie sprawy. 23.02.08, 22:50 ze jak? u mnie caly czas ten sam - maksymalny:) Odpowiedz Link Zgłoś
najwspanialszyon Re: Pytanie o babskie sprawy. 23.02.08, 22:53 > ze jak? > u mnie caly czas ten sam - maksymalny:) Podobno statystycznie najwiecej zdrad jest w okresie plodnym. A ja nawet nie wiem kiedy to jest ten okres plodny? ile dni przed? Odpowiedz Link Zgłoś
qw994 Re: Pytanie o babskie sprawy. 23.02.08, 22:58 Największy popęd - tuż przed i w trakcie owulacji. Owulacja jest mniej więcej na 14 dni przed miesiączką. Odpowiedz Link Zgłoś
najwspanialszyon Re: Pytanie o babskie sprawy. 23.02.08, 23:00 > Największy popęd - tuż przed i w trakcie owulacji. Owulacja jest > mniej więcej na 14 dni przed miesiączką. A najmniejeszy w czasie owulacji? Odpowiedz Link Zgłoś
najwspanialszyon Re: Pytanie o babskie sprawy. 23.02.08, 23:04 > Największy! Pomylilo mi sie. chcialem zapytac czy w czasie miesiaczki Odpowiedz Link Zgłoś
qw994 Re: Pytanie o babskie sprawy. 23.02.08, 23:06 Tego dokładnie nie wiem. Obstawiałabym, że raczej tuż przed. Odpowiedz Link Zgłoś
najwspanialszyon Re: Pytanie o babskie sprawy. 23.02.08, 23:09 > Tego dokładnie nie wiem. Obstawiałabym, że raczej tuż przed. Ja tylko sie znam kiedy kobity sa najbardziej zmierzle. Odpowiedz Link Zgłoś
blue_monique Re: Pytanie o babskie sprawy. 23.02.08, 23:13 To wszystko wynika z biologii - jest jajeczkowanie (owulacja), mogę zostać matką - mam chęć na seks, kuszę partnera (bo pierwotny instynkt jest silniejszy niż rozum). Potem już organizm się wycisza aż do następnej szansy na potomstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
eeela Re: Pytanie o babskie sprawy. 24.02.08, 16:02 W drodze ewolucji kobiety 'wypracowały' sobie (nieświadomie, stąd cudzysłów) pociąg seksualny trwający przez cały cykl miesięczny. Zależność popędu od owulacji jest niewielka. W przeciwnym wypadku wszystkie kobiety biorące hormonalne pigułki antykoncepcyjne byłyby zimnymi rybami, bo nie przechodzą owulacji - a tak nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas3233 Re: Pytanie o babskie sprawy. 24.02.08, 21:47 eeela napisała: > W drodze ewolucji kobiety 'wypracowały' sobie (nieświadomie, stąd cudzysłów) > pociąg seksualny trwający przez cały cykl miesięczny. ' wypracowaly' / ,(nieswiadomie); dosc zagadkowe stwierdzenia; to raczej presja ewolucyjna. Ze pociag seksualny wystepuje w ciagu calego cyklu miesiecznego - to zgoda...tyle ze jest on rozny - kazdej z faz cyklu. A najwiekszy: wtedy - gdy poziom estrogenu we krwi jest najwiekszy - czyli w okresie okoloowulacyjnym i w mniej wiecej 2/3 fazy progesteronowej; wtedy rowniez poziom progesteronu - jest wysoki. Zależność popędu od > owulacji jest niewielka. W przeciwnym wypadku wszystkie kobiety biorące > hormonalne pigułki antykoncepcyjne byłyby zimnymi rybami, bo nie przechodzą > owulacji - a tak nie jest. Troche zbyt radykane: 'tak' lub 'nie'. Jednak hormonalne tabl. aqntykoncepcyjne - zmniejszaja kobiecy pociag seksulany / w tym mozliwosc koncepcji.../; po to je wynaleziono...... > > Odpowiedz Link Zgłoś
eeela Re: Pytanie o babskie sprawy. 24.02.08, 22:23 Jednak hormonalne tabl. > aqntykoncepcyjne - zmniejszaja kobiecy pociag seksulany U niektórych kobiet, i to raczej u mniejszości. Odpowiedz Link Zgłoś
hotally Re: Pytanie o babskie sprawy. 23.02.08, 23:17 Nie wiem... Mi się codziennie chce bzykać Odpowiedz Link Zgłoś
blue_monique Re: Pytanie o babskie sprawy. 23.02.08, 23:26 Zatem jesteś w świeżym związku lub ...jesteś wyjątkiem potwierdzającym regułę (jestem biologiem - troszkę się o tym uczyłam). Odpowiedz Link Zgłoś
qw994 Re: Pytanie o babskie sprawy. 23.02.08, 23:30 W grę wchodzi również kreowanie się na sexbombę :) Odpowiedz Link Zgłoś
