2szarozielone 25.02.08, 20:56 Kogoś, kto jest dla was wzorcem, czasem w życiu zastanawiacie się "co zrobiłby X?"? Czy to jest jedna osoba, czy kilka - w zależności od dziedziny życia, sytuacji? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
daisyka Re: macie jakichś idoli/autorytety? 25.02.08, 21:10 zdecydowanie nie posiadam idoli-) Odpowiedz Link Zgłoś
oleena Re: macie jakichś idoli/autorytety? 25.02.08, 21:14 matkojedyno! a Pan co tu robi?! :) Odpowiedz Link Zgłoś
hsirk Re: macie jakichś idoli/autorytety? 25.02.08, 21:36 no jak to co... dodaje sobie blasku. jak potem w lustro patrze to taki cool ze mnie kolo. troszke sie znudzilem atmosfera naprawiania swiata wiesz gdzie, to i mam szatanskiego plana zrobienia furory... tzn kariery... nie, aurory gdzie indziej. milo cie widziec. co tam? dobrze leci ? :) a zreszta, jestem kobieta. chyba. zawsze bylem. :) k.u.r.w.a, sam juz nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
oleena Re: macie jakichś idoli/autorytety? 25.02.08, 22:03 o twoją tutaj furorę i aurorę oraz aureolę jestem spokojna :) u mnie szampan, kawior i mężczyźni sypiący brylanty pod stopy- czyli bez zmian Odpowiedz Link Zgłoś
hsirk Re: macie jakichś idoli/autorytety? 25.02.08, 22:08 oleena napisała: > o twoją tutaj furorę i aurorę oraz aureolę jestem spokojna :) hmmm... i zatrzepotalem rzesami spuszczajac wzrok i oblewajac sie rumiencem... > > u mnie szampan, kawior i mężczyźni sypiący brylanty pod stopy- czyli > bez zmian nooo... super!!! i u mnie tez !!! Odpowiedz Link Zgłoś
hsirk Re: macie jakichś idoli/autorytety? 25.02.08, 22:09 ale ale. zaszla znaczaca zmiana. ma siostrzencow. Odpowiedz Link Zgłoś
hsirk Re: macie jakichś idoli/autorytety? 25.02.08, 22:34 jeszcze nie mow (ią). ale mam to w planach :) Odpowiedz Link Zgłoś
oleena Re: macie jakichś idoli/autorytety? 25.02.08, 22:40 gratuluję! choć jeśli to bliźnięta to lekko przerażająca perspektywa mam nadzieję, że będą wychowywać się na podwórku :) Odpowiedz Link Zgłoś
hsirk Re: macie jakichś idoli/autorytety? 25.02.08, 22:53 nie bliznieta. adoptowane rodzenstwo. przeca wiesz ze ja jak i moja rodzina po..e sa. ale dzieciaki super. wujek pokieruje wychowaniem jak trza. choc po rodzicach juz beda wystarczajaco walniete. znaczy dobrze ulozone. Odpowiedz Link Zgłoś
simon_r Re: macie jakichś idoli/autorytety? 25.02.08, 21:14 Ogólnie NIE ale.. w zależności od dziedziny życia to może by się cos znalazło np.: - Roman Karkosik jako biznesmen.. - JKM jako człowiek, który ma na wszystko odpowiedź :)) - Kora jako przeciwieństwo (tfu tfu) Kasi Nosowskiej w dziedzinie muzyki i poezji.. - Adolf Hitler jako ktoś kto potrafił zawładnąć umysłami milionów ludzi.. - mój kolega Piotruś, który potrafił schudnąć 20kg bez efektu jojo i zainspirował mnie do zrobienia portaliku w stopce :)) ... trochę jeszcze mógłbym wymieniać Odpowiedz Link Zgłoś
kitek_maly Re: macie jakichś idoli/autorytety? 25.02.08, 21:29 A ja, a ja?? ;-) Dlaczemu mnie nie ma na tej liście. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
simon_r Re: macie jakichś idoli/autorytety? 25.02.08, 21:52 No przecież napisałem, że jeszcze długo mógłbym wymieniać!!.. Zapewne znalazłabys się gdzieś na liście.. ale jeszcze nie wiem w jakiej kategorii :P ------------------- A tu się odchudzam.. Odpowiedz Link Zgłoś
kitek_maly Re: macie jakichś idoli/autorytety? 25.02.08, 23:23 No właśnie w jakiej kategorii, w jakiej? :-) Wymyśl coś dla mnie. :-D Odpowiedz Link Zgłoś
