julia0001 22.04.08, 10:30 Jak myslicie i wiecie z doswiadczenia, mozliwa jest czysta przyjazn damsko - meska...czy zawsze cos bredzej czy pozniej zacznie sie dziac...? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
figgin1 Re: Przyjazn damsko-meska 22.04.08, 10:36 tak, jest mozliwa. chciaz zaraz posypia sie krzyki myslacych macica, ze nie... Odpowiedz Link Zgłoś
julia0001 Re: Przyjazn damsko-meska 22.04.08, 10:58 Ja bym powiedziala ze meska strona ma wieksze problemy z tym...aby myslec nie mozgiem, ale tym nizej;)ale moze...z czasem jak ochlona spojrza na kobiete jak na czlowieka, dusze, osobe a nie cialo...choc nie wiem, nie wiem... Odpowiedz Link Zgłoś
figgin1 Re: Przyjazn damsko-meska 22.04.08, 11:02 mam sporo kolegow dla ktorych jestem czlowiekiem a ie cyckami na pieknych nogach (no dobra, nogi mam brzydkie) nie musieli ochlonac ani nic. faceci tez ludzie mimo przypisywania im mitologicznych cech. Odpowiedz Link Zgłoś
hot_chip Re: Przyjazn damsko-meska 23.04.08, 17:22 właśnie, kolegów, a mówimy teraz o przyjaźni Odpowiedz Link Zgłoś
inzynier2 Przyjazn damsko-męska jest możliwa 24.04.08, 04:11 Oczywiście, że jest możliwa przyjaźń damsko-męska. Może jest łatwiej o wzajemne zrozumienie między osobami tej samej płci. Ale zrozumienie to również kwestia inteligencji, empatii, rodzaju doświadczeń życiowych - więc z mego 62-letniego doświadczenia życiowego wynika, że przyjaźń męsko-damska zdarza się. Problemem jest, że ludzie lubią stereotypy. Gdy widzą dwie osoby przeciwnej płci jedzące obiad w restauracji to podejrzewają od razu, że potem pójdą oni razem do łóżka. Odpowiedz Link Zgłoś
ary-st Re: Przyjazn damsko-męska jest możliwa 05.05.08, 22:45 inzynier2 napisał: > Oczywiście, że jest możliwa przyjaźń damsko-męska. Może jest łatwiej > o wzajemne zrozumienie między osobami tej samej płci. Ale > zrozumienie to również kwestia inteligencji, empatii, rodzaju > doświadczeń życiowych - więc z mego 62-letniego doświadczenia > życiowego wynika, że przyjaźń męsko-damska zdarza się. uważam że to musialby być wyjatek bo zachowania tych dwojga determinuje odwieczne prawo zachowania gatunku i żadne cechy osobowosci nie pomoga chyba ze oboje są dla siebie tak nie interesujacy ze to prawo zostanie zaklucone inaczej albo jedna albo droga strona bedzie cierpiec i tlumic swoje uczucia> > Problemem jest, że ludzie lubią stereotypy. Gdy widzą dwie osoby > przeciwnej płci jedzące obiad w restauracji to podejrzewają od razu, > że potem pójdą oni razem do łóżka. Odpowiedz Link Zgłoś
figgin1 przyjaciela mam jednego 24.04.08, 17:28 a liczby mnogiej uzylam by odmitologizowac straszny rod meski. Odpowiedz Link Zgłoś
j053ph Re: Przyjazn damsko-meska 24.04.08, 12:44 Jasne, ze jest mozliwa ale tylko pomiedzy gejem-lesbijka, gejem- hetero, lesbijka-hetero. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek226315 Re: Przyjazn damsko-meska 25.04.08, 07:15 j053ph napisal: >Jasne,ze jest mozliwa ale tylko miedzy gejem-lesbijka,gejem- hetero.lesbijka-hetero. Tys chyba sie z ch..na glowe zamienil Odpowiedz Link Zgłoś
