la_seniorita 23.03.08, 13:31 Czy chodzicie na spacer z psem regularnie? Co ile godzin wyprowadzacie swojego czworonoga? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iberia.pl Re: Spacer 23.03.08, 13:41 trudno generalizowac, bo kazdy psiak ma swoje przyzwyczajenia. Z mlodszym psem wychodzilam czesciej 4-6 razy dziennie, teraz jak juz jest weteranem wystarczaja mu 3 spacery dosc krotkie. Odpowiedz Link Zgłoś
justysialek Re: Spacer 23.03.08, 13:54 Bardzo regularnie - co 4 godziny. Ona ma jakiś atomowy zegar biologiczny w łebku i po 4 godzinach sama się domaga ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
83kimi Re: Spacer 23.03.08, 14:12 Różnie to bywa, mam ogródek, więc rano, jak jest kiepska pogoda lub nie chce mi się wychodzić, wypuszczam go samego (ale tylko na siku, to bardzo towarzyski piesek i maksymalnie 2 minuty jest w stanie wytrzymać sam na dworze). Ale tak średnio ze 3 razy dziennie ktoś z nim wychodzi. Nie mamy jednak ustalonych stałych pór. Odpowiedz Link Zgłoś
justysialek Re: Spacer 23.03.08, 14:27 Pewnie też, kamer w domu nie mam za to mocny sen, więc nie wiem. Ogólnie wytrzymuje do rana nie załątwiąjąc się ale spacery uwielbia i jak tylko już może nas dobudzić to zaczyna swój terror - ma ksywę Bin Laden ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: Spacer 23.03.08, 16:01 ale co 4h w ciagu dnia? Ktos z nim jest caly czas? W przypadku szczeniaka to rozumiem ale dorosly pies? Odpowiedz Link Zgłoś
justysialek Re: Spacer 24.03.08, 13:42 Rzadko bywa sama i nie dłużej niż 2-3h, bo ją zaprowadzają do dziadków. Dziadek uwielbia psy i spacery, więc nie ma problemu. beria.pl napisała: W przypadku > szczeniaka to rozumiem ale dorosly pies? Sorry Iberia ale żywy (cecha charakteru ;-) pies, który potrzebuje dużo ruchu tak właśnie powinien mieć! Psy, które siedzą same po 8h dziennie w domu są po prostu nieszczęśliwe i współczuję im. Jak ktoś chodzi do pracy na cały dzień i mieszka sam (i to jeszcze w bloku), to powinien sobie kupić rybki a nie psa! Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: Spacer 24.03.08, 13:51 justysialek napisała: > Sorry Iberia ale żywy (cecha charakteru ;-) pies, który potrzebuje dużo ruchu tak właśnie powinien mieć! Psy, które siedzą same po 8h dziennie w domu są poprostu nieszczęśliwe i współczuję im. Jak ktoś chodzi do pracy na cały dzień i mieszka sam (i to jeszcze w bloku), to powinien sobie kupić rybki a nie psa! masz racje-dlatego ja nie mam u siebie psa. Ale z dugiej strony Ty masz z psem problem:nie mozesz wlasciwie wyjsc na pol dnia bo pies potrzebuje spaceru rowno co 4h-to tez dobre nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
justysialek Re: Spacer 24.03.08, 14:03 Ale masz refleks ;-)) Ja też psa nie mam...już :-( Wyprowadziłąm się, a że był wspólny to został z rodzicami. Jak w weekend przyjeżdżam to z nią spaceruję ;-) A problemu nie mają. Mama-nauczycielka w przedszkolu po 13 jest w domu, a rano i jak gdzieś wychodzą zaprowadzają ją do dziadków (mieszkają w tym samym bloku). Jak już pisałam dziadek uwielbia ją i spacery też, a babcia traktuje ją jak wnuczkę i próbuje dokarmiać ;-) Jak się czasem nie wyjdzie z nią RÓWNO po 4 h to się nic nie dzieje. Po prostu sygnalizuję "miłośnikom" psów, że tyle psu potrzeba, jak się go "pytasz" o zdanie - a nie 2x na dzień!!! Co innego, jak ktoś