najwspanialszyon Re: Pytanie o babskie sprawy. 23.02.08, 23:31 > W grę wchodzi również kreowanie się na sexbombę :) I tak w czasie miesiaczki nie ma to sensu bo kobieta jest wtedy aseksualna dla mnie Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: Pytanie o babskie sprawy. 24.02.08, 15:47 najwspanialszyon napisał: > I tak w czasie miesiaczki nie ma to sensu bo kobieta jest wtedy > aseksualna dla mnie taki jestes macho a nie lubisz na indianina? :-DDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
hotally Re: Pytanie o babskie sprawy. 24.02.08, 12:56 Nie... Mój KNN mieszka w innym miescie i nie widujemy się codziennie :( Odpowiedz Link Zgłoś
rewelacyjny Re: Pytanie o babskie sprawy. 23.02.08, 23:21 Z doświadczenia wiem, że najbardziej w środku, gdzieś między jdenym okresem i następnym. Wtedy kobiety są też najbardziej atrakcyjne dla facetów, hormony, ruchy biodrami, spojrzenia i cały ten kram.... W sumie jesteśmy tylko zabawką natury, która robi z nami, co chce. Odpowiedz Link Zgłoś
duza-zolza Re: Pytanie o babskie sprawy. 23.02.08, 23:41 kopalniawiedzy.pl/wiadomosc_868.html www.eduskrypt.pl/poczucie_bezpieczenstwa_oslabia_poped_seksualny_kobiet-info-6171.html U kobiet, które znajdują poczucie bezpieczeństwa w związku, gwałtownie spada popęd seksualny Odpowiedz Link Zgłoś
modliszka24 Re: Pytanie o babskie sprawy. 24.02.08, 11:45 ja zawsze myślałam że to od partnera i od siebie samej jak z kimś jest dobrze to każdy dzień jest dobry Odpowiedz Link Zgłoś
mnop2 Re: Pytanie o babskie sprawy. 24.02.08, 12:57 popęd pciowy jest gut. koniec wypracowania Odpowiedz Link Zgłoś
modliszka12 Re: Pytanie o babskie sprawy. 24.02.08, 13:02 dni płodne u kobiety są między 9 a 19 dniem cyklu, więc popęd płciowy od 9 dnia jest największy z czasem mniej lub bardziej znacznie maleje Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: Pytanie o babskie sprawy. 24.02.08, 16:14 Proszę mnie nie sprowadzać do roli istoty sterowanej przez cykl. "Jak u mężczyzn zależy popęd płciowy od programu telewizyjnego?" Fajnie? Odpowiedz Link Zgłoś
dita.von.teese Re: Pytanie o babskie sprawy. 24.02.08, 16:37 Jest to calkowicie nieprzewidywalne i guzik prawda, ze uzaleznione od fazy cyklu. Odpowiedz Link Zgłoś
mnop2 Re: Pytanie o babskie sprawy. 24.02.08, 16:39 wiadomo jedynie, że od wiatru, opadów i wilgotności w powietrzu Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: Pytanie o babskie sprawy. 24.02.08, 16:43 No i od faz księżyca i stanu konta. Odpowiedz Link Zgłoś
dita.von.teese Re: Pytanie o babskie sprawy. 24.02.08, 16:47 a czasem od marki wina.. Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: Pytanie o babskie sprawy. 24.02.08, 16:49 A czasem od ilości :D Ty od razu o jakichś Markach ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
dita.von.teese Re: Pytanie o babskie sprawy. 24.02.08, 16:51 no fakt, od ilosci, zadnych Markow nie znam;) Odpowiedz Link Zgłoś
modliszka12 Re: Pytanie o babskie sprawy. 24.02.08, 16:48 jasne, od sprzyjających okoliczności typu męskie ciałko w pobliżu, kolacja z winem, wielkie łóżko z pachnącą swieżością pościelą ... itd tylko wydaje mi się pytanie było bardziej rzeczowe niż do polemiki Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: Pytanie o babskie sprawy. 24.02.08, 16:52 Mam powtarzać Eeelę? Napisała, co trzeba, w temacie. O ile kieeeedyś, dawno dawno temu cykl mógł mieć ogromny lub nawet jedyny wpływ na popęd, to przez kilka tysiącleci człowiek sobie wokół seksu taka otoczkę kulturową nadbudował, że instynkt w czystej postaci wygasa. Bo z ewolucyjnego punktu widzenia przestaje być potrzebny, skoro człowiek sobie radzi bez niego. Odpowiedz Link Zgłoś
trusia29 Re: Pytanie o babskie sprawy. 24.02.08, 21:54 Nie wiem, ja mam zawsze duży:) Ale ponoć największy jest w okresie owulacji (około 14 dni przed koncem cyklu). Przy modelowym, 28- dniowym cyelku bedzie to w środku:) Odpowiedz Link Zgłoś