nonoa Re: Przyjazn damsko-meska 25.04.08, 14:54 Niestety muszę stwierdzić, że nie! Z mojego doświadczenia wynika, że jest to niemożliwe. MIałam kiedyś przyjaciela- przyjażniliśmy sie przez 3 lata. W między czasie jedno zakochiwało się w drugim ale nigdy nie jednoczśnie. Nasza przyjażń trwała- nie kłuciliśmy sie prawie nigdy ale rozmawialiśmy dużo, zwłaszcza gdy mieliśmy odmienne zdanie. To był przecudowny czas posiadania kogoś, na kim możesz polegać w 100%. Zadzwonić o dowolnej porze:) Niestety przyjażń nie wystarczyła nam... Pociąg seksulany był silniejszy albo ... W każdym razie, kiedy zaczełam być z Jasiem, to po miesiącu nie tylko skończył się "nasz związek" ale i przyjaciel znikł z mojego życia... NIestety:( A drugie moje doświadczenie? Na studiach była paczka dziewczyn i 1 chłopak- przyjażniliśmy sie od pierwszego roku.:DDD Dzieki nim wiedziałam co to studenckie, beztroskie i jak radosne życie studenta. Niestety nasz rodzynek zakochał sie w jednej z nas. "zniszczył" jej związek ( choć do tego trzeba dwojga !) no i niestety. Ich związek rozbił naszą paczkę:(( Wszystkie przeżyłyśmy to za mocno. O mały włso nie rozbiło nas to wszystkie. Na szczęscie udało sie przerwać razem kilka dziewczyn. Ale żadna z nas nie wierzy juz w przyjażń damsko- meska:(( A szkoda, bo kiedyś wierzyłam że jest:) Chociaż...wierze jest ale tylko miedzy konbieta i meszczyzna którzy sa razem:) Odpowiedz Link Zgłoś
polla.k Re: Przyjazn damsko-meska 23.04.08, 13:45 julia0001 napisała: > Ja bym powiedziala ze meska strona ma wieksze problemy z tym...aby > myslec nie mozgiem, ale tym nizej;)ale moze...z czasem jak ochlona > spojrza na kobiete jak na czlowieka, dusze, osobe a nie cialo...choc > nie wiem, nie wiem... nie doceniasz mężczyzn ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ciuciumorales Re: Przyjazn damsko-meska 23.04.08, 14:28 Jest jak najbardziej możliwa. Dzięki niej moją wspaniałą żoną jest moja przyjaciółka od czasów prawie że piaskownicy. Pozdrawiam Cię Magda i kocham nad życie. P.S. Przepraszam za wczoraj :* Odpowiedz Link Zgłoś
ofelia1982 Re: Przyjazn damsko-meska 23.04.08, 14:47 no i to jest wlasnie sedno.. przyjazn jest mozliwa w zwiazku, ale poza nim nie bywa czystą przyjaznia! tak jak post powyzej - przyjaznili sie od piaskownicy i zaprowadzilo ich to jednak do oltarza.. Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka.na.lace Re: Przyjazn damsko-meska 22.04.08, 11:08 Mi ostatnio kolega powiedzial, ze jestem jego "najlepszym kumplem z piersiami". Kiedys wierzylam w taka przyjazn ale zmienilam zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
julia0001 Re: Przyjazn damsko-meska 22.04.08, 11:11 No ja wlasnie marze aby miec przyjaciela...ale niestety nie wiem czy to mozliwe...czy sie da...Ja znam siebie, ufam sobie, wiem ze z mojej strony tak...ale on uwaza chyba inaczej... Bratnia dusza, ale mezczyzna...jakby byl kobieta nie byloby problemu a tak zaczynaja sie dziwne historie, szkoda czasem tarcic kogos kogo sie lubi, tylko dlatego ze jest mezczyzna... Odpowiedz Link Zgłoś
kedrok1 Re: Przyjazn damsko-meska 22.04.08, 11:43 ee, jeśli oboje jesteście samotnikami to co za problem żeby przenieść przyjaźń na inne pola ;) Odpowiedz Link Zgłoś
brutalny.brutus Re: Przyjazn damsko-meska 22.04.08, 11:11 A czy jest możliwe skorzystanie z wyszukiwarki, zamiast zadawania pytania po raz setny na forum? Odpowiedz Link Zgłoś
kedrok1 Re: Przyjazn damsko-meska 22.04.08, 11:42 Oczywiście, że jest możliwa. ------------------------- kedrok.pl walka.waw.pl Odpowiedz Link Zgłoś