ksieni_smutnego_pierdofonu Re: macie jakichś idoli/autorytety? 25.02.08, 21:43 od jakichś ca 30 lat sama dla siebie jestem wzorem oraz autorytetem Odpowiedz Link Zgłoś
avital84 Re: macie jakichś idoli/autorytety? 25.02.08, 21:55 Ostatnio takim kimś jest pewna osoba z tego forum. Podziwiam ją bardzo, szanuje i nie mogę sie nadziwić. :) Odpowiedz Link Zgłoś
kontik_71 Re: macie jakichś idoli/autorytety? 25.02.08, 21:57 No to teraz wzbudzisz pewnie fale domyslow :) Odpowiedz Link Zgłoś
avital84 Re: macie jakichś idoli/autorytety? 25.02.08, 21:58 Pewnie nikt się nie domyśli. Ale ta osoba jest wspaniała i mogłabym z niej brać tylko przykład. :) I nie powiem kto to. :) Odpowiedz Link Zgłoś
kitek_maly Re: macie jakichś idoli/autorytety? 25.02.08, 23:25 > Pewnie nikt się nie domyśli. > Ale ta osoba jest wspaniała i mogłabym z niej brać tylko przykład. :) Oj, Avi, już przestań, bo się zawstydzę. ;-))) > I nie powiem kto to. :) A czy to nie jest przypadkiem ta osoba, o której kiedyś rozmawiałyśmy, że jest taka och i ach? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
simon_r Re: macie jakichś idoli/autorytety? 26.02.08, 17:41 Przecież wiadomo, że chodzi o Kitka ;)) ------------------- A tu się odchudzam.. Odpowiedz Link Zgłoś
kitek_maly Re: macie jakichś idoli/autorytety? 26.02.08, 17:45 Ty nie bądź taki mondry, tylko wymyśl wreszcie tę kategorię dla mnie. :-P No nie wiem, może w narzucaniu się? ;-) PS. Czemu moje zaproszenie wisi już na Twojej wizytówce Ciebie tyle czasu? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kitek_maly Re: macie jakichś idoli/autorytety? 26.02.08, 17:57 > PS. Czemu moje zaproszenie wisi już na Twojej wizytówce Ciebie tyle > czasu? :-) Ale mi się udało fajne zdanie napisać. :-) Skłaniające do refleksji. :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
simon_r Re: macie jakichś idoli/autorytety? 26.02.08, 18:09 bossszzzee... nic nie wiem o zaproszeniu!!... juz biegne ------------------- A tu się odchudzam.. Odpowiedz Link Zgłoś
kitek_maly Re: macie jakichś idoli/autorytety? 26.02.08, 19:09 Ooooo, dobiegłeś byłeś. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
simon_r Re: macie jakichś idoli/autorytety? 26.02.08, 18:13 Odnośnie tej kategorii to jeśli tylko zdjecie z Twojej wizytówki odrobinę Ciebie przypomina to dostajesz kategorię Idola Mokrej Podkoszulki :PP Odpowiedz Link Zgłoś
kitek_maly Re: macie jakichś idoli/autorytety? 26.02.08, 19:10 > Odnośnie tej kategorii to jeśli tylko zdjecie z Twojej wizytówki odrobinę Ciebi > e > przypomina to dostajesz kategorię Idola Mokrej Podkoszulki :PP Zatem kategorię mamy z głowy. :-P Odpowiedz Link Zgłoś
simon_r Re: macie jakichś idoli/autorytety? 27.02.08, 08:27 Zaczynam się poważnie zastanawiać nad tym pomysłem aquaparku ;)) ------------------- A tu się odchudzam.. Odpowiedz Link Zgłoś
kitek_maly Re: macie jakichś idoli/autorytety? 27.02.08, 12:27 > Zaczynam się poważnie zastanawiać nad tym pomysłem aquaparku ;)) :-D Odpowiedz Link Zgłoś
2szarozielone czyli mają słuszną rację 25.02.08, 22:41 ci, co ze zgrozą mówią o upadku wszelkich autorytetów ;) Odpowiedz Link Zgłoś
hsirk Re: czyli mają słuszną rację 25.02.08, 22:55 myla sie. a co to sa autorytety? nigdy ich nie bylo. byl tylko strach. Odpowiedz Link Zgłoś
2szarozielone Re: czyli mają słuszną rację 25.02.08, 23:23 żartuję trochę... sama się zaczęłam kiedyś nad tym zastanawiać - i nie mogę autorytetów znaleźć. Są ludzie, których podziwiam, pod różnymi względami - ale nie ma nikogo, czyje zdanie albo opinia byłyby dla mnie rozstrzygające. Mam wrażenie, że posiadanie tak rozumianego autorytetu - choćby najwznioślejszego - to niewola umysłowa jest... Odpowiedz Link Zgłoś