mieszka w domku z ogrodem i może psa puszczać i nawet na cały dzień zostawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: Spacer 24.03.08, 14:52 justysialek napisała: > Ale masz refleks ;-)) ??cos nie kumam. > A problemu nie mają. Mama-nauczycielka w przedszkolu po 13 jest w domu, a rano i jak gdzieś wychodzą zaprowadzają ją do dziadków (mieszkają w tym samym bloku). ok, ale nie kazdy ma takie mozliwosci, dlatego pisalam, ze nie jest dobrze jak pies ma stale pory, zwlaszcza rowno co 4h. >Po prostu sygnalizuję "miłośnikom" psów, że tyle psu potrzeba, jak się go "pytasz" o zdanie - a nie 2x na dzień!!! co pies to inny obyczaj, moj pies czasem po prostu nie chce isc na spacer, zapiera sie lapami i koniec kropka. Odpowiedz Link Zgłoś
justysialek Re: Spacer 24.03.08, 22:44 iberia.pl napisała: > justysialek napisała: > > > Ale masz refleks ;-)) > > ??cos nie kumam. szybko odpowiadasz ;-) a dziś mały ruch na FK > co pies to inny obyczaj, moj pies czasem po prostu nie chce isc na > spacer, zapiera sie lapami i koniec kropka. Wcześniej mieliśmy jamniczkę, która za chiny ludowe nie wyszła na dwór, jak było mokro. Tez się zapierała i wbiegała spowrotem do domu między moimi nogami ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
pani.misiowa Re: Spacer 25.03.08, 10:59 moja pierwsza psina taka byla- jak deszcz, to ona tylko siku tak zeby jak najmniej zmoknac i nura do domu pozniej, jak juz byla stara, to nawet w ladna pogode lazic nie chciala Odpowiedz Link Zgłoś
ofelia1982 Re: Spacer 23.03.08, 22:00 hmm:( ja bardzo chce psa, ale mieszkam w miekszaniu, w miescie, pracuje do wieczora i zastanawialam sie, czy 2x w ciagu dnia wystarczy (jak juz pies dorosly i nauczony). ale jak tak czytam, ze co 4h trzeba, to chyba jednak na razie nie mam szans na psiaka. choc tak strasznie bym chciala jakiegos milego wziac ze schroniska:(( Odpowiedz Link Zgłoś
justysialek Re: Spacer 24.03.08, 13:45 A po co ci pies, skoro cały dzień nie ma cię w domu? Ty byś chciała być zamknięta całymi dniami sama? Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: Spacer 24.03.08, 14:53 jesli przez niemal caly dzien nie ma Cie w domu to nie kupuj psa...chcialabys sama siedziec caly dzien w domu?Ja nie. Odpowiedz Link Zgłoś
disa Re: Spacer 23.03.08, 22:03 3-4 razy dziennie rano, kolo poludnia-po poludniu, wieczorem i czasami w nocy tuz przed tym jak ide spac Odpowiedz Link Zgłoś
ksieni_smutnego_pierdofonu Re: Spacer 24.03.08, 22:49 to pies wyprowadza nas wtedy, gdy ma na to ochotę :-) Odpowiedz Link Zgłoś
po.rzeczka Re: Spacer 25.03.08, 00:37 Co 5-6 godzin,czyli 3-4 razy dziennie na ogół.Jak brałam psa,to mieszkaliśmy w domu z ogródkiem.Po przeprowadzce do miasta bywa ciężko,szczególnie jak jest to na głowie 1 osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
modliszka24 Re: Spacer 25.03.08, 09:36 ja wychodze 3 albo 4 razy dziennie i mniej wiecej o ustalonych godzinach chyba ze moj pies w tym czasie spi badz sie bawi przekladam spacer na troche pozniej Odpowiedz Link Zgłoś
pani.misiowa Re: Spacer 25.03.08, 10:53 gdy mialam psa, pies chodzil na spacer 4 razy dziennie, przynajmniej po pol godziny kazdy spacer rano- miedzy 6 a 8 ( w zaleznosci od dnia tygodnia) potem 12-14 ok 18 i jeszcze raz wieczorem (22-24) mlody byl, musial sie wybiegac, inaczej w domu pozniej mi wariowal Odpowiedz Link Zgłoś