kedrok1 Re: Przyjazn damsko-meska 22.04.08, 11:50 Ale czemu nie wierzysz? Myślisz, że facet nie ważne co i jak każdą co mu sie podoba by..... Mylisz się ;) To raczej kobity mają z tym większe problemy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mala_mee Re: Przyjazn damsko-meska 22.04.08, 11:57 Może i mają problemy. Ale skoro się z kimś przyjaźnię, to znaczy, ze jest fajny a skoro jest fajny to czemu by nie... Opcja jest jeszcze taka, że w łóżlu nie wyszło i wtedy można się przyjaźnić ale do takiego czegoś trzeba mieć odwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
jakas_kobietka Re: Przyjazn damsko-meska 25.04.08, 18:38 > Ale czemu nie wierzysz? Myślisz, że facet nie ważne co i jak każdą co mu sie > podoba by..... > Mylisz się ;) To raczej kobity mają z tym większe problemy ;) tu raczej ze mną problem w moim przypadku - jestem jakaś kochliwa:/ Odpowiedz Link Zgłoś
m.nikla Re: Przyjazn damsko-meska 22.04.08, 11:52 ja wierze,z mojej strony sie da:) Ja kolegow traktuje jak braci swoich i prosze ich o to samo:) Odpowiedz Link Zgłoś
julia0001 Re: Przyjazn damsko-meska 22.04.08, 11:59 Ja wierze...i ja bym mogla a nawet chciala bardzo...ale chyba moj potencjalny przyjaciel chcialby czegos wiecej....ja jestem zajeta , on wolny wiec moze temu...ja jakos nie mam problemow z traktowaniem mezczyzn jak braci...lubie bardzo meskie spojrzenie na swiat i przebywanie z mezczyznami Odpowiedz Link Zgłoś
nowy_na_dzielnicy Re: Przyjazn damsko-meska 23.04.08, 13:27 Wszystko zależy od tego jak bardzo chcesz, żeby ten konkretny facet był Twoim przyjacielem. Znam sytuację z autopsji i wiem, że najlepszym rozwiązaniem jest po prostu szczera rozmowa. Wyciągnij faceta na piwo, wlej w niego ze 2-3 kufelki i pociągnij za język. Jeżeli rzeczywiście on chciałby czegoś więcej jasno daj mu do zrozumienia, że nic z tego bo już kogoś masz a jego widzisz tylko w roli przyjaciela. Wal prosto z mostu bo taki przekaz dociera do nas najlepiej:) On po 2 browarkach jest już na tyle zrelaksowany, że przyjmie to spokojnie a jeszcze wystarczająco trzeźwy aby wszystko dobrze zrozumieć. Ewentualnie jeśli Ci tak bardzo na nim nie zależy zacznij się pomału wycofywać z tej znajomości. Poco macie się oboje męczyć.No i tyle..powodzenia:) Odpowiedz Link Zgłoś
ary-st Re: Przyjazn damsko-meska 05.05.08, 23:10 m.nikla napisała: > ja wierze,z mojej strony sie da:) Ja kolegow traktuje jak braci swoich i prosze > ich o to samo:) nie uda sie to jest sprawa podświadomości a jej się nie oszuka pozatem genetyczne prawa róznicy plci i zachowania gatunku troszke w tym pytaniu kokieterji jednak pozostaje z szacunkiem dla Dam Odpowiedz Link Zgłoś
taki_s_obie jest mozliwa ..... 23.04.08, 13:28 jezeli PRZEDTEM sie cos dzialo i milo skonczylo :))) Odpowiedz Link Zgłoś
polla.k Re: jest mozliwa ..... 23.04.08, 13:44 taki_s_obie napisał: > jezeli PRZEDTEM sie cos dzialo i milo skonczylo :))) to też :) Odpowiedz Link Zgłoś
nelefantino Re: jest mozliwa ..... 23.04.08, 20:52 hmm no ja mam ogolnie 3 przyklady rozne: 1. najpierw bylam z chlopakiem, nie wyszlo, ale za to pare dobrych lat naprawde blisko sie przyjaznilismy 2. bylam z chlopakiem, nie wyszlo, ale z tego narodziła sie prawdziwa przyjazn i znow jestesmy razem, tym razem sie układa i jest super :D 3. mam super przyjaciela z ktorym nic nie bylo i nie bedzie, przyjazn narodzila sie jak nie bylismy w stalych zwiazkach, teraz jestesmy i nadal sie przyjaznimy :D takze sadze ze to zalezy od indywidualnej sytuacji i jak ludzie podchodza do sprawy :) Odpowiedz Link Zgłoś