hsirk Re: czyli mają słuszną rację 25.02.08, 23:38 jak nalegasz... ale o czym dyskutowac jak wszystko jasne i zdania zbiezne :) no chyba ze stane okoniem... pomysle. Odpowiedz Link Zgłoś
exclusively_bebe Re: macie jakichś idoli/autorytety? 25.02.08, 23:06 Sa to dwie osoby: - Moj sw. pam. dziadek, ktory wychowywal mnie do 15 roku zycia i wyksztalcil moj kregoslup moralny od poczatku do konca. Jak mam jakis zakret w zyciorysie i musze podjac trudna decyzje to zawsze mysle, co on by zrobil, - W kwestiach bardziej przyziemnych i mniejszego kalibru, w kwestiach zawodowych i biznesowych mam tego samego guru od 15 lat - i jest to jeden z moich znajomych. Odpowiedz Link Zgłoś
slotna Re: macie jakichś idoli/autorytety? 25.02.08, 23:38 Robert Stiller - jezykoznawstwo. Nie zawsze sie z nim zgadzam, bo bywa zaslepiony nieco, ale wiedze ma wieksza niz wszystkie Bralczyki i Miodki razem wziete. A w innych dziedzinach... yyy. Chyba nie. :D -- Rzeczy, które próbują wyglądać jak rzeczy, częściej wyglądają bardziej jak rzeczy, niż same rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
forumowicz_pospolity Re: macie jakichś idoli/autorytety? 25.02.08, 23:46 zalezy w jakiej działce ale mam w kazdej którą sie interesuje:) Odpowiedz Link Zgłoś
modliszka24 Re: macie jakichś idoli/autorytety? 26.02.08, 16:45 jakoś nigdy nie miałam takich dylematów jak coś żle zrobiła to mówiła tylko moja wina i nigdy nie zastanawiałam się jak ty piszesz co by zrobił pan X Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: macie jakichś idoli/autorytety? 26.02.08, 18:00 Ludwik Waryński,komendante Che Guevara(wysyłał kapitalistów do ich boga-Lucyfera),Max(Maksymilian)Cavalera i jeszcze parę osób,których teraz nie pamiętam;) Odpowiedz Link Zgłoś
exponad Re: macie jakichś idoli/autorytety? 27.02.08, 13:00 > Ludwik Waryński,komendante Che Guevara(wysyłał kapitalistów do ich > boga-Lucyfera),Max(Maksymilian)Cavalera i jeszcze parę osób,których > teraz nie pamiętam;) Che Guevara - torturował i zabijał osobiście więźniów w hawańskich kazamatach... Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: macie jakichś idoli/autorytety? 27.02.08, 17:44 Dla niego to byli wysłannicy diabła;) Odpowiedz Link Zgłoś
exclusively_bebe Re: macie jakichś idoli/autorytety? 27.02.08, 11:09 Ludzie, dlaczego nie macie zadnych autorytetow? Przeciez tu nie chodzi o slepe nasladowanie czy o brak samodzielnego myslenia. Tu chodzi o to, ze w pewnych dziedzinach zycia ktos moze miec wieksze doswiadczenie/wiedze od was i podpowie wam co zrobic. Co nie znaczy, ze macie wylaczyc mozg i slepo podazac za taka podpowiedzia. Ale opinia autorytetu to opinia, ktora warto rozwazyc. A potem zrobic po swojemu. No coz, gratuluje wszechstronnej wiedzy i niezachwianej wiary w swoje mozliwosci. Odpowiedz Link Zgłoś
mala_mee Re: macie jakichś idoli/autorytety? 27.02.08, 11:15 Babcia moja jedna :))) Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: macie jakichś idoli/autorytety? 27.02.08, 12:18 2szarozielone napisała: > Kogoś, kto jest dla was wzorcem, czasem w życiu zastanawiacie się "co zrobiłby > X?"? Czy to jest jedna osoba, czy kilka - w zależności od dziedziny życia, > sytuacji? Nie. Są ludzie których podziwiam i szanuję za coś tam. Ale autorytet to ktoś, czyje poglądy, opinie czy czyny przyjmowałabym bezdyskusyjnie i bezkrytycznie. Porównywałabym się i starałabym się próbować równać do rzeczonego. A tego nie robię. Podważam wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś