mini_kks 26.05.08, 14:24 O czym on śpiewa? Tylko bez żartów ;) youtube.com/watch?v=fUeU9sp-aKw Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mini_kks Tu jest tekst 26.05.08, 14:27 www.lyricsmania.com/lyrics/m_pokora_lyrics_8294/player_lyrics_27757/mal_de_guerre_lyrics_303847.html Odpowiedz Link Zgłoś
forumowicz_pospolity Re: Hej, poligloci! 26.05.08, 14:28 o jakichs "onych" prze których świat jest zły protest song:) Odpowiedz Link Zgłoś
forumowicz_pospolity Re: Hej, poligloci! 26.05.08, 14:31 mini_kks napisała: > Tzn.? :> jak nie bedzie chetnych to ci przetłumacze z wieczorka pod warunkiem ze nie bedziesz za czesto z Keanu Reevesem wyjezdzac;)) Odpowiedz Link Zgłoś
mini_kks Re: Hej, poligloci! 26.05.08, 14:33 Okej. I tak mało wątków o nim ;P A z Mattem mogę? :> Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: Hej, poligloci! 26.05.08, 14:28 mal de guerre - po mojemu to ból wojny.... Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: Hej, poligloci! 26.05.08, 14:30 mini_kks napisała: > Taki "młody, gniewny"? :> oui mademoiselle :-) Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: Hej, poligloci! 26.05.08, 14:36 mini_kks napisała: > To znaczy merci ;) s'il vous plait:-P Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Hej, poligloci! 26.05.08, 14:37 je suis le figofago voule vu kusche avec moi? Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: Hej, poligloci! 26.05.08, 14:57 wiarusik napisała: > je suis le figofago > voule vu kusche avec moi? Avec toi??? Jamais :-PPP Tu as trop d'imagination:-DDD Odpowiedz Link Zgłoś
andreas3233 Re: Hej, poligloci! 26.05.08, 15:54 wiarusik napisała: > je suis le figofago > voule vu kusche avec moi? Przepraszam:))), ale bardziej elegancko byloby: Voulez vous coucher avec moi...? Odpowiedz Link Zgłoś
mini_kks Re: Hej, poligloci! 26.05.08, 14:38 No proszę, jeszcze troche i będę znała podstawy francuskiego :D Odpowiedz Link Zgłoś
andreas3233 Re: Hej, poligloci! 26.05.08, 16:00 mini_kks napisała: > No proszę, jeszcze troche i będę znała podstawy francuskiego :D Moglbym spowodowac:))), aby Twoj francuski - stal sie, bardziej zaawansowany..... Odpowiedz Link Zgłoś
mini_kks Re: Hej, poligloci! 26.05.08, 16:03 Poniżej pewnych standardów się nie umawiam :p Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Hej, poligloci! 26.05.08, 16:10 jestes niska,akurat nie bedziesz musiala kucac do tych standarduw Odpowiedz Link Zgłoś
mini_kks Re: Hej, poligloci! 26.05.08, 16:11 Jednak nie możesz beze mnie żyć, pałko :) Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Hej, poligloci! 26.05.08, 16:16 Tu as trop d'imagination plaski cycku Odpowiedz Link Zgłoś
mini_kks Re: Hej, poligloci! 26.05.08, 16:17 Raczej Tobie się śni, bo ja do desek nie należę ;) Cmok. Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Hej, poligloci! 26.05.08, 16:19 a ja mam fiuta grubego jak dab bartek pomarzyc dobra rzecz Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Hej, poligloci! 26.05.08, 16:27 no ja mam niezly tartak,a ty jestes plaska decha nie bedzie rrzniecia Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Hej, poligloci! 26.05.08, 16:30 nie pierdz tak bo pekniesz i nawet na gont obory sie nie nadasz Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Hej, poligloci! 26.05.08, 14:32 iberia.pl napisała: > oui mademoiselle :-) levativ la latrin Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Hej, poligloci! 26.05.08, 14:29 spiewa ze lubi anal i lewatywe z koniaku Odpowiedz Link Zgłoś
2szarozielone Re: Hej, poligloci! 26.05.08, 14:34 O tym, ze swiat jest zly, i wojna jest zla i sie ludzie zabijaja nawzajem :) ale tak dokładnie to nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Hej, poligloci! 26.05.08, 14:36 ludzie pierdza albo o milosci,albo zlym swiecie Odpowiedz Link Zgłoś
mini_kks Re: Hej, poligloci! 26.05.08, 14:37 Zawsze to lepiej niż pierdzieć byle co jak niektórzy. Odpowiedz Link Zgłoś
nekomimimode Re: Hej, poligloci! 26.05.08, 14:59 Zobacz tu, zobacz mała jaki jestem cool, taki tłum ale widzę, że ty patrzysz tu Bo ja mam to coś i tego dość dla ciebie też ja jestem maczo, wszystkie wiedzą to i każda na to przecież pójdzie, bo prawdziwych mężczyzn nie ma dzisiaj oprócz mnie brylantyna lśni z tyłu wisi lok, ty zobaczysz mnie gdy masz dobry wzrok wąsik i sygnety też dla ciebie zobacz ruszam cię chociaż jestem leń, ja i tak to wiem że zdobędę cię bo tej nocy ze mną będzie ci jak w niebie ja jestem najpierw słodki niczym miód, gdy zechcę jestem chłodny niby lód spojrzeniem jednym mogę uwieść cię i nie wiesz czy to jawa jest czy sen Ja jestem maczo, kobiet miałem w bród i nic nie znaczy twego serca lód obojętnie wobec mnie nie przejdziesz nim się skończy noc będziesz moja już, a ja wezmę cię i odejdę cóż przecież wiesz najbardziej kocham tylko siebie, siebie! REF. Ja jestem maczo i niech kobiety mi wybaczą, niech płaczą Machos somos muchos machos" Odpowiedz Link Zgłoś
mini_kks Re: Hej, poligloci! 26.05.08, 16:02 <leży pod biureczkiem> ;DDD Ej, ale zawsze to lepsze niż "gratka w błotku, lalala, gratka w błotku" ;D Odpowiedz Link Zgłoś
mini_kks Re: Hej, poligloci! 26.05.08, 16:12 Ja ŚMIEM przypuszczać, że Matt ma w spodniach dużo więcej niż tylko smętny korniszonek ;)) Tu Cię boli, thihihi ;P Odpowiedz Link Zgłoś
mini_kks Re: Hej, poligloci! 26.05.08, 16:13 Ale co zrobić - LOWE nie wybiera ;) Odpowiedz Link Zgłoś
nekomimimode Re: Hej, poligloci! 26.05.08, 16:13 dlaczego ma mnie boleć ? jak mogę mieć tyle członków ile chce i jakich chcę ;P:P Odpowiedz Link Zgłoś
nekomimimode Re: Hej, poligloci! 26.05.08, 16:15 czego? przetłumaczyłam ci tekst i nawet "dziękóję" nie usłyszałam ;P Odpowiedz Link Zgłoś
mini_kks Re: Hej, poligloci! 26.05.08, 16:22 Ja nawet nie pamiętam tamtego tekstu oprócz refrenu. Ale pamiętam, że jednego razu w bramie bazyliki w Licheniu stał facet z tańczącymi na nitce myszkami. Z magnetu leciała właśnie ta piosenka :D Odpowiedz Link Zgłoś
mini_kks Re: Hej, poligloci! 26.05.08, 16:32 Nooo... Nie pamiętam, ile wtedy miałam lat, ale stałam i patrzyłam, próbując zgadnąć, jak to jest robione :D Do dzisiaj tak do końca nie wiem :D Odpowiedz Link Zgłoś
bertrada Re: Hej, poligloci! 26.05.08, 15:13 Dosłowne tłumaczenie tekstu: ref: Chcę przelecieś kosmitki One wszystkie mają po cztery cycki Mają też siedem otworów Trzy u góry a cztery u dołu Nie podzielę się nimi z nikim A tu jakiś dziad z kosmosu Chce mi odebrać dary losu Wezmę kumpli i damy mu łomotu Damy mu taki łomot, że się nauczy I cudzego już nie ruszy ref... Ojej on jest z innej planety niż myślałem Spuścił nam łomot I nazwał mnie głupim wałem Taki łomot, straszne lanie Że żademu już bez viagry nie stanie ref: ... Świat jest głupi, świat jest zły Zły, zły, zły Zły, beznadziejny i niesprawiedliwy Zemszczę się i rozpocznę swoją krucjatę Jak tylko tylko zdejmą mi z fiuta watę ref: ... Tłumaczenie Bertrada de Laon. Wszelkie prawa zastrzeżone. Odpowiedz Link Zgłoś
mini_kks Re: Hej, poligloci! 26.05.08, 16:02 Następna :D Ty też fanka Gracjaneczka? :D Odpowiedz Link Zgłoś
nekomimimode Re: Hej, poligloci! 26.05.08, 16:11 ale ześ wymyśliła. a kosmici maja po 7 członków? każdy innej długości i grubości? ;D Odpowiedz Link Zgłoś
mini_kks Re: Hej, poligloci! 26.05.08, 16:15 Berta, tak pomyślałam, że Ty mogłabys disko polo śpiewać albo chociaż im tekst pisać :D Odpowiedz Link Zgłoś
bertrada Re: Hej, poligloci! 26.05.08, 17:24 Sądząc z teledysku, on faktycznie o tym śpiewał. ;P Nie wierzę, że oryginalny tekst był ambitniejszy. ;P Odpowiedz Link Zgłoś
mini_kks Re: Hej, poligloci! 26.05.08, 19:47 Ja nie prosiłam o zilustrowanie teledysku :D Odpowiedz Link Zgłoś
milleniusz W drodze... 26.05.08, 20:51 W drodze wyjątku i w ramach moich francuskich ćwiczeń, wklejam to co poniżej. :) Trzech wersów nie do końca rozumiem, ale myślę, że sens zachowany. Ściskam. --- Oni wyszli z bronią By zamienić mrok w światło Jeśli uronię łzę (?) Tak strzaskane będą nasze sny Przyszłość jest niewiadomą Jesteśmy ubrani w paranoję Jeśli przestraszę się takiego życia Zobaczę jak padają moi bracia Boeing rozbija się o budynki A bomby wybuchają na żywo w BBC Nie zapłacę ceny za ich tchórzostwo Mam jeszcze trochę czasu Nie ma koloru (?), by zapłacić tę cenę Zostawię tam swój głos Ale nie zostawię swego życia Wdychamy truciznę wojny Chcieliśmy patrzeć dalej i dalej Oni zamknęli nam powieki A my trzymaliśmy się za ręce Wierząc, że mogliśmy to zrobić Przyszłość jest niewiadomą Nasz krzyk tutaj umiera Jeśli przestraszę się takiego życia Zobaczę jak padają moi bracia Boeing rozbija się o budynki A bomby wybuchają na żywo w BBC Zapłacę cenę za ich tchórzostwo Mam jeszcze trochę czasu Refren x 2 Boeingi już się nie rozbijają, a więc uśmiechnij się (?) Taka jest siła wiary Nasze sny znów żyją Oni zapłacą cenę za swoje tchórzostwo Taka jest nasza historia, podpisano MP Odpowiedz Link Zgłoś
mini_kks Milleniusz! 26.05.08, 21:10 Wróciłeś? Jestes BOSKI, nie wiem, jak Ci się odwdzięczę... Odpowiedz Link Zgłoś
milleniusz :) 26.05.08, 21:52 > Wróciłeś? No nie. Słowa trzeba dotrzymywać. Szczególnie słowa danego sobie. :) Tak sobie wpadłem, z 50 wątków wybrałem ten (po tytule nieskromnie pomyślałem, że jest do mnie), no więc jestem. Ale tylko na te dwa posty. > nie wiem, jak Ci się odwdzięczę... No ja też nie wiem. :) Ale w razie czego, naprawdę zrobiłem to bezinteresownie, bo i tak codziennie męczę się z francuskim. Zmykam. Pozdrówcie ode mnie niekompetentne moderatorstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
mini_kks Re: :) 26.05.08, 21:55 milleniusz napisał: > No nie. Słowa trzeba dotrzymywać. Szczególnie słowa danego sobie. :) Tak sobie wpadłem, z 50 wątków wybrałem ten (po tytule nieskromnie pomyślałem, że jest do mnie), no więc jestem. Ale tylko na te dwa posty. Czuję się wyróżniona :) Nie masz pewnie pojęcia, jaka radośc mi sprawiłeś i (Forek też) tym tłumaczeniem :) Ostatnio nie umiemj bez niej żyć i cieszę się, że teraz będę mogła w 100 procentach ją rozumieć :)) > Zmykam. Pozdrówcie ode mnie niekompetentne moderatorstwo. Myślę, że sami to przeczytają :) Miłego wieczorku :) Odpowiedz Link Zgłoś
milleniusz Aaa 26.05.08, 21:57 No i zapomniałem dodać, że w zasadzie to i tak tłumaczenie Bertrady jest najlepsze. :) Odpowiedz Link Zgłoś
mini_kks Re: Aaa 26.05.08, 22:01 Ona to tekściarzem disko polo mogłaby zostać :D Ma talent. Odpowiedz Link Zgłoś
forumowicz_pospolity Re: W drodze... 26.05.08, 21:23 znów żyją > Oni zapłacą cenę za swoje tchórzostwo > Taka jest nasza historia, podpisano MP całkiem całkiem to mi uswiadamia ze popłynałem w paru miejscach, brak praktyki robi swoje:) autorko wątku, sprawdz maila :) Odpowiedz Link Zgłoś
mini_kks Re: W drodze... 26.05.08, 21:40 Autorka wątku jest bardzo wdzięczna :) Jestem Waszą dłużniczką, chłopaki. Odpowiedz Link Zgłoś
forumowicz_pospolity Re: W drodze... 26.05.08, 22:00 mini_kks napisała: > Autorka wątku jest bardzo wdzięczna :) > Jestem Waszą dłużniczką, chłopaki. do usług, najlepiej, jak masz 2 wersje to sobie poszukaj punktów stycznych i w ten sposób bedziesz miała z grubsza sens podłapany owej pieśni bo to jest utwór ze sporym marginesem interpretacyjnym :) Odpowiedz Link Zgłoś
mini_kks Re: W drodze... 26.05.08, 22:03 Są styczne :) Trzeba będzie się z grubsza wymowy nauczyć, żeby nie kaleczyć piosenki :) Miłego wieczoru, ja teraz idę się poduczać, oczywiście z Mattem ;)) Odpowiedz Link Zgłoś