3.14-czy-klak Re: Przyjazn damsko-meska 23.04.08, 13:34 to najszlachetniejsza z przyjaźni jakie moga byc, szczególnie kiedy spią pod jednym kocem i nic im po głowach nie chodzi jak tylko ogrzać swe zmarzniete ciała albo zeby pogłaskac się po przyjacielsku po włosach (łonowych:) Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: Przyjazn damsko-meska 23.04.08, 21:05 albo po przyjacielsku.... no, wiesz co hihi :) Odpowiedz Link Zgłoś
3.14-czy-klak Re: Przyjazn damsko-meska 24.04.08, 09:57 bez takich perwersji proszę:) nic z tego moja panno:) Odpowiedz Link Zgłoś
polla.k Re: Przyjazn damsko-meska 23.04.08, 13:43 jak najbardziej jest możliwa :) I mówię to z autopsji :) Odpowiedz Link Zgłoś
taki_s_obie Re: Przyjazn damsko-meska 23.04.08, 13:44 polla.k napisała: > jak najbardziej jest możliwa :) I mówię to z autopsji :) z autopsji czy z przedszkola?? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
polla.k Re: Przyjazn damsko-meska 23.04.08, 13:46 ale dlaczego z przedszkola? Tam to były głównie pierwsze "związki" damsko-męskie hihi Odpowiedz Link Zgłoś
taki_s_obie Re: Przyjazn damsko-meska 23.04.08, 13:49 polla.k napisała: > ale dlaczego z przedszkola? Tam to były głównie pierwsze "związki" damsko-męski > e > hihi ach ta pierwsza wspolna lopatka do piasku :DDD Odpowiedz Link Zgłoś
polla.k Re: Przyjazn damsko-meska 23.04.08, 13:50 taki_s_obie napisał: > ach ta pierwsza wspolna lopatka do piasku :DDD otóż to :) Odpowiedz Link Zgłoś
taki_s_obie Re: Przyjazn damsko-meska 23.04.08, 13:52 polla.k napisała: > taki_s_obie napisał: > > > > > > ach ta pierwsza wspolna lopatka do piasku :DDD > > otóż to :) > > starzejemy sie cholera, nawet juz wiaderko wyrzucilem a pobawil by sie czlowiek piaseczkiem, oj pobawil :DDD Odpowiedz Link Zgłoś
polla.k Re: Przyjazn damsko-meska 23.04.08, 13:53 zawsze możesz sobie sprawić - teraz oczywiście dużo większe :D Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: rozsadna dziewczynka :)) 23.04.08, 14:35 taki_s_obie napisał: > Wiemy, wiemy.;) Odpowiedz Link Zgłoś
polla.k Re: przed czy po pójściu do łóżka?:P nt 23.04.08, 13:51 to już kwestia wtórna :) Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: przed czy po pójściu do łóżka?:P nt 23.04.08, 14:33 polla.k napisała: > to już kwestia wtórna :) :DDD zasadniczą jest pójście do łóżka. A przyjaźń..:P Odpowiedz Link Zgłoś
polla.k Re: przed czy po pójściu do łóżka?:P nt 23.04.08, 14:34 ale to już chyba nie jest przyjaźń o jakiej autorka watku myśli :)) Odpowiedz Link Zgłoś
ary-st Re: przed czy po pójściu do łóżka?:P nt 05.05.08, 23:19 menk.a napisała: No wlaśnie czy w dzisiejszych czasach pójscie do łózka musi koniecznie kolidowac z przyjaznia i czy musi konecznie eksplodowac miloscia i konczyć przyjażn mysle ze nie i to moim zdaniem konczy dyskusję> Odpowiedz Link Zgłoś
ofelia1982 Re: Przyjazn damsko-meska 23.04.08, 14:43 nie istnieje niestety. z autopsji a rowniez z doswiadczenia znajomych wiem, ze predzej czy pozniej okazuje sie, ze przyjazn przyjażnią, ale zawsze jest podtekst damsko-męski. natomiast głęboko wierzę w koleżeństwo z facetami:) Odpowiedz Link Zgłoś
figgin1 Re: Przyjazn damsko-meska 24.04.08, 17:32 ofelia1982 napisała: > nie istnieje niestety. > z autopsji z autopsji kicia, to ty wiesz tylko, ze ty nie potrafisz. ale nie kazdy mysli macica... Odpowiedz Link Zgłoś
bieszczadnik_66 Re: Przyjazn damsko-meska 23.04.08, 14:52 Możliwa, jak najbardziej. A przyjaciółce mogę powiedzieć więcej niż facetowi. Nie muszę rywalizować, mogę być w 100% szczery. Odpowiedz Link Zgłoś
albicelestes Re: Przyjazn damsko-meska 23.04.08, 15:25 nie bedzie przyjacielem kobiety ten kto moze byc jej kochankiem- Balzac to pierwszy warunek i niepodwazalny, jesli kobieta zaszufladkuje faceta jako przyjaciela a on chcilaby czegos wiecej to jest skonczony, kobieta nie chce wtedy zwiazac sie z nim poniewaz boi sie utraty tak cennej rzeczy jaka jest przyjazn faceta- nie ma problemu jesli i on chce tylko przyjazni, i choc niewiasta wie za pasuja do siebie, rozumieja sie bez slow cos nawet iskrzylo nigdy tego nie poswieci i nie zaryzykuje, facet z kolei widzac to zacznie sie odsuwac i w miare czasu przyjazn wygasnie, przyjazn moze byc wtedy gdy oboje nie sa zinteresowani soba i nie koliduje to z ich ew zwiazkami ale wtedy znowu jest ryzyko ze ktoras strona- niekoniecznie mezczyzna bedzie chciala czegos wiecej w drodze impulsu czy jakiegos wydarzenia, reasumujac pierwsze zdanie- niestety nie moje wyczerpuje temat i. (słownie; kropka):) Odpowiedz Link Zgłoś
polla.k Re: Przyjazn damsko-meska 23.04.08, 17:05 xnw4 napisał: > Np Mulder i Scully O ile wiem, oni się w końcu pocałowali :)) Odpowiedz Link Zgłoś
8n Re: Przyjazn damsko-meska 23.04.08, 23:48 albicelestes napisał: > nie bedzie przyjacielem kobiety ten kto moze byc jej kochankiem- > Balzac na szczęście mój wieloletni przyjaciel jest gejem. nie widze go w roli swojego kochanka, on siebie w niej pewnie też nie, i stąd z pewnością naszej przyjaźni sukcesy. nie wiem tylko czy dobrym pomyslem jest zamieszkac razem, ale sprobowac trzeba! Odpowiedz Link Zgłoś
aadrianka Re: Przyjazn damsko-meska 23.04.08, 15:17 Z moich doświadczeń wynika, że przyjaźń (pozazwiązkowa) możliwa jest o ile facet: - jest gejem i/lub -mieszka daleko, najlepiej w innym mieście lub kraju i/lub -ma partnerkę/partnera -ustalone jest, że wzajemnie kompletnie się nie pociągamy, ale ten przypadek to już teoretyczny, poza moim przebogatym doświadczeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
raveness1 Re: Przyjazn damsko-meska 23.04.08, 16:05 No przeciez zyjemy w czasach gdy ma sie tysiace przyjaciol. Np. na Myspace. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
dr.verte Re: Przyjazn damsko-meska 23.04.08, 16:07 jest tam możliwe jak laska jest brzydka , jak jest szprycą to sorry Winnetou... Odpowiedz Link Zgłoś
tiresias Re: Przyjazn damsko-meska 23.04.08, 16:15 a jeżeli dwoje przyjaciół (ewentualnie koleżanka i kolega) idą razem do łózka, jest im dobrze i nadal są przyjaciółmi (koleżanką i kolegą) to o co chodzi? ich status się nie zmienia Odpowiedz Link Zgłoś
virtual_woman Re: Przyjazn damsko-meska 23.04.08, 17:42 Z własnego doświadczenia mogę napisać, że istnieje taka przyjaźń ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kruk51 Re: Przyjazn damsko-meska 23.04.08, 18:23 Jest możliwa ! Tylko po co ? Jak może być fajnie ! Przejdą lata i wieki przeminą, jak mówi piosenka. Życie ucieka, a my bawimy sie w konwenanse A przecież stworzeni jesteśmy dla siebie. Na ścianie pokoju pewnego schroniska w Beskidach, przed laty to było, napisał ktoś; przeszła nocka na daremnie, była dupa ale ze mnie! Prawda jakie to pouczające ? Odpowiedz Link Zgłoś
kora3 naq bank mozliwa 23.04.08, 18:24 z wałsnego doświadczenia, a zacznie się dziac wtedy, gdy ktoś udaje przyjaźń i chce "ułowic" rzekomego przyjaciela, a ten się da :) Odpowiedz Link Zgłoś
uhu_an Re: Przyjazn damsko-meska 23.04.08, 18:52 u mnie sie dzialo. z mojej strony. On nie. Ale jest fajne to, ze to sie nie rozpadlo. Ja sie zwrocilam sie ku innym obiektom ;), on tez mnie nie ma na celowniko, jakos sytuacje rozwiazalismy. I jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
cherokee77 Re: Przyjazn damsko-meska 23.04.08, 19:09 Jak najbardziej jest mozliwa taka przyjazn, jeden warunek , zadnych podtekstow, dwoznacznosci itp zabawek . Osobiscie przyjaznie sie z dwoma mezami moich swietnych kumpelek, obie wiedza dobrze ze nic nie bede kombinowac, mialam tez przyjaciela , byl ukrytym geyem , wiec nie wiem czemu sie obrazil gdy zwiazalam sie z moim mezem, acha jest jeszcze kuzyn meza , dlugoletnia przyjazn, rozni ludzie na sile szukaja w tym sensacji, ktorej nigdy nie bedzie. Zaznaczam ze jestem niezla laska z ladnym biustem i jasnymi zasadami zyciowymi Odpowiedz Link Zgłoś
butterflymk Re: Przyjazn damsko-meska 23.04.08, 20:53 jak sie przyjaźnisz z facetem nie w Twoim guście...jest to możliwe... ale jak ci się podoba.. wcześniej czy później będziesz chciała więcej... Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Ależ oczywiście! Moje znajomości z kobietami mają 23.04.08, 20:54 różne fazy: 1. Faza przedkoitalna - adoracja 2. Faza koitalna - wiadomo 3. Faza postkoitalna - przyjaźń Odpowiedz Link Zgłoś
aasb Re: Przyjazn damsko-meska 23.04.08, 21:18 A ja uważam, że jest możliwa :) w kilku wątkach na FK już to rozważałam, owszem przechodziliśmy różne etapy tj. coś na kształt zafascynowania, poprzez elementy zazdrości, aż się wszystko unormowało :) Ja mam męża, który Go zna. On szanuje moje małżeństwo. I mimo, że czasem pojawiają się dwuznaczne teksty wiemy, że to tylko żarty jak to u przyjaciół bywa :) A na poważnie, wiem, że mogę polegać na tym facecie i On może liczyć na mnie zawsze. I z pełną świadomością mogę powiedzieć, że przeszliśmy próbę czasu i myślenia czym innym niż głowa i serce :) zwycięsko i jesteśmy prawdziwymi PRZYJACIÓŁMI. Odpowiedz Link Zgłoś
malczik81 Re: Przyjazn damsko-meska 23.04.08, 23:23 Myślę, że isnieje...Wydaje mi się też, że jeśli z przyjaźni zrodzi się coś więcej to może być to bardzo mocne i trwałe uczucie, które jest w stanie przetrwać wiele...ale... ...zdarza się również często, że jedna strona oczekuje czegoś więcej niż przyjaźni i na dłuższą metę jest to bardzo męczące uczucie a strona "bardziej zaangażowana" czuje się mniej więcej tak, jak w poniższym opisie...gdzieś znalazłem...Przeczytajcie...mi się spodobało...może dlatego że kiedyś sam byłem młody i głupi i w dodatku "bardziej zaangażowany":) Dziewczyna ma przyjaciela - chłopaka. Znaczy to, że on czuje do niej coś więcej i dlatego spędza z nią dużo czasu. Ona natomiast widzi w nim wyłącznie przyjaciela. Mówi mu z resztą często, że jest świetnym facetem, ale "w tej roli" go nie widzi. To tak, jakby facet przyszedł na rozmowę kwalifikacyjną do firmy i usłyszał: "Ma pan fantastyczne referencje, odpowiednie kwalifikacje, ale nie mamy zamiaru pana przyjmować. Będziemy jednak wykorzystywać pana kwalifikacje do porównywania z innymi kandydatami. Przyjmiemy kogokolwiek, o możliwie najniższych kwalifikacjach, może nawet alkoholika. Jeśli z nim się nie uda, weźmiemy kogoś innego, ale nie pana. W rzeczy samej nigdy pana nie zatrudnimy, ale będziemy do pana od czasu do czasu dzwonić, żeby pożalić się na tych, których zatrudniliśmy...:)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś